Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Rahoituksesta…

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Rahoituksesta…

Tämä aihe sisältää 83 vastaukset, 35 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä MrHUU MrHUU 10 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 84)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

  wiltzutm

  said

  Missä vaiheessa alatte ottamaan vastaan lahjoituksia? Sen olen oppinut, että jos jokin puolue ei näy missään valtamediassa (vieläkään internet ei valitettavasti sitä ole), ei se myöskään menesty. Tainno saattaahan se menestyäkin, mutta itse tahtoisin tällaisen projektin ottavan varman päälle…
  Sen tuohon lahjoitusjuttuun toivoisin, että kaikki lahjoittajat julkaistaisiin jossakin helpon pääsyn omaavalla internet sivustolla tms. lahjonnan ja muun estämiseksi.

  Profiilikuva käyttäjästä pedro

  pedro

  said

  [quote=wiltzutm]Missä vaiheessa alatte ottamaan vastaan lahjoituksia? Sen olen oppinut, että jos jokin puolue ei näy missään valtamediassa (vieläkään internet ei valitettavasti sitä ole), ei se myöskään menesty. Tainno saattaahan se menestyäkin, mutta itse tahtoisin tällaisen projektin ottavan varman päälle…
  Sen tuohon lahjoitusjuttuun toivoisin, että kaikki lahjoittajat julkaistaisiin jossakin helpon pääsyn omaavalla internet sivustolla tms. lahjonnan ja muun estämiseksi.[/quote]

  Ennen lahjoitusten vastaanottamista on tietysti rekisteröidyttävä yhdistykseksi.

  Lahjoitukset puolueillekin ovat kai anonyymeja, ihan näin mutu-tuntumalta.

  Profiilikuva käyttäjästä Evito

  Evito

  said

  Joo nuo lahjoitukset puolueille, mutu tuntuma tuntuisi olevan päivän käytäntö.
  Mieluusti itse näkisin vihdoin puolueen joka julkaisisi lahjoittajansa, ainakin yhdistykset/yritykset yms poikkeuksetta.

  Yksityis henkilöistä mielestäni olisi suotava ettei pienien lahjoituksien antajia julkaistaisi tai annettaisiin mahdollisuus valita onko julkinen.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  Puolueelle pitäisi varmaankin saada lahjoitusten lisäksi myös muita tuloja. En ole tutustunut puolueiden taloudenhoitoon, mutta onkos noilla suurimmilla puolueilla käytössä jonkinlainen jäsenmaksu? Vai miten hoidetaan esimerkiksi puolueiden toimipisteiden vuokranmaksu jne?

  Profiilikuva käyttäjästä petrinm

  petrinm

  said

  Kun puolue tulevaisuudessa kehittyy, niin tuleeko olemaan erillisiä jäsenmaksuja joilla rahoitetaan puolueen toimintaa ja mainostusta?
  Vaalikautena rahaa tulee ainakin kulumaan todella paljon eri kamppanjoihin. En tiedä kyllä kuinka paljon kansanedustajien omien pussien pitää venyä eduskuntaan pääsemiseksi ja antaako puolue tukea tähän.
  Lähitulevaisuuden kuluja tulee olemaan ensiksi rekisteröidyn yhdistyksen perustus ja sen jälkeen puolueen rekisteröiminen. (Tietämättömille tiedoksi että tarvitaan olemassa oleva rekisteröity yhdistys eli ry. että voidaan perustaa puolue.) Patentti- ja Rekisterihallituksen sivujen mukaan yhdistyksen rekisteröiminen maksaa 60 €. Ei paha summa mutta sen ketä maksaa. Lisäksi tuo puolueen rekisteröiminen maksaa veikkaisin myös x summan verran. Lisäksi sivuston ylläpitäminen maksaa.

  Suomessa jaetaan myös puoluetukea, mutta se määräityy kansanedustaja paikkojen mukaan. Joten sitä ei ainakaan vielä heru.
  Lisätietoa: http://www.vaalit.fi/15364.htm
  Euroopan neuvosto jakaa myös vaalirahoitus tukea (kts. edellinen linkki), mutta sekään ei ole vielä ajankohtainen.

  Jos pysymme pienissä menoissa, niin rahoitus ei ole ihan heti ongelma.

  Kuuluuko yhdistyksen/puolueen toimintaa jotain pakollista kirjanpito toimintaa?

  Tässä mukavaa luettavaa kaikille: http://www.vaalit.fi/14163.htm

  Profiilikuva käyttäjästä wiltzutm

  wiltzutm

  said

  Itse olen ainakin valmis antamaan jonkin (~ 5-10 euroa) kuukausittaisen panokseni vähistä opintotuistani, sitten kun se on ajankohtaista. Tämä siis puhtaan lahjoituksen tai jäsenmaksun muodossa, en välitä kummaksi sitä kutsutaan. Uskon että moni muukin aatteelle vihkiytynyt luovuttaa nyöreistään ja jättää vaikkapa yhden viikonlopun ryyppykerran väliin, jotta saa parsittua vuoden maksut kokoon…

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Tuskin mitenkään suuri tulonlähde, mutta ehdotan aina yhteisölle myytäväksi erilaisia tuotteita. Tekstiilit ja muut tilpehöörit tuovat muutamia euroja kassaan ja levittävät varsinkin nuorten keskuudessa tehokkaasti viestiä. Sitä ehtii katsella varmaan myöhemmin. Vaikka olen kirjanpitoja pyörittänyt vuosia en ole perehtynyt julkisen sektorin alv-velvollisuuteen. Kaipa puolueet ovat verosta vapaita.

  Profiilikuva käyttäjästä Aarno

  Aarno

  said

  [quote=ohplzstfu]Tuskin mitenkään suuri tulonlähde, mutta ehdotan aina yhteisölle myytäväksi erilaisia tuotteita. Tekstiilit ja muut tilpehöörit tuovat muutamia euroja kassaan ja levittävät varsinkin nuorten keskuudessa tehokkaasti viestiä. Sitä ehtii katsella varmaan myöhemmin. Vaikka olen kirjanpitoja pyörittänyt vuosia en ole perehtynyt julkisen sektorin alv-velvollisuuteen. Kaipa puolueet ovat verosta vapaita.[/quote]

  Se olisi todellakin mukavaa pitää Piraattipuolueen virallista t-paitaa sitten joskus päällä. Siitä vaan kehittelemään.

  Profiilikuva käyttäjästä MrHUU

  MrHUU

  said

  T-paita kuulostaa hyvältä :)

  Ja tietysti mustalla pohjalla ja valkoisella piraatilipulla, tai päinvastoin. Ei suuremmin mielikuvitusta paidan suunnittelu kaipaa, malli löytyy logosta.

  Profiilikuva käyttäjästä petrinm

  petrinm

  said

  Helpoin tapa saada rahaa piraateille olisi laittaa sivustolle vähän mainoksia.
  Jos sivuille tulee nyt suurikin väen ryntäys, niin rahaa voi tulle ihan mukavastikin.

  Kannatan myös paita ajatusta.

  Profiilikuva käyttäjästä pedro

  pedro

  said

  [quote=petrinm]Helpoin tapa saada rahaa piraateille olisi laittaa sivustolle vähän mainoksia.
  Jos sivuille tulee nyt suurikin väen ryntäys, niin rahaa voi tulle ihan mukavastikin.[/quote]

  Kuinka monen suomalaisen puolueen nettisivuilla olet nähnyt mainoksia? Et voi tosissasi ehdottaa että poliittinen puolue laittaisi kotisivuilleen jonkin yrityksen mainoksen.

  Profiilikuva käyttäjästä ohplzstfu

  ohplzstfu

  said

  Google ad-wordsit laulamaan ja senttejä kolisee kassaan. Ehkä nyt ei kuitenkaan mainoksia :)

  Profiilikuva käyttäjästä Ashlam

  Ashlam

  said

  Google AdSense on TODELLA hyvä rahantulo nettisivuille (nm. adsense-käyttäjä) mutta kuten pedro jo sanoi: poliittinen puolue + mainoksia = ei.

  Profiilikuva käyttäjästä Tommy

  Tommy

  said

  Paita kuulostaa aivan mainiolta – mustalla pohjalla valkoista tekstiä puolueen logolla varustettuna. Näkyvyyden lisäksi toisi muutaman kolikon taskunpohjalle, allekirjoittanut ainakin tilaisi kyseisen t-paidan hinnasta välittämättä melkeinpä.

  Profiilikuva käyttäjästä JonDe

  JonDe

  said

  Minunkin mielestä paita olisi loistava ajatus, näin aluksi. Myöhemmin sitten vaikka niitä jäsenmaksuja. Näkee nyt sitten kuinka monta ihmistä ryhtyy jäseneksi.

  Niin kuin joku jo aikaisemmin mainitsi. Paidan ei tarvitse olla mikään erikoinen. Yksinkertainen riittä mainiosti. Paidan etupuolella, vaikka logo ja takana, vaikka puolueen osoite ja/tai vaihtoehtoisesti jonkinlainen motto.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 84)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin