Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraatit ja Facebook-kritiikki?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraatit ja Facebook-kritiikki?

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Naseag Naseag 8 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Hei! Alkuun alustuksena; en ole puolueenne jäsen, mutta kiinnostunut kuitenkin (ja kannattajakortin kirjoittanut).

  Haluaisin kysyä puolueenne aktiiveilta mikä mahtaa olla kantanne Facebookiin kohdistuneeseen kritiikkiin? Facebookhan on kuten tiedätte, erittäin suosittu ns. sosiaalinen media. Sitä kohtaan on kuitenkin osoitettu huomattava määrä kritiikkiä, lähinnä liittyen palvelun heikkoihin käyttäjien tietosuojiin ja siellä liikkuviin haittaohjelmiin.

  Wikipediasta löytyy, ylläri, pitkä artikkeli liittyen FB-kritiikkiin. Suosittelisin tutustumaan. Uusin kritiikin aihe on joulukuussa tehty päivitys, jossa käyttäjien asettamia yksityisyydensuoja-asetuksia muutettiin merkittävästi huonompaan suuntaan käyttäjän kannalta katsottuna. Käyttäjiä on käytännössä katsoen lähes pakotettu avaamaan tietojaan kaikille avoimeksi.

  FB-kriitikkoja ovat olleet esim. merkittävät aktivistijärjestöt kuten Electronic Frontier Foundation (EFF) ja American Civil Liberties Union (ACLU). Suomessa FB-kritiikki on ollut jopa häiritsevän hiljaista.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Criticism_of_Facebook

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/8405334.stm

  LISÄYS: Jos tämä keskustelunavaus on mielestänne väärällä osastolla, voisitteko siirtää sen? :D

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Moni meistä piraateista käyttää myös Facebookkia, joten jonkunlainen kannanotto asiaan olisi ihan paikallaan. Itseäni kiusaa ehkä eniten että Facebookkiin ei saa otettua turvallista https yhteyttä.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Facebook korjasi jo nuo uudet yksityisyysasetukset kritiikin pohjalta. Mutta ei ole eka kerta, kun FB mokaa samassa asiassa.
  Eniten varmaan kaivataan vain valistusta. Pitää ymmärtää miten palvelua ja sen sovelluksia käytetään. Lähes ainahan FB-matojen tuhot ovat ihan omaa tyhmyyttä. Toinen juttu on se, että pitää ymmärtää mikä näkyy minnekin. Ei myöskään liene ylläri jos oman firman (vahingossakin tehdystä) julkisesta haukkumisesta saattaa aiheutua potkut.
  On sinällään kätevää, että kaikki ihmiset voi löytää yhdestä paikasta ja heihin voi ottaa yhteyttä. Toisaalta miksi valtioiden tarvitsisi rakentaa omia isovelisysteemeitään, kun kaikki ovat jo valmiiksi vapaahtoisesti ilmoittaneet itsestään kaiken mahdollisen yhteen massiiviseen globaaliin rekisteriin ;)
  Kai se suurin vaara FB:ssä ja muissa vastaavissa on se, että käyttö on niin helppoa, ettei tule ajateltua mitä tekee. Mutta onko se kenenkään muun vika, kuin käyttäjän itsensä? Kysehän on ihan vapaaehtoisesta puuhastelusta.

  En sen kummempia kantoja osaa ottaa ja mitään yhteistä kantaa tuskin aktiiveilta löytyy. Itse olen kuitenkin harkinnut jo useamman kerran itseni poistamista sieltä ja tarjota tietoja itsestäni vain jossain itse hallitsemassani systeemissä.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Itse en ole vielä naamakirjaan vaivautunut. Pari kertaa olen asiaa harkinnut, mutta on sitten vain jäänyt. Olen ajatellut homman niin, että maksan palvelusta kuukausittain/viikoittain/päivittäin omilla tiedoillani. Mikään ei ole ilmaista ja tässä on mielestäni kyse vain erilaisesta maksumallista. Kaikki eivät ole vain vielä tajunneet täysin, että kyseessä ei ole ilmainen palvelu. Jos kyse olisi ilmaisesta palvelusta, joutuisi se wikipedian tavoin pyytämään käyttäjiltään lahjoituksia. Sama hommahan pätee näihin Googlen ”ilmaisiin” palveluihin.

  Kompromissi näiden kahden mallin välille olisi varmaan se, että ihmiset, jotka haluavat jatkaa ”ilmaista käyttöä”, jakaisivat vieläkin enemmän tietoa. Ne jotka puolestaan haluisivat nauttia hyvästä ja toimivasta palvelusta, mutta eivät haluaisi maksaa siitä yksityisyydellään, maksaisivat esimerkiksi 50 senttiä/1 euron kuukaudessa. Olisi tavallaan ”VIP-ominaisuus” saada jemmata omat tietonsa. Kolmannes 300 miljoonasta naamasta saattaisi olla valmis tähän vippiin, varsinkin jos siinä saisi jotain virtuaalikrääsää mukana. Saattaisi kattaa menetetyt mainosmarkat, mikäli tuottaisi sen reilu miljardi euroa vuodessa. Tosin joku muu palvelu aloittaisi varmaan homman taas alusta tarjoamalla ”täysin ilmaista” yhteisösivua.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin