Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraatit ja Google-kritiikki?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraatit ja Google-kritiikki?

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä wilburi wilburi 8 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Hei taas Piraateille. En ole puolueen jäsen, mutta olen kiinnostunut kuulemaan kantojanne yhteiskunnallisiin ja poliittisiin asioihin.

  Tällä kertaa kysymys liittyy Googlen tuoreeseen Street View-palveluun, joka avautui myös Suomessa. Muutaman päivän jälkeen tuloksena on jo ainakin yksi rikostutkinta. Lisäksi Street view on herättänyt runsasta keskustelua yksityisyydensuojaongelmista. Mm. tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio on kritisoinut palvelua.

  Kysyisinkin, mikä on Piraattipuolueen kanta Googlen tapaisiin hieman harmailla rajamailla liikkuviin hankkeisiin?

  Mikä voisi esimerkiksi estää tulevaisuudessa Home view-tyyppisen palvelun, jossa ensin käyttäjä voi liikkua katunäkymissä, ja astella sieltä sisään asuntoihin joiden omistajat ovat antaneet palvelulle luvan kuvata asuntoaan. Tämä on tietysti hieman absurdi esimerkki, mutta eipä sitä tiedä mitä nämä NSA:n kanssa yhteistyötä tekevät firmat loppupeleissä suunnittelevat.

  NSA on muuten Yhdysvaltalainen tiedustelupalvelu joka kerää tietoja sekä omista kansalaisistaan mutta myös ulkomailta.

  http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1924772

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2010/02/03/AR2010020304057.html

  -Wilburi

  Profiilikuva käyttäjästä Spif

  Spif

  said

  Mainitsemassasi Googlen ja NSA:n yhteistyössä on kyse verkkohyökkäysten torjunnasta. Jos kuitenkin pelkäät NSA:n keräävän sinusta tietoja Googlen avulla, niin streetview on ehkäpä turhin pelon aihe. Streetview:n kuvadata vanhenee hetkessä kun taas hakuhistoriaa, selaushistoriaa ja sähköpostia (yms) google tarkkailee jatkuvasti.

  Julkisilla paikoilla kuvaaminen on sallittua, joten ei Streetview palveluna voi mitenkään olla laiton. Mahdolliset rikostutkinnat liittyvät yksittäisiin kuviin. Muutama kuva sieltä varmasti löytyy joista Googlelle voidaan antaa pienet sakot, mutta se nyt on ihan selvä kun otetaan huomioon kuvien kokonaismäärä.

  Jos otetaan kuva julkiselta paikalta vaikkapa sanomalehteä varten, niin ei siitä välttämättä edes yritetä sensuroida taustalla näkyvien ihmisten kasvoja. Minusta streetview:ssa on huomioitu yksityisyydensuoja varsin mainiosti.

  Hieno palveluhan se Streetview on. Tällaisen kun vielä saisi kotiin:
  http://www.youtube.com/watch?v=0zpKwPe-GqQ :)

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Ensisijaisesti piraattinäkökulmaa Googleen ottaisin immateriaalioikeus asiassa. Google siirtää varojaan veroparatiiseihin tuotemerkkinsä nimissä. Samaa tekevät toki muutkin isot yhtiöt kuten microsoft ja nokia ja apple jne… Ainakin Katainen ja Häkämies rahoitettiin vaaleissa veroparatiisien kautta. Kun nyt poliittista näkökulmaa haetaan. Mitähän mieltä kansa on? Siis ne jotka joutuvat maksamaan veroja ja joiden rahoilla näitä yhtiöitä rahoitetaan.

  Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Hyviä pointteja – en väitä tosiaan että juuri Street view olisi jokin käänteentekevä valvotamekanismi, tai että juuri se olisi NSA:lle jotenkin tärkeä projekti. Viittaan kuitenkin siihen ”orwellimaiseen” ajatukseen, että nyky-yhteiskunnassa valvonta, kontrolointi ja informaatiosota tapahtuu usein huomaamattamme. Lisäksi kaikenlaisen kontrollin lisääminen tapahtuu pitkän ajanjakson sisällä. Samaan tapaan kuin sanonta ravuista jotka laitetaan lämpimään veteen, ja tuntevat olonsa mukavaksi, kunnes pikkuhiljaa lämpöjä nostetaankin aina kiehuvaan asti. Tiedustelupalveluiden toimet informaatioaikakaudella ovat varmasti monilta osin tuntemattomat suurelle yleisölle. Googlen tapaisten suurten yhtiöiden osallisuus tiedusteluelimien operaatioissa olisi syytä saada avattua laajempaan tietoisuuteen.

  Toivon jokatapauksessa että Piraateilta löytyy ymmärrystä em. pointteihin, sillä monilta muilta puolueilta nämä asiat jäänevät helposti huomaamatta.

  Profiilikuva käyttäjästä wilburi

  wilburi

  said

  Pahoittelen että palaan vielä tähän aiheeseen ”jälkiviisauden” hengessä, mutta tuore uutisointi Googlen Street view-palvelun keräämistä suojaamattomien wlan-yhteyksien käyttäjätiedoista on vähintäänkin huomioitavan arvoinen asia.

  Kyseessä on tottakai Googlen mukaan kyse vahingosta joka korjataan, mutta silti tapaus pistää mietityttämään, kuten Saksassa kävi taannoin, kun kävi ylipäätään ilmi että Google jostain syystä on kiinnostunut langattomien nettiyhteyksien kartoittamisesta, eikä se edes liity millään tavoin mihinkään heidän palveluunsa, saati Street viewhin.

  http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2010/05/15/googlen_street_view_autot_kerasivat_talteen_avoimien_wlan_verkkojen_liikennetta

  -Wilburi

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin