Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Perussuomalaiset uhkaa jyrätä Piraattipuolueen

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Perussuomalaiset uhkaa jyrätä Piraattipuolueen

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 8 vuotta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  En oikein usko, että persujen ja piraattien välillä on kovin paljoa liikkuvia äänestäjiä.

  Piraattien ongelma on liikkuvat äänestäjät – piraattien äänestäjät liikkuvat kaikkein nopeimmin … Eli riippuu ihan vaalipäivästä, tuleeko uurnille 7% vai 0.7% äänestämään piraatteja. Nuorten äänestämiseen vaikuttaa voimakkaasti mm. sää.

  Persuilla on myös liukkaasti liikkuvia äänestäjiä, mikä materialisoitunee myöhemmissä eduskuntavaaleissa.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Kaikki äänestäjät jotka liikkuvat poispäin kolmen suuren ja vihreitten laarista on kuitenkin äänestämistä pienpuolueitten laariin. Kun kerran äänestäjät oppivat että muitakin voi äänestää niin he tulevat miettimään äänestyskäyttäytymistä myös seuraavissa vaaleissa.

  Tietenkin tätä tulisi mahdollisuuksien mukaan voimistaa ja korostaa koska mitä enemmän ihmiset aktivoituvat ja tottuvat äänestämään muita kuin perinteisiä puolueita tulevat he tutkimaan muita vaihtoehtoja myöhemmin.

  Yksi asia mikä asia pilkistää suomalaisessa yhteiskunnassa on se että suuri yleisö ei ole kiinnostunut politiikasta ja pienpuolueiden kannalta tämä on huono asia.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Pirate0 kirjoitti:
  Quote:Yksi asia mikä asia pilkistää suomalaisessa yhteiskunnassa on se että suuri yleisö ei ole kiinnostunut politiikasta ja pienpuolueiden kannalta tämä on huono asia.

  Persujen kannatuksen noususta päätellen asia on tasan päinvastoin juuri nyt ja nyt on pienpuolueille paras aika 20-30 vuoteen. Tai mahdollisesti 100 vuoteen.

  Sen sijaan piraattipoliitikkoja politiikka ei kiinnosta, koska monelle on tullut täytenä yllätyksenä, että ”pitäisikö tässä olla kanta myös maataloustukiin ja saamen kielen asemaan?”

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  snowballschance kirjoitti:
  Quote:Sen sijaan piraattipoliitikkoja politiikka ei kiinnosta, koska monelle on tullut täytenä yllätyksenä, että ”pitäisikö tässä olla kanta myös maataloustukiin ja saamen kielen asemaan?”Ei se, että ihmiset tyrkyttävät omia huolenaiheitaan kaikille mahdollisille poliitikoille vaaliteemaksi yllätys ole. Ei niitä kantoja kuitenkaan hatustakaan kannata vetää ensin tutustumatta asiaa koskevaan aikaisempaan keskusteluun, argumentointiin ja erityisesti asiantuntijalausuntoihin ja tutkimuksiin.

  Kieltäydyn noudattamasta monien muiden puolueiden ehdokkaiden esimerkkiä, eli muodostamasta kantoja mututuntumalla ilman perusteita, koska jollain potentiaalisella äänestäjällä on tunteikas mielipide jostain asiasta.

  Suomalaisia huolettaa tuhannet aiheet, ja joidenkin enemmän tai vähemmän relevanttien aiheiden tyrkyttäminen vaaliteemoiksi on varsin turhaa. Ei muillakaan puolueilla kaikkea mahdollisesti kauden aikana äänestettäväksi tulevaa tuntevia yleisneroja ole. Mielummin tyydyn lupaamaan kuuntelevani asiantuntijoita ja perehtyväni tutkimukseen ennen äänestyksiä kuin otan kantaa liian lyhyellä aikataululla, vain vedotakseni jonkun tunteisiin.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Gagis kirjoitti:
  Quote:Suomalaisia huolettaa tuhannet aiheet, ja joidenkin enemmän tai vähemmän relevanttien aiheiden tyrkyttäminen vaaliteemoiksi on varsin turhaa.

  Mm. noissa kannabis-jutuissa on vähän sellaista hyväksikäyttöyrityksen makua. Näihin voi sitten vastata, että ”miten teidän tarpeistanne saadaan win-win-tilanne meille molemmille?”. Äänestäjien äänestyslupauksiin ei kannata luottaa sen enempää kuin poliitikkojen puheisiin eli etujärjestöt tarjotkoon joko mainostilaa tai rahaa tai muuta kouriintuntuvaa vaalityötä vastineeksi. Vai pitäisikö tätä kutsua work-work-tilanteeksi?

  Quote:Ei muillakaan puolueilla kaikkea mahdollisesti kauden aikana äänestettäväksi tulevaa tuntevia yleisneroja ole. Mielummin tyydyn lupaamaan kuuntelevani asiantuntijoita ja perehtyväni tutkimukseen ennen äänestyksiä kuin otan kantaa liian lyhyellä aikataululla, vain vedotakseni jonkun tunteisiin.

  Muut käyttävät poliittista retoriikkaa. Aikoinaan Eskoa Ahoa kuunnellessa tyhmemmät olivat ihan oikeasti sitä mieltä, että Esko Aho on samaa mieltä heidän kanssaan, kun Esko Aho itse asiassa antoi neutraaleja lausuntoja. Minun oli tietysti helpompi huomata Esko Ahon vedätys, kun minä tiesin, mitä mieltä se oikeasti oli siellä poliitikon lipevän kuoren alla.

  Kun et tiedä, mikä kantasi on tulevaisuudessa, niin älä sano ”en tiedä” vaan sano jotain sentristä. Barack Obama sanoi kampanjassaan ilmastonmuutoksesta, että ”se on syytä huomioida ja liike-elämän edut on myös huomioitava” eli selkosuomeksi: ”En sitoudu yhtikäs mihinkään politiikkaan tässä asiassa!”. Marja Tiura väitti ennen kahtia jakavaa äänestystä lipevästi ”harkinneensa asiaa kovasti molemmilta puolilta” eli melkein olleensa äänestyksessä hävinneiden puolella.

  Päivi Räsänenkin puhui homoista kaksihaaraisella kielellä: Räsänen myös toisti näkemyksensä, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on Raamatun mukaan synti. – En haluaisi kuitenkaan olla ketään loukkaamassa, sanoi Räsänen

  Tietysti tuota loppuosaa ei kukaan usko, mutta poliittinen retoriikka vaatii sen.

  Katolinen Timo Soinihan on Päivi Räsäsen kanssa samoilla linjoilla [kuinka moni äänestäjistä tietää tämän?], mutta on valinnut taktiikakseen vaikenemisen, koska persuista tehdään vanhanaikaista valtapuoluetta. Päivi Räsänen tähtää taasen pienpuolueeksi, joka ei sitoudu yhteiskunnassa yleisesti hyväksyttyihin arvoihin, ja nojaa pieneen, mutta kiinteään kannattajajoukkoon.

  Kuinka moni äänestäjä tietää, että Päivi Räsänen vastustaa naispappeutta? Varsinkin kun kristillisten äänestäjistä 70% on naisia.

  Päivi Räsänen antaa myös ymmärtää, että kyseessä olisi maltillisen luterilaisen kirkon sisäinen puolue, kun käytännössä kyseessä on luterilaisen kirkon ulkopuolella olevien lahkojen puolue.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin