Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolue Ylessä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolue Ylessä

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M Tytärniemi M 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä tombooo

  tombooo

  said

  Piraattipuolue kommentoi Ylen artikkelia joka koski – yllätys yllätys – netin katkaisemista Lyhdyn pyynnöstä. Palautteena voisin sanoa, että ihan hyvin meni. Kommentit olivat lyhyitä, ytimekkäistä ja selviä. Hieman sellainen kuva jäi, että Piraattipuolue yrittää haastaa teollisuuden keskustelemaan piratismin todellisista tutkituista haitoista.

  [url =http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/07/quotpiraattijakelijoille_varoitus_kotiinquot_896693.html]Piraattijakelijoille varoitus kotiin[/url]
  Quote:
  Piraattipuolue: Hyödytön ajatus

  Piraattipuolueen puheenjohtajan mukaan varoitusjärjestelmä olisi oikeustoimia inhimillisempi tapa käsitellä asiaa, mutta ei usko siitä olevan mitään hyötyä.

  – Jakelijat eivät pidä toimiaan moraalisesti väärinä, eivätkä siksi lopeta. Jos kotiin tulee varoitus, on aivan helppoa siirtyä käyttämään suojatumpaa verkkoa. Todellista vaikutusta sillä ei olisi, Pasi Palmulehto sanoo YLE Uutisille.

  Hänen mukaansa piraattijakelu ei ole mitenkään leimallisesti nuorten toimintaa, ja vain nuoriin kohdistuva ratkaisu olisi teennäinen. Palmulehto ei myöskään usko väitteeseen, että moni tiedostojen lataaja jakelisi niitä eteenpäin tietämättään.

  – Se saattaa pitää paikkansa lähinnä joidenkin vanhempien tiedostojen lataajien osalta, jotka ei pidä sitä automaattisena. En usko, että hekään pitävät sitä onglmana.

  Lyhdyn puheenjohtaja perää operaattoreille mahdollisuutta katkaista nettiyhteys sitä laittomasti käyttäviltä ja pitää myös operaattoreiden moraalisena velvollisuutena valvoa, ettei heidän tarjoamallaan palvelulla aiheuteta vahinkoa kolmannelle osapuolelle.

  – Internet korvaa monesti jo puhelimen sekä postin ja pankin palveluita, niiden poistaminen ei olisi kenenkään edun mukaista. Lisäksi ensin pitäisi todistaa, että tiedostojen jakelu aiheuttaa vahinkoa. Asiasta on tutkimustietoa puolesta ja vastaan, ja jos niistä vetää keskiarvoa, niin ei siitä ainakaan haittaa pitäisi olla, Palmulehto vastaa.

  Hän on varma, että näin ensimmäisenä toimiva operaattori menettäisi paljon asiakkaita.

  Profiilikuva käyttäjästä tombooo

  tombooo

  said

  Pohdin vain sitä, että jos tällainen varoituskäytäntö tulisi Suomeen, niin olisi todennäköisempää, että sitä käytettäisiin maksa tai tuhoamme sinut oikeudessa -kirjeiden lähettämiseen. Jotenkin vain tulee sellainen olo, että tässä yritetään piilottaa perinteiden mukaisesti jokin peikko siedettävän kuuloiseen ideaan. Tällä hetkellä mafian pitää saada oikeuden päätös ennen uhkailua mutta tämän jälkeen uhkailun voisi periaatteessa automatisoida RIAA:n kaltaiseksi rahastuskäytännöksi. Mitä mieltä muut ovat?

  Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M

  Täysin samaa mieltä. Näyttää pahasti siltä että muunmuassa Gramexin käyttämä ”epäilemme että tulette tekemään jotain laitonta eli maksakaa” käytäntö toimii. Pientä pelottelua 10.000 ihmiselle josta ehkä, ehkä kourallinen tietää oikeutensa ja vastustaa on hyvä liikeidea. Mutta ei huijata itseämme kyllähän tämä varoitus käytäntö tulee jos sille ei pistetä loppua.

  Esimerkkinä gramexsin lukuja vuodelta 2007.
  Keräämme korvaukset. Gramex keräsi vuonna 2007 korvauksia 16,5 milj. €. Suurimmat korvauserät tulivat sähköisestä mediasta (6,5 milj. €) ja äänitemusiikin julkisesta esittämisestä (5,8 milj. €). Loppusumma (4,2 milj. €) kertyi kopiointi-, verkkokäyttö- ja ulkomaisista korvauksista sekä hyvitysmaksuista. Tästä vajaa yhdeksän kymmenesosaa jaetaan eteenpäin, loppu kuluu korvaushallinnointiin. Gramexin kustannustehokkuus on alan kansainvälistä kärkeä.
  http://www.gramex.fi/?mid=128 (luettu 10.8.2008)

  Yksi neljännes tuloista on hyvitysmaksuja tosin nämä ovat vielä laillisia hyvitysmaksuja mitä esim suomen DJ maksavat. Jos tuota lukua voidaan nostaa on se yrityksen kannalta aika kliffa juttu.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin