Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

 • Profiilikuva käyttäjälle Ahto Apajalahti
  aktiivinen 21 tuntia, 36 minuuttia sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Daryl Morgan
  aktiivinen 1 kuukausi, 3 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle idealrobe.fr
  aktiivinen 2 kuukautta, 1 viikko sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle admin
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Ari-Martti Hopiavuori
  aktiivinen 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Yaamboo
  aktiivinen 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle proffa
  aktiivinen 11 kuukautta, 4 viikkoa sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle Topi
  aktiivinen 1 vuosi, 1 kuukausi sitten
 • Profiilikuva käyttäjälle jessejarvi
  aktiivinen 1 vuosi, 2 kuukautta sitten

Pedofiilien ja raiskaajien kuvat julki netissä?

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Pedofiilien ja raiskaajien kuvat julki netissä?

Tämä aihe sisältää 9 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ruuhijarvi 8 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Quote:
  Raiskaajanaapurien nimet ja kuvat julki? ”Varmasti hyötyä”

  Poliisiylijohtaja Mikko Paateron puolesta pedofiilien ja raiskaajien nimet, kuvat ja asuinpaikat voitaisiin julkaista netissä myös Suomessa. Asiaa ehdotti eilen Uuden Suomen blogissaan Länsi-Helsingin Vihreiden puheenjohtaja Vesa Hack.

  -Tämän tyyppisiä tapauksia pitäisi pystyä ennalta ehkäisemään enemmän. Sinänsä minulla ei ole mitään sitä vastaan, mutta en oikein jaksa uskoa että tällainen onnistuisi Suomessa.

  Kaliforniassa asunut Hack kirjoittaa käytännöstä, jossa raiskaajien asuintalot, nimet ja kuvat voi tarkastaa netistä löytyvästä karttapalvelusta (katso viereinen kuvakaappaus).

  – Varmasti tästä olisi hyötyä, että tällä olisi ennalta ehkäisevä vaikutus. Jos [raiskaajan tai pedofiilin] nimi julkistetaan, niin varmasti sillä olisi vaikutusta.

  Paatero huomauttaa, että Suomessa yksityisyyden suoja on viety pitkälle. Paatero kertoo esimerkin vallesmannista, jota kiellettiin laittamasta rattijuoppoudesta kärähtäneiden kortteja julkisesti esille. Paatero ei myöskään tiedä, miten kansainväliset sopimukset mahdollistaisivat käytännön EU:n sisällä.

  Paatero uskoo, että julkiset nimi- ja kuvalistat johtaisivat ”varmasti” raiskaajien ja pedofiilien oman turvallisuuden heikkenemiseen.

  Esimerkiksi Kalifornian osavaltion pääkaupunki Sacramento kuhisee kartan perusteella raiskaajia ja pedofiileja. Paatero ei osaa sanoa, näyttäisikö esimerkiksi Helsingin kaupungin kartta yhtä dramaattiselta.

  Raiskaajista ja pedofiileista paljastuisi tuomittujen listat julkistamalla joka tapauksessa vain murto-osa.

  – Poliisitilastot raiskauksista ovat hyvin vajavaiset. Niistä ilmoitetaan meille noin 10-15 prosenttia. Piilorikollisuutta on hyvin paljon, Paatero sanoo.

  Pitäisikö raiskauksista ja pedofiliasta tuomittujen henkilötiedot julkaista Suomessakin netissä? Ota kantaa US-kyselyssä.

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/90503-raiskaajanaapurien-nimet-ja-kuvat-julki-%E2%80%9Dvarmasti-hyotya%E2%80%9D

  Profiilikuva käyttäjästä MrMorgan

  MrMorgan

  said

  Voidaan myös pohtia mikä tarkoitus koko ehdotuksella on. En usko että tällä tavalla voidaan estää uusia rikoksia, korkeintaan lietsoa pelkoa. Vähän kummallista että mentäisiin kansalaisvalvonta-malliin asiassa joka selkeästi kuuluu viranomaisten hoidettavaksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Jep, pelkoahan tällä halutaan lietsoa. Pelokkaita kansalaisia on helpompi paimentaa ja heidät on helpompi saada hyväksymään valvontakamerat joka paikkaan. ”Oi oi, miten meidän pikku-Suvi nyt pärjää kun tuossa ihan lähellä kilometrin päässä asuu pedofiili. Joo, kyllä äänestän sitä samaa lisää valvontaa haluavaa puoluetta.”

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Populistista tunteisiin kohdistuvaa politiikkaa. Isoja asioita ei kyetä tuomaan esiin sillä monopolit ovat kovia vastustajia ja pienen ihmisen äänet olisi saatava. Vihreiden asiat ovat valuneet kauas ympäristöasioista ja alkaneet muistuttaa koko ajan enemmän samaa mössöä mitä koko nykyinen eduskunta tekee. Vaikka miljardeja valutellaan suomesta ulos ja kansalaisten yksityisyys ja perusoikeuksia loukataan, uutisotsikoihin nousee pedofiilit ja maahanmuuttajat.

  Yksityistämistä toteutetaan alehinnoilla suoraan suurkansallisille yhtiöille, jotka kehittyvät monopoleiksi kaikessa hiljaisuudessa. Yksityistäminen pitäisi saada pienempiin kotimaisiin yksiköihin suunnattua jos haluamme vielä tulevaisuudessa tehdä töitä tässä maassa.

  Jos rangaistus menetelmiin kuuluisi ”jalkapuu” tai jokin vastaava, olisi siitä oltava laki. Kuinka määrittelemme julkaistavat rikolliset? Kuinka erotamme heidät oikeusmurhista? Vihapolitiikka sattuu helposti omaan nilkkaan kun kansalle luodaan koston välineitä. Suosimmeko kehittyvää yhteiskuntaa joka oppii ratkaisemaan ongelmia vai palaammeko keskiaikaan? Missä on ne porkkanat?

  Profiilikuva käyttäjästä JJNiemi

  JJNiemi

  said

  Ja sitten niitä kuvia voisi tulostella koulujen seiniin ja muihin julkisiin paikkoihin. Vaikka en itse haluaisi antaa mitään ihmisarvoa esim. pedofiileille, uskon ja toivon, että kun heidät kerran tuomitaan, se rangaistus on sitten siinä.

  Lisäksi julkiset naamalistat ja osoitetiedot varmasti vain lisäisivät tarpeettomia väkivaltarikoksia, joita ei ”pimennossa” olevilla muuten tulisi. Omankäden toiminta lisääntyisi pelon lisääntyessä.

  Jos puhutaan raiskaajien naamoista, suurin osa ei edes tiedä tärkeitä yksityiskohtia tapauksista. Tiedän monen monta tapausta, jossa naispuolinen henkilö on humalassa vapaaehtoisesti suostunut sukupuoliseen kanssakäymiseen, mutta seuraavana aamuna on suoraan sanoen syyttänyt raiskauksesta.

  Varsinkin miehillä ei ole mitään oikeusturvaa tämän tyyppisissä asioissa, koska se, että jotakin sanotaan raiskaajaksi, sitä kohtaan nousee samantien vastenmielisiä tunteita.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  entäs tämä tapaus, hirvittävä pedobear viekoitteli viattoman lapsen matkustamaan sotkamoon asti …

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2135557

  Brax:in uuden lain mukaan 22-vuotias joutuisi vankilaan tästä tapauksesta. En voi ajatella kuitenkaan että tässä olisi tapahtunut rikosta, vai mitä mieltä muut on? Onko 22 vuotias tässä tapauksessa edes lapsiin vinkstahtnut pedo?

  En ole lukenut Pietarsaaren kirjoitusta (sitä alkuperäistä, pienen paikkakunnan lehtikirjoitusta) mutta maan valtalehdistö on käyttänyt hyväkseen kirjoitusta ja säälimättä lyönyt kirkkoa tapauksella. Jos uskonto olisi ollut kyseessä juutalaisuus olisi väistämättä noussut voimakas vastarinta väittäen kirjoituksia antisemitismiksi (onko omalle kirkolle vastaa sanaa?). Täytyy muistaa että maan valtalehdistö on kuitenkin tietyn etupiirin vaikutuksen alainen.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin