Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Puolueen strategia ja sen analyysi

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puolueen strategia ja sen analyysi

Tämä aihe sisältää 13 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä mikael halila mikael halila 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  Huom! Tämä ei ole mielipidekirjoitus. Olen pyrkinyt käsittelemään asiaan mahdollisimman objektiivisesti. Kirjoituksessa käytetyt lähteet ovat tasoa google/wikipedia enkä niitä ole liittänyt mukaan. Jos joku haluaa kiistää käyttämäni faktat olen valmis julkaisemaan ne, vaihtamaan väärän datan ja tekemään analyysin uusiksi siltä osin kuin muutokset niihin vaikuttaa. Tietyt hatusta vedetyt luvut ovat omaa arviota, joihin en ole löytänyt mitään järkevää lähdettä. Juttu on varsin pitkä, mutta toivon että joku sen jaksaa lukea :=)

  Suomen Piraattipuolueen strateginen analyysi

  Piraattipuolueen strategiasta: Puolueen perustamisen ja järjestäytymisen yhteydessä olisi syytä myös pohtia puolueen tavoitteita ja sitä, miten ne aiotaan saavuttaa. Puolueohjelman on jo kaikkien tiedossa, samoin puolueen pääideologia ja mitä puolue edustaa. Puolueen tavoitteena on vaikuttaa puolueohjelmassa mainittuihin asioihin demokraattisen prosessin, eli eduskunnan kautta, sekä laajemmalla EU-tasolla europarlamenttivaaleissa.

  Tavoitteita voi lähteä ajamaan erittäin fokusoituneesti, pelkän puolueohjelman puitteissa, pitämällä puolueen tiukan kurin ja toimien poliittisesti järkevästi. Tässä mallissa puolueen kansanedustajat tekevät kaikkensa, jotta puolueen ajamat asiat etenevät. Toimenpiteet sisältävät mm. hallituspuolueiden kanssa sopimista, millä taataan oman äänen kuuluminen vaihtokaupassa tuelle hallituksen suuriin linjoihin. Tämä tapa muistuttaisi lähinnä RKP:tä, joka on tähän mennessä toiminut menestyksekkäästi omien, fokusoituneiden päämäärien eteen. Jossain vaiheessa tätä kehitystä pitää puolueen kuitenkin päättää, mitä se haluaa tulevaisuudelta. Eteneminen pienpuolueesta suurempaan yhteiskunnalliseen vaikutusasemaan, vaatii tässä vaiheessa päätöstä puolueen tulevaisuudesta. Pitäytymällä vanhassa toimintamallissaan puolueella on hyvä mahdollisuus säilyä aktiivisena pienpuolueena ja vaikuttaa omiin päämääriinsä yhteiskunnallisen dialogin kautta. Kuitenkin, uudistamalla ja tavoittelemalla laajentumalla, nousemalla pienpuolueesta keskisuureksi puolueeksi (esim. vihreät nyt), kasvavat puolueen vaikutusmahdollisuuden huomattavasti. Puolue voi esimerkiksi päästä aktiiviseksi hallituksenmuodostajaksi. Tässä roolissa on jo mahdollista pikkuviilauksen ja myönnytysten sijaan vaikuttaa laajempaan raamiin, ja saada jopa jotain vaikeampia päätöksiä läpi. Puolue-evoluution viimeinen vaihe tietysti käsittää suurten puolueiden haastamisen nousemalla itse suureksi puolueeksi. Tässä vaiheessa ei puolue enää neuvottele päätöksistä, vaan tekee niitä. Toki tämä viimeinen vaihe on niin kaukana, sekä oleellisesti pienpuolueesta keskisuureksi kehityksen takana, että sitä on turha edes spekuloida. Mahdollisuus on kuitenkin aina olemassa.

  Ruotsin mallin kaltaisen, tiukan linjan piraattipuolueen todennäköinen kannattajajoukko koostuisi niistä aktiivisista tietokoneen käyttäjistä, joita mm. tekijänoikeus ja tiedostonjakelu kysymykset kiinnostavat, lähimpänä yleistyksenä siis vertaisverkkojen käyttäjiä, joita suomessa on arviolta 100 000. Piraattien määrää tästä joukosta on mahdotonta määrittää, oletettavasti kuitenkin selvästi alle vertaisverkkojen kokonaiskäyttäjämäärän. Jos oletetaan (siis heitetään hatusta) piraatteja olevan vaikka 10% koko aktiivisesta vertaisverkkojen käyttäjämäärästä, saadaan määräksi 10 000. Äänioikeuttaan käyttäviä on suomessa arvioilta 3 000 000 (n. 70% äänioikeutetuista). Tästä määrästä 10 000 olisi 0,3%. Tällä äänimäärällä tarvittaisiin erittäin paljon onnea edustajan saamiseen eduskuntaan. Jos kaikki vertaisverkkojen käyttäjät äänestäisivät piraatteja, olisi äänisaalis 3%, Tarkoittaen käytännössä jotain 1-4 edustajan väliltä. Edustajien määrä riippuu äänten lisäksi äänestäjien ja ehdokkaiden vaalipiireistä. Piraattipuolueen luonteen vuoksi puolueen jäsenet ovat harvinaisen selkeästi jakautuneen ympäri maata. Tämä haittaa olennaisesti puolueen mahdollisuutta keskittää äänet parille ehdokkaalle pariin vaalipiirin.

  Puolueen perustamisen aikana tärkeintä on ensin saada puolue virallisesti perustettua sekä rakentaa tarpeellinen puolueorganisaatio puolueen pyörittämiseen. Seuraavana tavoitteena on puolueen aseman vakiinnuttaminen saamalla ehdokas läpi 2011 eduskuntavaaleissa. Puolueen selviytymisen kannalta 2011 vaalit olet kriittisessä asemassa. Piraattipuolueen puolueohjelmaan kirjaamat tavoitteet ovat selkeät ja fokusoituneet, mutta hieman suppeat. Tältä pohjalta on oletettavaa, että seuraavan kolmen vuoden aikana, puolueen ideat tullaan tuomaan selkeästi esiin. Jos puolue ei tule saavuttamaan tarpeellista äänimäärää 2011 mennessä, on epätodennäköistä, että jatkamalla samalla linjalla voi puolueelle tulle olennaisesti lisää kannattajia (tässä perusoletuksena toimii se, että yhden asian puolueen on erittäin vaikea keksiä mitään uutta sanottavaa esim. 6-7 vuoden päästä). Tältä pohjalta tulisi piraattipuolueen keskittyä varmistamaan edustajapaikka seuraavissa eduskuntavaaleissa. Koska puolueen perusideologia ja puolueohjelma ovat jo enemmän tai vähemmän lyöty lukkoon, on seuraava avoin kysymys metodi jolla tavoitteita lähdetään toteuttamaan. Piraattipuolueen luonteesta johtuen, kaksi selkeää metodia voidaan tuoda esiin. tiukka Ruotsin mallin mukainen piraattipuolue, sekä hieman laajempi jäsenten omaan päätäntävaltaan perustuva malli. Kolmas mahdollinen malli olisi perinteisen mallin puolue, joko on kuitenkin melko selkeästi jo hylätty. Molemmista vaihtoehdoista löytyy hyvät ja huonot puolet.

  Tiukan piratismi linja puolueena olisi selkeästi helpompaa luoda oma ”lokero” suomalaiseen poliittiseen järjestelmään. Samalla tiukan linjan puolueen olisi helpompi vaikuttaa fokusoituneesti juuri niihin tiettyihin epäkohtiin, joita ollaan muuttamassa. Huonona puolena olisi suureen massaan vetoaminen, mikä vaikuttaisi puolueen mahdollisuuteen kannattajamäärän korottamiseen. Toki puolue voi uusiutua ja laajentaa kannatuspohjaa myös alkuajan tiukan piratismilinjan jälkeen. Tässä tilanteessa voidaan huomata selvä analogia vihreisiin, joka alkuaikojen tiukasti idealistisesta ympäristö/rauha/ihmisoikeus pienpuolueesta ovat muokkautuneet keskisuureksi oikeisto-vasemmisto-urbaani-luonto puolueeksi. Samalla tosin suurin osa puolueen johtohahmoista on vaihtunut. Vihreät ovat todella nopeasti nousseet hallitusasemaan, eli vajaassa kymmenessä vuodessa, Tosin vihreiden ideologia oli jo alussa laajemmalla pohjalla kuin piraattipuolueen.
  Suurimmat ongelmat puolue kokosi tarpeellisen äänestäjämassan houkuttelemisesta sekä äänestäjien maantieteellisestä jakautumisesta. Puolue luultavasti saisi houkuteltua tarpeellisen määrän päteviä ehdokkaita, mutta suomen äänestysintoisista piraateista ei ole olemassa tarvittavaa tietoa. Tässä tilanteessa ei voi, ei edes kannata vedota pelkästään ruotsin esimerkkiin, käyttäen esimerkkinä Ruotsin 2006 eduskuntavaaleissa saavutettua 0.63% äänistä (ei edustajaa). Esim. vihreät saavuttivat ensimmäisissä vaaleissa 1.47% äänistä ja kaksi edustajaa. Lisäksi Ruotsi ja Suomi eivät ole poliittisilta ja yhteiskunnallisilta olosuhteiltaan identtisiä.

  Avoimemman puolueen etuihin kuuluu potentiaalisesti reilusti suuremman väestönosan lähestyminen. Sallimalla reilun sananvapauden puolueen jäsenille, voivat yksittäiset ehdokkaat tavoitella äänestäjiä kaikista mahdollisista ryhmistä, mukaan lukien suuresta nukkuvien puolueesta. Lisäksi puolueella olisi mahdollisuus saada kohtuullisesti mediahuomiota (positiivista ja negatiivista) rohkealla ja tabuja rikkovalla esiintymisellä. Tämä peruslähestymistapa myös helpottaisi puolueen nousua pienestä keskisuureksi, olennaisesti siitä syystä, että sallivan, itseilmaisuun kannustavan ja sananvapautta korostavan puolue jo itsessään sisältää keskisuuren puolueen tarvittavan monipuolisuuden. Tässä lähestymistavassa on myös selvät riskit. Sallimalla ehdokkaille rajoittamattoman mielipidevapauden, ollaan vaarassa menettää puolueen oma ideologia yksittäisten jäsenten mahdollisten radikaalien ajatusten alle. Tätä vaaraa voidaan kuitenkin selkeästi pienentää luomalla säännöt voiden puitteissa jäsenet ja ehdokkaat edustavat omiaan ja puolueen ideoita tasapuolisesti. Radikaaleja ideoita suurempi vaara on se miten asioita edustetaan. Laittomuudet, riehuminen ja muu sivistymätön käytös luo helposti lähtemättömän ”roskapuolueen” leiman. Tilannetta voidaan havainnollista esim. kuvittelemalla piraattipuolueen anarkistisiipi polttamassa USA:n lippua eduskuntatalon edustalla. Puolue ei millään tavalla pystyisi luotettavasti todentamaan mahdollisten ehdokkaidensa todellisia metodeja ja motiiveja. Vaikkakin puolueen tiukka kanta puolueohjelmaan ja sen toteuttamiseen antaa jo viitettä siitä, että mahdollisten ”epätoivottujen” ilmiöiden esiin tuominen piraattipuolueen nimissä ei tulisi olemaan helppoa. Tosin ehdokkaiden kontrollointi jo itsessään edustaa eräänlaista epädemokratiaa ja heikentää sananvapautta (sananvapauskaan ei ole itseisarvo, ainakaan lain edessä). Myöskään tällaiselle puoluejärjestäytymiselle ei löydy ennakkotapausta, joten on mahdotonta ennustaa mitkä vaikutukset tulisivat olemaan.

  Profiilikuva käyttäjästä banana

  banana

  said

  Poikkeuksellisen älyllinen kirjoitus tälle foorumille ja varmaan siitä syystä kukaan ei ole viestiäsi noteerannut. Täällä kun suurin osa on vain ilmaisten elokuvien ja äänilevyjen perässä uhoamassa mafiaa vastaan. Jos yhdelläkään piraatilla ei ole mitään vastattavaa sinulle, niin toivottavasti osaat päätellä johdot oikein ja siirtyä älyllisesti vertaistesi seuraan.

  Profiilikuva käyttäjästä MikkoSarela

  Muutama kommentti. Äänioikeutettuja Suomessa on n. 3 miljoonaa, ei 5 miljoonaa. Eduskuntavaaleissa tähän mennessä tyypillisesti vaalipiirissä on tarvittu noin 10000-15000 ääntä yhden edustajan läpimenemiseen. Europarlamenttivaaleissa n. 100000 ääntä yhden ehdokkaan läpimenemiseen.

  Mielestäni on aika turhaa puhua strategiasta, jolla muututaan pienpuolueesta keskikokoiseksi puolueeksi, jos emme vielä ole edes pienpuolue. Tärkeämpi kysymys onkin, miten meistä tulee puolue, jolla on riittävän laaja kannattajakunta, jotta saamme edustajamme vaaleissa läpi.

  Tärkein tapa laajentaa kannattajakuntaamme on raaka jalkatyö, eli uusien jäsenten hankkiminen. Sekä virtuaalinen työ tämän eteen, että ihan perinteinen fyysinen. Ruotsin Piratpartiet on nyt yksi Ruotsin suurimmista nuorisopuolueista ja samaan pitää pyrkiä myös Suomessa. Meidän pitää vakuuttaa kasvavasta nuorisosta suuri osa kokemaan, että meidän asiamme on niin tärkeä, että sen eteen kannattaa tehdä työtä ja äänestää. Me emme tule hankkimaan valtaisia äänimääriä sillä, että hankimme rahoitusta ja valtaisan määrän medianäkyvyyttä ja mainontaa. Sekin on tärkeää, mutta paljon tärkeämpää on se jatkuva työ, jolla hankitaan aktiivisia jäseniä.

  Yksi menetelmä, jota Piratpartiet on käyttänyt menestyksekkäästi on se, että he keskittyvät puhumaan perusoikeuksista, sananvapaudesta ja yksityisyydensuojasta ja kieltäytyvät lähes kategorisesti puhumaan taloudellisista kysymyksistä. Jokaisen asiaa pohtivan kannattaa katsoa Falkvingen Kaliforniassa videoitu puhe: http://video.google.com/videoplay?docid … 9478865652

  Profiilikuva käyttäjästä AnttiN

  AnttiN

  said

  [quote=MikkoSarela]Muutama kommentti. Äänioikeutettuja Suomessa on n. 3 miljoonaa, ei 5 miljoonaa. Eduskuntavaaleissa tähän mennessä tyypillisesti vaalipiirissä on tarvittu noin 10000-15000 ääntä yhden edustajan läpimenemiseen. Europarlamenttivaaleissa n. 100000 ääntä yhden ehdokkaan läpimenemiseen.

  Mielestäni on aika turhaa puhua strategiasta, jolla muututaan pienpuolueesta keskikokoiseksi puolueeksi, jos emme vielä ole edes pienpuolue. Tärkeämpi kysymys onkin, miten meistä tulee puolue, jolla on riittävän laaja kannattajakunta, jotta saamme edustajamme vaaleissa läpi.

  Tärkein tapa laajentaa kannattajakuntaamme on raaka jalkatyö, eli uusien jäsenten hankkiminen. Sekä virtuaalinen työ tämän eteen, että ihan perinteinen fyysinen. Ruotsin Piratpartiet on nyt yksi Ruotsin suurimmista nuorisopuolueista ja samaan pitää pyrkiä myös Suomessa. Meidän pitää vakuuttaa kasvavasta nuorisosta suuri osa kokemaan, että meidän asiamme on niin tärkeä, että sen eteen kannattaa tehdä työtä ja äänestää. Me emme tule hankkimaan valtaisia äänimääriä sillä, että hankimme rahoitusta ja valtaisan määrän medianäkyvyyttä ja mainontaa. Sekin on tärkeää, mutta paljon tärkeämpää on se jatkuva työ, jolla hankitaan aktiivisia jäseniä.

  Yksi menetelmä, jota Piratpartiet on käyttänyt menestyksekkäästi on se, että he keskittyvät puhumaan perusoikeuksista, sananvapaudesta ja yksityisyydensuojasta ja kieltäytyvät lähes kategorisesti puhumaan taloudellisista kysymyksistä. Jokaisen asiaa pohtivan kannattaa katsoa Falkvingen Kaliforniassa videoitu puhe: http://video.google.com/videoplay?docid … 9478865652 [/quote]

  KORJATTU PARI KIRJOITUSVIRHETTÄ: se oli 6-7 vuotta eikä 76 vuotta ;=)

  Joo äänioikeutettuja on 3 000 000 ja niistä about 70% äänestää. Olin ilmaissut asian epäselvästi.

  10 000-15 000 on paha kynnys piraattipuolueelle juuri jäsenten hajaantuneisuuden takia.

  Strategian mielessä olisi varmaan kannattavaa listata esim. mitä puolue haluaa seuraavan 10 vuoden aikana. Täytyy muistaa että suurin osa puolueen potentiaalisista jäsenistä on jotain 20-25 vuotiaita radikaalinörttejä :=) pyydän anteeksi epäkorrektia ilmaisua. Jos puolue ei pääse eduskuntaan 2011, on edessä pitkä taival seuraaviin vaaleihin. Tässä ajassa ehtii useammankin piintyneen piraatin mieli muuttua ja puolue painuu unholaan. Jos puolueella on tietty päämäärä jota ajetaan takaa, on helpompi saada porukka motivoitumaan. Ruotsin mallin kopioiminen ei ole riittävää, ei myöskään puolueen tarkoitus on tehdä itsensä tarpeettomaksi (sinänsä erinomainen slogan) viljeleminen epämääräisenä tavoitteena ole riittävä.

  Realistisesti Ruotsin piraattipuolueen menestys 2006 vaaleissa antaa itseasiassa enemmän viitteitä siihen, että heidän esimerkkiä ei kannata seurata. 0.63% äänistä (ei edustajaa) on oikeasti huono tulos! Nykytilanne näyttää kohtuu hyvältä, tosin puolueen tapa verkottoitua netin kautta laskee osallistumiskynnystä, eli ovatko kaikki hc-piraatit jo mukana, ja muita ei tule? 2009 vaalit antaa viitteitä tulevasta.. sitä ennen on mahdotonta sanoa. Ruotsihan oli koko idean demoversio, olisi huonoa jos suomalaiset eivät saisi sitä yhtään kehitettyä!!

  Lisäksi tietyn lähdekritiikin käyttäminen omien näkemysten tukemiseen olisi suotavaa. Suurin osa tällä foorumilla käytetyistä julkaisuista on napattu joko suoraan Ruotsin piraattipuolueen sivuilta ja siihen liittyviltä sivuilta, tai asiaan välillisesti liittyneiltä tahoilta (EFFI yms.). Tämä metodi vastaisi esim. jos SDP käyttää SAK:n tekemää tutkimusta jonka mukaan SDP on suomen suurin puolue.. ihminen tulee helposti sokeksi omalle propagandalleen, niin minä kuin sinäkin!!

  BTW: Ruotsin piraattipuolue on jo oleellisesti laajentanut reviiriään pelkästä piratismistä perusoikeuksiin, sananvapauteen ja yksityisyydensuojaan.. Ainakin ton yllämainitun linkin mukaan. Eli taitavat pojat kääntää kelkkaa kun tajuavat faktat?

  ******

  banana, äijä on tainnut saada aika lauman vihamiehiä tällä voorumilla :=) koskahan ne bännää sut? Mun mielestä oot kuitenkin ihan hyvin keskustellu ja perustellu näkemyksiäsi.

  *****

  Yhden hauskan jutun huomasin. Feministipuolue sai enemmän ääniä ruotsissa viime vaaleissa kuin piraatit.. kohta miehet kielletään.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Ruotsin mallissa on tosiaan kehittämistä. Se asettaa hieman liian tiukat ehdot, jolloin puolet potentiaalisista nörteistä jäänee pois. Suomessa pitää muutenkin kosiskella valtapuolueita ja mielellään olla positiivisella ja kehittävällä asenteella liikkeellä.

  Kosiskelun ongelma on, että puolueen täytyy samalla olla pirun kiinnostava. Täytyy saada suurta mediahuomiota, täytyy herättää keskustelua. Keskustelua herätetään parhaiten kärjistämällä asiaa äärirajoille, mutta politiikassa radikaalit ehdotukset pudottavat äänestäjiä pois. Puolueen asialistan tulisi olla samalla sille paras mahdollinen mainos, mutta parhaat mainokset ovat räväköitä.

  Hajaantuneisuus on ongelma, mutta suurimmissa opiskelukaupungeissa (Jyväskylä?) voi silti syntyä se yksi riittävän hyvä tulos. Tarvitaan hyvä ehdokas ja aktiivista puoluetoimintaa alueella.

  Quote:Lisäksi tietyn lähdekritiikin käyttäminen omien näkemysten tukemiseen olisi suotavaa. Suurin osa tällä foorumilla käytetyistä julkaisuista on napattu joko suoraan Ruotsin piraattipuolueen sivuilta ja siihen liittyviltä sivuilta, tai asiaan välillisesti liittyneiltä tahoilta (EFFI yms.). Tämä metodi vastaisi esim. jos SDP käyttää SAK:n tekemää tutkimusta jonka mukaan SDP on suomen suurin puolue.. ihminen tulee helposti sokeksi omalle propagandalleen, niin minä kuin sinäkin!!
  Minusta ei kyllä pidä paikkaansa. Uutisia ja esimerkkiä on haettu kavereilta, mutta lähteitä on kerätty vaikka mistä. Kattavin piraattilähdeteos on varmaankin Against Intellectual Monopoly, johon täytyy soveltaa tervettä kritiikkiä, mutta ihan tavallisiin tutkimuksiin on viitattu. Tärkeintä dataa nyt varmaan ovat elokuva- ja levymyyntitilastot sekä tyypillisen vertaisverkkokopioijan profiili.

  Quote:BTW: Ruotsin piraattipuolue on jo oleellisesti laajentanut reviiriään pelkästä piratismistä perusoikeuksiin, sananvapauteen ja yksityisyydensuojaan.. Ainakin ton yllämainitun linkin mukaan. Eli taitavat pojat kääntää kelkkaa kun tajuavat faktat?
  Totta, kattavat periaatteet voivat olla hyvä asia. Yksityisyys on kai aina ollut meidänkin asialistalla. Ongelma on, että periaatteiden pitäisi olla järkevät eivätkä samat kuin valtapuolueilla. Sananvapaus ja muut perusoikeudet ovat vähän nollatavoitteita, koska niistä kaikki puolueet ovat lähestulkoon samaa mieltä. Kai olet lukenut tuon ideologiset tukipilarit -ketjun? Siinä olisi pohja, jolle voisi lähteä kehittämään jatkoa.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  [quote=olavi]Sananvapaus ja muut perusoikeudet ovat vähän nollatavoitteita, koska niistä kaikki puolueet ovat lähestulkoon samaa mieltä.[/quote]

  Avainsana: lähestulkoon

  Tärkeä tehtävämme on osoittaa yleisölle ajettujen lakien sekä tehtyjen periaatepäätösten kautta, etteivät puolueet pidä sananvapautta ja muita ihmisten perusoikeuksia läheskään niin tärkeinä kuin mitä normaali sinisilmäinen optimisti, joka itse olen kerran ollut, luulisi.

  Olet oikeassa sinänsä että pelkkinä sanoina nuo periaatteet eivät vielä paljon kerro, sillä kaikkihan sitä puhuvat sananvapaudesta ja perusoikeuksista. Esimerkiksi demokratiasta ovat puhuneet mm hyvät ystävykset Vladimir Putin sekä George W. Bush. Tiedättekö kuinka suuri prosentti aikuisväestöstä sai äänestää muinaisen Ateenan autenttisessa demokratiassa? Jossain lähteestä puhuttiin runsaasta 20 prosentista. Sanoja, sanoja. Mutta retoriikassa ytimekkäät sanat ovat tärkeitä.
  Raflaavien julistuksien pohjalle ja taustalle kerätään kuitenkin faktatietoa ja tarkempia argumentteja.

  Profiilikuva käyttäjästä oa5599

  oa5599

  said

  [quote=HarriKivistö][quote=olavi]Sananvapaus ja muut perusoikeudet ovat vähän nollatavoitteita, koska niistä kaikki puolueet ovat lähestulkoon samaa mieltä.[/quote]

  Avainsana: lähestulkoon

  Tiedättekö kuinka suuri prosentti aikuisväestöstä sai äänestää muinaisen Ateenan autenttisessa demokratiassa? [/quote]

  Tais prosentit olla yli 100 wanhan kunnon Neuvostoliiton aikoina. Tilastoja ja prosentteja voi tulkita aika iisisti miten tahtoo.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  En voisi pitää sananvapautta ja yksityisyyden suojaa millään tavalla nollatavoitteena, koska vaikka jokainen puolue niitä kannattaisi, tuntuu varsinkin meillä olevan niihin täysin eri näkökulma kuin valtapuolueilla.
  Me näemme asiassa mahdollisesti hieman pidemmälle, ainakin internetin osalta.
  Tiedämme kuinka ttvk haluaa kaikin mahdollisin tavoin murtaa nämä, jotta nettipiratismin rehotus muka saataisiin kuriin.
  Tiedämme kuinka sensuurilait polkevat näitä molempia arvoja.
  Vaikka puollettava aihe olisikin sama kuin valtapuolueilla, ei tavoitteet välttämättä edes ole samasta maailmasta.

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Totta, nollatavoite oli huono ilmaus. Sehän on erittäin tärkeä tavoite!

  Lopulta tämä johtaa siihen, että puolustamme kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Auts. Ehkä sen voisi muotoilla jotenkin toisella tavalla: suojaamme ihmisen perusoikeudet tietotekniikkaympäristössä.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=olavi]Totta, nollatavoite oli huono ilmaus. Sehän on erittäin tärkeä tavoite!

  Lopulta tämä johtaa siihen, että puolustamme kansalaisten sähköisiä oikeuksia. Auts. Ehkä sen voisi muotoilla jotenkin toisella tavalla: suojaamme ihmisen perusoikeudet tietotekniikkaympäristössä.[/quote]

  Suojaamme ihmisten perusoikeuksia, joita nykyteknologialla on liian helppo polkea.
  Saattaa olla että ehdottamasi kuulosti fiksummalta :)

  Profiilikuva käyttäjästä Kaj Sotala

  Kaj Sotala

  said

  Näkisin yhden puolueen pääpointeista olevan mielipidevaikuttamisen: Piratpartietin sanotaan jo voimakkaasti vaikuttaneen yleiseen tekijänoikeusdebattiin, vaikkei yhtäkään edustajaa olekaan saanut. Vastaavaan tulisi pyrkiä täällä. Jo pelkkä uutinen Piraattipuolueen perustamisesta hervotti HS-Raadilta kannanotot ja toi piraattikantaa hivenen enemmän yleiseen tietoisuuteen, vaikka sitä kautta saatu näkökulma olikin vääristynyt. Kunhan puolueen yleiset linjaukset on saatu kuntoon, tulisi meidän pitää itsestämme mahdollisimman paljon meteliä – mutta asiallista sellaista.

  [quote=olavi]Sananvapaus ja muut perusoikeudet ovat vähän nollatavoitteita, koska niistä kaikki puolueet ovat lähestulkoon samaa mieltä.[/quote]

  Eipä tämä nettisensuurilain yhteydessä juuri näkynyt. :)

  Profiilikuva käyttäjästä olavi

  olavi

  said

  Minusta on hyvin kyseenalaista, rikkooko sensuurilaki varsinaisesti mitään perusoikeuksia. Ongelma on lähinnä se, että se ei toimi eikä voi toimia. Bonuksena sitten KRP:n perseily ottamalla listalle linkkejä, suomalaisia sivustoja ja kritiikkiä, vaikka itse laki ei tätä vaadi tai salli.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Tällä hetkellä se ei ehkä vielä riko kuin EU:n määrittelemää EU rajojen ylittävän vapaan kaupan sääntöjä, mutta mikäli nettisensuuri siirrettäisiin tällaisenaan pakolliseksi operaattoreille, se rikkoisi sananvapautta (selausvapautta) jo.
  Mikäli korjaus todellakin tehdään, jotta estot ovat URL pohjaisia, en näe siinnä enää muuta, kuin moraalisen ongelman, joka tosin onkin näistä asioista kaikkein suurin.
  Listojen tuoma helppo tapa saada ns. jokaisen pedofiilin unelmalista, ei tarvitse edes etsiä enää sitä LP:tä.
  Ehkä jopa vielä tuota enemmän minulla on vaikeuksia hyväksyä se, ettei asialle tehdä mitään.
  Hallinto joka vastustaa voimakkaasti lapsipornoa, muttei tee sen eteen mitään, ei mielestäni seiso omien sanojensa takana, eikä toisinsanoen piittaa asiasta pätkän vertaa.
  Jos piittaisivat, eikä osaamista löydy, niin apua löytyisi aina.

  Profiilikuva käyttäjästä mikael halila

  [quote=olavi]Minusta on hyvin kyseenalaista, rikkooko sensuurilaki varsinaisesti mitään perusoikeuksia.[/quote]

  Rikkoo. Sopii lukea osoitteesta http://www.mintc.fi/oliver/upl180-Lausuntokooste.pdf Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan kanta, joka alkaa ytimekkäästi:

  Lausuntopyynnön pohjana oleva ehdotus on ilmeisellä tavalla perustuslainvastainen.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin