Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Pitäisikö sähköistä äänestystä boikotoida?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pitäisikö sähköistä äänestystä boikotoida?

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 10 vuotta, 3 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Äänestyspaikalla tapahtuvaa sähköistä äänestämistä kokeillaan syksyn kunnallisvaaleissa kolmella paikkakunnalla (Karkkila, Kauniainen, Vihti). Erityisesti Effi ry on kritisoinut sähköisen äänestyksen luotettavuutta. Oikeusministeriökin on joutunut jo korjaamaan ilmenneitä puutteita.

  Piraattipuolueen ylimääräinen puoluekokous on sopivasti noin viikko ennen vaaleja, joten se olisi hyvä paikka ottaa puoluekokouksen auktoriteetillä kantaa sähköiseen äänestämiseen. Vastailkaa tähän gallupiin, mitä mieltä olette. Pitäisikö Piraattipuolueen kehottaa ihmisiä kokonaan boikotoimaan sähköistä äänestämistä syksyn 2008 kunnallisvaaleissa? Vai eikö ole syytä ottaa näin radikaalia kantaa, mutta ongelmat olisi kuitenkin tuotava esille? Vai onko sähköinen äänestys epäkohtineenkin vain normaalia edistystä, jota ei pidä vastustaa?

  Itse näen Suomessa nyt kokeiltavassa sähköisessä äänestyksessä kaksi erityistä ongelmaa:
  1) äänestyskoneiden ohjelmistot eivät ole avointa lähdekoodia, joten vaalijärjestelmästä tulee yksityisen yrityksen liikesalaisuuden piiriin kuuluva asia
  2) äänestäjä ei saa äänestämisestään paperitulostetta, joka pudotettaisiin tavanomaiseen vaaliuurnaan, ja joista voitaisiin tarvittaessa tarkistaa vaalituloksen luotettavuus.

  Profiilikuva käyttäjästä Henu

  Henu

  said

  Sähköistä äänestämistä ei ainakaan pitäisi laittaa Tietoenatorin hommaksi koska ne mokaavat kaiken mihin ryhtyvät.

  Ja toi suljettu lähdekoodi on jotain niin käsittämätöntä ettei ole todellista. Jos tuota systeemiä ei saada avoimeksi niin vastaukseni on ehdoton ei sähköiselle äänestämiselle. Lisäksi jos joku Tietoenatorin pukumies kravatissaan selittää että systeeemistä ei voida tehdä avointa niin tällaiselle väitteelle pitää saada ihan oikeasti hyvät perustelut (joita en usko olevan edes) eikä pelkästään niellä kaikkea mitä hän sanoo vain siksi että hänellä on puku, salkku ja kravatti sekä silitetyt housut.

  Profiilikuva käyttäjästä Juce

  Juce

  said

  En varsinaista boikottikehotusta kannata, mutta voitaisiin perutelujen kera ilmoittaa, että ainakin nykyisellä toteutuksella on parempi äänestää perinteisellä tyylillä.

  Edit: suora boikotointikehotus voisi olla hyvä, mikäli sillä saadaa herätettyä enemmän huomiota.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Itsehän kannatan mahdollisimman raflaavaa ja radikaalia kannanottoa. :)

  Eli minusta ihmisten pitäisi boikotoida sähköistä äänestystä (eli äänestää sen sijaan perinteisellä tavalla) nyt kunnallisvaaleissa. Jos ihmiset käyttävät sähköistä äänestystä innokkaasti, se on poliitikoille viesti siitä että kansa luottaa järjestelmään ja pitää sitä hyvänä. Sähköisen äänestysaktiivisuuden jääminen alhaiseksi samalla kun keskustelussa on tuotu selkeästi esiin järjestelmän luotettavuuteen liittyviä epäilyksiä, olisi selkeä viesti päättäjille. Siksi olisi hyvä ottaa selvä kanta, että sähköinen äänestys ei saa nyt kokeiltavassa muodossa laajentua koko maata kattavaksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Tuli tänään eteen pari varsin hälyttävää uutista sähköiseen äänestykseen liittyen.

  http://www.talouselama.fi/docview.do?f_id=1420351 – Tietokoneasiantuntija Harri Hurstin haastattelu ja juttu kuinka asiantuntijaryhmä sai viruksen leviämään äänestysjärjestelmässä ja muokkaamaan tuloksia.

  http://www.talouselama.fi/talouselama/docview.do?f_id=1421504 – Harri Hurstin kommentti Suomen sähköisestä äänestyksestä.

  http://www.news8.net/news/stories/1008/558138.html – ’Static’ Blamed for D.C.’s Extra Votes Snafu.

  Oikeusministeriö varmasti kuittaa nämä sanomalla, ettei mitään tällaista voi tapahtua Suomessa. Tämä asenne on Suomessa monissa asioissa, Eppu Normaali ironisoi tätä hyvin kappaleessa Suomi-ilmiö. :)

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin