Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piraattipuolueen viestintä

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Piraattipuolueen viestintä

Tämä aihe sisältää 23 vastaukset, 13 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Topi Topi 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AirZero

  AirZero

  said

  Piraattipuolueen viestinnästä vaaleissa on tullut paljonkin palautetta ulkopuolelta. Nyt olisi aika miettiä, että mikä osa palautteesta on ansaittua, mikä ei, ja miten molemmmissa tapauksissa puolueen viestinnästä muodostuneisiin kielteisiin näkemyksiin puolueen ulkopuolella voitaisiin jatkossa vaikuttaa.

  Itse näkisin, että puolueen imagoa puolueena, jossa puhutaan tiedon, ei tunteen pohjalta tulisi vahvistaa. Omaa osaansa varmasti tulee näyttelemään jäsenten asiakäyttäytyminen blogi- ja internet-maailmassa. Eräs väläytelty mahdollisuus on myös se, että puolue karsii selvästi muilla kuin asia-ansioilla listoille tulleita ehdokkaita tulevaisuudessa.

  Myös muita asialinjan edistämistä koskevia asioita pystytään tekemään, kuten ottamaan kampanjoinnissa fiksun ja positiivisen maan ja maailman kehitystä tukevan linjan.

  Samassa asiayhteydessä voi pohtia puolueen markkinoinnin onnistumista, ja sitä että mitä oltaisiin voitu tehdä enemmän, mitä jättää tekemättä ja mistä olisi kannattanut maksaa ja mistä ei. Markkinointikin kun on viestinnän osa-alue.

  Itse näkisin, että puolueella voisi olla tarvetta ainakin erillisille mainosten ja markkinoinnin koordinoijalle, joka pyrkisi hankkimaan rajallisella budjetilla ja resursseilla mahdollisimman suurta näkyvyyttä, sekä pystyisi vaikuttamaan tehokkaasti puolueen sisällä markkinoinnin edistämiseksi. Lisäksi hän pystyisi neuvomaan ehdokkaita ja aktiiveja markkinointi-ideoiden käytännöntoteutuksessa jnejne. Joka tapauksessa koen, että markkinointia ei tällä hetkellä pohdita ja toteuteta puolueessa täysteholla. Tämä oli kuitenkin vielä näissä vaaleissa ymmärrettävää, koska puolueorganisaation perustusten valamiseen on jouduttu vielä käyttämään resursseja. Tulevissa vaaleissa joka tapauksessa tulee alkaa keskittyä enemmän myös itse kampanjointiin liittyvään markkinointiin. Myös markkinointistrategian valmistelu pitäisi aloittaa jo viimeistään vuotta ennen vaaleja.

  Nyt on aika osallistua keskusteluun.

  Puolueen viestintäsuunnitelman runko löytyy täältä.

  -Eetu Rantakangas, Keski-Suomen piiriyhdistyksen hallituksen jäsen

  Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Hiukka pikaisesti kirjoitettua analyysiä aiheesta linkin takaa:
  https://docs.google.com/document/pub?id=1Eo7uGeg9nay1NifEOENV5o1gCwsMnfgPXaDXHf6Tq4A

  Luonnosvaiheessa, joten lisäilkää tänne boordille tuntemuksianne (myös yksityiskohdista) niin yritän ottaa niitä huomioon. Josko tästä rakentuisi valmiimpikin ohjenuora.

  Markkinoinnin ja viestinnän koordinoijan hommaan pätevyys löytyy, joten voidaan tarkastella ratkaisuehdotuksia kuun tuolla puolella kunhan kotiudun. Kerro vain kelle ilmottaudun :)

  Profiilikuva käyttäjästä ahasse

  ahasse

  said

  Olen joutunut puolustautumaan täkäläisen ”asiantuntijan” kommentteja kohtaan puolueemme vaalistrategiasta. Hänen mielestään meiltä puuttui siitä sivustaseuranneena kaikki mikä liittyi johtamiseen. Hänen mielestää olemme ”tuuliajolla” joka ei lopulta johda mihinkään.
  Olen myös jonkinlaisena johtamisen asiantuntijana hänen kanssaan samaa mieltä.
  Ts. ennen kuin alamme hirveästi suunnittelemaan mitään ”näkyvyys delegaatioita” sun muita osastoja on meidän suunniteltava ensin miten me hoidamme johtamisen tässä muuten hyvässä puolueessamme. Vai hoidammeko sitä mihinkään suuntaan on toinen vaihtoehto.
  Myös johtamisvälineet keskustelupalstat ym. ym vaikka niitä olisi kuinka lukematon joukko eivät myöskään saavuta tietoa tarvitsevia.
  Sillä ei kukaan voi seurata jatkuvasti mitä palstoilla tapahtuu. Tärkeimmät asiat on kirjattava ylös ja toimitettava sähköpostina tai kirjepostina niille kohderyhmille, joita ne koskevat. Myös jonkinlainen määräaikajärjestelmä on tarpeellinen.

  Tästä johtuen olisi asiasta kiinnostuneiden kokoonnuttava keskustelemaan ja päättämään tällä hetkellä tärkeimmistä asioista. Nyt on aika, jolloin meidät punnitaan. Jäämmekö poteroihin makaamaan vai jatkammeko etenemistä.

  Hannu Kaskela Häme

  Lisään vielä, että tämä ”johtamishäiriö” ei johdu henkilöistä vaan toimintatavoistamme. :)

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  Mielestäni selkeä ongelma on se, että keskusteluyhteys puolueen johdon ja kentän välillä puuttuu. Kuulemma ”kukaan aktiivi” ei esim. seuraa tätä foorumia. Miksi ei? Pitäisi olla jokin yksi väline, jonne kuka tahansa voi lähettää aloitteita, kritiikkiä ja kysymyksiä siten että päättävät tahot ne myös varmasti noteeraavat.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Foorumit ovat huono ja paljon aikaa vaativa työkalu ja niiden käyttäjät vähemmistö. Tosin nyt kun vaalien jälkeen ihan puolueen suunnasta on enemmän puhuttavaa niin foorumeistakin on nyt enemmän hyötyä.

  Profiilikuva käyttäjästä k4rv1n3n

  k4rv1n3n

  said

  Vaalitoimintaan liittyvä viestintä toimi facebookissa, mutta olisi voinut toimia paremminkin.

  Parantaisin ohjeistusta, esittäisin ehdotuksia ja toimivia käytäntöjä. Myöskin piirien sisällä tarvittavat toimenkuvat, niiden kuvaukset ja jonkinlainen kaavio organisaatiosta, esimerkiksi selvittämään mitkä tiedotteet kuuluu julkaista minkäkin tahon toimesta, ja mille yleisölle. Auttaa niin sisäisessä kuin ulkoisessakin viestinnässä.

  Profiilikuva käyttäjästä HMS

  HMS

  said

  Nykyinen keskustelupalsta voitaisiin kokeilla korvata järjestelmällä, jossa keskusteluissa on puurakenne ja kommenttien pisteytys. Jotain http://www.slashdot.org kaltaista ehkä. Slashdot pyörii vapaan ”slash” alustan päällä. (http://www.slashcode.com/)

  En jaksa lukea pitkiä kommentteja, puhumattakaan pitkistä keskusteluista, mutta parhaat kommentit haluaisin lukea helposti.

  Profiilikuva käyttäjästä speedy

  speedy

  said

  Eli nyt tiedetään, että kukaan aktiivi ei lue tätä keskustelupalstaa, ja saatiin kuulla perustelutkin sille, mutta arvoitukseksi jäi silti, mitä kanavaa aktiivit ensisijaisesti käyttävät viestintään. Entä miksi foorumi on olemassa, jos sitä ei käytetä?

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Foorumin olemassaolosta on puhuttu pitkään, mutta kukaan ei oikein tiedä mitä sille pitäisi tehdä. Ehkä se jää palvelemaan tarkoitustaan kokousten valmistelussa.

  Aktiivit löytyvät ensisijaisesti IRC:stä reaaliaikaiseen keskusteluun, ja sen lisäksi sossua http://sossu.piraattipuolue.fi/ käytetään jonkin verran toiminnan organisointiin. Lausuntoja, suunnitelmia, julkaisuja ja tekstidokumentteja noin muutenkin käsitellään kirjoitusalustoissa kuten http://kirjoitusalusta.fi ja eri sortin listoja ja tietopaketteja kerätään puolueen wikiin. Jonkin verran sekalaista yhteydenpitoa hoidetaan myös Facebookin tai Diasporan https://joindiaspora.com/ kautta.

  Profiilikuva käyttäjästä misc

  misc

  said

  Nämä eri kanavat pitäisi ehdottomasti integroida paremmin yhteen. Nyt esim. sossuun ei taida olla linkkiä missään paitsi satunnaisissa foorumiketjuissa, sama pätee noihin kirjoitusalustoihin (lisäsin muutaman tuonne wikin Aktiiviset kirjoitusalustat -sivulle, jos tiedät muita aktiivisia niin lisää!).

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Kirjoitusalustoja luodaan tarpeen mukaan ja ne valmistuvat suhteellisen nopeasti, joten niitä on hieman hankala linkittää. Sossu on vasta testivaiheessa, joten olettaisin sen tulevan laajemmin linkitetyksi jos/kun se todetaan toimivaksi. Yksi vaihtoehto olisi linkittää sossu foorumien tilalle, mutta se soveltuu paremmin toiminnan suunnitteluun ja tiedottamiseen kuin informaation säilömiseen ja vapaaseen keskusteluun, mikä periaatteessa on foorumien tehtävä tällä hetkellä.

  Profiilikuva käyttäjästä ahasse

  ahasse

  said

  Tärkeitä pohdintaa ja vastauksia vaativat asiat, ehdottomasti suora viestintä sähköpostipostituslistojen kautta.
  Mutta eihän tämä voi muutenkaan toimia, kun organisaatio perustuu näin hataralle pohjalle. Myöskään viestitys ylhäältä alaspäin ei ole sillä tasolla kuin se kuuluisi olla jo tässä vaiheessa. :angry:

  Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Tämän tyyppinen alusta on erinomainen uutistiedon (linkkien) välittämiseen. Jää talteen, arkistoksi.

  HUOM: olisi erittäin toivottavaa, että esim. IRCissä roikkuvat linkkaisivat tänne tai nappaisivat täältä uutislinkin ja jakaisivat sen IRCissä – kyseessä kun on usein sellainen lähde, jossa voi käydä kommentoimassa (HeSa, Kauppalehti, Tekniikka & Talous, Tietokone jne.), jolloin saadaan mobilisoitua nopeasti iso joukko ihmisiä ”ottamaan haltuun” a.o. alkuperäisen uutisen keskustelua.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Letesgubbe kirjoitti:
  Quote:Tämän tyyppinen alusta on erinomainen uutistiedon (linkkien) välittämiseen. Jää talteen, arkistoksi.

  HUOM: olisi erittäin toivottavaa, että esim. IRCissä roikkuvat linkkaisivat tänne tai nappaisivat täältä uutislinkin ja jakaisivat sen IRCissä – kyseessä kun on usein sellainen lähde, jossa voi käydä kommentoimassa (HeSa, Kauppalehti, Tekniikka & Talous, Tietokone jne.), jolloin saadaan mobilisoitua nopeasti iso joukko ihmisiä ”ottamaan haltuun” a.o. alkuperäisen uutisen keskustelua.Jeps. Juurikin tällaiseen tarkoitukseen foorumit soveltuvat mainiosti.

  Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  Pitäisin Facebookia lähinnä tehokkaana mainoskanavana, kun taasen jäsenille tai aktiiveille suunnattu tiedotus hoituu vallan mainiosti sähköpostillakin ja on aivan käsittämätöntä miten paljon tapahtumia minultakin on mennyt ohi sen takia kun niistä on kerrottu ainoastaan naamakirjassa! Ei ole hyväksyttävää keskustella puolueen politiikasta tai suunnitella tapahtumia palvelussa, johon kaikki puolueen aktiivit eivät pääse.

  Irc on välttämätön ideointiin, ”kahvihuonekeskusteluihin” ja tietyn yhteisön ylläpitoon, mutta laajempaa puolueen linjanvetoa sielläkään ei tulisi harjoittaa, sillä irkkilogeja ei oikein jälkikäteen voi lukea eikä myöskään irkkaamista voida edellyttää kaikilta asioista kiinnostuneilta. Ircissä tulisi tiedottaa periaatteella ”NYT toimintaa X paikassa Y”, sillä se aktivoi tiettyä porukkaa hyvin lyhyellä vasteajalla (sähköpostithan täytyy lähettää vähintään 24 h etukäteen). Aktiiveille hyvällä varoitusajalla lähetettyyn sähköpostispämmiin pitäisi aina siis liittyä vastaava spämmi ircissä juuri silloin kun asia on ajankohtainen.

  Sähköpostilistan ehdoton etu on ettei se vaadi aktiivista seuraamista, vaan aktivoi myös sitä suurta jäsenmassaa, joka ei esim. puolueen sivuja seuraa. Ei pidä pelätä jäsenten eroa kohtuullisen spämmin vuoksi, päinvastoin kannattaa varoa kiinnostuksen lopahtamista kun ”puolue ei tee mitään”. Tässä olisi rutkasti kehitettävää ja koko jäsenistöä tulisi spämmätä huomattavasti nykyistä enemmän, aktiiveja puolestaan kaikista kissanristiäisistäkin (pienemmistä tapahtumista, esim. muiden miekkarit, vain alueellisesti). Pitäisi lisäksi tehdä selväksi mitä sähköpostilistoja on olemassa ja kuka/miten niihin pystyy lähettämään postia. Sähköpostilistat eivät sovellu keskusteluun, vaan ne on syytä pitää tarkkaan moderoituina yksisuuntaisina tiedotuskanavina.

  Piraattipuolue.fi:stä tulisi löytyä tietoa puolueesta, tapahtumakalenteri ei-aktiiveille yms, mutta en käsittele sitä tässä tarkemmin.

  Kirjoitusalusta on erinomainen työkalu tiedotusmailin, kannanoton tai muun kirjoituksen muotoiluun sitten kun idea on jo olemassa. Tällaiseen työhön liittyy keskustelua, mutta varsinainen keskustelualusta kirjoitusalusta ei kuitenkaan ole. Kirjoitusalustat ovat yleensä käytössä vain lyhyen aikaa ja sitten ne heitetään pois. Olennaista on erittäin alhainen osallistumiskynnys.

  Wiki muistuttaa periaatteeltaan kirjoitusalustaa, mutta soveltuu pysyvämmänluontoisille teksteille, jotka on myös tarkoitettu laajemmalle yleisölle. Hyvä toimintamalli voisi olla artikkelin valmistelu kirjoitusalustassa ja, jos tulosta tulee, julkaisu wikissä.

  Sossu hakee vielä muotoaan, mutta nyt se on toiminut aktiiveille kohdistettuna resurssipankkina, ”tässä nämä vaalijulisteet PDF:nä”-tyyppisesti.

  Foorumin tulisi olla se ensisijainen paikka linjata puolueen toimintaa, sillä tänne pääsy on kaikilla ja luonteensa vuoksi (lähetetään pidempiä viestejä, ei chat) kohinaa ei ole kohtuuttomasti ja itse asia löytyy helposti myös jälkikäteen. Erillisiä threadeja pitäisi olla mahdollisimman paljon, jolloin lineaarinen rakenne ei haittaa. Ei siis mitään ”toiminta pk-seudulla”-megathreadia, vaan jokaiselle asialle oma threadinsa. Tarpeen mukaan myös lisää erillisiä osastoja.

  Kaikissa keskusteluun käytettävissä järjestelmissä tarvitaan moderointia. Tiedän, että tämä on monelle aatteellisesti vaikea kysymys, mutta ikävä kyllä ilman moderointia pieni äänekäs piiri onnistuu häätämään kaikki muut keskustelijat. Moderoinnin tarkoitus ei ole kuitenkaan estää ketään puhumasta, olennaista on estää muun keskustelun häiritseminen. Häiritsevän keskustelun voi esimerkiksi foorumilla siirtää omaan threadiinsa, jota sitten seuraavat ne, joita ko. keskustelu kiinnostaa.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 24)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin