Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Rahaa ilmaisella musiikilla

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Rahaa ilmaisella musiikilla

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Tytärniemi M 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Tytärniemi M

  Luin tuossa MB vuodelta 2008 ja silmiin jäi aika mielenkiintoinen kappale. Kirjoitan sen alle kokonaisuudessaan. Toivon ettei kirjoittaja pahastu siitä että kappale on pois kokonaisuudestaan ja saattaa muuttaa artikkein luonnetta.

  Kyseessä on artikkeli ”Näin promoat musiikkiasi internetissä” (11/2008 s.68-71 kirjoittanut Janos Honkanen kuvittanut Jarmo Österman) Asia koskee sivulla 71 olevaa kappaletta.

  Rahaa ilmaisella musiikilla
  ”Vaikka haluaisikin ansaita musiikilla, kannattaa harkita levyjen laittamista ilmaislataukseen mp3 muodossa. Tämä tuntuu ajatuksena aluksi hulluta – eihän kukaan osta levyä, jos sen saa ilmaiseksi! Mutta tässä tulevat vastaan realiteetit: rimpuili miten kovasti tahansa, levy on vertaisverkoisssa viimmeistään 24 tuntia sen julkaisemisen jälkeen. Jakamalla kappaletta itse voi ainakin varmistua siitä, että ne leviävät hyvälaatuisina ja mukana on tietoa, joiden avulla bändistä innostunut löytää kanavan, jota kautta musiikista voi myös maksaa.

  Osa lataajista on toivottomia pummeja, jotka eivät maksa musiikista periaatteestakaan. Tavalliset musafanit lataavat musiikkia kuunteluun ja sen myötä saattavat innostua ostamaan levyn tai tulemaan keikalle ja ostamaan bändipaidan. Musiikin leviäminen netissä ei maksa artistille mitään, mutta tuottaa julkisuutta.”

  Jos Janos joskus tavataan haluaisin kiittää mainiosta artikkelista joka sisälsi paljon järkeä. Kaikkea ei voi tähän laittaa mukaan mutta kiinnostuneet kyllä kyseisen artikkelin löytävät.

  On hienoa että uuden sukupolven artisteille annetaan esimerkkiä tavoista toimia vertaisverkkojen rinnalla ja jopa vielä hyötyä sen tuomoista eduista.

  (itse omistan Soilwork nimisen bändin itse julkaiseman promo levyn mp3 muodossa johon oli puhuttu päälle 3sec biisejen loppupuolella. puhe ei haitanuut mutta poikien omaperäisyyden vuoksi ostin levyn mutta kuuntelen vieläkin sitä mihin on puhuttu päälle, siinä on jotenkin sitä aitoutta.)

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin