Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Pakkoruotsi-illassa Maria Morri

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Pakkoruotsi-illassa Maria Morri

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Ajankohtaisen kakkosen Pakkoruotsi-ilta TV2:ssa klo 21.00 tänään. Varmaan aika laaja näkyvyys tulee tuolla ohjelmalla. Useampi puolue käy siinä vaalikampanjaansa, joten ohjelmasta voi lukea mitä muutama puolue ajattelee tulevista vaaleista.

  Asiaa siellä tuskin tulee olemaan yhtään ;)

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Olisikohan tässä nyt niin, että Kokoomus soutaa ja huopaa tässä asiassa, koska sillä on joku ruotsinkielisten äänistä riippuva kansanedustaja?

  Vaasassahan RKPeellä on muistaakseni 20% kannatus, eli siellä kielikysymyksellä on merkitystä. Ja se on aina niin, että ruotsinkielisten äänillä saa kansanedustajan, muttei päinvastoin.

  http://liljat.fi/2010/12/ylen-pakkoruotsi-ilta/ :YLE ei myöskään ilmeisesti halunnut asettaa Maria Morrin tittelikenttään “Piraattipuolue” tai “Eduskuntavaaliehdokas”, vaan tituleerasi häntä yksinkertaisesti “opiskelijaksi”, joka on mediassa hyväksi todettu keino mitätöidä kenen tahansa järkipuheet. Muiden keskustelijoiden puolue- ja yhdistyskuuluvuus tuotiin kyllä esiin näkyvästi ja selvästi. Hyi hyi, YLE.

  Kutsulistassa hän oli vielä piraattipuolueen edustaja. Ehkä hänelle oli varattu Ei Tuota Voi Äänestää – rooli, mutta kun alkoi käydä ilmi, ettei se onnistukaan, niin hänestä tehtiin Neiti Nobody?

  En ole nähnyt ohjelmaa.

  Oskarin esiintyminenhän meni siinä mielessä mukavasti, että neutraalikin väittelijä oli enemmän Oskarin puolella, joten studiossa oli 2-1 tunnelma.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Ei kyllä Fatbardhënkaan kohdalla mainittu puoluetta tai ehdokkuutta. Katsoin siis lähetyksen ja reiluuden mittatikku on Fatbardhë.

  Fatbardhë oli selvästi tehnyt kotiläksynsä tai käynyt poliittisella kuntosalilla. Hän yritti heittää Mariaa hänen blogillaan, mutta heitto ei oikein ehtinyt lähteä. Selvästikin jonkinlaista poliittista jännitystä ilmassa, koska ei kai tuolla kukaan muu yrittänyt henkilökohtaista hyökkäystä.

  Marialla oli ne vastaukset suurin piirtein sellaiset kuin pitääkin olla.

  Kokoomus on käyttänyt Fatbardhën valmentamiseen noin 100 kertaa enemmän paukkuja kuin piraattipuolue Mariaan ja silti tasoeroa ei ollut paljoa. ;) Terkkuja Benin talliin!

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Jossain piraattiblogissakin luki, että Kokoomus on ruotsin kielelle myönteinen puolue, koska myötäilee RKPeetä.

  Minun hypoteesini on, että tuo on Kokoomuksen likaisten temppujen osaston alun perin levittämää propagandaa. Eikös se ole niin perin, että kaikkein vihamielisin toimi RKPeetä vastaan on olla ruotsin kielelle myönteinen ja varastaa niiden äänestäjät?

  Ruotsin kielen opetus tuli siis kouluihin vuonna 1968 annetun lain myötä tms. keskustapuolueen toimesta. Tarkoituksena oli varmaan torpata Neuvostoliiton kasvavaa vaikutusvaltaa ja avata tie maaseudun ylijäämäväestölle muihin Pohjoismaihin. Pohjoismaisen yhteystyön vaikuttimena on varmaan ollut neuvostovastaisuus, sillä saajapuolena koko ajan on ollut Suomi. Pahimmassa tapauksessa tuo yhteistyö loppuu, koska Neuvostoliittoa ei enää ole ollut vähään aikaan eikä siitä ole edelleenkään mitään hyötyä muille kuin Suomelle.

  Pohjoismaiden välillä on oikeasti vapaa liikkumisoikeus, toisin kuin EUssa. EUssahan kansalaisia karkotetaan aina välillä – Suomikin harrastaa tätä, jos olette uutisia seuranneet.

  Ihmisille on vaan mainostettu, että EUssa tavarat ja ihmiset liikkuisivat vapaasti. Kun tulli takavarikoi EU-tavaraa rekkalastin kaatopaikalle (ja maksat itse vielä hävityskulut päälle) tai tulet karkotetuksi niin kyllä siinä mainoslume karisee silmistä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Olenko muuten ainut, joka huomasi Marian saaneen todella paljon ruutuaikaa suhteessa siihen, miten paljon hän puhui. Ei kovin kauas jäänyt mielestäni edes Mikaelasta, joka hölötti koko ajan. Muiden puheenvuorojen aikana, kun kameramiehet hakivat studiosta jotain kiintopistettä, johon kameransa suunnata, osui melko usein kamera Mariaan. Studion ainut nuori kaunis nainen, niin helppohan se valita oli.

  Tässä kohtaa olisi tehnyt koko puolueen imagolle todella terää, kun olisi Morrin nimen yhteen liitetty puolueenkin nimi :) Ehkä kaikkein innokkaimmat sitten jostain saavatkin tietää, että kyseessä oli Piraattipuolueen edustaja.

  //Unohdin sen muslimimuijan, kun se puhui niin tyhmiä.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Ruuhijärvi kirjoitti:
  Quote:Olenko muuten ainut, joka huomasi Marian saaneen todella paljon ruutuaikaa suhteessa siihen, miten paljon hän puhui.

  Pitäisi mitata, mutta kun en jaksa.

  Quote:Studion ainut nuori kaunis nainen, niin helppohan se valita oli.

  Jaa. Mikäs vika niissä muslimineiti Fatbardhën (s. 1985) säärissä muka oli?

  Quote:Tässä kohtaa olisi tehnyt koko puolueen imagolle todella terää, kun olisi Morrin nimen yhteen liitetty puolueenkin nimi :)

  YLEllä on varmaan joku julkaisupolitiikka ja huhuista huolimatta, se näytti olleen tasapuolisesti käytössä. FSTeessä taasen Oskar oli ”piraattipuolueen edustaja” tms. Video poistuu nähtäviltä tänään klo 21, muistaakseni.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Pakkoruotsin poistaminen tulee kestämään tietysti ikuisuuden ja päätöksen siitä tekee todennäköisimmin kunta. Tällöin tilalle tulee pakkovenäjä ja sääliksi käy. Lukioon tarvitaan kuitenkin valinnainen ruotsi, joka avaa virkamiesuran.

  Kun ruotsin kieli tuli kouluihin 1970-luvulla niin se on ilmeisesti avannut suomenkielisillekin pääsyn ruotsin kieltä vaativien kuntien virkamiestehtäviin. Kun nyt RKP vaatii, että suomenkieliset on päästettävä kilpailemaan virkamiespaikoista rannikon suurissa kaksikielisissä väestökeskittymissä, ja osa suomenkielisistä jyrkästi vastustaa tätä, niin ollaan taas syvällä parodiahorisontin väärällä puolen. Tilanne on melkein sama kuin silloin kun 80% Puolan maanviljelijöistä vastusti EU-jäsenyyttä. EU palkitsi heidät valtavilla maataloustuilla ja vientimarkkinoiden osittaisella avautumisella.

  Harri Kivistö englannin opiskelijana ehdotti ovelasti kaikkien muiden kilpailevien kielten paitsi suomen likvidointia koulusta.

  Pekka Siikala vihreistä warettaa ideaa edelleen, ja ehdottaa suomen korvaamista englannilla.

  1800-luvun alussa sivistyneet ihmiset olivat sitä mieltä, että suomen kieli häviää maailmasta tarpeettomana ja hyvä niin. Maalaismummojen turinoista kai koottu Kalevala myikin kokonaista 500 kappaletta ensimmäisenä 10 vuotena.

  Siihen se sitten olisi jäänytkin, jolleivat venäläiset olisi keksineet, että kuningasmielisten kapinallisten vastavoimaksi voi kehittää suomalaisuuden kielineen tsaarinmielisten ruotsinkielisten avulla. Kovasti agitoitiin ihmisiä vaihtamaan sukunimensä suomenkieliseen, mutta agitaattorien suvut itse eivät luopuneet sivistyneiden ihmisten sukunimistään ennen kuin vasta seuraavalla vuosisadalla. Kuulostaako jotenkin persujen hommilta?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin