Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Rick Falkvingen puhe 18.4.2009

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Rick Falkvingen puhe 18.4.2009

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Scoffa Scoffa 9 vuotta, 9 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Sain käsiini suomennoksen Rickin puheesta TPB:n tuomion julistamisen jälkeiseltä päivältä, joten jaetaan ihmeessä se tännekkin. Kyseessä on vapaaehtoistyönä suoraan Ruotsista tullut käännös.

  18. huhtikuuta 2009
  Rick Falkvinge (pp)
  Puheeni Tukholman Medborgarplatsilla

  Puheeni piraattimielenosoitukessa Medborgarplatsilla (mikä hyvin valittu paikka)

  Ystävät, kansalaiset, piraatit:
  Nimeni on Rick Falkvinge, ja olen Piratpartietin puolueenjohtaja.

  Yhteiskunta on julistanut ikäluokallemme sodan.
  Yhteiskunta on julistanut sodan tulevan sukupolven teollisuutta vastaan. Tulevan sukupolven kansalaisia, tulevan sukupolven yhteiskuntaan osallistumista vastaan.
  Poliitikot käyttäytyvät kuin epäpätevät känniset huppu-silmillä-elefantit jotka toitottelevat ympäriinsä kananmunapakkaamossa. He ovat digitaalisia analfabeettejä ja he tuhoavat yhteiskuntamme. Tällainen on täysin anteeksiantamatonta.

  Kaikki tämä vain koska he nöyristelevät vieraan valtion, eilispäivän dinosauruksen, edessä.
  He sanovat että Ruotsissa ei esiinny korruptiota. Miksi sitten tehtiin vuoden 2006 oikeudenvastainen ratsia vieraan vallan suorasta käskystä? Miksi kansallissankarimme Anakata, Tiamo ja Brokep tuomittiin Hollywoodin käskystä? Miksi esitutkintapoliisi Jim Keyzer lahjottiin antamalla hänelle huipputyöpaikka samasta Hollywoodista?
  Poliisi lahjottiin koska yhteiskunta on huomannut että on olemassa uusi väline, jonka avulla voimme keskustella yhteiskunnallisista asioista ilman sen hyväksyntää. Koska osaamme ajatella itse. Koska meitä ei enää voi kontrolloida.

  Niille poliitikoille jotka tuntevat Internetin uhkana itselleen sanon vain yhden asian: Häipykää valtiopäiviltämme !

  Sillä nyt on aika uudistaa. Rakentaa yhteiskunta uutta sukupolvea varten. Uuden sukupolven kansalaisia, uuden sukupolven teollisuutta, uuden sukupolven osallistumista varten.
  Tarvitsemme tulevaisuuteen uskovia poliitikkoja jotka eivät nöyristele eilispäivän dinosaurusten edessä. Nykyiset poliitikot on koeteltu, ja he ovat epäonnistuneet. He eivät rakenna vaan repivät ja tuhoavat. Siksi heidät on vaihdettava.

  Onneksi voimme tehdä sen. EU-vaalit ovat aivan ovella. Vaaliuurnat avataan jo 32 päivän päästä, 20. toukokuuta. Puhu ystäville, työ- ja kurssikavereille. Vain yhdessä voimme aikaansaada tämän muutoksen – sillä meillä ei ole Hollywoodin mainos- eikä lobbybudjettia. Mutta se mikä meillä on, se lyö Hollywoodia sormille, ja se on vaalisetelimme ja yleiset vaalit. Siksi meidän on puhuttava Piratpartietista ystäviemme kanssa. Siksi meidän on saatava myös ystävämme äänestämään. Siksi meidän on käytettävä EU-vaaleja lähettämään ankara varoitus:

  “Terästäytykää, tai joudutte ulos valtiopäiviltäkin..”

  Olemme piraatteja. Olemme piraatteja koska puolustamme kansalaisoikeuksia, koska uskomme tulevaisuuteen, ja koska haluamme uudistaa uutta sukupolvea varten.

  Nimeni on Rick Falkvinge, ja olen ylpeä piraatti !

  (tauko)
  Mene äänestämään !

  Translated by Pekka Lehtinen

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Milloinkas sinä, Scoffa, alat pitämään tällaisia puheita? :)

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Saas nähdä, samaa mietin tuossa itsekkin taannoin. Suomen poliittinen ilmapiiri vain tuntuu hieman olevan sitä, että liian innokkaasti ja näkyvästi asiansa esille tuovat leimataan vain yli-innostuneiksi teineiksi.

  Ei nyt ehkä sentään noin pahasti asia ole, eikä minukaan varmaan enää teiniksi voi verrata, hauskaahan se olisi ;)
  Kyllä täälläkin palopuheet vielä tulevat kun niille sopiva hetki on.

  Täytyy sanoa että Rickin puhe oli hyvin samankaltainen, jota minun suustani varmaan tulisi, asenteiltaan ja mielipiteiltään siis. Peesaan Rickiä täysillä dinosaurusten ja korruption suhteen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin