Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

persujen julistus

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta persujen julistus

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Multiprivatisti Multiprivatisti 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kummostain

  kummostain

  said

  Luin aamun hesarin ja siel oli tälläinen otsikko:

  Professorit: Perussuomalaisten rasismijulistus on perustuslain vastainen

  http://www.hs.fi/haku/?kaikkiSanat=rasismijulistus&hae=Hae

  Tuo uutinen on maksullinen (vaatii tunnukset ja sisäänkirjautumisen) mut pääpiirteissään tuo rikkoo niin perustuslakia ja on ristiriidassa ihmisoikeussopimusten kanssa sillä vähemmistöjen tukemisen tulisi olla mahdollista jotta tasa-arvo voisi toteutua. Esimerkkinä lehti käyttää virastojen naiskiintiöitä (joita ilman naiset tuskin pääsisivät ko virkoihin).

  Hyvin perustein kyllä kumotaan niin persujen mainitsema työsyrjintä, kuin ruotsinkielisten linjojen olemassa olo yliopistoissa. Kannattaa lukea ennenku allekirjoittaa mitään.

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  Persujen julistuksessa on paljon hyvää, ainakin jos sen ottaa ns. at face value eikä ala liikaa arvailemaan taustalla olevia motiiveja. Tämä yksi kappale on kuitenkin mielestäni ongelmallinen:

  Quote:Vaadimme, että poliittiset ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ja keskustelijat suhtautuvat
  yhtäläisellä vakavuudella kaikkeen syrjintään ja kaikkiin väkivallantekoihin, edustivat uhrit
  sitten enemmistöä tai jotakin vähemmistöä. Kaikkinainen epäsymmetrisyys eri ryhmiin
  kuuluvien henkilöiden kohtaamien vääryyksien uutisoinnissa ja arvottamisessa lähettää
  vahvan viestin siitä, että ihmisen arvo riippuu hänen taustastaan.

  Hommafoorumijengin keskuudessa tuntuu olevan vallalla sellainen ajatus, että esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuvasta väkivallasta ei saisi uutisoida ellei samalla uutisoida myös kantaväestöön kohdistuvasta väkivallasta, sillä muuten kyse on ”arvottamisesta” ja ”suosimisesta”. Tämä on ihan höpöhöpö-logiikkaa. Eihän yhden epäkohdan esiinnostaminen automaattisesti tarkoita jonkin toisen epäkohdan vähättelyä. Sitäpaitsi jokaisella tiedotusvälineellä, toimittajalla tai yhteiskunnallisella keskustelijalla on perustuslain takaama oikeus toimia oman arvomaailmansa pohjalta ja käsitellä asioita ihan mistä näkökulmasta vain haluaa. Vaatimukset ”symmetrisyydestä”, ”tasapuolisuudesta” tai ”neutraaliudesta” median tai yksittäisten keskustelijoiden kohdalla eivät ole mitään muuta kuin sananvapauden rajoittamista.

  Vaatimuksen siitä, että julkisen vallan on kohdeltava jokaista ihmistä yksilönä voin kyllä allekirjoittaa. Tämähän ei ole millään muotoa ristiriidassa sen kanssa, että esimerkiksi maahanmuuttajille tai vammaisille tarjotaan erityisesti heille tarkoitettuja yhteiskunnan palveluja, kunhan harkinta tapahtuu aina henkilökohtaisen elämäntilanteen ja tarpeiden eikä mihinkään ryhmään kuulumisen perusteella.

  Kaikenlaiset kiintiötyyppiset ratkaisut olisin minäkin valmis laittamaan romukoppaan.

  Profiilikuva käyttäjästä kuoppari

  kuoppari

  said

  Varsin liberaalilta kuulostava julistus konservatiiviseltä puolueelta, jonka voisin kyllä itsekkin allekirjoittaa.
  Persujen puolelta homman vesittää se, ettei heillä ole aikomustakaan itse noudattaa kysesitä julistusta. Jos julistusta kirjaimmellisesti lukee, niin sen mukaanhan myös vain miehiä koskevasta yleisestä asevelvolllisuudesta (suosii naisia) ja kirkon erityisoikeuksista (suosii yhtä uskontoryhmää) tulisi luopua. Todennäköisesti persut tulee kuitenkin ohittamaan nämä tasa-arvoa räikeästi rikkovat epäkohdat.

  Niin ja olen hiljattain puolueeseen liittynyt, joten tervehdys vaa kaikille.

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  …puhumattakaan sotaveteraanien lukuisista erityisoikeuksista, joiden lakkauttamista persujen tulisi nyt kaiken logiikan mukaan lähteä ajamaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Minä luulen että persujen julistuksen kaikkia sananmuotoja ei ehditty miettiä loppuun saakka, tätä julistusta täytyy katsoa poliittista tilannetta vasten mitä milloin se tehtiin.

  Minun mielestä esim vanhukset, sotaveteraanit, kuurot, sokeat ovat mielestäni erityisryhmiä jotka tarvitsevat apua päivittäisessä elämässä. Ja sotaveteraanit ovat omalla hengen uhalla pelastaneet Suomelle itsenäisyyden niin eivätkö he ole ansainneet ylimääräisiä etuja? Varsinkin kun sodan jälkeen veteraaneja ei arvostettu vaan melkeinpä päinvastoin.

  Profiilikuva käyttäjästä Multiprivatisti

  Naiset, etniset vähemmistöt tai ruotsinkieliset eivät ole sellaisa vähemmistöjä joita tulisi tukea millään sellaisilla erityistoimilla joissa heitä suositaan esim. työhönotossa muiden kustannuksella.

  Kokonaan eri asia on sellaisten ihmisryhmien tukeminen jotka ovat esim. vammaisuutensa tai selkeän syrjityksi tulemisensa vuoksi muita huonommassa asemassa ja tarvitsevat sosiaalipoliittista tukea — eivät tasa-arvo kiintiöitä.

  Naiseus ruotsinkielisyys tai johonkin etniseen ryhmään kuuluminen ei ole tällainen vamma eikä normaalisti syrjityksi tulemisen perusta Yhteiskunnassa missä ei laeilla syrjitä ko. ihmisryhmiä. Jos esim. naiset eivät pääse yhtä helposti kuin miehet joihinkin virkoihin, syy voi olla myös siinä että naiset kasvavat tässä yhteiskunnassa esim. miehiä enemmän itsenäistä moraalista harkintakykyä omaamattomiksi ja liikaa väärissä asioissa puhtaan tunnepohjaisesti reagoiviksi.

  Jos julkista valtion harjoittamaa ! syrjintää johonkin ihmisryhmään kuulumisen perusteella vielä jossain esiintyy, niin se tulee tietenkin poistaa, mutta mitkään itse uutta syrjintää luovat tasa arvo kiintiöt eivät ole tätä syrjinnän poistoa.

  — Persujen lausunto antaa mahdollisuuden myös väärintulkintoihin heidän linjansa suhteen koska sinä ei riittävästi tehdä em. eroja eri suosinnan muotojen välille ?

  — Ihmisoikeussopimuksiin vetoaminen esim. naiskiintiöiden puolustamiseksi luomiseksi on kyseenalaista koska ihmisoikeudet tulisi johtaa sitä mikä on oikein eikä päinvastoin.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin