Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Piratpartiet – Piraattipuolue

Etusivu Foorumit General discussion on the Pirate Party of Finland Piratpartiet – Piraattipuolue

Tämä aihe sisältää 6 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Stormhierta Stormhierta 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Minority

  Minority

  said

  Piraattipuolue – Piratpartiet

  Piraattipuolue, på svenska Piratpartiet, är ett parti som koncentrerar sig på att trygga de medborgerliga rättigheterna och befrämja den fria spridningen av kultur och information.

  Piratpartiet vill främja en positiv utveckling av informationssamhället
  Upphovsrätten får inte begränsa icke-kommersiell användning av kulturella verk. Man bör frånträda de för samhället skadliga medicin- och mjukvarupatenten, och patentsystemet bör granskas igen i dess helhet. Upphovsrätten eller yttre hot får inte användas för att motivera överdrivna och orimliga inskränkningar I medborgarnas frihet, eller I rätten till privatliv. De enskilda staterna och Europeiska Unionen måste verka mer öppet och demokratiskt.

  De politiska stömningarna vid makten är motstridande
  Upphovsrätten stärks genom att inskränka medborgarnas skydd för privatliv. Också genom att förlänga de redan orationella skyddstiderna och kränka konsumentskyddet med kopieringsskydd stärker man upphovsrätten. Patent skapar oftast jobb endast vid advokatbyråerna. De som är rädda för friheten på Internet försöker begränsa den fria diskussionen genom att hålla personerna som driver webbsidorna skyldiga. Staterna samlar allt mer information om sina medborgare – samtidigt som de själva allt oftare fungerar bakom låsta dörrar.

  Kopiering for icke-kommersiellt eget bruk och annan form av oskyldigt främjande av kultur kan man inte stoppa genom att blanda sig i den privata elektroniska kommunikationen. Utveckligen mot förmyndarstaten och övervakningssamhället måste stoppas I Finland och Europa.

  Hjälp Piratpartiet komma in i partiregistret och EU-valet!
  För att kunna ställa upp kandidater i valen behöver vi 5000 medlemmar för att komma med i partiregistret. Underteckningen betyder inte att du går med i partiet, och binder dig heller inte till något. Den som skriver under måste vara 18 år och medborgare I republiken Finland.

  Profiilikuva käyttäjästä haga

  haga

  said

  Skulle gärna gå med i Piratpartiet men då bör webbsidan också ha en svensk översättning, eftersom vi är en hel del Finlandssvenskar som följer med debatten i Sverige, men där har det ingen stor verkan för vårt lands piratparti om vi går med i Sverige,mer Svenska på denna site så har ni säkert 5000 medlemmar inom en snar framtid B)

  Profiilikuva käyttäjästä RipEmAll

  RipEmAll

  said

  Du har rätt haga… allt borde finnas på båda inhemska språken (utom forumet, det är omöjligt, men en Svenskspråkig del kunde vara en bra idé).
  Jag skulle kanske kunna hjälpa till med översättning av olika skrifter, även om mitt politiska
  ordförråd inte är det bästa… men med lite hjälp :)

  Suomeksi:

  Olet oikeassa haga…kaiken pitäisi löytyä molemmilla kotimaisilla kielillä (paitsi foorumi, se olisi mahdoton kääntää, mutta Ruotsinkielinen osio voisi olla hyvä idea)
  Voisin ehkä auttaa kirjoitusten käännöksissä, vaikka poliittinen sanavarastoni ei ole paras mahdollinen… mutta jos saisi hiukan apua :)

  Profiilikuva käyttäjästä haga

  haga

  said

  Tack för att du håller med,jag kräver naturligtvis inte någon översättning men det skulle vara bra om man fick det viktigaste på båda språken.

  Profiilikuva käyttäjästä Stormhierta

  Min fru är svensk finländare och hade gärna röstat på PP i Finland inför detta EU-val och röstar gärna i framtiden. Men det vore bra om det finns även på svenska, särskilt eftersom jag kan tänka mig att fler svensktalande finnar (oavsett om de bor i Sverige eller Finland) känner sig hemma här, men även för att främja samarbetet över pölen. ;)

  Även något så enkelt som en instruktion i hur man byter ”språk” för forumet vore bra för oss som inte talar finska. Hyvä Suomi! :D

  Profiilikuva käyttäjästä haga

  haga

  said

  Det går knappast att byta språk på ett finskt forum,men det finns nog en hel del tvåspråkiga som skriver här så stick in med svenskan bara var som helst jag tror nog att ni får svar ,jag själv är från Jakobstad’s trakten och kommer att rösta på Patrik Wingren (141) i detta EU-val pga hans liberala syn på internet och Patriks kamp att tillåta snusförsäljning (jepp jag är en snusare jag) i Finland igen. B)

  Profiilikuva käyttäjästä Stormhierta

  Det brukar ju finnas programvara där man kan byta vilket språk forumet visas i. Om en sådan sak enkelt kunde ställas in i inställningarna skulle det underlätta för de svensktalande. :D

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin