Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ranska aikoo verottaa Googlea

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ranska aikoo verottaa Googlea

Tämä aihe sisältää 7 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä OSQ OSQ 8 vuotta, 10 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Kuumana käy nettikeskustelut.

  http://yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2010/01/ranska_aikoo_verottaa_googlea_1356825.html?origin=rss

  Media vastaan google on hieman vaikeaa perustella kun media ostaa googlelta näkyvyyttä.

  Quote:Verkkomediat käyvät uutiskisaansa yhä tiiviimmin myös hakukoneissa. Tuorein esimerkki liittyy kauppakeskus Sellon viimeviikkoiseen tragediaan.MTV3 osti heti Sellon surmaajan nimen selvittyä Googlesta muun muassa hakusanan ”Ibrahim”. Linkki vei Maikkarin uutissivuille.

  http://www.marmai.fi/uutiset/article362548.ece

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  ”Ranska suunnittelee suurten kansainvälisten internetpalvelujen, eriytisesti hakukoneiden panemista verolle. Mainostuloja verottamalla rahoitettaisiin muun muassa sanomalehtiä ja kulttuuria.”

  Suomeksi sanoen Google maksaisi jonkinnäköistä hyvitystä vastustamistaan tekijänoikeuksia. (Kuten tuolla myöhemmin sanotaan: ”Rahat ohjattaisiin internetvallankumouksen kolhimille taiteen- ja kulttuurinaloille ja sanomalehdille.” Tosin oikeammin olisi sanoa: ”Rahat otettaisiin internetvallankumouksen aikana sormi pyllyssä istuneiden elättämiseen.”)

  ”- Kansainvälisille nettisivustoille ei pidä antaa lahjoja, niiden toiminta vääristää kilpailua. Tahdomme kilpailuviranomaisten selvittävän, syyllistyykö Google hallitsevan aseman väärinkäyttöön nettimainonnassa.”

  Eikös EU juuri halua tehdä kilpailusta maailmanlaajuista? En millään muotoa haluaisi puolustella Googlen ylivaltaa, mutta mielestäni tuo on melko kehno isku Googlea vastaan. Eikö Sarkozy voisi vain myöntää, että hän tykkää isoista ylikansallisista yhtiöistä vain siinä tapauksessa, että ne ovat ranskalaisia (tai tekijänoikeusyhtiöitä… Mahtaa muuten herra saada hieman hyvää seksiä sen edestä, että vetää erääksi ”tärkeimmäksi” politiikkansa päämäräksi tekijänoikeuksien kiristämisen…).

  Google on ehkä vähän liiankin suuri yhtiö, mutta ei sitä ongelmaa tällä tavalla hoideta >_> Eikä todellakaan konservatismin hyödyksi.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Immateriaali oikeuksista syntyviä tuloja kerätään veroparatiiseihin.

  Googlen,Applen, ja Microsoftin rojalttituloja yhtiöiden tavaramerkkien käytöstä kanavoidaan Irlannissa sijaitseviin tytäryhtiöihin. Irlantilainen tytäryhtiö auttaa Microsoftia välttämään vuosittin noin 500 milj. dollarin verran veroja. Wall Street Journalin mukaan Googlen ja Oraclen irlantilaiset tytäryhtiöt toimivat hyvin samalla periaatteela kuin Microsoft.
  Tutustukaa aiheeseen:

  http://www.intokustannus.fi/kirja/veroparatiisit/
  http://www.taxjustice.net/cms/front_content.php?idcatart=2
  http://www.facebook.com/pages/Tax-Justice-Network/143101379798

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Onko Ranskan tavoite Googlen verottamisesta siis lopuksi asiallinen teko, koska Google kanavoi immateriaalioikeuksistaan saatavia tuloja verottajan ulottumattomiin. Tai olisiko Ranskan presidentiltä jäänyt veroparatiisitililtä osuuksia saamatta, kun ottaa asiaan niin näkyvästi kantaa? Ne lailliset patentit… hm! ps. ”laillista” on kaikki mistä ei ole jäännyt kiinni tai ei ole tuomittu rangaistusta.

  Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Jos hyväksymme että yhteiskuntamme säänöt kirjoittaa monikansalliset pöytälaatikko yhtiöt veroparatiiseista käsin, niin keskustelu loppuu tähän. Jos emme hyväksy niin ehdotan, että siirtyisimme käsittelemään aihetta otsikon alle: veroparatiisit. Sisältöä ja ratkaisumalleja löytyy esim. kirjasta:
  http://www.intokustannus.fi/kirja/veroparatiisit
  tai edellä esittämistäni linkeistä.
  Avaan aiheen ja katsotaan kuinka käy.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin