Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattieduskunta

Etusivu Foorumit Työryhmät Verkkopalvelut Piraattieduskunta

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä AirZero AirZero 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AirZero

  AirZero

  said

  Pistetään nyt tämä idea tänne ihan ensiksi, niin sitä voi kritisoida ja lisäyksiä/muutoksia siihen voi ehdottaa.

  Piraattipuolueen sivulle voisi tehdä äänestyssysteemin, jossa rekisteröityneet käyttäjät voisivat äänestää eduskunnassa kulloinkin päätettävänä olevista kysymyksistä kuin kansanedustaja ikään.

  Tällaista voisi hyödyntää kahdella tavalla. Esimerkiksi piraattipuolueen ehdokkaat voisivat jakaa äänestyspäätöksensä julkisina, jolloin ihmiset saisivat kuvaa myös heidän mielipiteistään, jotka eivät kuulu puolueen agendaan. Toisaalta myös voisi nähdä yhteenvetoja kaikkien rekisteröityneiden käyttäjien tuloksista, ja tämä auttaisi hahmottamaan yleiskuvaa ihmisten mielipiteistä.

  Lisäksi tähän systeemiin voisi vielä integroida oikeiden kansanedustajien äänestystulokset. Näiden avulla voisi sitten nappia painamalla etsiä omia kantoja lähinnä olevat kansanedustajat(ja piraattiehdokkaat).

  Edit:Nimeksi ehdotettu myös virtuaalieduskuntaa

  Profiilikuva käyttäjästä firis

  firis

  said

  Pohtimisen arvoinen idea. Tosin mieleen tulee muutamia ajatuksia.

  1. Olisiko, ainakin aluksi, parempi keskittyä lähinnä asioiden valmisteluun ja saada sitä kautta puolueen edustajille kentän mielipide tiedoksi. Näin voisimme saada jo asioiden valmistelun julkisen keskustelun piiriin ja päästä vaikuttamaan ennen kuin asioista on jo päätetty.

  2. Onko kyselyä järkevää rajoittaa vain rekisteröityihin käyttäjiin, vai olisiko parempi luoda järjestelmä, jossa voitaisiin vertailla puolueen jäsenten, rekisteröityneiden käyttäjien ja satunnaisten lukijoiden mielipiteitä.

  Ajatusta kannattaa kyllä pyöritellä vielä suuntaan jos toiseenkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Varsin hyvä ajatus josta on puhuttu ennenkin.

  Ongelma: Kuka jaksaa tehdä?

  Puolueen sivuille saa varmasti lisättyä kutakuinkin mitä tahansa kun on aktiiveja jotka jaksavat toteuttaa projekteja, tähänkin kannattaa varmaan iskeä kiinni.

  Profiilikuva käyttäjästä AirZero

  AirZero

  said

  1. En itsekään näe tuolla tässä vaiheessa niin suurta arvoa mielipiteen kartoituksen kannalta. Ehkä näkisin tuon hyödyllisyyden realisoituvan kunnolla vasta seuraavien eduskuntavaalien alla, kun äänestäjät ja puolueen ehdokkaat ovat saaneet jäsenneltyä omat mielipiteensä ja pääsevät vertailemaan niitä toistensa mielipiteisiin.

  2. Ei oikeastaan, tuo sinun versiosi on parempi.

  Edit: Tuolla voisi myös osallistua vielä tällä hetkellä tällaiseen kilpailuun: http://www.mindtrek.org/2009/democracy_finland

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin