Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolueen ehdokas presidentinvaaleihin

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuolueen ehdokas presidentinvaaleihin

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 7 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Piraattipuolue tulee todennäköisesti osallistumaan presidentinvaaleihin, joka tulee vaatimaan 20 000 kannattajakortin keräämistä. Puolue ei virallisesti kerää kortteja, mutta asettunee tukemaan tiettyä ehdokasta. Korttien kerääminen voidaan aloittaa vasta, kun ehdokas on päätetty. PP:n ehdokas tullaan todennäköisesti päättämään vasta kesäkuun puoluekokouksessa. Tätä ennen pitäisi kuitenkin aloittaa kannattajakorttien kerääminen, jotta ehdimme kerätä ne kaikki.

  Tässä ketjussa voit ilmoittautua, jos sinua kiinnostaa ehdokkuus presidentinvaaleissa. Asiasta tullaan keskustelemaan jo tänään 18:30 puoluehallituksen kokouksessa. Jos ehdokkuus kiinnostaa, lisää samalla pieni esittely itsestäsi tähän ketjuun.

  Ehdokkaan valintamekanismia ei ole myöskään päätetty. Sähköinen jäsenäänestys olisi minusta ideaali, jos sellainen saadaan järjestettyä tarpeeksi ajoissa.

  Profiilikuva käyttäjästä ahasse

  ahasse

  said

  Hannu Kaskela
  Ikä 58
  Asuinpaikkakunta Hattula
  Uskottavuutta ehdokkaana

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Lisäystä edelliseen.

  Pressanvaalit siis menee Piraattien osalta niin että puolueen aktiivit perustavat vaalilain 128§ mukaisen valitsijayhdistyksen joka kerää 20.000 kannattajakorttia. Sen jälkeen kun kortit on kasassa asettaa valitsijayhdistys virallisesti ehdokkaansa presidenttivaaleihin.

  Korttien keräämisessä menee jonkin aikaa. Olisi kuitenkin erittäin tärkeää saada ne mahdollisimman nopeasti kasaan että Piraattiehdokas pääsee mukaan kaikkiin presidenttivaalien mediajuttuihin, mihin otetaan kaikki ehdokkaat.

  Käytännössä siis puoluehallituksen pitää tehdä nopeasti päätöstä siitä ketä varten aletaan keräämään valitsijayhdistyksen tarvitsemaa 20.000 korttia. Koska Puolue ei pääse vaikuttamaan asiaan on tärkeää että kaikki vaaliehdokkuudesta kiinnostuneet tai potentiaalisesti kiinnostuneet ilmoittautuvat nyt, ja että puoluehallitus tekee hyvin perustellut päätöksen kiinnostuneiden välillä.

  Puolue ei sinäänsä ole asiasta edes päätösvaltainen, valitsijayhdistys on juridisesti täysin erillään puolueesta. Toki olisi hyvä että valinta on mahdollisuuksien rajoissa mahdollisimman avoin, että jälkimussutteluun kuluu mahdollisimman vähän aikaa.

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Ilmoitan että olen kiinnostunut Piraattiehdokkaana toimimisesta presidenttivaaleissa, mikäli puoluehallitus kokee että minusta olisi hyötyä puolueen kannatukselle.

  Ilman eduskuntapaikkaa ja puoluetukea ei voida käytännössä saada pressan paikkaa. Voidaan kuitenkin tuoda puolueen agendaa esille ja saada kannatusta nostettua huomattavasti. Kannattaa siis mun mielestä asettaa sellaista ehdokasta josta media tyykkää, ja kerää 5% kannatuksen vaikka 60% ei pidä siitä, kun se että 60% äänestäjistä pitää ehdokasta ”ei kauhean pahana” ja saa 1% kannatuksen.
  Pidän myös erittäin tärkeänä että presidenttivaaliehdokas kannattaa vahvaa presidenttiyttä, galluppien mukaan suurin osa kansasta haluaa vahvaa presidenttiä.

  Pidän itseni mediaseksikkäänä jolta media löytäsi paljon kirjoitettavaa (porno, moottoriurheilu, nakukymppi, TKK sisäänpäässeistä 10% parhaimman joukossa, puolueaktiivi, teknologia-alan yrittäjä, jne), samalla kohtalaisen hyvin esiintyvänä, monipuolisena ja älykkäänä. Pärjään liveväittelyissä todella hyvin. Pelleehdokkaaksi minua on hyvin vaikea leimata.
  Osaan hyvin englantia ja ruotsia, olen asunut 5v yhdysvalloissa, 4v ruotsissa, 2.5v belgiassa.

  Tiedot:
  Oskar Elmgren
  33v
  Espoo
  Uudenmaan Piraattien puheenjohtaja

  Kotisivuni: http://oskarelmgren.fi
  Vaalikantojani 2011 eduskuntavaaleissa: http://oskarelmgren.fi/fi/blog/kuulumisia-ja-suunnitelmia/222-vaalimanifestini

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Hienoa, että Horsmalahti toi jo ehdokkuusmietinnät ihmisille ajatuksiin, presindenttiehdokkaaksi kun ei aivan kevyin perustein tule lähteä. Koska toimintatavat ja valintaperusteet päätetään kuitenkin vielä tämäniltaisessa kokouksessa, suljen tämän ketjun siihen asti. Todennäköisesti jäsenäänestystä ei tulla järjestämään, sillä kyseessä ei ole teknisesti Piraattipuolueen ehdokas vaan ehdokas jolle kerätään allekirjoituksia ja puolue antaa tukensa kyseiselle ehdokkaalle. Lisäksi aikaa on harvinaisen vähän koko prosessiin.

  Lisää tietoa ja tarkemmat toimintatavat kuitenkin vielä tämän päivän aikana.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin