Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattinuorten puheenjohtajiston ehdokkaat 2011

Etusivu Foorumit Piraattinuoret Piraattinuorten puheenjohtajiston ehdokkaat 2011

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6 JoonasD6 7 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä PaPi-

  PaPi-

  said

  Nykyisen Piraattinuorten hallituksen toimikausi on päättymässä. Piraattinuorten vuosittainen yhdistyskokous pidetään 19.6 Piraattipuolueen puoluekokouksen yhteydessä (tarkka paikka päätetään myöhemmin), ja kokouksessa valitaan uusi hallitus. Hallituksen toimikausi on yksi vuosi. Toisessa viestiketjussa on mahdollisuus ilmoittautua ehdokkaaksi hallitukseen. Tämä ketju on pelkästään puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi ilmoittautumiseen.
  Tänne ilmoittautuneet ilmoittautuvat automaattisesti myös hallitusehdokkaiksi elleivät toisin sano. Kevätkokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä 1-2 varapuheenjohtajaa.

  Yhdistyslaista ja yhdistyksen äännöistä johtuvat muodolliset edellytykset hallitusehdokkuudelle ovat (kokouspäivään mennessä):
  – Yhdistyksen jäsenyys
  – Suomen kansalaisuus tai vakinainen asuinpaikka Suomessa.
  – 18 vuoden ikä ja täysivaltaisuus.
  – Ei saa olla konkurssissa.

  Hallitusehdokkuutta koskevan ketjun sisältö koskee lähes kaikilta osin myös puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, mutta nämä tehtävät tuovat kuitenkin huomattavasti enemmän vastuuta toimintaan. Puheenjohtajiston on oltava tavoitettavissa huomattavasti helpommin, yhteydenottoja tulee huomattavan paljon useammin, eikä kaikkia tehtäviä voi helposti delegoida muille. Julkiseen esiintymiseen on oltava hyvät valmiudet. Toiminnassa tulee kyetä ottamaan huomioon mahdollisimman laajalti koko jäsenistön mielipiteet, eikä asioita voi ajaa pelkästään oman näkemyksen mukaisesti. Puheenjohtajiston sanalla on painoarvoa, joten on kyettävä myös valitsemaan sanansa sen mukaisesti.

  Sanomattakin on selvää, että puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi ehdolle asettuvan on tunnettava piraattipolitiikka ja Piraattinuorten toiminta erittäin hyvin jo ennestään. Näyttöjä on oltava aktiivisesta toiminnasta piraattiasioiden parissa.

  Ehdokkuudesta on syytä ilmoittaa hyvissä ajoin tähän ketjuun, jotta jäsenet voivat tutustua ja halutessaan perehtyä ehdokkaaseen paremmin. Pakollista ilmoittautumiskaavaa ei ole, mutta tässä muutama mallikysymys, joihin on toivottavaa vastata:

  – Nimi, asuinpaikka, ikä?
  – Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?
  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?
  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?
  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?
  – Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?

  Profiilikuva käyttäjästä timore

  timore

  said

  Ilmottaudun halukkaaksi toimimaan piraattinuorten varapuheenjohtajana, jos jäsenistö näin äänestää.


  – Nimi, asuinpaikka, ikä?

  Olli Kopakkala, Helsinki, 22

  – Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

  Teen päivätöikseni hakukonemarkkinointia sekä omalla yritykselläni, että työnantajan palveluksessa. Olen opiskellut 4 vuotta kauppatieteitä Vaasan Yliopistossa.

  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?

  Piraattinuorten toimintaan en ole päässyt osallistumaan hirveän aktiivisesti, sillä olen asunut viime vuodet Vaasassa, jossa toimintaa ei juurikaan ole. Piraattipuolueessa olen ollut eduskuntavaaliehdokkaana, sekä Vaasan piraattien rahastonhoitajana.

  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?
  timore

  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?
  Olen tehnyt verkkosivustoja koko 2000-luvun. Ensimmäi9sen verkkokauppani perustin 16-vuotiaana. Tällä hetkellä hoidan Superkauppa.fi-verkkokaupan markkinointia. Koen osaavani kohtuullisesti kaiken verkkosivustojen toteuttamiseen ja markkinointiin liittyvät seikat. Harrastan lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä.

  – Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?
  Pidän järjestövaikuttamisesta. Olen aiemmin toiminut matinkylän shakkikerhon hallituksessa, Vaasan Yliopiston Pohjois-pohjanmaalaisen osakunnan hallituksessa, Vaasan yliopiston Kauppatieteellisen ainejärjestön Warrantin hallituksessa sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan edustajistossa. Tämän lisäksi olen toiminut aikoinaan Espoon nuorisovaltuustossa, jolloin pääsin osallistumaan Espoon kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksiin. Hallitustoiminta on tullut tutuksi myös muutamasta pienyrityksestä.

  Koen olevani hyvä esiintyjä sekä tiedoiltani ja taidoiltani pätevä tähän tehtävään.

  Lisätietoa:
  http://www.ollikopakkala.com/
  http://www.linkedin.com/in/ollikopakkala

  Jos tulee jotain mieleen, niin kysykää täällä, irc:ssä tai vaikka maililla.

  Profiilikuva käyttäjästä Charris

  Charris

  said

  Ilmottaudun halukkaaksi toimimaan piraattinuorten varapuheenjohtajana.

  – Nimi, asuinpaikka, ikä?
  Lotta Söderholm, Helsinki, 23 v.

  – Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?
  Olen luonnontieteiden kandidaatti tietojenkäsittelytiedossa ja opiskelen tällä hetkellä Helsingin yliopistolla. Opintojen ohessa olen osa-aikatöissä kahvilassa.

  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?
  Olen perustamisesta asti ollut aktiivinen pinussa ja toiminut toiminnanjohtajana hallituksessa pari kautta.

  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?
  Charris

  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?
  Olen hyvä organisoimaan tapahtumia.

  – Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?
  Haluan jatkossakin vaikuttaa pinun toimintaan ja kehitykseen.

  Lisätietoa:
  http://lottasoderholm.org

  Profiilikuva käyttäjästä PaPi-

  PaPi-

  said

  Ilmoitan halukkuuteni Piraattinuorten puheenjohtajaksi.

  Nimi, asuinpaikka, ikä?
  Olen Lari Yltiö, 22 vuotias ja asun Hakaniemessä, Helsingissä.

  – Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?
  Olen koulutukseltani ylioppilas ja teen tällä hetkellä töitä internet-markkinoinnin parissa. Epäsäännöllisesti toimin DJ:nä Helsingin keskustan yökerhoissa.

  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?
  Olen ollut perustamassa sekä Piraattipuoluetta että Piraattinuoria. Olen toiminut Piraattinuorissa rahastonhoitajana sekä kaksi kautta puheenjohtajana.

  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?
  Olen ircissä nimimerkillä PaPi-. Minut löytää omalla nimelläni Facebookista.

  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?
  Olen hyvin sosiaalinen ihminen ja tulen toimeen kaikentyyppisten ihmisten kanssa. Harrastuksiini kuuluu hyvät viinit, yleinen politikointi, saunominen sekä laitesukellus.

  – Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?
  Piraattinuorten jäsenmäärä on moninkertaistunut hyvin lyhyessä ajassa, ja nuorista on kasvamassa yksi Suomen vaikutusvaltaisimmista poliittisista nuorisojärjestöistä. Mielestäni Piraattinuorten tehtävä tulee piraattiliikkeessä olla yhteisen hyvän hengen vaaliminen, tapahtumien ja bileiden järjestäminen sekä politikointi muiden poliittisten nuorisojärjestöjen kanssa. Piraattinuorista tulisikin kehittää Suomen halutuin nuorisojärjestö. Vapaamielisyyden tiellä tulisikin jatkaa ja houkutella mukaan ihmisiä jotka arvostavat itsensä ja muiden yksilönvapauksia. Konservatiivisia arvoja ja asenteita tulisikin murtaa ja antaa ihmisten elää kuten haluavat. Tämä on jo saanut kannatusta, todisteena huima jäsenkasvu ja tällä tiellä on hyvä jatkaa. Haluan omalta osaltani varmistaa, että tämä linja jatkuu myös tulevaisuudessa.
  Haluan viedä Piraattinuoria yhä enemmän reilusti radikaalimpaan suuntaan, jopa kansalaistottelemattomuutta harjoittaen. Mutta tärkein tehtävämme on kuitenkin pitää hauskaa yhdessä!

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Ilmoitan halukkuuteni Piraattinuorten puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi.

  Nimi, asuinpaikka, ikä?

  Olen Joonas Mäkinen, 22-vuotias, asun Helsingissä Puistolassa/Pitäjänmäessä.

  Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

  Olen koulutukseltani ylioppilas ja opiskelen Helsingin yliopistossa muun muassa matematiikkaa, biokemiaa ja erityispedagogiikkaa. Ammatiltani olen matemaattisten aineiden opettaja ja säveltäjä. Freelancer.

  Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?

  Olen perustajajäsen ja toiminut sen jälkeen yhdistyksen varapuheenjohtajana.

  Olen vastannut kansainvälisistä yhteyksistä, ottanut osaa Ruotsin ja Saksan nuorten piraattien toimintaan ja toiminut yhteyshenkilönä, kun olen kutsunut ulkomaalaisia piraattivieraita Suomeen; viimeisistä mainittakoot Piratpartietin perustaja Rick Falkvinge ja The Pirate Bay: n perustaja ja Flattr-mikromaksupalvelun kehittäjä Peter Sunde Kolmisoppi – tulevista (ensi syksy) mainittakoot WikiLeaksin entinen tiedottaja ja Islannin parlamentin jäsen Birgitta Jónsdóttir, Piratpartietin nykyinen puheenjohtaja Anna Troberg ja piraattimeppi Amelia Andersdotter.

  Yleensäkin olen tiedottanut hallitukselle/jäsenille mahdollisuuksista osallistua kansainväliseen toimintaan, ja tutkin tarkasti maailman piraattimenoa.

  Seuraan myös hyvin aktiivisesti yhteisöllisessä mediassa ympäri maailman (ja useilla kielillä) käytävää keskustelua yksilönvapauksista sekä tietoyhteiskunnasta, ja olen suomalaisista piraateista aktiivisin tvittaaja ja feisbuukkaaja. Näiltä alustoilta on löytynyt piraateille paljon yhteistyökumppaneita ja liittolaisia.

  Olen edustanut Piraattinuoria (ja nuoria yleensäkin) YK:n mandaatilla toimivassa Internet Governance Forumissa, joka viimeksi järjestettiin Vilnassa, Liettuassa. Kansainvälisten kontaktien lisäksi minulla on sidoksia ja yhteistyömahdollisuuksia muun muassa Effin, TIEKEn ja ulkoministeriön kanssa, ja saan heidän kauttansa usein hyödyllistä tietoa tulevista tapahtumista. Olen edustanut Piraattinuoria Finnish Internet Forumissa ja liikenne- ja viestintäministeriön pyörittämässä mediafoorumissa, johon osallistuvat jatkuvasti muun muassa useat teleyritykset, Yleisradio, Allianssi ja TTVK.

  Tunnen myös paljon toimittajia ja olen toiminut lehdistö-, radio- ja tv-kontaktina.

  Paikallistoiminnassa olen ollut mukana usein järjestäjänä: Olen järkännyt ja kustantanut lautapeli-iltoja, coneja, mielenosoituksia, Assembly-ryhmätilauksia, kalliokiipeilyä, grillausta ja uusien iltoja.

  Aloitin juuri avoimia oppimateriaaleja koskevan selvityksen TIEKEn ja Opetushallituksen kontaktien kanssa, josko Piraattinuoret voisivat lähteä ajamaan valtakunnallista kuntien/valtion tukemaa kokeilua valmistaa vapaat opetusmateriaalit tiettyille koulutusryhmille.

  Olen myös Helsingin yliopiston akateemisten piraattien puheenjohtaja ja yhteyshenkilö.

  Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

  Irkistä minut löytää yleisellä lempinimelläni JoonasD6. Käytän muun muassa verkkoja PirateNet, IRCnet, QuakeNet, Freenode ja Freequest.

  Nimimerkki JoonasD6 toimii myös seuraavissa palveluissa:
  Diaspora, Twitter, Skype, Facebook, Steam

  Blogaan sivustollani http://www.joonasmakinen.com, ja politiikkatekstejä löytyy myös Uuden Suomen blogipalvelusta joonasmakinen.puheenvuoro.uusisuomi.net ja Piraattipuolueen blogista. Tulevaisuudessa tehostan panostani blogaamiseen, myös Piraattinuorten blogiin.

  Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

  – Muusikkona oleminen antaa mukavasti ristiriitaista ajateltavaa piraatteihin kielteisesti suhtautuville.
  – Sujuvan suomen ja englannin kielen lisäksi pärjään myös ruotsiksi ja venäjäksi, ja olen hoitanut kansainvälisiä yhteyksiä näillä kaikilla kielillä.
  – Kielipoliisi
  – Kävelen Helsingistä Lahteen 24 tunnissa.
  – Tämän vuoden sisällä minua voi kutsua kirjailijaksi.

  Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?

  Olen erityisen kiinnostunut nuorisojärjestön vetämisestä siksi, että näen piraatteja huolettavat ongelmat johtuvan juuri liiallisesta konservatiivisuudesta ja vanhentuneista tiedoista; nuoret ovat tulevaisuus, mutta edelleenkin yhteiskunnassa nuorista puhutaan erikseen nuorina, eivätkä nuoret ole itse puhumassa. Osallistumista yhteiskunnalliseen toimintaan tulee kehittää ja pitää huoli, että sen sääntöjä eivät sanele ”vanhat valkoiset miehet”. Tällainen sukupolvien välinen ymmärtämättömyys johtaa vallassa olevan väestönosan luomaan sensuuriin ja rajoituksiin, koska heillä ei ole nuorten keskustelusta poissulkemisen vuoksi hyvää kokonaiskäsitystä yhteiskunnasta.

  Tittelistä on suurta hyötyä verkostoitumisessa, ja ”seurapiireissä” nuorisoa saa tuotua paljon paremmin esille puheenjohtajan tittelillä. Saisin tämänhetkisistä nuorisojärjestö- ja ministeriökontakteistani paljon enemmän irti, ja järjestön yhteistyömahdollisuudet kehittyvät.

  Haluan osaltani pitää huolen myös siitä, että Pinun menee yksilönvapauksien kohdalla vielä radikaalimpaan suuntaan ja täyttää näkyvästi tällä hetkellä polittisesta kentästä puuttuvan aukon hyvin arvoliberaalille nuorisojärjestölle. Mikään muu yhdistys ei vielä vaadi oikeutta elää miten vain, kunhan siitä ei ole haittaa muille. (Mielipahaa ei lasketa.)

  Näen mahdollisena, että ohitamme jäsenmäärällämme vuoden sisään useat eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöt.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin