Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattinuorten kannanotto mediamaksuun

Etusivu Foorumit Piraattinuoret Piraattinuorten kannanotto mediamaksuun

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä BobaMa BobaMa 8 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä BobaMa

  BobaMa

  said

  http://www.piraattinuoret.fi/blog/2009/11/mediamaksukannanotto/

  Quote:

  Piraattinuorten kannanotto: Mediamaksu on kohtuuton riesa etenkin nuorillle ja opiskelijoille

  Mediamaksun astuessa voimaan olisi opiskelijoiden, työttömien, pienituloisten, yksin asuvien ja nuorten asema epäreilu; he tulisivat maksamaan tuloihinsa nähden järjettömän summan suhteessa parempituloisiin tai useamman hengen talouksiin.

  Mediamaksun periminen opiskelijoilta vaatisi suuria muutoksia opintotukijärjestelmään, sillä oletettavasti seuraavina vuosina kasvava mediamaksu olisi pian jo kuukauden asumislisän luokkaa. Jo nykyäänkin alhainen opintotuki ei riitä mediamaksuun, ja opiskelijat eivät todellakaan kaipaa lisää taloudellisia ongelmia. Tulisiko maksukyvyttömien mediamaksut sitten maksattaa Kansaneläkelaitoksella tai sosiaalitoimistolla?

  Ihmeellisintä on se, että kuluttaja maksaisi Yleisradion palveluista huolimatta siitä, käyttääkö niitä vai ei. Kaikissa kotitalouksissa ei välttämättä ole televisiota, digiboksia tai Internet-yhteyttä.

  Yle itsessään on asia erikseen; huikeat henkilöstökulut ja kilpailu kaupallisten kanavien kanssa eivät ole oikea tapa pyörittää Yleisradio- ja tv-toimintaa. Paljon kohuttu kauppa, jossa Yle osti esitysoikeudet amerikkalaisen kaapelikanavan HBO:n viihdesarjoihin, on hyvä esimerkki siitä, että Yleisradio näyttää kilpailevan yhä selkeämmin kaupallisten kanavien kanssa ja unohtavan sivistävän tehtävänsä.

  Jos tv-lupamenettelyä tulee uudistaa, on tämä suunta täysin väärä. Järkevää olisi ottaa tarvittavat rahat valtion budjetista. Tämän lisäksi ongelmaan tulisi vaikuttaa ruohonjuuritasolla eli puuttua Ylen hulvattomaan budjettiin, etenkin sen henkilöstökuluihin sekä päättömiin rahareikiin viihdeteollisuuden parissa.

  Yleinen tyytymättömyys mediamaksua kohtaan on osoittanut, että sen suunnittelu on tehty liian nopeasti ja päätökset löyhin perustein. Mediamaksussa on monta käytännön ongelmaa, jotka olisi pitänyt ratkaista ennen lopullista päätöstä maksun käyttöönotosta. Näin ollen asia on saatettava uudelleen keskusteluun.

  Piraattinuoret liittyy mediamaksun vastaiseen rintamaan ja allekirjoittaa julkilausuman, joka on luettavissa osoitteessa http://www.mediamaksu.org.

  Facebook-yhteisö http://www.facebook.com/group.php?gid=282001975149

  Mediamaksua kritisoivasta mielenosoituksesta http://www.piraattinuoret.fi/fffuuuu

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin