Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ruotsin nuorisojärjestöt yhdessä rintamassa

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ruotsin nuorisojärjestöt yhdessä rintamassa

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6 JoonasD6 9 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Ruotsin kristillisdemokraattinen nuorisojärjestö KDU (Kristdemokratiska Ungdomsförbundet) otti tänään myönteisesti kantaa ei-kaupalliseen tiedostonjakamiseen. Virallisilta sivuilta lainattua:

  Quote: – Det är dags att Sverige får en tidsenlig upphovsrätt anser KDUs förbundsstyrelse som har beslutat att förespråka att all icke-kommersiell kopiering av upphovsrättsskyddat material ska vara tillåten. Dagens lagstiftning är inte hållbar och går i en riktning som inte är rimlig med hänsyn till verkligheten, säger David Högberg, kulturpolitiskt talesman.

  – Lagstiftning måste vara förankrad i såväl goda sakskäl som den allmänna rättskänslan, och dagens upphovsrätt är inget av dessa. Upphovsmannens ensamrätt att kommersiellt nyttja sitt skapande är självklar, men därav följer inte att man kan förbjuda användande i privata sammanhang.

  Eli lyhyesti sanottuna tekijänoikeuslainsäädäntö ei ole ajan tasalla, ja kristillisdemokraattinuoret haluavat laillistaa ei-kaupallisen tekijänoikeudella suojatun materiaalin kopioimisen. Tämä tarkoittaa sitä, että kahdeksan kahdeksasta Ruotsin poliittisesta nuorisojärjestöstä on nyt yksimielisesti asettunut tiedostonjakamisen laillistamisen taakse.

  Näin käy kun aate politisoituu ja jokin taho vie sen poliittiselle areenalle: se leviää. Suomessa on jo aika pitkälti sama kulttuurillinen kahtiajako nuorten ja vanhojen välillä, mutta keskustelua hallitsee vielä vanhoillinen tekijänoikeusteollisuus. Poliittinen diskurssi alkaa muuttua varsinkin siinä vaiheessa kun Piraattipuolue on ollut mukana vaaleissa ja uhkaa viedä ääniä ja jäseniä, siis yleisesti ottaen kannatusta, muilta puolueilta.

  + piraattiliiton artikkeli

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Kuinka monta poliittista nuorisojärjestöä Suomessa on?

  Eikös täälläkin ole nuorison keskuudessa jo aikamoinen konsensus, joka pikku hiljaa sitten alkaa vuotamaan eduskunaan päin… toivottavasti.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin