Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Prostituutio ja bordellit pitää laillistaa.

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Prostituutio ja bordellit pitää laillistaa.

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  pirattimies 8 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  Olen elämäni aikana 2 kertaa käyttänyt bordellin palveluja. Toinen oli Suomessa ja toinen Hollannissa. Kolmatta kertaa tuskin koitan, koska en kokenut sen olevan ns. ”mun juttu”. Toisinsanoen en saanut orgasmia kummallakaan kerralla. Siitä puuttui ”fiilis” ja sellainen voitonriemu. Vaikea selittää.

  Mutta siitä huolimatta olen sitä mieltä että niiden ehdottomasti pitää olla laillisia. Ja ilman mitään 400m2 neliörajoituksia tai muita vaatimuksia, riittää että on vehkeet kunnossa ja pestyinä.

  Aloitin tämän ketjun koska tätä aihetta alettiin tuomaan kannabis-keskusteluun eikä huoraaminen ja kannabis kyllä liity toisiinsa. Viina kyllä varmasti huoraamiseen liittyy enemmän kuin kannabis. Ihan noin ruohonjuuritasollakin, aika tyypillistä on juoda miehen rahoilla itsensä känniin ja vähän raottaa hameen helmaa palkinnoksi. Voisin jopa sanoa että se on suomalaisten naisten ”maan tapa” eikä se ole mitenkään kehumisen arvoinen asia.

  Näin ajatellen, olisi jopa myös halvempaa mennä käymään bordellissa ja maksaa selvinpäin suoritetusta seksistä se 50-100 euroa, kuin tarjoilla jollekin feministilepakolle viinaa baarissa saadakseen selville että se muija sanoo illan päätteksi ”valitettavasti olen kihloissa, enkö kertonut sulle?”

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Niin,

  Olen miettinyt asiaa vuosien ajan olen tullut samaan johtopäätökseen. Kyllä seksiä pitäisi saada laillisesti ja turvallisesti kun se ammatti on olemassa vuosisatojen ajan tulee olemaan aina olemaan. Siitä ei pääse mihinkään. Laillistamisen kautta valtio saisi verorahoja ja turha häveliäisyys jäisi pois.

  Kannatan.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko123

  mikko123

  said

  jarkkoph kirjoitti:
  Quote:Minulle on ihan sama onko laillista vai laitonta, koska en prostitoitujen palveluita ole ikinä tarvinnut.
  Ja minulle on ihan sama, vaikka joka kotiin asennettaisiin valvontakamerat, kun en tee siellä mitään laitonta :P

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Pyytäisin Pirattimiestä käyttämään vastaisuudessa asiallisempaa kieltä.

  Bordellien laillistamisesta voi keskustella asiallisestikin. Nyt ketjun aloitusviesti on omiaan vain lietsomaan ennakkoluuloja bordellien laillistamisen kannattajia kohtaan.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Itsensä myyminen on laillista. Onko parittaminen piraattipuolueelle keskustelun arvoinen aihe?

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  eikö mikä tahansa ole keskustelun arvoinen aihe? kuten mainitsin niin tuota aihetta ängettiin toiseen ketjuun joukkoon, joten pistin oman aloituksen aiheesta ettei mennyt toinen tärkeä ketju täysin off-topiciksi.

  Ihme hyssyttelyä. :P

  Profiilikuva käyttäjästä pirattimies

  Puuhkaja kirjoitti:
  Quote:Pyytäisin Pirattimiestä käyttämään vastaisuudessa asiallisempaa kieltä.

  Bordellien laillistamisesta voi keskustella asiallisestikin. Nyt ketjun aloitusviesti on omiaan vain lietsomaan ennakkoluuloja bordellien laillistamisen kannattajia kohtaan.

  Kyllä. Pyrin asiallisempaan kielenkäyttöön vastaisuudessa. Mutta jääkööt muistutukseksi itselle malliksi että millaista pitää vältellä. Aihe on kyllä ihan tärkeä asia, ikuisuuskysymys ja kielto taitaa perustua johonkin 2000 vuotiseen kirjaan. Ei hyvä juttu.

  En silti nyt ymmärrä mistään lietsomisesta. Jotkut kirjoittaa rumasti, jotkut nätisti. Tiedä sitten onko sillä niin suurta merkitystä kunhan asia jää nakertamaan aivoryppyjä.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Toistan: Itsensä myyminen on laillista. En näe mitään keskustelelmisen arvoista on aiheessa bordelli. Bordelli edustaa laillista parittamista. Seksuaaliset hoitoa tarvitsevat traumat kuuluvat psykoterapiaan.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Ei mitenkään ihmeellistä. Olihan Jeesuksen tyttöystäväkin alalla.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Koska itsensä myyminen on jo laillista, ei onneksi tarvitse enää alkaa perustelemaan itsestäänselviä syitä sen laillisuuden tarpeellisuudelle, mutta se, että hiustenleikkaaminen rahaa vastaan on laillista, ei ole minkäännäköinen peruste pitää laittomina parturikampaamoja, joissa kampaajat ovat työsuhteessa omistajaan. Parituksen laittomana pitäminen tekee prostituutiostakin hieman undergroud-toimintaa, vaikkei sen sitä välttämättä tarvitsisi ollakaan. Kun paritus olisi laillista ja palkkaehdoista ja muista sovittaisiin valtakunnallisella tasolla, näitä palveluita kaipaavien ja tarjoavien ihmisten elämä helpottuisi huomattavasti.

  Vaikka paritus olisi laillista, voisivat näitä palveluita tarjoavat neidit ja herrat päättää itse hoitavatko he koko jutun itse, vai jättävätkö myymis- ja markkinointipuolen parittajalle ja keskittyvät itse työntekoon. Kukaanhan ei pakottaisi parittajan alaisena toimimaan, vaikka se laillista olisikin, aivan kuten kukaan ei pakota toimimaan parturikampaajana toisen alaisuudessa. Ainut syy pitää paritus laittomana on moraalihuorien halu saada omasta moraalistaan yhteiskunnallinen normi. Koska koko prostituution laittomuudelle ei ole riittäviä perusteita, on tämä ikään kuin tälläinen välimuoto, jolla paritus saadaan pidettyä poissa katukuvasta, mutta joka on olevinaan jonkinnäköinen syy sille, ettei asiaa tarvitsisi oikaista kokonaan saman tien. Samaan malliin poistettiin yo-kirjoituksista ruotsin pakollisuus, jottei koko pakkoruotsia tarvitsisi poistaa, ja siviilipalvelus toimii tekosyynä pakollisen asepalveluksen poistamisen viivyttämiselle.

  En nyt tiedä liittyykö tämä tosiaan kovin suoranaisesti Piraattipuolueen agendaan, mutta jäsenistö ainakin tuntuu kovin olevan liberaalia, ihmisten omia valintoja puolustavaa sakkia. Jos joku haluaa toimia työsuhteessa toisen alaisuudessa, eikä itsenäisenä yrittäjänä, niin mitä valtio on sitä rajoittamaan?

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Heitän tämän kommenttini tuolta Kannabis-threadista (jossa se oli off-topic-haarana elossa ennen tämän ketjun aloittamista):

  Täytyisi joskus mennä trollaamaan feministejä prostituutiokysymyksillä. Muutenkin naisasialiike huvittaa… kun prostituutio alentaa naista, jne. Miksi mikään asia ei maailmassa alenna miestä samalla tavalla, ei edes homobaarit, miesprostituutio, eikä edes se, että miesten uimapuvut ovat yläosattomia? Mitä arvon alenemista muuten on paljaassa ihossa? Eikö seksi nimenomaan myy, ja jos se myy, eikö sillä ole silloin (rahallinenkin) arvo? Naiseuden arvon alentaminen on vähän kuin kunnianloukkaus totuudenmukaisista lausunnoista. Totuudenmukainen lausuntokin on nimittäin ”kunnianloukkausta”, jos se on sanottu mielipahan aiheuttamiseksi. Jos kutsun autovarasta autovarkaaksi, loukkaan hänen ”kunniaansa”.

  Itse en ole prostituution kannattajia. Tosin fakta on, että sitä ei kitke pois millään, eli voi olla viisainta valita kahdesta pahasta se pienempi paha, ja poistaa alan pimeä bisnes ainoalla takuuvarmalla keinolla eli laillistamisella. Prostituutiosta tosin jää aina jotakin ikävää purtavaksi joillekin parisuhteille, mutta se ei toki ole mitään sellaista uutta, jota nyt jo ei saisi laittomilta huorilta, tai maksuttomista yhdenillansuhteista. En tiedä paljonko prostituution laillistaminen lisäisi petetyksi tulemista, mutta onhan se toki väärä toimenpide viedä tuo liiketoiminta-/saamismalli pois kaikilta (yksin tai ”avoimessa suhteessa” elävät) vain suojellakseen niitä jotka voisivat tuntea loukatuksi kumppaninsa hyppelyistä.

  Toisaalta pelon ilmapiiri voisi hieman tervehdyttääkin valtapolitiikkaan (=seksi) perustuvaa parisuhdetta, koska prostituutio koetaan lähinnä uhaksi naiselle (vaikka nainen voisi toki ostaa mieshuoran). Sanon sitä tervehdyttämiseksi sen takia, koska useimmissa parisuhteissa ainut seksillä kiristävä sukupuoli on nainen.

  Muutenkin se, että naiset kantavat erityistä huolta miesten fyysisestä uskollisuudesta prostituoituihin on ristiriitaista sen kanssa, että naiset eivät ylipäätään tuppaa niin paljoa välittämään miesten fyysisistä syrjähypyistä ei-prostituituihin. Tämä on ymmärrettävää biologiselta näkökannalta, koska jos mies siittää vieraan naisen, siitä ei ole vakinaiselle uhkaa, jos mies ei omaa tunnesidettä tähän toiseen naiseen. Lapsesta tulee äpärä. Emotionaalisesti uskoton mies on naiselle suurempi uhka (ja luulisi, että prostituitu pettokumppani on tässä mielin vaarattomampi).

  Miehelle tämä on päinvastoin: mies ei välitä naispartnerinsa emotionaalisista kytköksistä toisiin miehiin ellei ole syytä epäillä fyysistä uskottomuutta. Mies ei pelkää, että nainen lähtee kälppimään perheen lapsien kanssa, koska omat geenit on jo lapsissa, ja geneettisesti ihmisiin (molemmat sukupuolet) on sisäänrakennettu ajatus siitä, että mies elättää koko perheen. Mies pelkää siis ainoastaan, että joutuu itse kasvattamaan vieraan miehen lapsia.

  Tältä pohjalta feministien anti-prostituutio-kanta on selkeästi vahvistaa seksin asemaa parisuhteen valtapolitiikassa, sen sijaan, että sillä varsinaisesti haluttaisiin estää harhailuja parisuhteen ulkopuolelle. Sen lisäksi, että nainen voi painostaa miestä olemalla antamatta, pelko naisen uskottomuudesta voi myös painostaa. Miehen vastaavat painostuskeinot on yhteiskunta jo eliminoinut: kälppimään lähteminen ei auta, kun elatusmaksut voidaan vaikka ulosottaa lain voimalla.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin