Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Onko puolueella väliä? (satiiri)

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Onko puolueella väliä? (satiiri)

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 8 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Politiikka on yhteisten ongelmien ratkaisua ja esittelen tässä esimerkkiongelman avulla millaisia valmiita ja hienoja ratkaisumalleja eri puolueilla on.

  Eräällä saarella asustaa herra Isäntä, joka omistaa saaren, ja herra Orja, jonka ainoa mahdollisuus on mennä maataloustöihin saaren omistajalle. Muodollisesti saarella vallitsee uusliberaali sopimusvapaus yksilöiden kesken. Saari tuottaa niukin naukin elannon kahdelle ihmiselle.

  Seuraavassa eri puolueet kertovat, millaisena ne näkevät saaren yhteiskunnallisen tilanteen.

  Nuorsuomalainen/Liberaali/Uusliberalisti:

  Kuten kaikki tietävät, ihmiset syntyvät vapaina ja eettisesti puhtoisina, mutta sääntely ja järjestäytynyt yhteiskunta korruptoi ihmisen. Näin ollen esimerkiksi monopolien synty johtuu sääntelystä eli monopolien vastainen lainsäädäntö synnyttää monopoleja, kuten kaikkien arkijärkikin jo sanoo.

  Täydellisiksi syntyneiden ihmisten välillä vallitsee luontaisesti tasa-arvo ja sopimusvapaus, ja jos ei vallitse, niin se johtuu vain valtion sääntelystä. Täten on ilmiselvää, että tuollaiseen hankalaan ja ikävään tilanteeseen, jossa sopimusvapautta rikotaan herra Orjan
  kohdalla, on johtanut saarella aiemmin harjoitettu vasemmistolainen politiikka. Uusliberalistinen autuus ei koskaan johda monopoleihin tai mihinkään ikäviin tilanteisiin markkinoilla.

  Kokoomuslainen:

  Saarella vallitsee ihanneyhteiskunta, joka on mahdollisuuksia täynnä herra Orjalle. Kukin on oman onnensa seppä. Herra orjan tilanne johtuu siitä, että hän on ollut laiska ja herra Isäntä taasen ahkera. Suosittelen, että herra Orja paiskii ahkerasti töitä niin hän voi sitten
  ansaitsemillaan palkkarahoilla joskus ostaa koko saaren itselleen työnantajaltaan.

  Kutsuttakoon hänen raatamistaan Toivo-talkoiksi, ja herra Orjan on hyvä muistaa, että Kokoomus on ennen kaikkea työväenpuolue.

  Keskustalainen:

  Kamalaa. Herra Orja on verolle pantava, ja niistä veroista on maksettava maataloustukea herra Isännälle. Vastineeksi herra Isännän täytyy täyttää ziljoona raporttia ja anomusta, saaren maanviljelyä valvotaan satelliiteista, valtio asettaa herra Isännälle tuotantokiintiöt.

  Elintarvikkeiden osto- ja myyntihinnat määrittää meidän osuuskauppamonopoli.

  Hygieniasäännösten ja eläinaktivistien takia saari ympäröidään maihinnousun estävällä sähköistetyllä piikkilangalla ja maataloussaaren turvallisuutta takaamaan sinne rakennetaan tykkitorni.

  Sosialidemokraatti:

  Kamalaa. Herra Isäntä on verolle pantava, noin 80% tuloverotusaste on sopiva, ja niistä veroista on maksettava tulonsiirto herra Orjalle. Tietysti tulonsiirroista on maksettava veroa ja verot on voitava vähentää jossain määrin verotuksesta, oikeudenmukaisuuden nimissä. Moderni
  sosialidemokratia kannattaa yrittäjyyttä ja omistusoikeutta eli reippaat yritys- ja kiinteistöverot herra Isännälle. Jos herra Isäntä ei enää tule toimeen verotaakkansa alla niin hänellekin on maksettava sosiaalisia tulonsiirtoja.

  Puolueemme kannattaa yksilönvapautta ja vastustaa kansalaispalkkaa.

  Persu:

  Saaren yhteiskunnalliset ongelmat johtuvat maahanmuuttajista ja heille maksetuista liiallisista sosiaalituista, joiden takia herra Orja on köyhä ja joutuu menemään pakkotyöhön. Onneksi meillä on tähän täydellinen ratkaisu. Emme kannata mitään pummien maahanmuuttoa vaan työperäistä maahanmuuttoa. Muhammed muuttaa saarelle orjaksi herra Isännälle ja vapauttaa herra Orjan orjuudesta. Herra Orja taitaakin äänestää meitä, koska olemme hänen puolellaan maahanmuuttoa vastaan. Jos emme saa mitään aikaiseksi, niin se johtuu siitä, että olemme kolmanneksi suurin valtapuolue eli pienpuolue.

  Kuukausi sitten olimme vielä oikeistopuolue, mutta käännämme takkimme niin monta kertaa ennen vaaleja kuin meille päähän pälkähtää.

  Vihreät:

  Maatalous pilaa luontoa, ja mikään ei ole niin tärkeää kuin luonto, joten molempien on heti muutettava sieltä luonnon keskeltä sitä pilaamasta kaupungin kivikylään. Kaupungissa herra Isännälle maksettaisiin luonnonsuojelutukia saarestaan.

  Herra Orjalle lupasimmekin jo viime vaaleissa sen kansalaispalkan, jota alettaneen maksaa jo ensi vuosisadalla.

  Kristilliset:

  Voi jeesus! Ei kai ne mitään homoja ole? Jeesus rakastaa erityisesti heitä, jotka hän toimittaa Helvettiin.

  Jeesus rakastaa erityisesti sinuakin!

  Muutos 2011:

  Saarella on sopivasti kaksi henkilöä, joten ongelma voidaan ratkaista suoralla kansanäänestyksellä. Jos johonkin poliittiseen ongelmaan ei näytä olevan ratkaisua niin sellainen löytyy, kun keksitään uusi tapa laskea pavut.

  Vasemmistoliitto:

  Saari on pakkolunastettava valtiolle, joka määrää molemmat saaren asukkaat pakkotyöhön, siten että kummallekin annetaan puolikas saaresta viljeltäväksi. Valtio määrää tuotantotavoitteet riippumatta viljelymahdollisuuksista. Tuotto jaetaan tasan riippumatta työpanoksesta.

  Puolueen oikean ajattelun opettaja käy kertomassa heille, miten onnellisia he ovat orjuuden lopettaneeseen järjestelyyn ja kertomassa miten hyvin he pärjäävät kansainvälisissä kilpailukykytutkimuksissa, joissa sijoittuminen on ostettu. Täydellisiä ihmisiä ei vielä ole, mutta voimme tuottaa heitä ideologisella uudelleenkasvatuksella helposti.

  Tasa-arvo on meille hyvin tärkeää.

  Piraatit:

  Täh? Selitäs uudelleen? Me ei oteta kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin … Ai on pakko vastata … Onko tämä nyt sitä politiikkaa???

  No tuota, herra Orja voi ottaa saaresta kopion ja viljellä sitä, muttei tehdä rahaa myymällä satoaan. Kaikki muut voivat tehdä samoin. Herra Isäntä voi myös viljellä alkuperäistä saarta, ja tehdä rahaa, jos saarelle muuttaneilta kopioijilta jotain jää.

  Herra Isännän omistusoikeus saareen lakkaa 5-10 vuodessa, jonka jälkeen saarta ei enää omista kukaan. Ylikansoitetun saaren asukkaat voivat elää kansalaispalkalla.

  RKP:

  Härrekuut! Me säätää sellane laki, että ei saa asua saari, jos ei osata ruotsi kieli.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin