Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattiliikkeen ideologiset tukipilarit

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattiliikkeen ideologiset tukipilarit

Tämä aihe sisältää 16 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Bhikkhu Brother Bhikkhu Brother 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Jotenkin tuntuu, että ideologiakeskustelua kaivataan. Ketju nimeltä Ideologiasta meni vain pahasti hakoteille: piraattiliikkeen ratkaisuja ei voida noin vain laajentaa ratkaisuiksi myös muihin asioihin. Itse en ole ihan niin liberaali, että olisin voinut allekirjoittaa edes suurinta osaa väittämistä.

  Sen sijaan piraattiliikkeen taustalla oleva ideologia voitaisiin pyrkiä määrittelemään. Vihreällä liikkeellä on tukipilarit, jonka määrittelemiin arvoihin sen politiikka perustuu. Meillä voisi olla omamme, mutta niiden pitäisi olla vähemmän ympäripyöreät. Niitä voitaisiin ehkä käyttää esittelemään puoluetta jo ennen kuin lopullinen puolueohjelma on muodostettu.

  Ehdotukseni:

   [li]Yksityisyyden suojaaminen tietotekniikalta[/*:m]
   [li]Tiedon, kulttuurin ja tutkimuksen edistäminen vapauttamalla niitä rajoituksista[/*:m]
   [li]Kuluttajansuojan parantaminen digitaalisella aikakaudella[/*:m]

  Sama mobiilikoossa:

   [li]Yksityisyys[/*:m]
   [li]Vapaa informaatio[/*:m]
   [li]Kuluttajansuoja[/*:m]

  (Ehdotettu: sananvapaus, läpinäkyvyys)

  Vaikka emme varsinaisesti ole vasen-oikea-akselilla, minusta on hyvä huomata että ajamme ainakin hyvin pienten tuotantolaitosten ja niiden väljien yhteenliittymien – tuottelijaiden yksityisihmisten ja heidän yhteisöjensä – asiaa. Vai mitä?

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Kuulostaa erittäin hyviltä listauksilta.

  Voisimme tutustua tarkemmin eri puolueiden tukipilareihin ja tutkia puuttuuko niistä jotain oleellista mikä kuitenkin kuuluisi oleellisesti meidän toimintaamme. Tuskinpa sekään olisi kiellettyä että osa tukipilareista olisi samoja kuin muilla puolueilla, kunhan ne vain vastaavat omaa ideologiaamme.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Tuossa voisi ehkä olla maininta siitä, että tavallaan annamme valtaa tuottaa nimenomaan ruohonjuuritasolle. En kuitenkaan tiedä onko tämä totta tai kiistanalaista. En myöskään tiedä olisiko se liian helppo käsittää väärin, niin että se olisi muilta pois. Ehdotuksia?

  Profiilikuva käyttäjästä Scythe

  Scythe

  said

  Erinomainen listaus, mutta itse kaipaisin sinne tällaista kohtaa tai jotain vastaavaa: Lakijärjestelmän päivitys vastaamaan 2000-luvun tarpeita. Tällainen kuitenkin liittyy vahvasti ideologiaan sillä esimerkiksi tekijänoikeuslait ovat selkeästi sovitettu kymmenien vuosien takaiseen tilanteeseen kuten on tuo viime vuotinen lapsipornosuodatinlakikin. Ja tuo puolueen läpinäkyvyys ja demokraatinen vallanjako kannattaisi varmaankin tosiaan mainita, sen verran tärkeitä ideologisia asioita kuitenkin vaikuttavat olevan foorumikirjoitusten perusteella.

  Profiilikuva käyttäjästä hhj

  hhj

  said

  [quote=olavi]Jotenkin tuntuu, että ideologiakeskustelua kaivataan. Ketju nimeltä Ideologiasta meni vain pahasti hakoteille: piraattiliikkeen ratkaisuja ei voida noin vain laajentaa ratkaisuiksi myös muihin asioihin. Itse en ole ihan niin liberaali, että olisin voinut allekirjoittaa edes suurinta osaa väittämistä.[/quote]

  Niin, piratismi ei ole yleispätevä ratkaisu kaikkiin elämän ongelmiin. Sosiaalipolitiikka? Talouspolitiikka? Ottakaa esiin valtion budjetti ja miettikää, miten mikäkin osa-alue tulisi rahoittaa ja mistä rahat saadaan. Siinä politiikkaa alkajaisiksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Piraatti ideologiaan kuuluu yleensä se, ettei meidän haluamamme tai vaatimamme muutokset vaatisi valtiolta minkäänlaisia lisäinvestointeja, joten minusta meillä ei ole mitään tarvetta ainakaan tässä kohtaa vielä miettiä mitään kannanottoja valtion rahankäyttöön.
  Tästä ei varmasti ole vielä päätetty, aiotaanko noudattaa samaa linjaa, ettei valtion tarvitsisi tehdä mitään (isompia) investointeja, mutta se on todennäköistä.

  Profiilikuva käyttäjästä hhj

  hhj

  said

  [quote=Scoffa]Piraatti ideologiaan kuuluu yleensä se, ettei meidän haluamamme tai vaatimamme muutokset vaatisi valtiolta minkäänlaisia lisäinvestointeja, joten minusta meillä ei ole mitään tarvetta ainakaan tässä kohtaa vielä miettiä mitään kannanottoja valtion rahankäyttöön.
  Tästä ei varmasti ole vielä päätetty, aiotaanko noudattaa samaa linjaa, ettei valtion tarvitsisi tehdä mitään (isompia) investointeja, mutta se on todennäköistä.[/quote]

  Voi voi, tuolla ei pitkälle pötkitä. Siis, ensin voisi olla hyvä olla, että on joku toinen hallitus, joka tekee valtion budjetin ja sitten tulee mystinen piraattihallitus paikalle ja sanoo, mihin rahat oikeasti laitetaan ilman, että budjetti menee sekaisin.

  Vittu, ei muuta kuin piraatit hallitukseen ja toivotaan, ettei verot hirveästi nouse.

  Nyt siis Scoffa ei ainakaan ole ensimmäinen ehdokkaani varjohallituksen valtionvarainministeriksi.

  Tajuatteko ***turhaa kiroilua***, että puolueen pitäisi periaatteessa olla sellainen organisaatio, joka voi periaatteessa asettaa maalle toimivan hallituksen. Vai kuvitteletteko, että asiat ratkaistaan muutamalla nimeltä mainitsemattomalla sotapelillä netissä?

  Minua säälittää seurata tällaista MTV-sukupolven räpistelyä puolueen perustamiseksi. Saatana, te ette saa puoluetta perustetuksi vaikka tiedän DI-ekonomi-toimitusjohtaja-isänne teille sellaisen lahjoittaisi 18-vuotiassynttäreillä.

  HÄ! TODISTAKAA ETTÄ OLEN VÄÄRÄSSÄ. Soluttautukaa olemassa oleviin puolueisiin päämäärienne toteuttamiseksi. Todellinen muutos lähtee sieltä ruohonjuuritasolta.

  YLLÄPIDON KOMMENTTI: Käyttäjä on bannattu jatkuvasta trollaamisesta ja turhasta uhoamisesta. Kyse ei ollut selkeästikkään mahdollisesta jäsenestä vaan tahallisesta häiriköinnistä.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Sananvapaus ja läpinäkyyvyys ovat kyllä arvoja, joihin me kiistattomasti pyrimme. Taidan kuitenkin odottaa puolueohjelmaa ennen niiden lisäämistä, koska niistä ei ole ollut puhetta.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=olavi]Sananvapaus ja läpinäkyyvyys ovat kyllä arvoja, joihin me kiistattomasti pyrimme. Taidan kuitenkin odottaa puolueohjelmaa ennen niiden lisäämistä, koska niistä ei ole ollut puhetta.[/quote]

  Joo ei siihen kannata pistää vielä mitään, mistä ei päätetty ole, varsinkin jopa päätetyt asiat ovat avoimia ennen niiden vahvistamista.

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Pohdiskelin tänään hieman piraattipuolueen (ja samalla tietty laajemmin piraattiliikkeen) tarkoitusta. Sen voisi minusta määritellä yksinkertaisesti näin: Piraattipuolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Tämä on varmaan jo esitetty jossain, mutta en muista siitä nähneeni sen isompaa keskustelua. Joten löytyykö vastakkaisia mielipiteitä tai parempaa määritelmää? Tuollainen yksinkertainen lausahdus lienee varsin hyvää matskua esimerkiksi haastatteluissa ja mediassa. Se menee helposti perille kaikille.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  [quote=mrZombie]Pohdiskelin tänään hieman piraattipuolueen (ja samalla tietty laajemmin piraattiliikkeen) tarkoitusta. Sen voisi minusta määritellä yksinkertaisesti näin: Piraattipuolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Tämä on varmaan jo esitetty jossain, mutta en muista siitä nähneeni sen isompaa keskustelua. Joten löytyykö vastakkaisia mielipiteitä tai parempaa määritelmää? Tuollainen yksinkertainen lausahdus lienee varsin hyvää matskua esimerkiksi haastatteluissa ja mediassa. Se menee helposti perille kaikille.[/quote]

  Heh, aika hyvä heitto. Jos kaikki olisi kunnossa, ei meitä tarvitsisi. Mutta mikäli tuollaisella iskulauseella lähtisimme liikkeelle, uskoisin että joutuisimme vain naurun alaiseksi. Voisi käydä niin ettei kukan ota meitä tämän jälkeen edes tosissaan ja matkamme tyssää ennen kuin se edes ehti alkaakaan. Mutta muutoin mielestäni tuo on kyllä aika totta ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=mrZombie]Pohdiskelin tänään hieman piraattipuolueen (ja samalla tietty laajemmin piraattiliikkeen) tarkoitusta. Sen voisi minusta määritellä yksinkertaisesti näin: Piraattipuolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi. Tämä on varmaan jo esitetty jossain, mutta en muista siitä nähneeni sen isompaa keskustelua. Joten löytyykö vastakkaisia mielipiteitä tai parempaa määritelmää? Tuollainen yksinkertainen lausahdus lienee varsin hyvää matskua esimerkiksi haastatteluissa ja mediassa. Se menee helposti perille kaikille.[/quote]

  Minulle tuli lähes samassa sanamuodossa tuo mieleen silloin, kun luin HS:n kyselyn.
  Siellä se tuli esille. Joku vastanneista, en lonkalta muista kuka, kertoi että todennäköisestihän Piraattipuolue lopettaisi jos saisi kaikki linjauksensa läpi.

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  [quote=Scoffa]Minulle tuli lähes samassa sanamuodossa tuo mieleen silloin, kun luin HS:n kyselyn.
  Siellä se tuli esille. Joku vastanneista, en lonkalta muista kuka, kertoi että todennäköisestihän Piraattipuolue lopettaisi jos saisi kaikki linjauksensa läpi.[/quote]

  Aivan, sieltähän se olikin tarttunut päähäni. Kyseessä oli Eero-Tapio Vuori, joka muutenkin suhtautui positiivisesti koko piraattiliikkeeseen.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Itse asiassa minä sanoin tuon kerran Piraattiliiton kommenteissa: Eiköhän jokaisen poliittisen liikkeen ole tarkoitus tehdä itsensä turhaksi.

  HS-raatijuttu palautti tuon mieleen. Onkohan kyseinen ohjaaja lukenut Piraattiliiton kommentteja?

  Profiilikuva käyttäjästä banana

  banana

  said

  [quote=mrZombie]Piraattipuolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi.[/quote]
  Tavoite on saavutettu. Saitte 15 minuuttia julkisuuttanne. Ei muuta kuin pillit pussiin ja takaisin pajalle :-)

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 17)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin