Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolueen kanta ilmastohuijaukseen?

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen kanta ilmastohuijaukseen?

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä pirattimies pirattimies 9 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  Kuinkas paljon EU maat maksaa tätä maksua niinkuin per asukas? Suhteutetaampa se metsien ja biomassan määrään per asukas?

  Maapallo on 4.500.000.000 vuotta vanha. Kun ihminen kuolee sukupuuttoon, maapallo on edelleen 4.500.000.000 vuotta vanha. Tietenkin uskovaiset luulevat että tämä on vasta 6000 vuotta mutta se on sitä uskovaisten juttua. Ei kaiketi tieteen kanssa mitään tekemistä?

  Profiilikuva käyttäjästä Taalen

  Taalen

  said

  pirattimies kirjoitti:
  Quote:Kuinkas paljon EU maat maksaa tätä maksua niinkuin per asukas? Suhteutetaampa se metsien ja biomassan määrään per asukas?

  Maapallo on 4.500.000.000 vuotta vanha. Kun ihminen kuolee sukupuuttoon, maapallo on edelleen 4.500.000.000 vuotta vanha. Tietenkin uskovaiset luulevat että tämä on vasta 6000 vuotta mutta se on sitä uskovaisten juttua. Ei kaiketi tieteen kanssa mitään tekemistä?

  Ei mahda suomesta montaa kymmentä kuvatunlaista ”uskovaista” löytyä. Jaksaa aina vain ihmetyttää miten ihmiset olettaa uskonnollisten ihmisten muistuttavan amerikkalaisia äärifundamentalisteja.

  Niin, ja ilmastohuijaustahan on lähinnä se tapa, jolla erinäiset teollisuudenalat ovat onnistuneet saamaan tavallisten tallaajien keskuuteen käsityksen että olisi olemassa jonkinlainen erimielisyys siitä, vaikuttaako ihminen ilmastonmuutokseen vai ei.

  Enkä usko PP:n pahemmin ottavan puolueena asiaan kantaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  PP ei ole ilmastopuolue.

  Itse ainakin innolla odotan kuitenkin noita rikostutkimuksien tuloksia amerikasta ja euroopan pikkuamerikasta.

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  Mikko Kunnari kirjoitti:
  Quote:PP ei ole ilmastopuolue.

  Itse ainakin innolla odotan kuitenkin noita rikostutkimuksien tuloksia amerikasta ja euroopan pikkuamerikasta.

  jos ääniä haluatte niin mielipiteitä pitää terästää asiassa kuin asiassa, vaaleihin mennessä.
  ottakaa pää sieltä DC++ hubista hetkeksi pihalle, on muitakin tärkeitä asioita olemassa.
  ammutte itseänne niskaan vänkäämällä aina vaan samasta asiasta. ketään ei kiinnosta, minuakaan.
  waretan joka tapauksessa, tuli PP valtaan tai ei.

  muut asiat ovat tärkeämpiä yhteiskunnassamme. olen vankka pp:n kannattaja mutta kuten sanoin, metsään menee jos muita ajatuksia ei ala päästä tulemaan kuin pelkkä waretus ja teosto yms. tavlallisia ihmisiä ei sellaiset asiat kiinnosta pätkän vertaa.

  tein aloituksen 1-aate ei riitä. kommentoikaa asiaa ja hyvät perustelut, miten kuvittelette pääsevänne muka hallitukseen jollakin 4% äänimäärällä? Enempää ääniä ei teille tule herumaan ellei oteta vakavasti näitä muita asioita. Se, että RKP on hallituksessa 1-asian puolueena, ei takaa teille sitä autuutta.

  Ilmastohuijauis on huijausta. Pelkkää rahastusta ja onhan siellä pörssissäkin briteissä kai jotain ilmastofirmoja jotka kyllä paisuvat ja paisuvat. En tiedä mistä on ilmastosekoilussa kyse, mutta kun miljardeja rahaa pistetään jonnekin niin aina haisee. mitä enemmän rahaa, sitä enemmän haisee.

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Huijarit+vieneet+p%C3%A4%C3%A4st%C3%B6kaupassa+miljardien+verotuotot/1135251476519

  Euroopan unionin hiilidioksidin päästökaupassa on paljastunut laaja huijaus. Petolliset välittäjät ovat onnistuneet viemään veronmaksajilta eri maissa yhteensä noin viiden miljardin euron arvonlisäverot.

  Petosryhmittymään on kuulunut lähinnä brittiläisiä jäseniä. Se on toiminut noin puolentoista vuoden ajan.

  Euroopan maiden poliisiviranomainen Europol kiinnitti asiaan huomiota viime vuoden loppupuolella. Tällöin kauppa päästöoikeuksilla alkoi yllättäen kasvaa voimakkaasti monissa EU-maissa.

  Viime toukokuussa kauppa saavutti huippunsa Ranskassa ja Tanskassa ja kauppaa käytiin paljon myös Belgiassa, Hollannissa, Espanjassa ja Britanniassa.

  Useat maat muuttivat verosäädöksiään ja arvolisäveron periminen päästökaupasta lopetettiin toistaiseksi. Seurauksena kaupan määrä putosi monin paikoin 90 prosenttia.

  Arvonlisäveroilla keinottelu ei ole sinänsä uutta. Yli valtiollisten rajojen tapahtuva hyödykkeiden kauppa antaa siihen mahdollisuuden. Menetelmää on aiemmin käytetty matkapuhelinten, mikrosirujen ja savukkeiden kaupassa.

  Poliisi tuntee menettelyn nimellä ”verokaruselli” tai ”kadonneen välittäjän menetelmä”.

  Päästöoikeuksien kaupassa menetelmä toimii siten, että esimerkiksi brittiläinen toimija ostaa päästöoikeuksia jostain muusta EU-maasta kuten Saksasta tai Itävallasta. Muutaman peitevälittäjän kautta tehdyn välikaupan jälkeen erä palaa Britanniaan, jossa se myydään paikalliselle ostajalle.

  Välittäjä jättää arvonlisäveron tilittämättä ja laittaa sen omaan taskuunsa.

  Brittipoliisi on tehnyt eteläisessä Englannissa asian tiimoilta ainakin seitsemän pidätystä. Petoksessa käärityt rahat ovat menneet poliisin mukaan ”luksusautoihin ja ylelliseen elämään”.

  Laajojen päästöpetosten ilmitulo on ollut kiusallinen uutinen Kööpenhaminan ilmastokokouksessa, jossa Euroopan unionin edustajat yrittävät myydä päästökaupan malliaan muulle maailmalle.

  Maksakaa vaan, idiootit. Minulta ei heru sentin senttiä tälle kuvottavalle maalle.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  pirattimies: ”jos ääniä haluatte niin mielipiteitä pitää terästää asiassa kuin asiassa, vaaleihin mennessä.
  ottakaa pää sieltä DC++ hubista hetkeksi pihalle, on muitakin tärkeitä asioita olemassa.
  ammutte itseänne niskaan vänkäämällä aina vaan samasta asiasta. ketään ei kiinnosta, minuakaan.”

  Vankilasta käsin et wareta. Ja siihen suuntaan tämä yhteiskunta on menossa, että mielipiteitä ei saa esittää, laillisesti ostettua materiaalia ei saa edes kuunnella (ainakaan haluamallaan tavalla), sitä ei saa jälleenmyydä, mitään ohjelmistoa ei saa puukottaa (edes yksityiskäyttöön) ilman ohjelmiston julkaisijan lupaa, jne. Lue vaikka http://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Computing niin tiedät minkälaista ATK-helvettiä maailmaan pedataan.

  Tietokoneet eivät ole tärkein asiaa maailmassa, mutta se on se osa politiikkaa, joka on jäänyt totaalisesti huomioimatta muilta puolueilta. Emme pystyisi pienpuolueena saamaan aikaan mitään uudistavaa tulo- tai ympäristöpolitiikassa – nuo kolme suurinta puoluetta ovat muutenkin kuin tuuliviirit niiden asioiden suhteen, joten parempi tapa olisi pyrkiä luomaan kansalaiskeskustelua näistä asioista. Se saattaa toimia.

  Piraattiasiaa sen sijaan ei ratkaise pelkällä keskustelulla, koska tekijänoikeuksien suhteen kolme suurta eivät suinkaan heilu tuuliviirin lailla. Heitä ei järkytä mikään muu kuin pelko, ja kansalaiskeskustelu tuskin aiheuttaa pelkoa. Media on heidän hallussa, joten he voivat luottaa siihen, että uutisoidaan uuniperunoista, erikoishöylätyistä lankuista, seksiskandaaleista ja lautaskiistasta. Asioista joiden merkitys on todella vähäinen sen suhteen mitä yhteiskunnassa pitäisi korjata.

  Jos me oltaisiin ohjeistuksesi mukaan ottaneet kannan kaikkiin asioihin, me oltaisiin nyt kuin Ihmisten Puolue:
  – me tapeltaisiin asioista, tapeltaisiin keskenämme, väännettäisiin kompromissiratkaisuja puolueen kannoiksi, suututettaisiin kompromisseilla silti molemmat ääripäät, jotka lähtisi puolueesta ovet paukkuen. Jäljelle jäisi ehkä ne viisi, jotka näemme siinä TV-sarjassakin…
  – tai vielä pahempaa, muodostamme jokaiseen asiaan erillisen kannan ilman että jäsenet haluavat luoda kompromisseja, revimme puolueen keskeltä kahtia kärjistyneilla mielipiteillä kissanristijäisistä, kun jäsenet leiriytyvät kahtia ja sopivat ehdotuksista ja äänestyksistä kompromissiin tähtäävän keskustelun välttämiseksi.

  pirattimies: ”olen vankka pp:n kannattaja mutta kuten sanoin, metsään menee jos muita ajatuksia ei ala päästä tulemaan kuin pelkkä waretus ja teosto yms. tavlallisia ihmisiä ei sellaiset asiat kiinnosta pätkän vertaa.”

  Totta. Ei kiinnosta. Ei edes niistä yleisemmin yhteiskunnallisista asioista kuten sananvapaus ja yksityisyydensuoja. Sanovat, että syyttömällä ei ole syytä salata mitään. Mutta jonkun täytyy olla huolissaan heidän oikeuksistaan heidän puolestaan ja siihen Piraattipuolue toimii. Mainstreamiin pääseminen voi vaatia sukupolvenvaihdosta äänestävässä populaatiossa, mutta en tiedä onko sekään tarpeeksi.

  Mielipiteeni eroaa sinun mielipiteestäsi siinä, että minä en usko piraattiaatteen pääsevät mainstreamiin yhtään sen paremmin siten että pyrittäisiin heidän tontilleen tulo- ja ympäristöpolitiikassa. Vaikka kansa mieltää esim. sosiaalipolitiikan hyvin korkealle, se ei tarkoita, että meillä olisi osaa eikä arpaa kerätä ääniä toistamalla kenenkään kolmen suuren puolueen ajatuksia. Eikä Vihreidenkään. Hipit äänestävät heitä joka tapauksessa, oli ympäristöpuolueita yksi tai useampia.

  Ja nyt meidän pitäisi ryhtyä mielestäsi ”anti-vihreiksi”? Vieläpä ennen kuin asiasta on mitään muuta kuin skeptikkojen paisuteltuja väitteitä ja ilmastouskovaisten vääristeltyjä puolustuspuheenvuoroja? Molemmat puolet pelaavat lapsellista peliä – minä en tahdo ottaa puolta tuossa hommassa. Toivon vaan, että asia käydään oikeudessa ratkaisemassa, onko tutkimusmäärärahoja kalasteltu vääristämällä tutkimustuloksia, jne. Me ei olla puolueena mikään tuomiovalta asian suhteen. Meillä ei ole resursseja eikä toimivaltaa suorittaa itsenäistä esitutkintaakaan asiasta.

  pirattimies: ”Maksakaa vaan, idiootit. Minulta ei heru sentin senttiä tälle kuvottavalle maalle.”

  Painu vittuun sitten, jos ei mielytä eikä kiinnosta asiasta asiallisesti keskustella.

  Sitäpaitsi, minnekäs lähdet karkuun? Eikö sitatoimasi törkeimmät päästökauppojen ALV-kierrot ole tapahtunut ulkomailla sen sijaan, että Suomessa?

  Tervemenoa vaikka Namibiaan, ”pirattimies”.

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  kuten sanoin, maksakaa vaan jos rahaa riittää. laskekaa nyt huviksenne joskus paljonko tuo maksu on per asukas per valtio. suhteuttakaa sitä hieman meidän metsiemme määrään….. ei. turha teille on mitään järkeä puhua mistään näköjään.

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin