Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Pirkanmaan Piraattien kannanotot – miten?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pirkanmaa Pirkanmaan Piraattien kannanotot – miten?

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti Horsmalahti 8 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kzzh

  kzzh

  said

  Pirkanmaan Piraatit haluaa ottaa julkisesti kantaa juttuihin. Omille kotisivuille tietysti kaikki viralliset lausunnot laitetaan, mutta tarvitseeko niitä jakaa myös muualle?

  Ehdotettuna on perustaa blogspottiin tili, jonne blogattaisiin kannanottoja ja mahdollisesti muuta politiikkaan liittyvää arpomista. Blogi olisi yksi piiriyhdistyksen virallinen tiedotuskanava. Tarkoitus olisi linkittää se näkyviin mahdollisimman monessa paikassa ja muuten koittaa verkostoittaa sitä ympäriinsä.

  Kysymyksiä:

  1) Tarvitaanko erillistä blogia, vai riittääkö vain omilla sivuilla huuteleminen?

  2) Onko blogspot hyvä sijainti? Onko mielessä parempia, yhteisöllisempiä, uskottavampia?

  3) Millaista sisältöä blogissa olisi?
  3.1) Tulisiko virallisien kannanottojen ja lausumien lisäksi blogiin jotain muuta interest -kamaa?
  3.2) Voisivatko lukijat kommentoida lausumia?
  3.2.1) Miten kommentteihin vastattaisiin? Vain PPP:n virallisia kantoja vastauksiksi, vain puolueen jäsenien sekalaisia selityksiä aiheesta, vai joku yhdistelmä näistä kahdesta?

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Oma blogi osoitteeseen blog.pirkanmaanpiraatit.fi?

  Profiilikuva käyttäjästä kzzh

  kzzh

  said

  Omat ehdotukseni vastauksiksi ja perustelut.

  1) Minusta tarvitaan oma blogi, jossain mahdollisimman ”julkisessa” paikassa. Kuorolle saarnaaminen ei hyödytä ketään. Olisi hyvä yrittää tavoittaa juuri sitä porukkaa, joka Piraateista ei tiedä vielä mitään. Tämän takia vähän vierastan piraattipuolueen omilla sivuilla olevaa blogia. Kauheasti sillä ei eroa ehkä lopulta olisi, mutta tästä voidaan keskustella.

  2) Blogspotista puhuttiin yhtenä vaihtoehtona. Esimerkiksi Aamulehden blogipalvelu on tarkoitettu nimenomaan yksityishenkilöille. Blogspot olisi kuitenkin jollain tasolla ”julkinen” ja yleinen. Toisaalta piraattipuolueen oma blogi olisi ainakin metrin uskottavampi. Ei oltaisi niin köyhä puolue, että meidän pitäisi vaan jotain googlen ilmaisjuttuja käyttää. Jälkimmäinen vaihtoehto tarkoittaa sitten vaan vielä enemmän PR:ää ja kiukkuista linkkaamista kaikkialta Internetistä sinne. Että sitä joku muukin kuin jo valmiiksi piraatit uskaltautuisivat mennä lukemaan.

  3.1) Blogi voisi olla virallisen tiedottamisen lisäksi jonkin sortin piraatti-watch -palvelu. Esim. Viikon piraattiblogaukset -otsikko, jonka alle kerättäisiin silmäätekevien parempia ja ajankohtaisempia blogijuttuja. Silleen jos miettii ”mitäköhän ne piraatit oikeasti on oikein miehiään?”, niin voisi katsoa sitten Pirkanmaan Piraattien henkilökohtaisiakin turinoita kootusti. Käytännössä siis vain yksi postaus viikossa, johon editoidaan sisään linkit ja lyhyet kuvaukset halutuista blogauksista tms. Joku tällainen ratkaisu.

  3.2) Lukijat voisivat saada kommentoida. Olisi kai enemmän nykyaikaa selvästi sellainen peli.

  3.3) Blogi voisi omasta puolestaan vastata aika virallisella linjalla. Harvakseltaan kattavia ja harkittuja vastauksia isompiin kokonaisuuksiin, joita sitten sorvattaisiin lähes yhtä harkiten kuin itse kannanottoja. Jäsenet ja muuten kiinnostuneet tietysti saisivat kommentoida miten haluavat. Sitten vaan ryhmäpainetta ja moderointia, että piraatit ei juttele virallisiin ilmoituskanaviin typeryyksiä ;)

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Jos kerta uusisuomi ei sovi, niin sitten blogspot.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin