Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Puoluerahoituksen julkisuus

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Puoluerahoituksen julkisuus

Tämä aihe sisältää 8 vastaukset, 6 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä tiikki tiikki 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä unknown

  unknown

  said

  Koska tämä puoluerahoituskorruptiokeskustelu näytti sopivasti olevan auki. Niin kuitataan tänne. Eli JOs, SIIS JOS puolueenne haluaa profiloitua nimenomaan sananvapauden ja korruptoinnin ESTON merkeissä niin katsokaapa miten megalomaaninen tinki teitä odottaa. Vain muutama päivä sitten tosiaan työtoverini Nikula kirkkain silmin TV:n uutisissa julisti puhtoisin kauloin, että TVO on AINA toiminut surutta rahoittaen politiikoja päämääriensä eteen! Minusta juttu jo niineen oli oksettavaa. Mutta kun silmiini osui miten SUORASUKAISESTI kyseinen TVO:n maamme AINOAKSI julistautunut ydinvoitelurahoitusautomaatti saa seuraavaa aikaiseksi. Niin tarvitseeko enää edes ihmetellä miksi Suomi on EU:n mukaan 10-kertaa sanavapausrikollisempi maa koko Euroopassa? Oksettaa . . no lukeka kooste:
  ————–

  Muuten välitekstinä. Ttustukaapa muuten yleisemmäksikin opiksi miten LIKAINEN ydinrahakorruptio maatamme on muuttamassa ja korruptoimassa. Huomatkaa, että tämä tekosistaan kärähtänyt kaveritoverimme ITSE ilmottautui julkisuuteemme huomatessaan että ydinalan voitelurahoituksen taustoja on alettu viimein tutkia!
  —————
  Arto on kyllä täysin oikeassa. Miten tämä ydinvoima yhtiö voitelee meidän päättäjiämme.
  Tarpeeksi kun voitelee ja lahjoittaa rahaa ” ilman mitään vastinetta”, niin kummasti meidän päättäjämme leppyvät uusiin ydinvoima hankkeisiin ja tvo on etusijalla aina. Kyllä on kieroa lahjontaa ja kähmintää tuossakin suhteessa. :) :) :)
  [/quote]

  Kattokaas muuten, kun TVO alkoi työtoverini Nikulan suulla selittelemään käsiään tahkoen miten se korruptoi ja suorittaa rahavoiteluillaan RIKOKSIAAN! Niin paineet alkaa ajaa muutakin rottaa koloistaan! Sattui mm. silmiini tällainenkin ammattimaisesti TVO:n voideltu korottelemaan ääntään ja selittelemään miten oli EU:n vastaisin sananvapausrikoksinsa toiminut! Juupa juu ja TÄLLAISILLEKO se TVO/Holmlundkangsta toimensa likaiset työt rahalahjuksinsa suorituttaa:
  ——————–
  Ennakoiva tutkintapyyntö mahdollisesta toimivaltaylityksistä ja jatketusta tietoliikennehäirinnästä yksityishenkilöitä vastaan.

  Haluan saada SELKEÄN ja yksiselitteisen ennakoivan vastauksenne, mahdollisien jatkotoimenpiteitteni taustaksi siihen MIKSEI tällaisiin ydinalan sananvapausriistoihin olla puututtu ja pantu pistettä jo ne havaittuanne? Saako lakiemme tulkinnan mukaan tällaiset O.J.M. häiriköt toimia pelkästään keksimillään helsinkiläisetuoikeuksillaan ei helsinkiläisiä vastaan vailla mitään kontrolia? Eikö maamme yksityiskansalaisia laki sananvappausoikeuksista koskekkaan tasavertaisesti?

  On hämmästyttävää huomata miten maamme sananvapausrikkomuksiin viranomaistahomme nykyään kaikenkaikkiaan suhtautuvat. Yksityisen ydinkriittisesti suhtautuvan henkilön sananvapauden alaspoljennasta on Suomen militarisoitumisen myötä tullut maamme tapa kuin Pohjois-Koreaa seuraten. EU onkin syystä todennut maamme naapurimaitaan 15-kertaa sananvapausrikollisemmaksi. Koska virannomaistemme halu tutkia sitä MIKÄ rahoittaa ja KUKA toimittaa näitä EU:n sanavapausrikollisia systemaattisisesti organisoituja rikoksiaan on yksityisen henkilön pakko ihmisoikeuksiensa eteen ruveta selvittämään mitä tämän läpimädäntyneen ydindiktatuurimmme takaa löytyy.

  Kysynkin nyt suoraan. Millä OIKEUDELLA esim. tämä itse itsensä ilmoittanut esimekkihenkilö luulee olevansa oikeutettu terrorisoimaan yksittäisiä kansalaisia ilman kuten sanookin MINKÄÄNLAISIA VALTUUTUKSIA!?

  Haluankin SELKEÄT vastauksenne siihen miten tällainen jatkettu sanavapauden riiston rikollinen toiminta on maamme demokratiassa edes mahdollista? Miksei tällaisiin viranomaiset kansalaisimme puolustaen puutu? Miksei näin avoimesti terrorisoivien henkilöiden rahoitustaustoja tekemismotiiveihinsa ja kytköksiä ydinhallintomme vasta äsken paljastuneitten mm. TVO:n puoluekentille syytämiensä rahoitusvirtoja kyetä tutkimaan?
  —————-

  Esimerkissäni mm. Skeptiksen Otto J. Mäelä ilmoitti röyhkeästi nimellään olevansa minun kirjoitusteni poistaja! Hän on kuulema töissä Soneralla. Kirjoitus jossa tapahtuma tunnustetaan virallisesti ja myönnetään mm. toimitun omavaltaisesti ilman valtuuksia!
  ————————
  sfnet.viestinta.nyyssit 02.08.2009

  napu wrote:

  > EsaL wrote:
  >> Nyt kun tuli kyseltäviä asioita ja pakko käydä parissa ryhmässä,
  >> huomasin, että eräsa ydinvoiman haitoista tiedottava persoona on
  >> hävinny johonki… Tosin ihan näköjään kuukauden sisällä.
  >> Toivottavasti siis ei ole vaan lomalla. (Tai sitten operaattori on
  >> kytkeny jonkun siivojan päälle…)
  >
  > Operaattorit on vaivautuneet poistelemaan joistain ryhmistä
  > ydinhäirikön kirjoituksia, mutta tosisaan hänen pysäyttämisekseen
  > tarvittaisiin poliisitutkinta tietoliikenteen häirinnästä.

  Hieman tarkkuutta terminologiaan, ettei asiaa tietämättömille synny
  outoja väärinkäsityksiä tilanteesta.

  ”Operaattorit” ei ole tähän sopiva nimitys (sillä Suomessa useimmiten
  tarkoitetaan teleoperaattoreita), poistamista ovat tehneet aivan
  tavalliset uutisryhmien käyttäjät kuten minä.
  __________________________________

  Alkuperäinen ydinhäirikkö Arto Lauri on suhteellisen helposti
  filtteröitävissä pois, vaikka hän (jonkin melko käsittämättömän syyn
  takia) välillä vaihteleekin lähettäjätietojaan. Valtaosa ryhmissä
  näkyneistä viesteistä ovat tapaus ”Selinin” lähettämiä toistoja.

  ”Selin” lähettelee toistojaan anonyymeistä läheteistä käyttäen avoimia
  uutisryhmäpalvelimia. Hänellä on viime aikoina alkanut loppua joko into
  (pakkomielteen tason tuntien vaikea uskoa) tai avoimet uutispalvelimet.

  /* * * Otto J. Makela * * * * * * * * * * * * * * * */
  /* Phone: +358 40 765 5772, FAX: +358 42 7655772, ICBM: 60N 25E */
  /* Mail: Mechelininkatu 26 B 27, FI-00100 Helsinki, FINLAND */
  /* * * Computers Rule 01001111 01001011 * * * * * * * * * * * * */

  Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Letesgubbe kirjoitti:
  Quote:Nyt kannattaisi varmaan rummuttaa lujasti Piraattipuolueen rahoituksen avoimuudesta. Laajemminkin, mutta toki myös erilaisilla keskustelupalstoilla, esimerkiksi:
  http://www.tekniikkatalous.fi/kommentit/uutiskommentti/article316296.ece?s=u&wtm=tt-13082009

  Kannattaisi kyllä. Kaikki Piraattipuolueen rahoitustietojen avoimuudesta tietävät voivat toki käydä kommentoimassa asiasta aina kun se nousee jossain esille.

  Tulkintamme henkilötietolaista on sellainen, ettemme ole varmuuden vuoksi pistäneet nettiin listaa yksityishenkilöiden lahjoituksista. Ymmärtääkseni listan nettiin laittaminen merkitsisi tietojen luovuttamista EU/ETA-alueen ulkopuolelle, jolloin tarvittaisiin listalla olevien henkilöiden nimenomaiset suostumukset. Emme ole varmoja, onko tietyn viitenumeron käyttö lahjoituksessa riittävä suostumus. Vähintään 300 euroa kalenterivuoden aikana lahjoittaneista ylläpidetään kuitenkin listaa, jonka voi tilata rahastonhoitajalta 10 euron maksua vastaan.

  Lahjoitusrajan ylittäviä yrityslahjoituksia ei tietääkseni ole vielä tullut. Yrityksillä ei kuitenkaan ole vastaavaa yksityisyyden suojaa, joten mielestäni kaikki 300 euron rajan ylittävät yrityslahjoitukset voitaisiin julkistaa netissä.

  Profiilikuva käyttäjästä mikko123

  mikko123

  said

  Letesgubbe kirjoitti:
  Quote:Nyt kannattaisi varmaan rummuttaa lujasti Piraattipuolueen rahoituksen avoimuudesta.
  Itsellä on herännyt kysymys, onko puolueella rahoitusta :P
  Näkyvyys valtakunnallisissa vaaleissa on kallista, varsinkin jos ei ole valmista julkisuutta. Nyt kun noita lukuja on tullut julkisuuteen, niin voi laskeskella kuinka monta kertaa suuremmilla budjeteilla isot puolueet alkavat ehdokkaitaan runttaamaan läpi.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  [quote=mikko123 kirjoitti:]Itsellä on herännyt kysymys, onko puolueella rahoitusta :P
  Näkyvyys valtakunnallisissa vaaleissa on kallista, varsinkin jos ei ole valmista julkisuutta. Nyt kun noita lukuja on tullut julkisuuteen, niin voi laskeskella kuinka monta kertaa suuremmilla budjeteilla isot puolueet alkavat ehdokkaitaan runttaamaan läpi.[/quote]

  Puolueella on rahoitusta kyllä, ei missään tapauksessa samanlaisia summia kuin suurilla puolueilla, mutta tarvekkaan ei ole yhtä suuri. Puolueen rahoitus tulee ensisijaisesti yksityisiltä lahjoittajilta sekä kannatustuotekaupastamme. Kaikki nuo tiedothan ovat tosiaan julkisia ja vähintään jossain määrin ajankohtaiset tiedot voi tarkistaa suoraan sivuiltamme: http://www.piraattipuolue.fi/toiminta/talous

  Profiilikuva käyttäjästä mikko123

  mikko123

  said

  Scoffa kirjoitti:
  Quote:
  ei missään tapauksessa samanlaisia summia kuin suurilla puolueilla, mutta tarvekkaan ei ole yhtä suuri.

  Alkuperäisen heittoni taustalla on ihan todellinen ”huoli” asiasta, koska toivon että puolue pääsisi esille ja saisi jonkun edustajan läpi. Puolueellahan varmasti on jo jonkinlainen suunnitelma vaalien varalle (varsinkin nyt kun rekisteöinti on virallinen ja pääsy vaaleihin varmaa).
  Rahaahan ei välttämättä tarvitse paljon, mutta siitä on monesti apua. Piraattipuoluessahan kaikki suunnittelutyö täytyy käytännössä tehdä vapaaehtoisvoimin, siinä missä vanhoilla puolueilla sitä tekee palkattu henkilökunta täysipäiväisesti.
  Vaalien alla kaikki ehdokkaat tietysti tekevät kentällä paljon vaalityötä henkilökohtaisesti. Sitäkin kyllä helpottaa maksetut ilmoitukset, kaikenlainen painettu mainosmateriaali, vaalikoju/teltta, kahvi&pulla jne…
  Näissä joutuu antamaan paljon tasoitusta jos on pieni budjetti, eivätkä hyvät mielipiteet pääse kunnolla näkyviin.

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Rahaa tullaan aivan varmasti tarvitsemaan, siinnä olet täysin oikeassa. Tämän saralla on kuitenkin luotettava ensisijaisesti jäsenistön lahjoituksiin ja ehkä varainkeruuta varten koitetaan keksiä sitten vielä jotain muitakin keinoja. Vielä tänä vuonna tullaan järjestämään ylimääräinen puoluekokous jossa on tarkoituksena nostaa esille vaaliasioita, joten suunnitteluaikaa vielä on ja hyviä ideoita kannattaa heittää ilmaan.

  Profiilikuva käyttäjästä tiikki

  tiikki

  said

  Mitenköhän seuraava vaalimainontasysteemi toimisi…

  Kukin puolue saisi valtion maksamana tietyn vaalijulkisuuden ja muu vaalimainonta kiellettäisiin.

  Vaalijulkisuus koostuisi seuraavista

  • tietty minuuttimäärä puolueen päättämää materiaalia (Pitempiä esittelyitä tavoitteista yms.) YLEllä ja spotteja mainosrahoitteisilla kanavilla
  • kasa painettua vaalimateriaalia: julisteita, flyereitä jne
  • mainostilaa lehdissä
  • nettisivut kaikille puolueille
  • nettimainokset tunnetuille suomalaisille mainostilaa myyville sivuille, esim banneri jossa mainostettava puolue vaihtuu

  Ongelmat mallissa:

  • Puolueita lähellä olevat mediat, myös ilmaisjakelut. Esim TV7, puoluelehdet, ammattijärjestölehdet
  • Ylimääräinen julkisuus ohjelmiin osallistumisen kautta, esim Uutisvuodon vieraat
  • Nettijulkisuus muuten
  • Mainonnan kohdennettavuus

  Ideaani saa sorvata ja käyttää vapaasti.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin