Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolueen poliittiset kannat

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Piraattipuolueen poliittiset kannat

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Yhteiskuntamies Yhteiskuntamies 8 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Yhteiskuntamies

  Löydän sivuiltanne vain muutaman lakiehdotuksen/aloitteen politiikka sarakkeen alta. Missään ei mielestäni ole vielä kerrottu suuremmin piraattipuolueen poliittisista kannoista. Oletetaan että piraattipuolue on saanut pistettyä vireille, tai jopa läpi nuo sivuilla mainitsemat asiat ni mitäs sitte ?

  Eikai se toiminta siihen voi loppua, vai loppuuko ?

  Profiilikuva käyttäjästä OjM

  OjM

  said

  PP:n idea on nimenomaan tehdä itsensä tarpeettomaksi. Sitten kun sananvapaus, tietoyhteiskunta, patentit ja tekijänoikeudet alkaa olla kohdillaan, väki saattaa lähteä ajamaan niitä muita asioita muihin puolueisiin.

  Profiilikuva käyttäjästä JuSa

  JuSa

  said

  ”Sananvapaus, tietoyhteiskunta, patentit ja tekijänoikeudet” eivät ole irrallisia asiota. Ei ole vakuuttavaa, jos näitä alueita koskevat muutoshankkeet johdetaan vain ja ainoastaan edustajien tai mahdollisten äänestäjien omista lyhyen aikavälin oletetuista eduista. Ne pitäisi johtaa selkeästi määritellyistä perusarvoista ja ajatella loppuun asti, mitä kaikkea muita tavoitteita näistä samoista arvoista on johdettavissa.
  Siten, vaikka noin suurin piirtein kannatan piraattipuolueen tavoitteita ylläm. neljän alueen suhteen, en voi äänestää edustajaehdokkaita, joiden kiinnostus tai ymmärrys ei riitä kertomaan perustellusti laajemmin koko arvoimaailmaansa ja mitä muuta siitä seuraa esim. koskien työllisyysasioita, verotusta, demokratian edelleen kehittämistä, energiakysymyksiä, EU-politiikkaa, muuta ulkopolitiikkaa, maatalouspolitiikka ym. koskevien seikkojen suhteen. En äänestä edustajaa, jolla ei ole perustellusti mietittyä ideologiaa, arvomaailmaa valintojensa pohjalla. Siksi en myöskään voi äänestää niitä vanhoja isoja puolueita, joiden ainoa päämotiivi on valta ja sitten sitä motiivia palvelemassa äänestäjiensä näennäisten etujen ajaminen vallassa pysymiseksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Yhteiskuntamies

  Onko puoluetta/puolueita jota voisit änestää ?

  Ja miksi.

  Huonoista valinnoista valitaan vähiten huonoin ?

  Profiilikuva käyttäjästä MaXimillion

  JuSa kirjoitti:
  Quote:
  en voi äänestää edustajaehdokkaita, joiden kiinnostus tai ymmärrys ei riitä kertomaan perustellusti laajemmin koko arvoimaailmaansa ja mitä muuta siitä seuraa esim. koskien työllisyysasioita, verotusta, demokratian edelleen kehittämistä, energiakysymyksiä, EU-politiikkaa, muuta ulkopolitiikkaa, maatalouspolitiikka ym. koskevien seikkojen suhteen. En äänestä edustajaa, jolla ei ole perustellusti mietittyä ideologiaa, arvomaailmaa valintojensa pohjalla.
  Kyllä piraattien edustajilta näitä kantoja löytyy, ja useimmat ovat varmasti valmiit ne kertomaan ja perustelemaan. Puolue ei ota kantaa kyseisiin asioihin, mutta edustajat kyllä ottavat.

  Profiilikuva käyttäjästä JuSa

  JuSa

  said

  ”Kyllä piraattien edustajilta näitä kantoja löytyy, ja useimmat ovat varmasti valmiit ne kertomaan ja perustelemaan. Puolue ei ota kantaa kyseisiin asioihin, mutta edustajat kyllä ottavat. ”

  Epäilemättä löytyy. Mutta jos kannat hajoavat merkittävästi, kuten on oletettu, äänestäjällä on ongelma. Jos ehdokkasi ei mene läpi, äänet menevät sille, joka ehkä menee läpi, ja jonka mielipiteet ja arvot voivat olla täysin vastakkaiset, kuin sillä, jolle ääni annettiin.

  Tällaista ongelmaa äänestäjällä ei ole äänestäessään sellaisen puolueen ehdokkaita, joilla on laajemmin yhtenäiset näkemykset. Normaali käytäntö äänestämisessä on, että äänestäessä yksityistä ehdokasta, voi ehkä muuttaa puolueen sisäisiä arvotuksia, mutta, vaikka, kuten tavallista, ehdokas ei mene läpi, tietää ainakin suunnilleen, miten kaikki muut puolueen ehdokkaat ajattelevat.

  Piraatipuolueen ehdokkaan äänestäminen sen sijaan on lottoamista, mikä ei ole rationaalista.

  Profiilikuva käyttäjästä Yhteiskuntamies

  Tulin miettineeksi että jos piraattipuolue ilmaisisi minkäänlaisia kantoja mihinkään muuhun kuin nuihin seikkoihin joita se pääosin ilmeisesti ajaa niin äänimäärät todennäköisesti tippuisivat.

  Nykyisellään täysin vastakkaiset poliittiset kannat omaavat henkilöt saattavat äänestää piraattipuoluetta ollessaan samaa mieltä nuista mainituista asioista. Mikäli piraattipuolueella olisi mitä tahansa kantoja, karkoittaisi nämä kannat äänestäjät jotka olisivat toista mieltä yms.

  Eli jos tavoiteltaisiin maksimaalista äänimäärää niin tuo nykyinen malli voisi hyvinkin olla järkevin vaihtoehto piraattipuolueen kannalta.

  Profiilikuva käyttäjästä JuSa

  JuSa

  said

  ”Ei yhdelläkään nykyisellä kansanedustajalla ole asiantuntija tason tietämystä kaikista kysymyksistä. Miksi piraattipuolueen edustajien pitäisi keskittyä johonkin muihin kysymyksiin kuin mihin ovat erikoistuneet? Eli avoimuus, sananvapaus, yksilön vapaudet, tekijänoikeudet, patentit, tietoverkkojen hyödyntäminen ja teknologiset kysymykset.”

  Jos he tulevat valituiksi he joutuvat ottamaan kantaa muihinkin asioihin. Jos ne eivät kiinnosta, he ovat väärässä paikassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Yhteiskuntamies

  On niillä varmaan kannat, yksityishenkilöinä.

  Tulipa tästä mieleen idea:

  Jos vaaleissa äänestettäisiin puolueen sijasta yksityishenkilöitä, olis enempi valinnanvaraa ja löytyisi varmemmin itselle sopiva ehdokas. Esimerkiksi, jos puolueet poistettaisiin kokonaan, tai kiellettäisiin ihmisten hämäämisenä tms.

  Olettaen, että näiden yksityishenkilöiden vilpittömät kannat ja näkemykset olisivat saatavilla.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin