Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipropagandaa

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipropagandaa

Tämä aihe sisältää 12 vastaukset, 10 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä anttipng anttipng 9 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Näen yhtenä puolueen isona ongelmana tällä hetkellä sen, että laadukkaan propagandan tuottamiseen ja julkituomiseen on panostettu hyvin vähän. Aivan liian usein törmää ihmettelyihin siitä, että mitä piraatit oikein haluavat ja miksi. Tällöin tietenkin joutuu selostamaan asiaa, mutta helpompaa olisi, jos voisi lykätä käteen kirjan tai vihkosen tai antaa linkin johonkin perusteelliseen tekstiin. Mitään tällaista ei kuitenkaan oikein ole olemassa. Puolueen sivuilta löytyy kyllä jonkin verran ihan hyvääkin tekstiä kulttuurista, kansalaisoikeuksista ja kehityksestä, mutta ainakin minulle jää fiilis, että ne olisivat jääneet hieman keskeneräisiksi. Ne kaipaisivat yhtenäistämistä niin, että ne voisi latoa peräkkäin pdf-tiedostoon tulostettavaksi ja jaettavaksi sellaisille, jotka eivät jaksa kahlata linkkejä läpi.

  Purje on sinällään tervetullut lisäys puolueen toimintaan, mutta itse aatteesta sielläkin oli kovin vähän tekstiä. Ensimmäiseen numeroon olisi ollut hyvä saada edes jotain siitä, mitä piraatit ovat ja miksi he ovat sitä. Enemmän panostusta kohderyhmän tavoittamiseen, joka ei ole ainoastaan sellaiset ihmiset, jotka ovat jo valmiiksi piraatteja, vaan myös sellaiset, jotka voisivat tulla piraateiksi, jos vain joku perustelisi heille, miksi piratismi on hieno homma.

  Ymmärrän kyllä hyvin, että laadukkaan ja perusteellisen tekstin tuottaminen ei ole helppoa, eikä onnistu läheskään kaikilta (itsekin tekisin sitä mielelläni, jos vain luovuuteni kukoistaisi tarpeeksi paljon ja usein). Tämän pitäisi kuitenkin olla suhteellisen korkealla koko piraattiliikkeen prioriteettilistalla – ainoastaan vakuuttamalla tarpeeksi paljon ihmisiä olemaan kanssamme samaa mieltä, voimme saavuttaa jotain. Eikä se onnistu, jos meillä ei ole antaa kunnollista kuvausta informaation vapauden positiivisesta vaikutuksesta koko kulttuuriin, eikä perusteellisia esimerkkejä nykyisten lakien haitallisuudesta.

  Ilmeisesti jossain vaiheessa on ilmestymässä pamfletti piraattiaatteesta? Missä vaiheessa sen kirjoitus on? Se on nimittäin juuri sellaista toimintaa, mitä tarvittaisiin enemmänkin.

  Mutta niin kauan kuin oma tekstintuotanto viettää hiljaiseloa, kannattaisi edes jakaa jotain olemassaolevaa. Puolueellahan on verkkokauppa, mutta siellä ei ole yhtäkään piraattiaiheista kirjaa myynnissä! Parasta tietenkin olisi, jos siellä olisi suomenkielistä kirjallisuutta, mutta sen puuttuessa edes englanninkielistä pitäisi olla. Ja kun kerran suomennettua ei vielä ole, sellaista pitäisi alkaa tuottamaan. Tästä kuulisinkin mielelläni ideoita: olisiko kannattavaa kääntää/käännättää ja painattaa kirjoja itse, vai yrittää saada joku muu taho tekemään niitä? Mitkä kirjat olisivat markkinoimisen arvoisia?

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  Tuosta propagandasta vähäisyydestä olen kyllä täysin samoilla linjoilla. Nykyinen 2500 jäsentä on vielä aika vaatimaton määrä ja jotta se luku saadaan esim. tuplattua, pitää erilaiseen materiaalin ruveta panostamaan. Eikö esitteet olisi siis hyvä projektin paikka? Tekemistä innokkaille ketjussa näytti olevan läjä kirjoittajia ja joukosta saattaisi löytyä myös pari innokasta esitteiden tekijää. Piraattiliittohan on urauurtanut piratismi-käsitettä jo pidemmän aikaa, joten tästähän voisi muodostaa jonkinlaisen yhteisprojektin.

  Purjeen avaus oli mielestäni oikein hyvä. Parempi ehkä ensin katsoa formaatti kuntoon ja rakentaa sen päälle lisää. Purje voisi tehdä tulevissa numeroissaan erikoispainoksen, jossa käsiteltäisiin Piratismi, puolue ja sen tavoitteet. Tuosta lehdestä voisi sitten painattaa myös fyysisiä versioita, joita voisi jakaa asiasta kiinnostuneille.

  Videopuolella on myös työn alla muutamia projekteja. Tarkoitus olisi saada lisää näkyvyyttä puolueelle ja omissa suunnitelmissa on myös pari propagandahenkistäkin pätkää. Jahka saadaan tekijät kasaan, niin eiköhän tältäkin saralta saada lisää materiaalia.

  Profiilikuva käyttäjästä mrZombie

  mrZombie

  said

  Techdirtiin on kerätty hyvältä vaikuttava lista lukemisen arvoisista kirjoista. Sieltä voisi valita muutaman ja ottaa myyntiin puolueen verkkokauppaan. Ainakin Against Intellectual Monopoly on sellainen, ja se pitäisi myös saada ehdottomasti käännettyä suomeksi.

  Silloin kun puoluetta perustettiin, koitin saada ihmisiä mukaan tekemään piraattilehteä, mutta innostus oli varsin laimeaa. Ulkoasu kyllä olisi saatu oikein hienoksi, mutta sisällöntuottamiseen ei löytynyt kiinnostustusta. Pointtina oli se, että lehteä olisi voinut jokainen tulostaa itse ja jakaa esimerkiksi kannattajakortteja kerätessä. Sisältö olisi ollut aatteeseen painottuvaa, koska tärkeää olisi ollut tavoittaa sellaisia ihmisiä, jotka eivät vietä vähintään viitta tuntia päivässä netissä, eivätkä siten ole selvillä siitä, kuinka hieno asia informaation vapaus on ja mitä kaikkea se mahdollistaa.

  Lehteä suunniteltaessa tuli myös idea siitä, että sitä voisi painattaa muutaman sata kappaletta ihan kunnollisen näköiseksi hyvälle paperille ja lähettää kansanedustajille. Se olisi tuonut piraattien aatemaailmaa ja tavoitteita hyvin yksinkertaisella tavalla esille koko poliittiselle eliitille, ja samalla toiminut hyvänä julkisuustempauksena. Tämä jäi kuitenkin tekemättä, kun lehteä ei saatu aikaiseksi, mutta idea voisi edelleen olla ihan käyttökelpoinen. Jos ja kun Against Intellectual Monopoly saadaan suomennettua, niin voisi kerätä kolehdin ja lähettää sen kansanedustajille (EFFI teki tämän jo 1984:n kanssa). Hyvin, hyvin suuri osa heistä on ihan pihalla koko aiheesta, ja luultavasti jo yhden, helppolukuisen ja -tajuisen kirjan lukeminen auttaisi paljon. Se nostaisi kyseisen kirjan myös median huomioon, ja sitä kautta auttaisi leviämistä muidenkin luettavaksi.

  Esitteitä pitäisi tietenkin myös tehdä, mutta se mitä nyt tässä varsinaisesti lähdin hakemaan, ovat pidemmät ja perusteellisemmat esitykset aiheesta, kuten kirjat. Tietenkin videomuotoiset dokumentit tai esitelmät voisivat olla hyvä lisä. En siis mitenkään halua torpata mitään pienempiä ja yksinkertaisempia projekteja, vaan muistuttaa perusteellisempien esitysten tarpeellisuudesta. Suomesta löytyy paljon ihmisiä, jotka ihan tottumuksesta puolustavat immateriaalioikeuksia, mutta jotka ovat kuitenkin niin älykkäitä, että tarpeeksi hyvillä perusteluilla muuttavat mielipiteensä. Siihen kuitenkin yleensä tarvitaan enemmän kuin parin minuutin youtube-pätkä tai A4-kokoinen esite.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Sisällöntuottamista on ollut aika vähän, myönnetään. Tämä johtunee pitkälti siitä, että kaiken materiaalin tuottaminen on jätetty yhden käden sormilla laskettavan joukon (lähinnä hallituksen jäseniä) kontolle vaikka sitä pystyisi tekemään aika pitkälti kuka tahansa. Valitettavasti näillä henkilöillä on myös tärkeämpää/pakollista tekemistä. Nyt on tosin alkanut useampikin jäsen aktivoitumaan ja tekemään jotain muutakin kuin idlaa/mekkaloi irkissä. Piraattinuoret on myös lisännyt selvästi käytännön aktiivisuutta ja tuonut uutta väkeä mukaan. Siitä se toiminta vähitellen laajenee ja houkuttelee uusia aktiiveja!

  Kuitenkin sanoisin, että nettikeskustelut ja uutiskommentit ovat aika lailla meillä hallussa. Siellä ei paljon ole päässyt kukaan vastaan väittämään :).

  Tekemistä-ketjun perusteella ongelma vähän tuppaa olemaan se, ettei uudet tulokkaat osaa oikein tehdä mitään itsenäisesti. Pitäisi siis kehittää parempia systeemejä jaella tekemistä ympäriinsä. Wiki ei siihen ole selvästikään hyvä ainoana ratkaisuna, kun sitä eivät kaikki osaa käyttää.

  Mitä tulee jäsenmäärään, niin ollaan oltu ihan tyytyväisiä. Kasvu tuntuu olevan hidasta, mutta tasaista ja varmaa. Mielestäni puolueella menee siis kuitenkin aika mukavasti. Myös lahjoitusten osalta on kaikki mennyt hyvin. Jäsenmäärään on muutenkin suhtauduttu hieman sivu seikkana. Tärkeämpää on ollut uusien aktiivien löytäminen ja paikallistoiminnan lisääminen.

  Puolueen propaganda-aktiivisuuteen voi jokainen vaikuttaa, vaikka ihan vaan ilmestymällä kerran kuussa paikallismiittiin kaljalle motivoimaan muita. Sieltä saa ihmiset energiaa tehdä asioita ja näkee ne konkreettiset hyödyt ja saavutukset.

  Mutta joo, pitemmittä puheitta uusia ideoita otetaan mielellään vastaan miten toimintaa saisi kehitettyä parempaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Naseag

  Naseag

  said

  mrZombie kirjoitti:
  Quote:Siihen kuitenkin yleensä tarvitaan enemmän kuin parin minuutin youtube-pätkä tai A4-kokoinen esite.

  Juu, ymmärsin pointin jutussasi, mutta ajattelin samassa ketjussa tuoda mainitsemani seikat ilmi muidenkin luettavaksi. Yksikään asiantuntija ei remmiin liity youtube-videolla ja se on tiedostettu. Tästä on tullut OSQ:n kanssa nakeltua ajatuksia videoiden lomassa. Tähän tarvitsisi älyllistä materiaalia, joka saa miettimään ja ennen kaikkea antaa perustelut ajatukselle, jota olemme ajamassa.

  Mikon viestiin liittyen, hallitus on tehnyt oikein hyvää työtä toiminnan pyörittämisessä! Kaikki tekevät hommaa osa-aikaisesti, joten puolueen koneisto on pyörinyt siihen nähden erinomaisesti. Hallituksen yhdestä varajäsenestä voisi tosin tehdä puuhavastaavan, jonka tehtävänä olisi koordinoida kenttätoimintaa. Ei siis rupea vetämään mitään, mutta voisi ideoida ja nakittaa, jotta saadaan uusia ihmisiä liikkeelle.

  Jatkan propagandan (tai paremminkin promon) tuottamiseen liittyvistä työkaluista jossain muussa ketjussa, ettei mrZombien aloittama ajatus puuroudu täysin muuhun sorinaan. Hyvä otsikko sai vain liikkeelle :)

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Quote:Sisällöntuottamista on ollut aika vähän, myönnetään. Tämä johtunee pitkälti siitä, että kaiken materiaalin tuottaminen on jätetty yhden käden sormilla laskettavan joukon (lähinnä hallituksen jäseniä) kontolle vaikka sitä pystyisi tekemään aika pitkälti kuka tahansa.

  Sisältöä löytyisi ja varmasti tekijöitäkin. Pullonkaulaksi muodostuu julkaisun osoite. Puolueen sivuilta pitäisi olla selkeät linkit aiheiden sivustoille, jos ne eivät ole omilla sivuilla. Satunnainen surffaaja jolle piraattiasiat ei ole tuttuja, ei saa valistusta ilman opastusta. Wikin käyttö ei aina ole osaamisesta kiinni, se vaan on tylsän insinöörimäinen, eikä nykymediaan tottunut surffailija viihdy sellaisessa ympäristössä. IRC toimii jos asioita käsitellään, mutta jos et ole oikealla hetkellä paikalla, sisältö menee ja katoaa. Muutenkin IRC:issä jutut rönsyilee aika kaukana piraattien poliittisten sisältöjen pohdinnoista.

  Purje lehti voisi toimia nettilehtenä ja keskustelueditorina, poimien ajatuksia ja näkökantoja vaikka foorumilta ja lisätä siihen toimittajien esipuheita sekä kuvia ja linkkejä. Puolue saisi ”virallisen” mielipidejulkaisun. Päivitykset ovat oleellisia. Jos lehti ilmestyy harvoin, tuppaa sisältökin vanheta. Kirjoja voisi julkaista jatko-osina jolloin käännöstyö ei olisi liian raskasta. Valmiin materiaalin ilmestyminen sivuille saattaisi innostaa julkaisijoitakin. Liiton sivuilla päivittyy hyvää vauhtia uutta materiaalia joka on vapaasti linkitettävissä tai lainattavissa. Puolueen sivustojen ylläpitäjät päättävät millaisen kuvan PP:sta saa. Propaganda aineistoa on olemassa, miksi ei sitä käytetä?

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Ihmisille tulisi selvittää mitä hyvää tällainen aate oikein voi saada aikaan. Antipiraatit ratsastavat ”Artisin leivällä”, mutta meillähän on kasa esimerkkejä kuinka piratismi on tuollut artistille sitä leipää, ei ottanut pois.

  Suomalaisilla on ainakin tuoreessa muistissa Pensseli-setä, joka ei olisi koskaan päässyt Suomeen esiintymään ilman jonkin suomalaisen lainvastaista apua. Tästä mediakohusta hyötyi myös MTV3 ja iltalehdet.

  Entäs Åke Blomqvist, koko kansan lemmikki ja tanssiopettaja. Hän kertoi kesällä lähetetyssä Levengood Suomessa -ohjelmassa, että Youtubeen ilman hänen/kenenkään muunkaan lupaa lisätyt videot nousivat niin suosituksi, että brasilialainen julkaisija osti oikeudet myydä näitä tanssiopetusfilmejä Brasseissa. Åke olisi ilman lainrikkojaa jäänyt vaille näitä leipärahoja.

  Löytyy varmasti paljon enemmän, mutta nämä tapaukset tulisi kerätä yhteen. Mikä olisi paras tapa jakaa sitten nämä faktoidit? Kenties Youtube-video, mutta rinnalle voisi hyvin kehittää flayereita/tietoiskulehtisiä.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Minä ainakin kaipaisin sellaista n. 5-10 sivun B5 koon ”Piraattipuolue pähkinänkuoressa” esitelehtistä jota voisi jakaa kaikille halukkaille. Purje onneksi viitoittaa tietä tässä hyvin, mutta se ei pysty mitenkään korvaamaan tuota tietopakettia, täysin eri tarkoitusperät kun ovat. Saataisiinko kasaan porukka alkaa kirjoittamaan tätä, jottei jäisi vain hallituksen ja purjeen toimituksen niskoille?

  Niin ja se AIM. Käännösprojekti on potkaistu käyntiin jo kauan sitten, mutta edelleen jurnuttaa vastaan, nyt olisi aihetta repästä kunnolla ja se olisi hetkessä valmis.

  Profiilikuva käyttäjästä Bitti

  Bitti

  said

  eiks pitäis olla viestintä /tiedoitus (sihteeri/vastaava) joka tekis pähkinänkuoren ?

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Scoffa kirjoitti:
  Quote:Minä ainakin kaipaisin sellaista n. 5-10 sivun B5 koon ”Piraattipuolue pähkinänkuoressa” esitelehtistä jota voisi jakaa kaikille halukkaille.

  Puolueen nettisivut olettaisi ensisijaiseksi paikaksi pähkinänkuorisisällölle. Siitä olisi helppo editoida edustajalle printattavaa versiota. Kun sisältö vihdoin olisi selkeä ja yksinkertaistettu, voisi printattua versiotakin tuottaa. Etusivu uusiksi?

  Kun katselin tänäänkin liiton etusivua, niin kyllä todelliset ajankohtaiset uutiset toimii parhaana propagandana.

  http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2009/11/ruotsin-vihreiden-ex-johtaja-sai-tarpeekseen-valintani-on-piraattipuolue

  Profiilikuva käyttäjästä Thihi

  Thihi

  said

  Heip.

  Kiitos palautteesta ja ideoista, tosin paras paikka Purjetta koskeville ajatuksille on Purjeen mailiosoite purje -ät- piraattipuolue.fi

  Toinen Purje ilmestyi tänään, sen löytää lehden osoitteesta http://www.piraattipuolue.fi/purje

  Pamfletti piraattiaatteen olennaisimmista perusperiaatteista kuulostaa hyvältä, mutta se tosiaan jää jonkun muun työksi kuin Purjeen toimituksen. Kuukausittaisen lehden tekemisessä on jo melko iso työ, eikä tällä porukalla riitä aikaa kaikkeen. Osallistun mielelläni kuitenkin esimerkiksi ideointiin ja voin lukea tekstejä stilisointia varten ennen julkaisua.

  – Tapio Berschewsky


  Päätoimittaja
  Purje
  purje -ät- piraattipuolue.fi

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Sellainen ”Mistä tässä jutussa on oikein kyse” lehtinen olisi kyllä hyvä olla olemassa.

Esillä 13 viestiä, 1 - 13 (kaikkiaan 13)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin