Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Poliittinen läpinäkyvyys – mahdollisuus PP’lle näyttää tietä

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Poliittinen läpinäkyvyys – mahdollisuus PP’lle näyttää tietä

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 10 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AfX

  AfX

  said

  Viime aikojen (oikeastaan monien vuosien) varrella on Suomessa ja ulkomailla törmännyt erinlaisiin lobbaus skandaaleihin, sekä nyt kaiken aikaa Suomessa poliittista kuhuntaa aiheuttava eturyhmien rahallinen tuki vaali rahoituksessa on herättänyt jo minussa pitkän aikaa närää.

  Kaikkein pahinta tässä on se, että mitään luotettavaa tahoa nykyisen eduskunnan hajottamiseksi ei ole. Presidentillä ko. valta poistettiin v 2000, ja vanhanenhan on itse sotkeutun tähän pahanlaatuisesti. Oppositio (joka niin ikään on pukkina kaalimaalla) ehdottaa jotain naurettavaa maksimi kattoa tuille joita ei tarvitse ilmoittaa. Moinen esitys (suonette anteeksi vulgaarisen kielenkätön hetkisen…) on puhdasta paskaa ja silmään kusemista sillä tapoja kiertää tuo raja on yhtä monta kuin on halukkaita kiertämään. Esim, yksittäisille yritysten henkilöille tuon €3000 korvaaminen työhön liittyvänä kustannuksena kertaa se määrä henkilöitä joita tarvitaan maksamaan summa X ehdokkaalle Y hyvä-veli kaupasta Z.

  Alexander Stubb teki esimerkillisen laki esityksen joka meni läpi EUssa että kaikki Brysselin lobbari yritykset on rekisteröitävä keiden etuja ajavat.

  Ehdotukseni on siis tämä, ja mielestäni se resonoi hyvin PP:n perus periaatteen, esim patenttien ja tiedon vapauden kanssa:

  Ajakaamme puolueena ruohonjuuri tasolta aina julkisiin media kanaviin asti asiaa läpi että politiikassa kuuluu olla TÄYDELLINEN läpinäkyvyys. Jos nostamme keskeiseksi vaatimuksen siitä että moinen poliittinen sirkus ja pelleily ei voi jatkua, ja että kaikki vaali rahoitukset yli €0 tulee julkistaa jo vaalien alkaessa, ja kaikki etujärjestöt kuten ammatti liitot sekä muut kolmannen osapuolen asiaa ajavaa tahot tulee mainita kamppanjoidessa. Kuulostaa varmaan radikaalilta, ja saavuttamattomalta, mutta kun aikaa kuluu ja mitään ei eduskunnassa tapahdu, niin seuraaviin kunnallis/eduskunta vaaleihin mennessä asiasta ehdokkaamme voivat hyötyä suuresti tästä, koska uskon että se tulee olemaan yhtenä seuraavan vaalin teemasta, jolloin voimme todistetusti väittää olleemme ensimmäinen puolue joka elää tämän käytännön kanssa.

  Uskon vilpittömästi että olisi suuri menetys olla tarttumatta tällaiseen poliittiseen herkkupalaan kun siihen tarjoutuu näin ainutlaatuinen mahdollisuus kun asiat ovat erittäin paljon esillä.

  Kommentteja/ajatuksia/rakentavia teilauksia/olalle taputuksia, kiitos :)

  Ai niin, miten tämä liittyy patentteihin? Tiedon vapaa saatavuushan on varmaan itsestään selvyys, mutta patentit ovat erittäin pitkälti kiitos lobbareiden takia niinkin juurtuneet koko yhteiskuntaamme…jo nytten ne aiheuttavat meille ongelmia, esim. ruotsissa, EUssa, jenkeissä…

  Miettikää! Mediassa tällaista synergiaa saa hyvin harvoin, sillä väkisinkin meistä kirjoitetaan jotain…me edustamme uutta suuntaa, a fresh breath of air tunkkaisissa saleissa jossa istuvat vanhan liiton edustajat jotka ovat niin tottuneet asioiden kulkuun että ovat menettäneet kykynsä ajatella horisontaalisesti… Olen itse media alalla, tarkemmin sanotta hyvin tarkasti seuratussa vallankumouksellisessa mainos-rahoitteis media firmassa 8eipä siitä sen enempää, pomot varmaan ei tykkäisi hyvää että olen aktivisti tällä poliittisella alueella ;)…yhtenä tehtäväni on avustaa valitsemaan kaikista esiintymis kutsuista ne joissa stoorimme puree parhaiten…olen nähnyt kuinka ajoitus viesteillä on kaikkein tärkeintä.

  Profiilikuva käyttäjästä AfX

  AfX

  said

  Niille jotka miettivät että millä lailla saamme tällä mukamas asiat paremmaksi:

  Me emme kannusta yrityksiä/yhdistyksiä/jne lopettamaan vaali rahoituksen, mutta miettikääpä nyt miltä näyttäisi mainos jossa hra/rva X haluaa parantaa maailmaa, ja alapuolella olisi listattuna että hra/rva X:ää tukevat

  * Kidustusväline Oy
  * SikaRikkaiden Pokeri seura Ry

  Tämä loisi mutkattoman ja helposti käsitettävän kuvan siitä mitä asioita hlö tulee valittuna ajamaan eduskunnissa…. hän on heille, kenties myös sinulle?…

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  Lahjoitukset voisi myös tehdä salaisiksi, joten kansanedustaja ei voisi edes tietää kenen etuja ajaa.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Ja joku ei varmastikkaan soittaisi kansanedustajille ja kertoisi että Pistinpä tuossa juuri vaalikampanjatilillesi 666 000 euroa, järjestäisitkö siten, että saisimme rakennusluvat tuonne ja tuonne kiitos.

  Perustuskokouksessa hyvin suurta kannatusta sai (ei puolueohjelmassa tai muutoinkaan virallisessa käsittelyssä) malli, että jokainen rahoituseuro jonka PP saa, merkitään ylös.
  Jos joku välttämättä haluaa rahoittaa vain anonyymisti, se ei onnistu.
  Joko on oltava valmis antamaan nimi listaan tai jätettävä rahoitus ottamatta.

  Lista toki ei tulisi mitenkään suoraan www:hen luettaviin tms. vaan olisi mahdollista tilata suoraan puoluehallitukselta.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  [quote=Scoffa]Ja joku ei varmastikkaan soittaisi kansanedustajille ja kertoisi että Pistinpä tuossa juuri vaalikampanjatilillesi 666 000 euroa, järjestäisitkö siten, että saisimme rakennusluvat tuonne ja tuonne kiitos.
  [/quote]

  Ei kansanedustaja voisi tarkistaa tota, niin sen ei tarvi välittää.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Jos siellä on hassuja erillisiä euroja seassa, tai juurikin joku epämääräinen summa, niin varmasti voisi tarkastuttaa, vaikka nimi ei olisi tiedossa.
  Jos sieltä löytyisi 666 000 summa tulleena, olisi asia aika selvä.

  Profiilikuva käyttäjästä Horsmalahti

  [quote=Scoffa]Jos siellä on hassuja erillisiä euroja seassa, tai juurikin joku epämääräinen summa, niin varmasti voisi tarkastuttaa, vaikka nimi ei olisi tiedossa.
  Jos sieltä löytyisi 666 000 summa tulleena, olisi asia aika selvä.[/quote]

  Lahjoitukset voisi olla kaikille julkisia, mutta lahjoittajien nimet salaisia, jolla ratkeaa tuo ongelma.
  Tuon voisi ohittaa sanomalla etukäteen että lahjottaa summan x, joten ei tämäkään täydellinen ole, mutta imo. paljon parempi kuin nykyinen järjestelmä, jolla voi lahjoa kansanedustajia kohtuullisen helposti.

  Profiilikuva käyttäjästä sekunda

  sekunda

  said

  Poliittista läpinäkyvyyttä tuovat jo nämä foorumit, joita ketä tahansa pääsee lukemaan.

  Sen takia kannattaisikin myös kiinnittää huomiota tekstin oikeellisuuteen… tuossa tekstissä on pirusti kirjoitusvirheitä ;)

  Sinällänsä tuohon vaalitukiaisiin ei ole juyri muuta kommentoitavaa kuin se, että juuri noita anonyymejä lahjoituksia ei tulisi ottaa vastaan ja mielellään vielä joku maksimiraja millä voisi tukea – esim 500€.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Maksimirajaa en alkaisi määrittelemään, minusta kaikkien lahjoitusten ei tarvitse olla yksityisten antamia, tai vaikka olisikin, silti rajoitus on huono.
  Me kuitenkin ajamme asiaa, joka helpottaisi monen ammattialan toimintaa, joten on aivan luonnollista, että näiltä aloilta tukien saaminen olisi mahdollista.
  Enkä näe mitään pahaa siinnä myöskään, koska kyse ei ole rahalla tuen saamisesta, vaan halusta auttaa ajamaan asiaa, joka joka tapauksessa on toimintalistalla.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  [quote=Scoffa]Maksimirajaa en alkaisi määrittelemään, minusta kaikkien lahjoitusten ei tarvitse olla yksityisten antamia, tai vaikka olisikin, silti rajoitus on huono.
  Me kuitenkin ajamme asiaa, joka helpottaisi monen ammattialan toimintaa, joten on aivan luonnollista, että näiltä aloilta tukien saaminen olisi mahdollista.
  Enkä näe mitään pahaa siinnä myöskään, koska kyse ei ole rahalla tuen saamisesta, vaan halusta auttaa ajamaan asiaa, joka joka tapauksessa on toimintalistalla.[/quote]

  Ulkoinen raha pannaan ja valtio maksamaan jokaiselle ehdokkaalle tietty könttäsumma vaalimainonnan hoitamiseen. Annetulla rahalla on tultava toimeen, ylimääräistä ei saa ottaa. Ja jos ottaa,tulee 10 vuotta linnaa ja ylimääräisestä summasta alsketaan kertoimella 100 sakkomaksu, sekä päälle vielä alkuperäisen vaalirahan tuomitseminen valtiolle menetettäväksi.

  No, tuo loppu oli lievästi kärjistettynä, mutta tosiaan tuo alku voisi olla ihan pätevä ratkaisu. Ei ainakaan ehdokas voisi rahojen puolesta pelaa kenenkään pussiin. Tosin on tuossakin ongelmansa… Nimittäin kohta jokaisesta puolueesta olisi 1000 nimeä ehdolla… Joten jonkinlainen rajoitus siihenkin malliin pitäisi saada.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Tuossa on pieni totuuden itu mukana. Nykypäivän vaaliruljanssi on jo todella pahassa jamassa.
  Ei voi sanoa suoraa johtopäätöstä, mutta useimmiten kuitenkin se jolla on eniten millä mällätä, kerää eniten nimiäkin.
  Ne joiden vaalibudjetti ei ole mikään mahtava, ovat paljon huonommilla mahdollisuuksilla liikkeellä, vaikka asiasisältöä olisi paljon enemmänkin.
  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että jotain kattosummaa vaaleihin käytettävissä varoissa tulisi olla.
  Ja sitten vielä se krääsä..se jumalaton määrä turhaa krääsää, rintanappeja, kenkälusikoita ja ilmapalloja!!
  Ymmärränhän minä vaalimainokset tuossakin muodossa, mutta luulisi terveen järjen sanovan, että jos krääsään panostetaan, niin se tarvitsisi olla jossain määrin hyödyllistä krääsää.
  Biojäte pusseja, kyniä, t-paitoja, sytkäreitä…edes jotain sellaista, jota ihmiset tarvitsevat kuitenkin.
  Määrä korvaa laadun vaikka tässä asiassa saisi olla toisin päin.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Useinpa sellaisilla turhakkeilla houkutellaan perheellisiä ihmisiä, joiden lapse kinuavat sitä ilmapalloa tai jotain muuta krääsää. Ja vanhemmathan menevät kopilla käymään jotta saavat pentunsa hiljaisiksi. Samalla sitten saatetaan jopa antaa ääni sopivalta tuntuvalle ehdokkaalle. Etenkin jos ei ole minkään puolueen kannattaja…

  Mitä hyödyllistä me sitten voisimme kampanjoinnissa tarjota? Olisikohan kokoelma linkkejä paikkoihin, josta saa laillisesti ilmaista materiaalia, hyvä idea. Tai tarkemmin linkki PP:n sivuille, jossa olisi sitten lista latauspaikoista. Toiminnallamme toisimme samalla näitä vapaajakelijoita mukavasti tutuksi, samalla saaden heidän nimensä pinnalle. Faneja varmasti löytyisi heidänkin tuotoksillenne, joskin tällaisten vapaajakelijoiden löytäminen voi olla hankalaa. Toisessa säikessähän näitä vapaastijaettavien kirjojen ja artiestien levyjen linkkejä onkin hieman keräilty.

  Profiilikuva käyttäjästä anttipng

  anttipng

  said

  Jaetaan me merirosvolakkeja, silmälappuja ja merkkareita lapsille.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Houkutellaan joku artisti tekemään sinkku jota saadaan jakaa :)
  Onneksi tätä ei tarvitse vielä vakavissaan miettiä, mutta sitä mieltä kuitenkin olen, ettei mitään turhaa ja tarpeetonta muovikrääsää enää lisää.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin