Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Peter Sunde haukkuu piraattipuolueen ja Suomen.

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mrZombie mrZombie 9 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Kalle

  Kalle

  said

  Torrentfreakin kommenteissa 18 Aug 21, 2009 at 20:00 by Peter

  http://torrentfreak.com/the-brand-new-pirate-party-of-finland-on-file-sharing-090821/

  Quote:I live in Sweden and in Finland situtation is very bad. Copyright lobby make new laws and most peoples and goverment agree anything. Lex Karpela and Lex Nokia laws http://www.wikipedia.org makes Finland near best police nation in world.

  Copyright lobby owns all politicians and parties in Finland. Most amazing is finnish people attitude they simply do nothing only whine in internet how bad situation. They do nothing to change things. Next move finnish copyright lobby is planning to make law “3 strikes” Which France was first planing to use.

  Finland is one of to worst countries. Peoples there are whiners and cowards and they accept any new laws what MAFIAA make. Also finnish pirate party is joke, because they can not debate in TV very well and dressing is like poor man. Also pirate party in Finland is not very active not much members and finns simply don’t have fighting mental. Bad country.

  I hope finns take my critic as creative and positive way and stand up for fight. They should use their “SISU” and become more active and fight. Less whining and less coward things. Much more action!!!

  Myöskään muilta ei heru sympatiaa Suomea kohtaan.
  Quote:
  I lived in Finland but moved norway this year. Finland is world fifth place in police nation comparision.
  1. China 2. USA 3. UK 4. France 5. Finland. 6. Italy 7. NL 8. Japan 9. Australia 10. new zealend

  top 10 countries which are most police nations in world = copyright nations.

  But Finland is fast moving to be world most police nation. Finland and Finland copyright laws sucks so much :(

  Profiilikuva käyttäjästä Janne Paalijarvi

  Ikävää tekstiä, pistää nakertamaan näin rekisteröitymisen jälkitunnelmissa.

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  En huomannutkaan, että tekivät meistä juttua ja olivat Kaj’hin yhteydessä.

  … mutta mistä muka käy ilmi, että tuo on Sunde?

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Ei tuosta minusta ilmene, että kyse olisi juuri Peter Sundesta. Ei hän minusta aiemmin ole kieliopillisesti noin huonoa englantia kirjoittanut.

  Profiilikuva käyttäjästä Janne Paalijarvi

  Olette kyllä ihan oikeassa, näyttää epäilyttävän huonolta englannilta verrattuna tyypin muihin kirjoituksiin.

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Noh, kiva, että muuallakin on huomattu, että täällä Suomessa ei mene ”niin” hyvin. :P

  Profiilikuva käyttäjästä Kalle

  Kalle

  said

  jarkkoph erittäin hyvä kirjoitus. Suomessa on todella paljon vakavia ongelmia. Siksi tarvitaan piraattipuoluetta. Esimerkillistä toimintaa jarkkoph myös olla jatkamatta työtä firmassa, joka polkee työntekijöiden oikeuksia, koska 90%-99% työntekijöistä (sama määrää myös koko kansasast) alistuu oikeuksiensa polkemiseen.

  Mielestäni Suomen ongelmat ovat hyvin kiteytyneet seuraaviin alla oleviin kirjoituksiin. Ruotsalaiset ovat huolissaan siitä, että koska suomalaiset ovat lampaita. Niin Suomessa tekijänoikeusmafia saa helposti uusia lakeja, joita ruotsalaiset eivät halua Ruotsiin. Toinen kirjoitus on myös hyvä, jos ei osaa puolustaa oikeuksiaan, eikä taistele oikeuksistaan niin ei myöskään ansaitse mitään oikeuksia!

  Quote:Like Peter Sunde said above comments ugly truth comes out about finns and Finland. Why try hide and lie finns? You think we swedish are stupid that we don’t know about your country. We know more about your corrupted and shit copyright laws than you think. We don’t want your shit copyright laws in our country. That is what Finland copyright MAFIAA is trying to do lobby same laws to us. GTFO!

  35 Aug 23, 2009 at 03:54 by Finlandsucks
  So who gives a damn about that s**tty country anyways? It’s worse than a russian anyways so why should we care? If they don’t have balls to defend theyr own rights, then so be it. They don’t need any rights since they’re not willing to defend them anyways. As a matter of fact, they don’t DESERVE any rights unless theyre actually willing earn them.

  http://torrentfreak.com/the-brand-new-pirate-party-of-finland-on-file-sharing-090821/

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Onhan tuossa aika iso osa totta. Täällä ei ole totuttu näkemään kovinkaan aggressiivista taistelumentaliteettia, vaan debattia koitetaan käydä kohteliaasti ja kiltisti. Piraattipuoluekin voisi ottaa ihan hyvin hieman radikaalimman asenteen monissa kannanotoissaan. Esimerkiksi lehdistötiedote puoluerekisteriin pääsemisestä oli suhteellisen ”nössö”. Sen sijaan, että olisi kerrottu kuinka yhdistysten mahdollisuuksia sähköiseen päätöksentekoon on parannettava, olisi voinut vaikka tuoda ilmi kuinka nykyinen hallitus on täysin pihalla informaatioteknologian kehityksestä ja suhtautumisessaan immateriaalioikeuksiin, ja vaatia viestintäministeri Lindénin eroa. Sen verran provosoiva viesti olisi varmasti mennyt lävitse monissa uutisissa puoluerekisteriin pääsyn ohessa.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  MrZombielle: Piraattiliiton kärjekäs (joskus liiankin puolueelliseksi haukuttu) retoriikka uutisoinnissaan on minusta yleisesti ottaen tervetullutta. Piraattipuolue sen sijaan on hieman erilaisessa asemassa. Eduskunnan ulkopuolisena pienpuolueena olemme vaarassa leimautua ”hörhöiksi”, kuten niin monille on käynyt. Puolueen nimi ei tätä vaaraa suinkaan vähennä (vaikka pidänkin nimestä enkä kannata sen muuttamista)!

  Yhdistyslain muutoksen suhteen sanamuotomme ovat lieviä sen takia, että ministeriön virkamiehet itse nimenomaan haluavat sähköisen päätöksenteon sallimista yhdistyksissä, se on koko lakimuutoksen tavoite. Piraattipuolue haluaisi tosin viedä uudistuksen jonkin verran pidemmälle, mutta ministeriön esitys olisi jo varsin olennainen parannus nykytilanteeseen. Puolueen retoriikka varmasti koventuu, jos alkaa näyttää siltä, että muutosesitykset kohtaavat vaarallisen suurta vastustusta.

  Kärjekäs kielenkäyttö on usein toki paikallaan, mutta itse en usko, että sisällöltään tyhjät vihanpurkaukset edistäisivät millään tavalla puolueen tavoitteita. Lindénin eron vaatiminen olisi tällainen, poliittisten irtopisteiden keräilyyn keskittyvä heitto, jossa ei olisi mitään varsinaista asiasisältöä. Tällainen retoriikka vain lisäisi hörhöleiman saamisen todennäköisyyttä. Ihan henkilökohtaisella tasolla en edes usko, että Piraattipuolueen tavoitteet etenisivät yhtään paremmin tällä hallituskaudella, vaikka Lindén ihan oikeasti eroaisi. Haluan, että puolue keskittyy asiaan, ei pinnalliseen populismiin (kerrotaan kohderyhmälle mitä he haluavat kuulla).

  Asiallisessa tekstissäkin voi toki käyttää monenlaisia retorisia vaikutuskeinoja, ja niissä on varmasti kehitettävää. Olet kyllä oikeassa siinä, että värikkäämpiä kielikuvia olisi voinut käyttää joissakin tilanteissa. Yritän itse vastaisuudessa kiinnittää asiaan enemmän huomiota (kun usein kirjoittelen näitä lehdistötiedotteita). Mikäli haluat tilanteeseen parannusta, voit toki itsekin alkaa kirjoittaa tiedoteluonnoksia puolueelle. Otamme ne mielellämme vastaan.

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Hörhöksi leimautuminen on kieltämättä iso riski, mutta niin on myös liian konsensushakuinen ja sovitteleva asennoituminenkin. Mikäli vaatimuksia ei tuoda julki tarpeeksi tiukasti, voivat muut puolueet suhtautua niihin vain olkapäitä kohauttamalla: ”Onhan tuossa jotain pointtia, mutta emme me nyt kuitenkaan ala mitään muuttamaan.” Muita puolueita kohtaan täytyy luoda painetta, pakottaa ne ottamaan kantaa asioihin ja perustelemaan ne. Ja kuten me piraatit hyvin tiedämme, nykymenolle ei löydy kovin helposti mitään päteviä perusteita. Siksi poliitikoiden leimaaminen taantumuksellisiksi idiooteiksi olisi luultavasti ihan hyvä strategia. Ei Suomi tule koskaan saamaan Lindéniä parempaa viestintäministeria, jos eduskuntapuolueita kohtaan ei aseteta jatkuvaa painetta ja vaatimusta asiansa oikeasti osaavan ministerin puolesta. Vaatimus Lindénin erosta ei tosiaankaan ole tyhjä ja sisällötön heitto, vaan tiivistää erinomaisesti nykypolitiikan ongelman: eduskuntapuolueet, ministereitä myöten, ovat ihan pihalla siitä, miten informaatioyhteiskunta toimii.

  Yhdistyslakiviittauksella en tarkoittanut sitä, että se itsessään olisi ollut nössö, vaan että se ylipäätään piti tuoda esille lehdistötiedotteessa. Vaikka asia sinällään onkin tärkeä, se ei herätä kovinkaan monessa lukijassa minkäänlaista kiinnostusta. Sen sijaan – kun kerran tiedote oli sen verran iso juttu, että se oli menossa läpi suurimmassa osasta mediaa – olisi voinut lyödä vähän enemmän löylyä kiukaalle ja haastaa suoremmin olemassaolevat puolueet jollain räväkämmällä kannanotolla.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin