Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Pohdintaa Piraattipuolueen hallinnosta

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Pohdintaa Piraattipuolueen hallinnosta

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Sari Sari 7 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Valmistelin pohjaa mistä lähteä miettimään mahdollista Piraattipuolueen hallintoorganisaation kehittämistä.

  Tavaraa syntyi jo jonkinverran, koostin siitä 3kpl .pdf:ää (yhteensä kuitenkin vain 4-5 sivua)

  Hallintoehdotuksen tavoite: http://oskarelmgren.fi/files/piraattihallinto/piraattihallinto-tavoite.pdf
  Alkumietintää miten organisaatio toimisi: http://oskarelmgren.fi/files/piraattihallinto/piraattihallinto-toiminta.pdf
  Alkimietintää tehtävistä: http://oskarelmgren.fi/files/piraattihallinto/piraattihallinto-teht%c3%a4v%c3%a4t.pdf

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Erittäin hyvää pohdintaa asiasta. Tässä äkkiseltään mieleeni tuli ongelmaksi se, että mistä saadaan aktiivisia ihmisiä hoitamaan nuo kaikki tehtävät. Jotenkin olen havainnut, että vaikka sinällään porukkaa pyörii paljon mukana niin vähemmän on niitä, ketkä oikeati tahtovat vastuuta ja tehtäviä ottaa.

  Tiedotuspuoli täytyy ehdottomasti saada kuntoon siten, että kaikki tietävät aina mistä löytyy sovitut/keskustellut asiat. Monesti ei aika riitä esimerkiksi irc-historian läpikäyntiin, joten tähän selkeä systeemi, kuten noissa pdf:ssä oli esitettykin.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  En ole vielä lukenut Oskarin pohdintoja, mutta usein ainakin omalla kohdallani asioiden tekemättömyys on johtunut siitä, että tieto ei kulje tarpeeksi hyvin perille. Meillä on todella suuria ongelmia sisäisessä viestinnässä.

  Erääksi ratkaisuksi ongelmaan olen ehdottanut, että ottaisimme esimerkiksi kirjoitusprojektien osalta irkissä käyttöön jonkin tietyn tagin, jolla varustetut viestit highlighttaisivat kaikilla, jotka haluavat nakkeja vastaanottaa. Esimerkiksi jonkin lehdistötiedotteen kirjoittamiseen, kun kaivattaisiin apua, avaisi aloittaja kirjoitusalustan ja linkittäisi siihen esimerkiksi näin: ”!kirjoitusnakki http://kirjoitusalusta.fi/xxx ”.

  !kirjoitusnakki olisi tässä tapauksessa siis kirjoittamisesta kiinnostuneille osoitettu tagi. Samanlainen voitaisiin kehittää vaikka grafiikkaa ja muita alueita varten. Toisaalta ”kirjoitus” on aika iso osa-alue, joka voitaisiin esimerkiksi pilkkoa moniin osiin, vaikkapa ihan vaalipiireittäin ja muutoinkin.

  Jos asiaa haluttaisiin jalostaa eteenpäin, voitaisiin joku botti laittaa poimimaan kaikki nämä tagilla varustetut viestit ja tunkemaan ne esimerkiksi sossuun tai ehkäpä myös sähköpostilistalle. Eri tarkoituksiin voitaisiin ottaa erilaisia tageja.

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  Kyllä jokaiseen hallitukseen on löydyttävä se 5-7 henkeä. Puoluehallituksesta vapautuisi myös paljon porukkaa toimimaan aktiivimmin piireissä.
  Piireissä jossa on vähemmän aktiiveja on sitten 3 tai 4 hengen hallitus.

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  tRM:llä on hyviä pointteja tuossa, mutta tarkkaan määritellyt ”virat” eivät kyllä toimi tässä porukassa, kun ihmisten kiinnostuksenkohteet vaihtelevat ajallisesti. Ennemmin suosisin erilaisia työryhmiä, jotka voisivat olla ainakin osittain samoja aloja koskevia kuin mitä tRM:n ehdotuksessa on mainittu. Työryhmillä pitää toki olla jonkinlainen vastuuhenkilö/vastuuhenkilöitä tai jonkinlainen hieman pysyvämpi ydinporukka.

  Ruuhijärvelle sanoisin, että IRC-toimintatapojen hienosäätö ei tässä enää auta, vaan pitäisi nimenomaan vähentää riippuvuutta IRC:stä tiedonkulussa. Tähän näen lupaavimpana ratkaisuna tämän testikäytössä olevan palvelun: http://sossu.piraattipuolue.fi. Myös aktiivisten sähköpostilistojen käyttöönotto joka piirissä on tärkeää.

  Mutta ei viedä tätä keskustelua kuitenkaan verkkopalvelujen yksityiskohtiin, vaan pitäydytään yleisemmin organisaatiossa. Kehittämisen tavoitteet on tRM esitellyt hyvin. Myös luetellut tehtävät ovat sellasia, jotka pitää alkaa seuraavina kuukausina hoitaa kunnolla.

  Profiilikuva käyttäjästä tiikki

  tiikki

  said

  Jos virat eivät jaksa kiinnostaa porukkaa joille ne annettu, niin viroissa oleva porukka on silloin väärä. Vastuunkantoa pitäisi olla niillä, jotka ovat vastuullisiin asemiin valittu (varsinkin jos ovat vapaaehtoisesti asettuneet valittaviksi.)

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Se ei nyt vaan ole niin yksinkertaista. Monilla ihmisillä on vaihtelevia elämäntilanteita, ja joskus pystyy tekemään ja joskus ei. Olisi typerää, jos hommat seisoisivat yhden ihmiset vuoksi.

  Profiilikuva käyttäjästä tRM

  tRM

  said

  ”Olisi typerää, jos hommat seisoisivat yhden ihmiset vuoksi.”
  Sen takia on jokaisella viralla backup porukkaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Once upon a time there were four people named Everybody, Somebody, Nobody and Anybody.

  When there was an important job to be done, Everybody thought Somebody would do it. Anybody could have done it, but Nobody did it.

  When Nobody did it, Everybody got angry because it was Everybody’s job. Everybody thought that Somebody would do it. But Nobody realized that Nobody would it.

  So it ended up that Everybody blamed Somebody when Nobody did what Anybody could have done in the first place.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin