Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattinuorten puheenjohtajiston ehdokkaat

Etusivu Foorumit Piraattinuoret Piraattinuorten puheenjohtajiston ehdokkaat

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6 JoonasD6 8 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä PaPi-

  PaPi-

  said

  Nykyisen Piraattinuorten hallituksen toimikausi on päättymässä. Piraattinuorten vuosittainen yhdistyskokous pidetään toukokuun lopulla (joko 22. tai 23.5.) Helsingissä, ja kokouksessa valitaan uusi hallitus. Hallituksen toimikausi on yksi vuosi. Toisessa viestiketjussa on mahdollisuus ilmoittautua ehdokkaaksi hallitukseen. Tämä ketju on pelkästään puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi ilmoittautumiseen.
  Tänne ilmoittautuneet ilmoittautuvat automaattisesti myös hallitusehdokkaiksi elleivät toisin sano. Kevätkokouksessa valitaan puheenjohtaja sekä 1-2 varapuheenjohtajaa.

  Yhdistyslaista ja yhdistyksen äännöistä johtuvat muodolliset edellytykset hallitusehdokkuudelle ovat (kokouspäivään mennessä):
  – Yhdistyksen jäsenyys
  – Suomen kansalaisuus tai vakinainen asuinpaikka Suomessa.
  – 18 vuoden ikä ja täysivaltaisuus.
  – Ei saa olla konkurssissa.

  Hallitusehdokkuutta koskevan ketjun sisältö koskee lähes kaikilta osin myös puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajia, mutta nämä tehtävät tuovat kuitenkin huomattavasti enemmän vastuuta toimintaan. Puheenjohtajiston on oltava tavoitettavissa huomattavasti helpommin, yhteydenottoja tulee huomattavan paljon useammin, eikä kaikkia tehtäviä voi helposti delegoida muille. Julkiseen esiintymiseen on oltava hyvät valmiudet. Toiminnassa tulee kyetä ottamaan huomioon mahdollisimman laajalti koko jäsenistön mielipiteet, eikä asioita voi ajaa pelkästään oman näkemyksen mukaisesti. Puheenjohtajiston sanalla on painoarvoa, joten on kyettävä myös valitsemaan sanansa sen mukaisesti.

  Sanomattakin on selvää, että puheenjohtajaksi tai varapuheenjohtajaksi ehdolle asettuvan on tunnettava piraattipolitiikka ja Piraattinuorten toiminta erittäin hyvin jo ennestään. Näyttöjä on oltava aktiivisesta toiminnasta piraattiasioiden parissa.

  Ehdokkuudesta on syytä ilmoittaa hyvissä ajoin tähän ketjuun, jotta jäsenet voivat tutustua ja halutessaan perehtyä ehdokkaaseen paremmin. Pakollista ilmoittautumiskaavaa ei ole, mutta tässä muutama mallikysymys, joihin on toivottavaa vastata:

  – Nimi, asuinpaikka, ikä?
  – Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?
  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?
  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?
  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?
  – Miksi haluat (vara)puheenjohtajaksi?

  Profiilikuva käyttäjästä PaPi-

  PaPi-

  said

  – Nimi, asuinpaikka, ikä?

  Lari Yltiö , asun Helsingissä ja olen 21 vuotta vanha.

  Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

  Työskentelen tällä hetkellä DJ:nä Helsingin keskustan yökerhoissa. Koulutukseltani olen ylioppilas. Olen myös ollut vuoden vaihto-oppilaana Japanissa viisi vuotta sitten.
  Töiden ja Piraattinuorten asioiden hoitamisen lomassa luen pääsykokeisiin yliopistolle filosofiaa opiskelemaan.

  – Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?

  Olen ollut perustamassa Piraattinuoria, ja toiminut ensimmäisen hallituksen rahastonhoitajana, ja syksystä 2009 lähtien nuorten puheenjohtajana.

  – Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

  Piratenetistä minut löytää nimimerkillä PaPi-, ja omalla nimellä facebookista.

  – Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

  Olen hyvin sosiaalinen, ja ulospäin suuntautunut, jota vaaditaan jo työssäni Dj:nä. Olen viettänyt paljon aikaa muiden poliittisten nuorisojärjestöiden aktiivien kanssa, joten minulla on kohtuullisen kattava verkosto ympäri puoluekentän. Vahvuuksiini kuuluu siis verkostoituminen.
  Säännöllisiä harrastuksia minulla ei tällä hetkellä kiireiden vuoksi ole, mutta epäsäännöllisesti harrastan laitesukellusta ja krav magaa.
  Tykkään myös pyöritellä levyjä vapaa-aikana. Olen hyvin kiinnostunut ilmailusta, hyvistä viineistä ja ruo’ista sekä vanhanajan musiikista ja pukeutumisesta.

  – Miksi haluat puheenjohtajaksi?

  Puheenjohtajana toimiminen on ollut hyvin antoisaa, ja Piraattinuorista on muokkautumassa vakavasti otettava mutta rento nuorisojärjestö kaikenlaisille nuorille ympäri Suomen, Haluan olla luotsaamassa nuoria myös jatkossa, koska koen pestin sopivan minulle. En ole kaikkein aktiivisin internetissä, mutta sen ulkopuolella koen olevani elementissäni, ja haluan jatkossakin jalkauttaa Piraattinuoria niin kaduille kuin kabinetteihinkin jotta voisimme tehdä itsemme tunnetuksia kaikille nuorille.
  Pyrin siis puheenjohtajaksi, mutta muukin hallituspaikka käy hyvin.

  Profiilikuva käyttäjästä BobaMa

  BobaMa

  said

  Nimi, asuinpaikka, ikä?

  Matias Pajulahti, Turku, 24v

  Tämänhetkinen ammatti sekä ammatillinen ja koulutustausta?

  Lomautettu levyseppä, ylioppilas.

  Mitä kaikkea olet tehnyt Piraattinuorissa?

  Olin mukana Piraattinuorten perustamisessa keväällä 2009 ja ajauduin hetkeksi kokeilemaan puheenjohtajuutta kun perustamisessa ei vielä muut rohjenneet. Se oli ihan antoisaa varsinkin näin silloiselle järjestö- ja yhdistystoiminnan untuvikolle. Vaihdoin kuitenkin mielelläni varapuheenjohtajaksi syksyllä 2009 kun Lari innostui keulakuvan paikasta.

  Millä nimimerkillä sinut löytää IRC:stä tai netistä yleensä?

  BobaMa. Facebookissa Matias Piraattilahti.

  Onko sinulla jotakin erityisosaamista tai erityisiä harrastuksia?

  Olen piraatti, ARR! Arhrhl, olen tosin vasta hiljattain oppinut sanomaan ärrän oikein suomalaisittain. Paitsi etten aina muista tehdä sitä. Saa huomauttaa jos unohdan ja muutenkin arvostan jos puhutaan suoraan ja totta. Palaute on paras opettaja. Harrastan vähän kaikkea mutta en niin paljoa kuin haluaisin. Aiemmin vähän enemmänkin videopelejä (Nintendo), joskus liian harvoin melontaa, häröjä leffoja (~200 dvd-kokoelma), itsepuolustuslajeja (defendo atm.), ropellusta joskus, satunnaista parkouria, henkistä kasvua, aavistuksen maailman vanhinta tunnettua lautapeliä go:ta, paikasta toiseen pyöräilyä, vaeltelua öisin tai sateella, zombientappoa, ehkä joskus vahingossa animea esim scifiä tai fantasiaa, hiljaa olemista, ajatuspoliisiutta eikun siis kyseenalaistamista, yllätyksiä, ihmissuhdeanarkiaa, sairaita sarjakuvia, tietokirjoja, tulevaisuuden ja teknologisen kehityksen pohtimista, raskaampaa musiikkia, joskus kevyttäkin musaa, pitkiä listoja ja kenties harrastusteni ylenpalttista glorifiointia. Tänä vuonna olen aloitellut mm. kiipeilyä, ajanhallintaa ja ruokakasvien viljelyä. Osaan yleisesti myös vähän internetsiä ja koneita.
  tl;dr = on

  Miksi haluat varapuheenjohtajaksi?

  En välttämättä halua, uusiakin vpj-ehdokkaita olisi kiva nähdä. Voisin keskittyä mielelläni enemmän paikallistoimintaan tavallisena pinun hallituksen jäsenenä mutta voin jatkaa yhtenä vpj:näkin.

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Laitoinpa väärään ketjuun ensin omani…

  Joonas Mäkinen, 21
  Helsinki (ent. Kouvola)
  matematiikan yo, Helsingin yliopisto (teen gradua ja kandia samanaikaisesti)

  blogi/kotisivu: joonasmakinen.com

  Jatkaisin mieluusti Piraattinuorissa toisena sen varapuheenjohtajana ja ottaisin vastuulleni kansainvälisten asioiden hoitamisen ja eri maiden nuorten piraattien välisen virallisen yhteydenpidon. Osaan sujuvasti suomea ja englantia pikku hiljaa sanavaraston karttuessa mukavasti ruotsia tyydyttävästi venäjää sekä vähän erinäisiä muita kieliä, joita kyllä tulen opiskelemaan vielä lisää.

  Olen ongelmien ratkaisija, ja autan mielelläni kaikissa mahdollisissa ongelmissa. Minuun voi ottaa yhteyttä ircissä, sähköpostilla, puhelimitse, postitse, Twitterissä, Facebookissa, ja vasteaikani ovat varsin lyhyet. Kaikista minut löytää nimimerkillä JoonasD6 tai omalla irl-nimelläni. Ei ole liian pientä asiaa, jonka suhteen ei minulta voisi pyytä apua. Erityisosaamistani tietoyhteiskunta-alalla on luovan työn ja taiteen tuntemus. (nimim. entinen Teoston asiakas)

  Lapsipornosensuurimiekkari oli ensimminen mielenosoitukseni, ja lähdin mukaan tietoyhteiskunta-aktivismiin ja Piraattipuolueen toimintaan mukaan FRA-mielenosoituksen jälkeen vuoden 2008 lopussa, 2009 alussa. Olin mukana perustamassa Piraattinuoria.

  Piraattijuttujen ulkopuolella (ja lomassa) soitan pianoa, viulua ja rumpuja, laulan (yksin ja kuorossa Ylioppilaskunnan Laulajissa), sävellän, matemaagikoin ja yleistieteilen. Olen kiinnostunut suunnilleen kaikesta (kirjoitin 13 yo-ainetta lukiossa), ja minulla on useampi kuin muutama kirja työn alla. Toimin jatkuvasti opettajana, ja opetan matematiikkaa, englantia, fysiikkaa, … kaikenlaista.

  Piraattinuorissa minulla olisi ehdottomasti vielä opittavaa siitä pakollisesta jännästä byrokratiasta sekä yhä tehokkaammasta delegoinnista. :)

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin