Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolueen jäsenet häädettiin uimarannalta

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Piraattipuolueen jäsenet häädettiin uimarannalta

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Ruuhijarvi 8 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  http://www.vartti.fi/artikkeli/220610be-3cf1-4d1d-a144-e2847ed8eb60

  Tiivistettynä: Piraattipuolueen jäsenet häädettiin uimarannalta heidän oltuaan feissaamasssa ja jakamassa flyereita. Rantavahdit olivat koittaneet saada feissaajat poistumaan, mutta aktiivit olivat jatkaneet toimintaansa. Rantavahdit kutsuivat poliisit paikalle, ja poliisien kehoitettua piraatteja lähtemään, he lähtivät.

  Outoa huomata, että poliisin virallinen kanta poikkeaa näin paljon laista. Mikään laki ei kiellä vastaavaa toimintaa Suomessa, mutta kyllä poliisi aina sopivat uhkailut keksii näemmä. Mielenkiintoistahan tämä on myös siksi, että ”laki ei varmasti olisi ollut sama”, jos paikalla olisivat olleet Kokoomusnuoret, jehovantodistajat tai jokin kaupallinen toimija.

  Kommenttien perusteella tämä on onneksi kansankin silmissä positiivista julkisuutta Piraattipuolueelle. Kommenteissa viitataan Neuvostoliittoon ja DDR:ään, ja puhutaan nimenomaan tästä, että häätö oli laiton, samalla ihmetellen, miten kerjäläisiä ei voida häätää kaduilta, mutta piraatit, jotka ystävällisesti kysyvät, josko rannalla loikoilevat ihmiset haluaisivat lentolehtisen ja keskustella piratismista, voidaan poliisin mielestä kuitenkin häätää. Kommentoijista he, jotka ovat eri mieltä siitä, saisiko rannalla jakaa lentolehtisiä, keskittyvät lähinnä haukkumaan piraatteja idiooteiksi nörteiksi, jotka haluavat kaiken ilmaiseksi, eli mitään oikeaa perustelua ei ollut (saati sitten semmoista, joka perustuisi faktoihin, eikä äärimilleen liioitelluihin jo virheellisiin mielikuviin).

  Ketjäs tässä olivat mukana?

  // http://blogit.demari.fi/filatov/2010/07/14/eiko-kesalla-saa-tehda-demokratiatyota/

  Tarja Filatov kirjoittanut aiheesta.

  Profiilikuva käyttäjästä Aku Ankka

  Aku Ankka

  said

  Ei kai vain rannalla ja lasten leikkipaikalla jaettu tätä lentolehtistä?

  Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  Kyllä… roskaaminen on sen vastuulla joka roskaa. Se maksaa sakot joka roskaa. Lapun vastaanottanut, maksaa omat rötöksensä roskaamisen suhteen. Se on henkilökohtainen päätös.

  Toisekseen, ihme etteivät itse soittaneet rantavahdille poliisia. Muijahan koitti keksiä kokoajan syitä ettei hänen ”pätemättömyytensä pettäisi”. Päteminen on suomalaisten varsinkin naisten ongelma. Koitetaan olla oikeassa, vaikka siitä seuraisi mitä itselleen tai läheisilleen. Todenäköisesti vain rantavahti häiriintyi, kun ei saanut aikaan mitään muuta kuin muiden ihmisten naurunremakkaa. Poliisi ei tiennyt kuka tai keiden kuuluu valvoa lakia, perustuslaillisia oikeuksia. He sysäsivät vastuun jollekin ”uimahallin ylimmälle”, eivät tienneet sitäkään. Silloin oikea vastaus olisi.. Käykääpäs ottamassa selvää ensin, kun ette tiedä. Kyllä poliisn pitäs tietää mitä lakeja se valvoo, myös kansalaisilla on selonottovelvollisuus mikä ei näytä koskevan poliiseja koskaan. Keksiivät vain uuden asian minkä nojalla vois koittaa kieltää. Koskaanhan he eivät koita keksiä, miksi toiminta sais jatkua.

  Tuossa tapauksessa poliisia olisi saanut kuvata ja ranta-aluetta, kun se on yleisen tiedoksisaamisen kannalta välttämätöntä. Ja muutenkin poliisia, viranomaisia ja varsinkin järjestyksenvalvojia saa kuvata.

  http://www.youtube.com/watch?v=kdcgg-1VZPI
  http://www.youtube.com/watch?v=QvVah1E2ozc

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin