Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Pressiklubin johdattamana liityin..

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Pressiklubin johdattamana liityin..

Tämä aihe sisältää 11 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä sakke sakke 8 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä j0hanna

  j0hanna

  said

  Mielenkiintoinen keskustelu! En ole asiantuntija tässä, mutta jokin haastattelussa herätti minut, sillä olen yksi niistä Zeitgeistiin hurahtaneista. Minusta näissä filosofioissa on paljonkin yhteistä.

  Zeitgeist – Addendum (suomenkielinen tekstitys)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7810993921354002750#docid=-1953021675758713495

  Nyky-yhteiskunnan todelliset kasvot. Tulevaisuuden vaihtoehto. Suomenkieliset tekstit. Miten raha oikeastaan syntyy, kuinka USA:n maailmanmahti muodostuu ja kuinka tänä runsauden aikana kurjuus vaan lisääntyy… Mitä on kaiken sen takana, ja mikä lopulta onkaan tärkeintä

  Profiilikuva käyttäjästä BobaMa

  BobaMa

  said

  Tervetuloa vain joukkoon hilp.. huolestuneeseen. Jokunen muukin z-liikkeen parissa toimiva taitaa piraateista löytyä. Itse seuraan myös hieman zeitgeist-toimintaa mutten kovinkaan aktiivisesti.

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  j0hanna kirjoitti:
  Quote:
  Zeitgeist – Addendum (suomenkielinen tekstitys)
  http://video.google.com/videoplay?docid=-7810993921354002750#docid=-1953021675758713495
  … Suomenkieliset tekstit…

  Vaikka liikkeeläisenä on mukava nähdä muiden levittävän viestiä elokuvasta niin tuo google.video pitää valitettavan paljon käännösvirheitä sisällään (kuten esim. ”suolanpoistokentät” suomennoksena ’desalination plants’-ilmaisulle). Suosittelen ennemmin katsomaan vimeo-version tai lataamaan xvid- tai .iso-versiot. Vimeo-kanavalla on muutakin liikkeen materiaalia suomenkielisin tekstein ja Suomen liikkeeläisiä löytää täältä.

  Olin tuossa eilen (kansainvälisessä) Zeitgeist-liikkeen tapaamisessa liikkeen teamspeak3-palvelimella ja tuli puheeksi vaihtoehdot etherpadille nyt kun se sulkeutuu. Ruotsin Piraattipuolueen ylläpitämä piratepad vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta. Kun mainitsin kuka tuota ylläpitää niin vähän sen jälkeen joku saksalainen alkoi puhumaan innolla Saksan Piraattipuolueesta. En tiedä resonoiko piraattien viesti Zeitgeist-liikkeeläisille vai päinvastoin mutta on tullut Suomessa huomattua monta ihmistä jotka kannattaa molempia – mikä on sinällään hassua, koska Zeitgeist-liike haluaa paremman päätöksentekojärjestelmän nykyisen (poliittisen) järjestelmän tilalle ja koska Zeitgeist-liike ei ole poliittinen liike.

  Profiilikuva käyttäjästä sakke

  sakke

  said

  En ole Addendumia katsonut ja tuskin katsonkaan, sillä jo ensimmäinen osa piti sisällään niin paljon väärää tietoa ja huuhaapäätelmiä. On lapsellista elätellä ajatusta tuntemattomasta yhtenä organisaationa. Tai esimerkiksi selitys miten ”son of god” olikin väärinkäännös aurinkojumalasta ja johdannainen Hindu-jumalasta. Jos asialle olisi mitään oikeaa näyttöä, olisi varmasti tekijä jo saanut uskontotieteilijöiden Nobelin. En lähde sen enempää erittelemään, sillä minua paremmat ihmiset ovat sen jo tehneet (etsi vaikka Youtubesta ”zeigeist exposed/refuted/debunked”). Zeitgeistin väitteissä on sekoitettu faktaa fiktioon, mikä tekee niistä houkuttelevia, varsinkin jos kyseisistä aiheista ei ole pohjatietämystä jota vasten lähteä heijastelemaan väitteitä.

  Kuten ääriliikkeet yleensä, eivät Zeitgeistläisetkään tule saamaan mitään konkreettista aikaan. Aika tuhlataan mielummin keskenään valitellan miten maailma on niin mätä ja paska paikka asua ja jätetään oikea maailman parantaminen muille, jotka vaivautuvat taistelemaan järjestelmän sisältä.

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  sakke kirjoitti:
  Quote:En ole Addendumia katsonut ja tuskin katsonkaan, sillä jo ensimmäinen osa piti sisällään niin paljon väärää tietoa ja huuhaapäätelmiä.
  Zeitgeist-liikkeellä ei ole mitään tekemistä Zeitgeist: the movien kanssa. Tai no, sillä ja Zeitgeist: Addendumilla on sama tekijä, se toi katsojia Addendumille ja oli ”sytykkeenä” Addendumin tekemiselle. Jos muodostaa käsityksensä liikkeestä Zeitgeist: the Movien kautta, mikä on tavallaan ihan ymmärrettävää, on pahasti hakoteillä.

  sakke kirjoitti:Quote:…. eivät Zeitgeistläisetkään tule saamaan mitään konkreettista aikaan. Aika tuhlataan mielummin keskenään valitellan miten maailma on niin mätä ja paska paikka asua ja jätetään oikea maailman parantaminen muille, jotka vaivautuvat taistelemaan järjestelmän sisältä.
  Zeitgeist-liike ajaa varsin kokonaisvaltaista ratkaisua, Venus-projektia. Kyseessä ei ole mikään potemiskerho, toisin kuin pelkän Zeitgeist: the Movien perusteella voisi olettaa. Kyllä tässä ollaan ollaan hyvin huolissaan maailman menosta ja koetetaan kerätä kriittistä massaa maailman muuttamiseksi (muun muassa).

  Profiilikuva käyttäjästä sakke

  sakke

  said

  Kiitoksia korjauksesta. Ilmeisesti omien ennakkoluulojen tarkastus on paikallaan ja pitää katsoa se Addendum.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Epämääräisten videoiden ja kannattajien avautumisten perusteella olen oppinut yhdistämään sanan Zeitgeist pahemman luokan salaliittoteoreetikoihin ja humpuukimaakareihin.

  Vaikea uskoa, että olisi riittävän vahvaa syytä ottaa juuri mitään kyseisen nimen alle niputettua kovin vakavasti.

  Profiilikuva käyttäjästä Nuihc88

  Nuihc88

  said

  On kieltämättä hämäävää, että Zeitgeist-liike ja Venus Projekti ovat yhteistyössä, mutta on tietysti mukavaa että Teknokraattiset ajatukset ovat taas nousussa. Viimeksi näin oli 1930 luvulla. Jacque Fresco on saanut suuren osan ideoistaan Technocracy Inc. nimiseltä järjestöltä ja puhuu siksi lähes aina täyttä asiaa.

  Suosittelen tieteellisestä yhteiskunnan pyörittämisestä kiinnostuneita perehtymään myös Energia Tilinpitoon sekä lukemaan Technocracy Study Course. Itse olen vasta puolessa välissä (+ Pari viimeistä kappaletta), mutta voin sanoa että kannattaa lukea.

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Ihan mielenkiintoisia näkemyksiä tuossa parituntisessa videossa oli. Ainakin Venus-projektissa on selkeä visio, mutta en tiedä miten loppuun asti harkittu se on. Ihan yksittäinen esimerkki: työn määrä ei koskaan tule olemaan kuitenkaan nolla. Millä perustein työt jaetaan kaikkien ollessa täysin vapaita kaikesta? Jokin ”järjestelmä” tarvitaan ja raha on yksi tapa sitoa ihmiset ”järjestelmään” ja tekemään jotain. Lisäksi tuo koulutus… ei nykyistä teknistä tietämystä voi yksi ihminen enää täysvaltaisesti opiskella, saati vielä keskittyä laajasti muihinkin asioihin. Ei sillä että vähättelisin nykyisen systeemin ongelmia.

  Ainakin se mitä tuosta videosta saa irti on se, että ihan yksilönäkin on nykyään mahdollista tavoitella kohtalaisen pitkälti omavaraisuutta (etenkin energiassa). Tekniikka mahdollistaa sen. Kyse on lähinnä viitsimisestä lähteä pulamaan ei-mainstream-korporaatio-massakaman ulkopuolisia ratkaisuja, jotka voivat hetkellisesti olla kalliitakin. Lisäksi, tuskin menee hirveän pitkään, että on järkevää hommata kaupunki-ihmiselle sähköauto/mopo, jonka voi ladata kotona omilla aurinkopaneeleillaan ja kulkea lyhyitä matkoja periaatteessa ilmaiseksi.

  Profiilikuva käyttäjästä sakke

  sakke

  said

  Olipa tajunnanräjäyttävä pätkä. Aloitin filmin katselun varautuneesti ja odotin saavani lisää epämääräisiä väitteitä, joiden todellisuuspohjaa olisi vaikea tarkistaa. Sen sijaan koko arvomaailmani kyseenalaistettiin ja perään tarjoiltiin aivan uutta yhteiskuntamallia. Hermoratoihini on iskostunut käsitys kapitalismista pitkänä yhteiskunnallisen kehityksen lopputuloksena, mutta miksi kehityksen pitäisi päättyä tähän? Valtaojakin taisi Venus-projektin suuntaista tulevaisuutta ennustaa, mutta en ottanut sitä kovinkaan vakavasti silloin.

  Suosittelen muitakin epäilijöitä katsomaan. Vaikka Addendumin kaikki väitteet eivät olisikaan ihan niin mustavalkoisia kuin esitetään, tarjoaa se silti tervettä kritiikkiä ajan vangeille.

  Täytyypä tutustua muihinkin liikkeen videoihin.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin