Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

politicalcompass – mittaa poliittinen värisi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka politicalcompass – mittaa poliittinen värisi

Tämä aihe sisältää 4 vastaukset, 4 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä snowballschance snowballschance 7 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  http://www.politicalcompass.org/

  Ote FAQ sivulta:
  Quote:
  Fascism, according to the American Heritage Dictionary (1983) is A system of government that exercises a dictatorship of the extreme right, typically through the merging of state and business leadership, together with belligerent nationalism. Italian philosopher Giovanni Gentile’s entry in the Encyclopedia Italiana read:
  Fascism should more appropriately be called corporatism because it is a merger of state and corporate power.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Tuo/vastaava voisi olla hyvä ehdokkaille. Tosin sitten taas paljon vastuuta siirtyy lukijoille.

  Vaalikoneiden vastauksista tulette sitten taas näkemään miten [strike]vanhat kähmyt[/strike] politiikan ammattilaiset vastaavat: heidän vastauksensa löytyvät keskeltä, koska siten heidän vastauksensa ovat lähinnä suurinta määrää äänestäjiä.

  Poliittisissa puolueissa on eroja, mutta sitähän suurten puolueiden ehdokkaat eivät halua tuoda julki. Ei sillä tavalla voiteta vaaleja :silly:

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Tätä tekstiä kirjoittaessani päätin, että koitan uudelleen. Halusin tietää miten suuri merkitysero siinä oli vastasiko ”joo” vai ”ehdottomasti joo”, koska monessa kohdassa päädyin lopulta vain laittamaan jomman kumman, kun en ollut aivan varma mitä valita. Jotkut kohdat, joissa muistin olleeni kahden vaiheilla otin tarkoituksella eri tavalla, ihan vain nähdäkseni miten tilanne muuttuu. Uusi tulokseni oli (-3,62;-7,23) alkuperäisen ollessa (-4,00;-7,18), eli ainakin jonkin verran virhemarginaalia mahtuu ihan siihen, ettei vastaaja ole varma kumman vaihtoehdon valitsisi.

  Lisäksi uskoisin tässä olevan hieman vääristymää, koska kysely ”ei (tietenkään) mittaa kaikkea”. Itse en esimerkiksi sijoittaisi itseäni aivan noin vasemmalle (pykälän tai kaksi keskemmäs), kun taas liberaali-akselilla olen itseni joskus summittain sijoittunut noin miinus seiskaan tekemättä testiä. Näissä tällaisissa testeissä on aina puutteita, ja tämä ei esimerkiksi ottanut huomioon suhtautumista suuryrityksiin siinä valossa, että patentit, tekijänoikeudet ja volyymilobbaamisen hyväksyttävyys johtavat epäreiluun kilpailuetuun ja markkinavääristymään miljardikorporaatioiden hyväksi. Nykypuitteissa siis olisin valmis kiristämään jättikorporaatioiden kontrollia, kun taas vielä useiden miljoonien arvoiset firmat saisivat puolestani temmeltää melko vapaasti. Ikävä kyllä tällaiset kyselyt eivät ota kaikkia asioita huomioon, ja sen takia ”totuutta” (!) ei koskaan näissä saada. Eihän tätä tietenkään koskaan olla absoluuttista totuutta antamaan tarkoitettukaan vaan lähinnä olemaan vaan hauska sovellus ja antamaan suuntaa.

  Facebookin versio sovelluksesta tuo muuten sellaisen kivan aspektin touhuun, että voi vertailla tuloksiaan kavereidensa kanssa. Tietysti siinä on jälleen ne yksityisyysongelmat, mutta mutta…

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  tämä ei esimerkiksi ottanut huomioon suhtautumista suuryrityksiin siinä valossa, että patentit, tekijänoikeudet ja volyymilobbaamisen hyväksyttävyys johtavat epäreiluun kilpailuetuun ja markkinavääristymään miljoonakorporaatioiden hyväksi.

  Luulen, että Adam Smith oli samaa mieltä, eli vastusti liikesalaisuutta ja suuryrityksiä. Noiden kieltäminen olisi tietysti sitä sääntelyä, jota useimmmat Adam Smithistä puhuvat kuulemma vastustavat. (En ole koskaan lukenut itse Adam Smithiä). Oliko Adam Smith siis kommunisti? :lol:

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin