Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

PayPal, Amazon, Visa & muut boikottiin?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka PayPal, Amazon, Visa & muut boikottiin?

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Kuten monet varmasti tietävät, ovat monet yritykset vetäneet maton Wikileaksin alta, kenties USA:n hallituksen suoran tai välillisen painostuksen seurauksena. Itse koen asian niin, että kyseisillä yrityksillä pitäisi olla sen verran selkärankaa, että seisoisivat totuuden puolella eivätkä lähtisi kyykistelemään valtaa pitävien edessä. Tämän vuoksi olenkin päättynyt boikotoida yrityksiä, jotka ovat lähteneet mukaan Wikileaksin kampitukseen. Toistaiseksi tällaisia yrityksiä ovat ainakin:

  • Amazon-verkkokaupat (lopetti palveluntarjonnan Wikileaksille hepposin perustein)
  • PayPal (katkaisi rahahanat Wikileaksille)
  • eBay (omistaa PayPalin)
  • Visa (katkaisi rahahanat Wikileaksille)
  • MasterCard (katkaisi rahahanat Wikileaksille)
  • Sveitsiläinen PostFinance -pankki 8sulki Wikileaksin tilin)
  • eBookers (sulki rahahanat Wikileaksilta)
  • Kaikki verkkokaupat, joista ei voi maksaa ostoksiaan muuten kuin PayPalillä, Visalla tai Mastercardilla
  • muita?

  Lisäksi voisi pitää järkevänä myös boikotoida seuraavia yrityksiä:

  • Diners Club (MasterCardin kanssa tiivistä yhteistyötä. Onko jäädyttänyt rahahanat?)
  • muita?

  Itse olen tehnyt periaatepäätöksen siitä, että en tule enää tilaamaan tuotteita Amazonin verkkokaupoista, kun ennen suurin osa nettiostoksistani oli Brittien Amazonista. Sen lisäksi laitoin juuri ilmoituksen tilini sulkemisesta PayPalille ja mukaan vajaa 500-merkkisen selityksen siitä, että olen iloinen, jos voin palata vielä heidän asiakkaakseen, jahka he avaavat rahahanat Wikileaksille. Lisäksi sanoin, että USA:n hallinnon perseen nuoleminen ei riitä, siinä paskassa kyllä nuolemista riittää, jos sen puhtaaksi haluaa, ainakin Wikileaksin vuotamien dokumenttien perusteella. Ehdottelin heille, että miettisivät uudelleen ja lähtisivät sanan- ja lehdistönvapauden sekä demokratian puolelle. Voisi olla kivaa PR-boostiakin yritykselle näyttää avoimesti olevansa oikeuden puolella.

  Sen lisäksi olen koittanut miettiä, että mistä saisin pankkikortin, jolla ei ole mitään tekemistä Visan tai Mastercardin kanssa. Tämänhetkisestä pankistani, Osuuspankista, en saa kuin Visa Electronin tai Visa Debitin. Syksyllä 20 vuotta täyttäessäni saisin ehkä mahdollisuuden hankkia luottokortin Visalta tai Mastercardilta. Osuuspankki ei siis tunnu ainakaan tarjoavan näistä kahdesta firmasta riippumatonta korttia kuluttajille, joten mitä voi ihminen tehdä, jos haluaa boikotoida molempia lafkoja?

  Itse olen toistaiseksi tyytynyt nostamaan rahaa (Electronillani) pankkiautomaateilta ja täten pitänyt huolen siitä, että Visa ei vie siivua yrityksille maksamistani rahoista. Silti huoli siitä, että Visa saisi jostain sentinkin rahaa, koska minulla on lompakossa heidän kortti, hieman elää. (Osuuspankki ainakin veloittaa 1,5 euroa kuukaudessa Electronin omistajilta, mutta maksu ei koske alle 25-vuotiata. Maksaako OP tämän puolitoista euroa?) Onko muuta vaihtoehtoa kuin hankkiutua kortista eroon ja käydä nostamassa rahat suoraan pankista? Mieluummin vaihtaisin johonkin Visasta ja Mastercardista riippumattomaan pankki- tai debit-kortin. Aika huolestuttavaa, jos kahdella firmalla on Suomessa noin mittava oligopoli näin tärkeässä asiassa.

  Mikä on American Expressin rooli ollut Wikileaksin suhteen?

  Onko muut piraatit aloittaneet boikottia?

  //Tilien sulkeminen lienee tehokkaampaa kuin pelkkä käytön lopettaminen, koska tämä näkyy heti konkreettisesti yrityksille. Myyntiluvut eivät näy niin selvästi ja syy-seuraus-yhtälö saattaa jäädä pimentoon.

  Profiilikuva käyttäjästä Roisto

  Roisto

  said

  Suomi on liittynyt EU:n laajuiseen korttisopimukseen, jossa pankkikortit varustetaan kaikki tunnistesirulla, ja palveluvälinetarjoajista visa ja mastercard olivat ainoat, joiden tarjoukset hyväksyttiin riittävän luotettavina, joka aiheutti tilanteen, jotta vain näitä kahta on enää saatavilla Suomesta.

  Pääosa suomesta on Visa:n alaisuudessa.

  PayPalille ei ole korvaajaa toistaiseksi.

  Ebay ja Amazonille ei ole vastaavan laajuista korvaajaa toistaiseksi.

  On toki asiallista tehdä tukitoimia oikeaksi katsomansa asian puolesta, mutta kettutyttöjen pitäisi ymmärtää, ettei turkistarhaajaa itseään kiinnosta päästää minkkejä pakoon. (suom huom: näistä mainituista lafkoista kaikki on USA:n kuristusotteessa taloudellisten sidonnaisuuksiensa vuoksi, ja meistä vain harvaa kiinnostaa marttyyrikuolema).

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Roisto kirjoitti:
  Quote:kettutyttöjen pitäisi ymmärtää, ettei turkistarhaajaa itseään kiinnosta päästää minkkejä pakoon. (suom huom: näistä mainituista lafkoista kaikki on USA:n kuristusotteessa taloudellisten sidonnaisuuksiensa vuoksi, ja meistä vain harvaa kiinnostaa marttyyrikuolema).

  Kettutytöt voivat olla pitämässä ryhmähenkeä ylhäällä siihen saakka kunnes USA tekee sen klassisen mokansa eli kuristaa jonkun tukijansa kuoliaaksi. Me emme voi vaikuttaa tuon tapahtumiseen, mutta voimme olla valmistautuneita siihen etukäteen. USAlla on yli 1200 vakoiluorganisaatiota ja joku niistä mokaa ihan varmasti.

  Yksi ainoa rehunkäsittelyn laiminlyönti aiheutti Suomessa suuremmat vahingot turkistarhoille kuin 100 vuotta turkistarha-aktivismia pystyisi aiheuttamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Roisto

  Roisto

  said

  snowballschance kirjoitti:
  Yksi ainoa rehunkäsittelyn laiminlyönti aiheutti Suomessa suuremmat vahingot turkistarhoille kuin 100 vuotta turkistarha-aktivismia pystyisi aiheuttamaan.[/quote]

  Varmasti totta, mutta henk koht en ainakaan itse haluaisi olla se rehu, jonka käsittelyvirhe pelastaa maailman. Ei pahalla tietenkään ketään kohtaan, en juurikaan arvosta USA:n tekemisiä, mutta ei minulta ainakaan löyty marttyyrimaista patriotismia uhrautumaan suuremman hyvän nimissä.

  Toki varmaan pitäisi löytyä, mutta koska ei löydy, niin en odota että muut minun puolestani asettuisivat tähän rooliin.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Todella outoa, että näin merkittävälle alalle on annettu syntyä oligopoli. Ville Hautakangas bloggasi siitä, miten USA oli diplomaattisuhteillaan koittanut saada Visalle ja MasterCardille yksinoikeudet myös Venäjälle. Asettaa kyseenalaiseksi, että onkohan tämä Euroopankin tulos ihan pelkästään luotettavuuskysymyksin perusteltu, vai kuinka paljon on mukana ollut USA:n diplomaattisuhteet Eurooppaan. Sairasta touhua.

  Ensimmäinen ongelma tuli juuri vastaan. Haluaisin ostaa Humble Indie Bundle -pelikokoelman Linuxille (jos joku ei ota osaa boikottiin tai koe sitä järkeväksi, voinen suositella), ja maksuvaihtoehdoistakin löytyisi Google Checkout, jota vastaan minulla ei sinänsä ole mitään hampaankolossa. Ongelmaksi kuitenkin muodostuu se, että Googlen palveluun ei voi suoraan siirtää rahaa, vaan se vain ohjaisi Visan korttimaksun oikeaan osoitteeseen.

  Jotain noita virtuaalisia luottokortteja on. Pitäisi tutustua niihin, ja toivoa, että ne pelaisivat yhteen Google Checoutin kanssa ja niitä voisi ladata tilisiirtojen avulla.

  Metelin pitäminen on tärkeää. Kuukauden päästä on oikeudenkäynti totaalikieltäytymisen johdosta.

  Profiilikuva käyttäjästä vesiposti

  vesiposti

  said

  Niin, no minun mielipiteeni on, että mikään verkkokauppa joka ei kelpuuta maksua postiennakolla tai suoraan pankkisiirtona kuten sivistyneessä maailmassa on tapana, ei rahojani halua saati ansaitse.

  Mutta joo, en minäkään kyllä pankkikortitta ala elää vain siksi että siihen kulmaan on se Visa laitettu. Siinä määrin hankalaa nostaa kaikki rahansa pankin tiskiltä, enkä edes tiedä jos ne ovat jo siihenkin jonkun palvelumaksun keksineet laittaa.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Roisto kirjoitti:
  Quote:Varmasti totta, mutta henk koht en ainakaan itse haluaisi olla se rehu, jonka käsittelyvirhe pelastaa maailman.

  Odotan jännityksellä, ovatko Martti Ahtisaari ja Alexander Stubb asettaneet itsensä sellaiseen asemaan, että heidän päidensä putoaminen pelastaisi maailman. Tai ainakin Suomen.

  Jos Suomi on liian idealistinen NATOon niin tarkoittaako se sitä, että suomalaiset poliitikot eivät ole riittävän korruptoituneita?

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Kuulisin ilomielin, jos jollakulla on kokemusta noista virtuaalisista prepaid luottokorteista. Niitä varmaan sentään saa muilta kuin Visalta ja Mastercardilta? Joku kuukausimaksuton olisi kiva.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Luottokortissa on kaksi puolta. Se, että sen saa, ja se, että joku sen hyväksyy. Tuo viimemainittu hankaloittaa kilpailijoiden tuloa markkinoille.

  Mutta kun on internet niin kortin varmennus on entistä helpompi tehdä. Kortin myöntäjä tarvitsee enää luottoluokituksen, jotta joku myyjä hyväksyisi sen.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin