Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen kanta muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin

Tämä aihe sisältää 98 vastaukset, 29 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä semifuturisti semifuturisti 10 vuotta, 6 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 99)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Puolueohjelman runko threadissä on ollut vääntöä siitä, pitäisikö piraattipuolueen ottaa kantaa muihin kuin piratismiin liittyviin aiheisiin.

  Vaihtoehtoja näyttäisi olevan muutama:

  1. Puolue on täysi piraattipuolue. Jäsenet eivät esitä tai ota kantaa muihin kuin piratismiin liittyvissä asioissa.

  2. Puolue ottaa kantaa myös muihin yhteiskunnaa ilmiöihin ja ottaa tietyn yleisen kannan esim. oikeisto – keskusta – vasemmisto

  3. Puolueella ei ole virallista kantaa, mutta jokainen jäsen saa itse ilmaista omat mielipiteensä muihin asioihin kuin piratismiin. Piratismiä koskevassa päätöksenteossa mennään puolueen yhteisen kannan mukaan.

  4. Lisätään vielä yksi. mm. nimimerkki shazzle ehdottaa puolueen kannan päättämistä jäsentenvälisellä nettiäänestyksellä, jonka jälkeen kaikki puolueen edustajat seuraavat päätöstä. (katso Internet äänestys ketju)

  *****

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Ensimmäinen vaihtoehto toimii.

  Kolmaskin on periaatteessa ihan hyvä, mutta ikävä koska saamme korkeintaan yhden edustajan eduskuntaan, ja se yksi äänestäisi puolen porukan mielestä väärin.

  Kakkonen veisi puolueen tuhoon. Vaikka oma puolue on aina kiva juttu, jalat täytyy pitää maassa. Meitä yhdistää vain ja ainoastaan piraattiliike, kaikki muu aiheuttaa liian suuria erimielisyyksiä. Ei meillä myöskään ole muskelia kilpailla valtapuolueiden kanssa siitä, kuka saa johtaa Suomen sosiaalidemokratiaa.

  Neljäs vaihtoehto karkottaisi helposti ne, jotka ovat enemmistön kanssa eri mieltä. Tarvitsemme kaikki! Äänestys ei ole aina paras vaihtoehto saada asioita tehtyä.

  Keskittykäämme immateriaalioikeusreformiin. Mikään muu ei yhdistä meitä.

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  heh, tuo 4. kohta tosiaan sellaisella varauksella, että äänestettyjen asioiden (siis niiden Piraattipuolueen varsinaisen agendan ulkopuolisten) suhteen kommentoidaan (puolustetaan/vastustetaan) julkisuudessa vain jos:

  Yleensä kantaa ottamista JA asiasta ollaan 90% (hatusta vedetty) samaa mieltä, lisäksi varmaan tietty määrä aloitteita/kiinnostusta/verkkoäänestäneitä pitäisi sopia minimiksi jotta se edustaisi puolueen TODELLISTA mielipidettä asiasta.

  Täällä koko pikainen pohdiskeluni asiasta.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  Mielestäni kannattaa profiloitua nimenomaan Piraattipuolueena. Ruotsissakin Piratpartiet on yhden asian puolue ja se on onnistunut saamaan huomiota sekä herättämään keskustelua. Koska sanan- ja tiedonvälitysvapaus ovat Piraattipuolueessa avainasemassa, löytyy joukosta varmasti hyvin kirjavia mielipiteitä muista yhteiskunnallisista asioista. Niihin keskittyminen johtaisi ainoastaan sisäisiin ristiriitoihin ja mahdollisesti Piraattipuolueen hajoamiseen. Lisäksi puolueen paikantamattomuus oikeiston ja vasemmiston perinteiseltä akselilta on tervetullut ja raikas uudistus politiikassa, ja herättää varmasti etenkin nuorison kiinnostuksen. Nämä ongelmat, joihin Piraattipuoluetta tarvitaan, ovat muodostuneet juurikin perinteisten vasemmisto/oikeisto -puolueiden kyvyttömyydestä ymmärtää ja käsitellä tietoyhteiskunnan tuomia muutoksia. Minnekään oikealle, vasemmalle tai keskelle ei siis kannata asettua.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Kolmonen, ehdottomasti.
  Puolueruoskaa ei koskaan hankita edes varaston uumeniin.
  Jokaisella on vapaus ajaa tärkeinä pitämiään asioita niin kauan kuin ne eivät häiritse puolueen ydinohjelman toteuttamista ja ajamista.
  Jokainen kantaa myös vastuun henkilökohtaisista mielipiteistään muita poliittisista kysymyksiä koskien.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Kolmosen kannalla.
  Jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta puolueen punaista lankaa on noudatettava ehdoitta, se on se joka meitä ensisijaisesti yhdistää.

  On ehkä jopa mahdollista, että jossain vaalipiirissä oltaisiin täysin samaa mieltä jostain paikallisesta asiasta, tällöin sitä ehkä voisi esittää puolueen paikallisjaoston kantana.
  Todellisuuspohjaa tuolle on hankala arvioida, mutta jokaisella paikkakunnalla on jotain omia epäkohtiaan.
  Kuitenkaan se asia ei saisi olla täysin hatusta vetästy, vaan pitäisi ainakin jollakin tavalla liittyä piraattipuolueen tavoitteisiin.

  Jos väännetään asiaa niin kauas, että meillä olisi mahdollisuus päästä ehdokkaaksi, tulisi tilanne mielestäni hoitaa siten, että ehdokkaalla on ne omat mielipiteensä, on sitten suurimmasta osasta hiljaa tai ei, oma valinta, vain puolueen linjaus olisi se jota olisi välttämätöntä seurata.
  Omasta mielestäni emme tee mitään edustajalla, joka avaisi suunsa vain piraattipuolueen linjauksen mukaisesti, vaan omantuntonsa mukaan myös muissa asioissa.
  Yleensä ehdokkailta vielä kysellään mitä mieltä on niistä ja näistä asioista, se on aivan normaalia, että jokaisella niihin jotain mielipiteitä on, eikä voi odottaa ehdokkaan olevan tuppisuu aina jos kysymys on muusta kuin oman puolueen asioista.

  Tarkennan kuitenkin vielä, että ajattelen oikeastaan ykkösen ja kolmosen välimuotoa.
  Jokaisella mielipiteisiin on oikeus, mutta puolueen nimissä ei voi puhua vain omia mielipiteitään.

  Profiilikuva käyttäjästä TheTruth

  TheTruth

  said

  Itseäni ainakin kiinnostaisi että mitä ajateltaisiin ideasta, että puolue edustaisi myös kannabiksen kotikasvatuksen ja pienien määrien hallussapidon laillistamista. Puoleen saama äänimäärä ainakin kasvaisi. Myös se, että kannabiksen haittoja liioitellaan on fakta, joten puoleen tuoma toisenlainen kanta toisi sille paljon mediajulkisuutta. Jos asiasta kiinnostuneita on niin lukekaa alkuun vaikka http://emperor.wikidot.com/ . Saataisiin myös laajempi mielipidekanta. Kertokaa mielipiteenne :)

  Profiilikuva käyttäjästä Pekka Mustonen

  Kannabis toki on päihteenä harmiton, mutta puolueellemme se antaisi nykyisessä tilanteessa hieman ikävän ulkonäön. Olen eri yhteyksissä huomannut miten surkeaa on keskivertokansalaisen päihdetietoisuus. Kaikkia laissamme kiellettyjä huumaavia aineita pidetään kertakaikkisen pahoina. Ihmiset, jotka käyttävät jotain tällaista ainetta ovat täysin hörhöjä, kelvottomia. Niinpä puolue, joka avoimesta kannattaisi kannabiksen laillistamista olisi kansamme sokean enemmistön silmissä erittäin paha. Yleinen mielipide olisi välittömästi meitä vastaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Aikaisintaan joskus tulevaisuudessa harkitsisin tuota. En vielä nyt kun puolue vasta aloittaa toimintaansa. Yllä olikin jo ihan hyvä perustelu.

  Profiilikuva käyttäjästä Alexander

  Alexander

  said

  Kannabiksen, vaikka mielipiteitä jakaakin, tulisi pysyä puolueen käsittelemien asioiden ulkopuolella. Sillä ei ole yksinkertaisesti mitään tekemistä piratismin kanssa, joten yksittäisten piraattien mielipiteet kannabiksesta ovat heidän henkilökohtaisia näkemyksiään. Kantaaottamattomuus olisi myös puolueen ideologian mukaista – puolueen jäseniä yhdistää piratismi ja kaikesta muusta puolue sallii jäseniensä ajattelevan ihan mitä sitten ajattelevatkaan.

  Noista neljästä vaihtoehdosta kestävin on ehdottomasti kolmonen.

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  [quote=TheTruth]Itseäni ainakin kiinnostaisi että mitä ajateltaisiin ideasta, että puolue edustaisi myös kannabiksen kotikasvatuksen ja pienien määrien hallussapidon laillistamista. Puoleen saama äänimäärä ainakin kasvaisi. Myös se, että kannabiksen haittoja liioitellaan on fakta, joten puoleen tuoma toisenlainen kanta toisi sille paljon mediajulkisuutta. Jos asiasta kiinnostuneita on niin lukekaa alkuun vaikka http://emperor.wikidot.com/ . Saataisiin myös laajempi mielipidekanta. Kertokaa mielipiteenne :)[/quote]

  Toikin olis mun mielestä hyvä päättää sen nettiäänestyksen pohjalta. Toi on just sellasia asioita joista käsittääkseni harva nuori (PP:n kohderyhmästä) olisi selkeästi sitä vastaan. Moni piraatti kuitenkin kokee, että yksilöillä pitäisi olla vapaus tehdä oman mielensä mukaan jos se ei vahingoita muita ihmisiä. Terveydelliset syyt tosiaan myös puhuvat kannabiksen puolesta, alkoholin kustannuksella. (vrt. vuosittainen kuolemien määrä alkoholista johtuen) En ole kyllä alkoholiakaan vastaan.

  Eikö piratismiin juuri kuulu ideologia vapaudesta? Olisi mielestäni tosiaan upeaa, jos nykyisellä agendalla mennään (piratismin puolustaminen) ja sitten noista muista oikeisto-vasemmisto väännöistä voitaisiin äänestää että mitä puolueen edustaja niiden suhteen äänestää? Rakentavan ja fiksun (netti)keskustelun voimaa ei tule aliarvioida.

  Ja siis niin, eikö puolueen tarkoitus ole nimenomaan aktivoida niitä äänestäjiä jotka eivät ole tähän mennessä uurnalle vaivautuneet, lähinnä siksi, ettei sopivaa puoluetta/ehdokasta ole.

  Profiilikuva käyttäjästä vmatikainen

  Alkuperäiseen kysymykseen kannatan kohtaa kolme, eli jokaisella edustajalla (sillä yhdellä) on oikeus ja velvollisuus ottaa kantaa kaikkiin asioihin, mutta puolueen nimissä tuskin kannattaa laajentaa reformia. Mitä tähän kannabikseen tulee, niin en näe mitään yhtymäkohtaa piraattipuolueen perusajatuksiin. Eduskuntavaaleissa ehdokkailla voi olla oma mielipiteensä moniin asioihin ja siihen kategoriaan tämä mielestäni menee.

  Ja samaa mieltä vielä vielä horhgin kanssa että suuren yleisön kuva likaantuisi, jos tällaista asiaa alettaisiin ajamaan. Kopioiminen taas on yleisesti hyväksytty ilmiö (ainakin ruotsin mittauksissa).

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Olen kyllä 100% pilven laillistamisen kannalla. Se tosin ei ole piraattipuolueen alkuperäinen tarkoitus, joten kannatus, tai ainakin hyväksyntä täytyisi saada puolueen jäseniltä.

  Uskon että pilven puolesta puhuminen toisi meille paljon positiivista julkisuutta nuorten ja politiikkaan pettyneiden keskuudessa. Tosin samalla saataisiin iltalehteen ja hesariin negatiivista julkisuutta. Mutta tässä tapauksessa veikkaan, että kun otetaan huomioon puolueen pääideologia, niin summa olisin positiivinen.

  Ehkä piratismin ulkopuoliset asiat voisi jokainen edustaja päättää itse, ja kantaa niistä myös poliittinen vastuu. Kuitenkin, olisiko mahdollista jakaa puolue piratismin alle eräänlaisiin aluosastoihin: Vasemmistopiraatit ja oikeistopiraatit ja viherpiraatit ja keskustapiraatit. Tai, jos tuo jaottelu on liian vanha, niin jaotellaan asian mukaan. On ympäristö, energia, sosiaali, ulkopolitiikka yms.. jaostot, missä jokainen jäsen voi kertoa omat mielipiteensä. Samaa mieltä olevat voivat sitten yhdessä keksiä parhaita ratkaisuja kyseisiin asioihin ja vaikka perustaa oman alajaoston puolueen sisällä.

  Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  [quote=AnttiN]On ympäristö, energia, sosiaali, ulkopolitiikka yms.. jaostot, missä jokainen jäsen voi kertoa omat mielipiteensä. Samaa mieltä olevat voivat sitten yhdessä keksiä parhaita ratkaisuja kyseisiin asioihin ja vaikka perustaa oman alajaoston puolueen sisällä.[/quote]

  Juurikin näin.

  Profiilikuva käyttäjästä laurijh

  laurijh

  said

  Kolmosvaihtoehto saa äänen täältäkin. Vaikka yhden asian puolueista puhutaankin usein negatiiviseen sävyyn niin ainakaan aluksi PP:n ei kannata yrittää muodostaa sisäisesti yhtenäistä mielipidettä kaikkiin mahdollisiin politiikan kysymyksiin. Eduskuntaanhan pyrimme viemään asiantuntemusta ja uutta ääntä nimenomaan sähköisten oikeuksien ja kansalaisvapauksien osalta. Näihin asioihin meidän tulee ottaa kantaa aina kun on mahdollisuus ja vähän useamminkin.

  Perinteisempiä kysymyksiä käsittelemässä siellä on jo 3 isoa puoluetta ja monta pienempää joten niistä keskustellessa PP:n ääni kuitenkin hukkuisi siihen massaan. Näin ollen siellä olevat edustajamme ainakin minun puolestani saisivat äänestää oman mielipiteensä mukaisesti.

  Kannabislainsäädännön ottaminen puolueohjelmaan tuskin on kannattavaa. Olen kyllä asiasta samaa mieltä kuin ilmeisesti suurin osa täällä mutta kuten mainittu, sen mainostaminen heti alkuvaiheessa toisi lähinnä negatiivista julkisuutta nykyilmapiirissä. Sitä paitsi, PP:n jäsenistö muodostunee ennakkoluulottomista ja valveutuneista ihmisistä joten jos eduskunta joskus miedoista huumeista keskustelee ja/tai äänestää, ovat edustajamme todennäköisesti myötämielisiä vaikkei puolueella virallista kantaa olisikaan.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 99)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin