Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

PJ Palmulehto näkyi & kuului eilen kahdesti YLEllä

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta PJ Palmulehto näkyi & kuului eilen kahdesti YLEllä

Tämä aihe sisältää 10 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Slou

  Slou

  said

  Aamulla:
  Radion vaalitentit 2011: Piraattipuolue ja Muutos 2011
  http://areena.yle.fi/audio/1300950902947

  Illalla:
  Vaalit 2011: Vaalikenttien haastajat
  Joukko pienpuolueita murtaa politiikan vakiokuvioita ja kurottaa parlamenttiin. Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden puheenjohtajat avaavat vaihtoehtonsa valtapuolueille. Juontajina Jan Andersson ja Kirsi Skön.
  http://areena.yle.fi/video/1301004324955

  Varsinkin jälkimmäisessä Palmulehto oli mielestäni hyvällä tavalla itsevarma.

  Profiilikuva käyttäjästä piri

  piri

  said

  Vaalit lähestyy, ja keväällä lienee historiallinen tilaisuus keikuttaa vanhan vallan venettä. Itse olen vielä hakusessa ehdokaani numeron suhteen. Palmulehdon esintyminen yle-tv:ssä oli ok, mutta se henkilön habitus! Lävistys ja rengas huulessa saattaa ilmentää kantajansa persoonaa ja maailmankatsomusta, mutta näinä aikoina on kyse EDUSKUNTAvaaleista, ei joulukuusenkoristelukilpailusta.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Lävistys ja rengas huulessa saattaa ilmentää kantajansa persoonaa ja maailmankatsomusta, mutta näinä aikoina on kyse EDUSKUNTAvaaleista, ei joulukuusenkoristelukilpailusta.

  Eikös kansanedustajien pitäisi ilmentää äänestäjiensä maailmankatsomusta?

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Palmulehto oli kyllä itsevarma ja toi asiansa hyvin esiin. Pulma on vain siinä, että piraatit ovat yhden asian liike, ja Pasi oli liian monessa kohtaa hiljaa. Jiri oli vakuuttavampi, ja kuten siellä juontajakin totesi, piraatit ja muutos eivät juurikaan poikenneet toisistaan. Se hyvä puoli
  Palmulehdossa oli, että hän ei väittänyt omia mielipiteitään puolueen mielipiteiksi.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Vertailen Pasi Palmulehtoa ja Jiri Kerosta. Lähinnä P.P:n sisältöä ja paljonko ovat äänessä.

  Intro: YLE suosi Piraattipuoluetta sekä esittelyssä että istumajärjestyksessä. P. P. puhui niin ettei se koskettanut Piraattipuolueen äänestäjiä kovinkaan paljoa. YLElle arvosana puolueellisuudesta 9, P.P.:lle arvosana argumentoimisesta 6.

  M11: Jiri on harjoitellut hyvin, en usko sanaakaan, mutta keskivertoäänestä uskoo. Arvosana 9.

  21:30 Nyt lähti. Minulla ja muiden puolueiden puoluetoimistoissa menee kahvi väärään kurkkuun äänikynnyskannasta. Arvosana P.P:lle 9½. Kymppiä ei tule, koska tekstiä olisi saanut tulla pitempään. Puhumisen pituudella on merkitystä politiikassa. A
  Asiapohjalta äänikynnykseen olisi voinut vastata kyllä tai ei, mutta tämä oli parempi, koska oli yllätyksellisempi vastaus.
  Köyhien Asialla argumentoi pohjautuen johonkin kunnianarvoiseen henkilöön, joka ei ole paikalla. Normaalia retoriikkaa.

  M11: Jiri äänessä 29:10

  33:50 Toimittaja alkaa väsyä. P.P. sanoo, että piraatit ovat mukana aseellisissa taisteluissa. Arvosana 8 ½. Toinen toimittaja sanoo selkosuomeksi, että nyt suu kiinni, kansainvälisen terroristijärjestön edustaja, ollaan valtiollisella YLEn kanavalla.

  M11: 35:09 Jiri nostaa käden ylös sanoakseen, ettei hänellä ole ydinvoimasta mitään sanottavaa. Pisteet Jirille. 35:20 Jiri varastaa puheenvuoron uudelleen.

  Elekieli kertoo, että aihe on vaikea P.P:lle. Päässä ilmeisesti pyörii, että ”Helvetti näiden meidän insinöörien ja kukkahattutätien kanssa! Tämä on paljon pahempaa kuin oikeisto-vasemmisto-jako.” Toimittajat jättävät P.P:n rauhaan.

  Jos ei ole mitään sanottavaa tai ei halua sanoa niin retorisesti voi sanoa, että ”on syytä ottaa aikalisä”.

  42:30 Jiri äänessä homoista. Täysin ristiriidassa oman puolueensa ehdokkaiden kantojen kanssa. Elekieli kertoo, että aihe on vaikea Jirille.

  45:00 P.P. homoista. Tuo esiin ehdokkaiden kannan. Toimittaja avittaa sanomalla selkosuomeksi: ”Puhu pitempään!”. Menee P.P:ltä ohi. 7½

  49:00 Jiri äänessä

  53:00 P.P. pakkoruotsista. Sai hyvän vastauspaikan eli viimeisenä. 7 Meinasin nukahtaa tätä kuunnellessani.

  55:00 Jiri äänessä

  56:00 P.P. äänessä puoluekurista. Toimittaja trollaa ja se vaihteeksi toimii P.P:n. Toimittaja saa puserrettua ulos yhden lisälauseen.

  56:30 Jiri varastaa shown ja P.P:n ilmeestä näkee, että hän ymmärtää Jirin pelin.

  57:00 Toimittajatar sekoittaa M11:n ja Piraattien brändiä. Hups.

  1:06 Jiri maahanmuutosta

  1:11 Jiri perheenyhdistämislainsäädännöstä

  1:14 Jiri koomisesti äänessä

  1:24 Toimittajat ryytyvät.

  1:26 Toimittaja kiskoo P.P:tä, joka vahingossa rakentaa sillan Jirille.

  1:28 P.P. EUsta ympäripyöreästi. Toimittaja keskeyttää.

  1:41 Jiri

  1:44 P.P. IT-järjestelmien rationalisoinnista. Jiri kiilaa perään. P.P. alkaa väsyä.

  En saa loppua katsottua juuri nyt teknisten vaikeuksien takia.

  Parhaimmat klipit olisi hyvä saada talteen vaikka Youtubeen. Eihän tuota ohjelmaa kokonaisuudessaan kukaan hullu katso.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Sari kirjoitti:
  Quote:Pulma on vain siinä, että piraatit ovat yhden asian liike,

  Olivat puoli vuotta sitten, mutta sitten insinöörikin ymmärsi, että yhdenasian liike saa vain 0.7% kannatuksen eikä pysty vaikuttamaan edes siihen yhteen asiaan. Murrosta poliittiseksi vaikuttajaksi ei ole vielä viety loppuun.

  Quote:ja Pasi oli liian monessa kohtaa hiljaa. Jiri oli vakuuttavampi,

  Jiristä saa ottaa oppia.

  Quote:ja kuten siellä juontajakin totesi, piraatit ja muutos eivät juurikaan poikenneet toisistaan.

  Huono juttu. M11 on persulähtöinen populistipuolue, jossa Jiri yrittää varastaa piraateilta kaiken mikä irti lähtee, koska M11:n todellisuus ei myy. On tuo imartelevaakin, koska politiikan roolipeleissä vain vahvempaa hännystellään.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  piri kirjoitti:
  Quote: ja keväällä lienee historiallinen tilaisuus keikuttaa vanhan vallan venettä.

  Vene keikkuu noin paljon kerran tai kaksi vuosisadassa.

  Quote:ei joulukuusenkoristelukilpailusta.

  Ehkä Palmulehdon voi heivata vaalien jälkeen puoluetuella kauneusleikkaukseen? Sitä ennen, kai siellä listoilla on siistinkinnäköisiä.

  Youtubeen klippejä Pasin parhaista ja Jirin pahimmista. Kiitos.

  Profiilikuva käyttäjästä Topi

  Topi

  said

  Torstaina kuuntelin illalla jo hiukan epämääräisesti telkkarista kuultuja asioita. Perjantaina katselin kello 13 aikaan tekstityksineen tämän ulkopuolisten puolueiden vaalipaneelin.
  Siellä joku Työväenpuolueen pappa marisi äänellään siihen nähden, etten oikein ymmärtänyt, mitä hän höpisi ja oliko heillä mitään yhteisiä kantoja, toki niillä on jotain järkeviä asioita.
  Sama vaiva koski tuohon Köyhien Asialla, jolla ei ollut kuin mututuntumaa.

  Samoin en oikein ymmärtänyt Itsenäisyyspuolueen kokoaikaisesta ”Puolueella ei ole kantaa siihen yms.” Vapauspuolue taas näyttää olevan erittäin rasistinen eikä esittänyt oikein selkeitä suunnitelmia.
  Senioripuolue taas vastaa siihen, että työperäisiä maahanmuuttajia tarvitaan vaikka ei tarvita. Ensin meidän hommat kuntoon ja kaikki vammaiset myös työelämään ja jos oikeasti työvoimapulaa on,
  niin hommataan sitten oleskeluluvat näille työn perässä olevia muuttajia. Kommunistisia yhdistää se menneisyys, jota aikaa ei saada takaisin.

  Järkevin löytyy juuri siitä kapitalismin mahdottomuudesta ja että tarvitaan eurooppalainen muutos aikaiseksi. Olisiko jotain kuulossa vikaa, sillä tekstityksen kautta tajusi paljon paremmin ja
  ehkä on parempi lukea tekstityksiä kuin jotain korinaa kurkusta? En ota kantaa tuohon, että olisiko Muutos2011 varastellut Piraateilta jotain, kun en tiedä?
  Kirjapuhetta kannattaisi harrastaa, sillä se luo vakuuttavan tyylin kuin puhua jostain slangikielestä ja takeltelemista.

  Koko ikäni minut on opetettu puhumaan kirjakieltä niin kuin minä luen kirjasta tai kuulen uutistoimittajan puheesta pääuutisissa. Korvakoruista tai huulilävistyksistä en kiinnitä huomioita tai muutenkään ulkonäköön,
  ainoastaan pään sisällä liikkuviin asioihin pidän kiinni. Minun on pakko seuraavalla vaalikierroksella asettua ehdokkaaksi, nähtyäni miten homma etenee. Mutta tiedän jo nyt, ketä voisin äänestää tällä hetkellä.
  Minulla vielä riittää opittavaa pärjätäkseni eteenpäin tulevaisuudessa Piraattipuolueen hyväksi.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Pasi ja Jiri olivat kyllä vakuuttavimmat koko sakista. Olisin vain toivonut Pasilta enemmän puhetta. Tosin siellä oli kyllä paljon aiheita, joihin piraateilla ei ole kantaa.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Topi kirjoitti:
  Quote:Kirjapuhetta kannattaisi harrastaa, sillä se luo vakuuttavan tyylin kuin puhua jostain slangikielestä ja takeltelemista.

  Kirjakieli + Timo Soinin tyylisiä ilmauksia. Pelkkä asiakirjakieli on liian puuduttavaa.

  Palmulehto kyllä oppii koko ajan. Tällä kertaa tilanne vaan oli täysin uusi hänelle, kun pienempi kävi suuremman kimppuun.

  Pienpuolueilta tuli välillä sellaista talousasiaa, joka meni toimittajilta yli hilseen. Näistä talousasioista suuret puolueet ovat olleet hiljaa.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Sari kirjoitti:
  Quote:Tosin siellä oli kyllä paljon aiheita, joihin piraateilla ei ole kantaa.

  Kun piraatit eivät yleensä tiedä politiikasta hölkösen pölähdystä niin sitten moni kuvittelee, että politiikkaan voi keksiä ihan ikiomat säännöt, joilla leikkiä sitä. Ei voi, koska muut eivät suostu. Pikku hiljaa tämä alkaa mennä perille.

  Krideilläkin on johtotähtenä vain Raamattunsa, mutta silti niillä on kantoja ihan liikaa. Politiikasta ei voi poimia rusinoita pullasta.

  Suora demokratia kuulostaa kivalta siihen saakka kunnes saa tietää, että kansanedustaja lukee 2000 sivua viikossa.

  Ryhmäkurin puute kuulosta kivalta siihen saakka kunnes tajuaa, että sellaista puoluetta kukaan ei huoli hallitukseen. Myös muut puolueet suhtautuvat ryhmäkurittomaan kansanedustajaan kuin spitaaliseen. Sellaisesta tulee aika äkkiä poliittinen ruumis.

  Voi olla, että noita asioita otetaan esille politiikassa kyynisesti populistisista syistä. Poliitikko tietää todellisuuden, mutta puhuu sitä, mikä kuulostaa kivalta äänestäjän korvissa.

  Elämä ei ole supermarketti, mutta sellaisena sitä myydään näissä vaaleissa. Äänestäjällä ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Politiikkaa perävalotakuulla.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin