Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ruotsin vasemmiston idea kirjastoille

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Ruotsin vasemmiston idea kirjastoille

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari Mikko Kunnari 9 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Nyt on ihan pakko sanoa, että tuollaisesta mallista olen puhunut jo PP:n alkuajoista lähtien, muistaakseni jo jollain foorumilla ennen PP:n olemassaoloa. Tosin olen sotkenut vielä YLE:nkin samaan soppaan. Faktahan on, että YLE:n Areena-palvelu on maailmankin mittakaavassa huomiota herättävä viritelmä. Tässä vedetään usein esiin rahoitusmallikortti, mutta se ei kiinnosta minua. Lopputulos kiinnostaa.

  Olen sitä mieltä, että tekijöitä tarvitaan ja että tekijöille tulee jollain järjestelmällä taata tuloja. Huom. tekijöille – välittämättä muista portaista. Tosin ihan hirveän suurta määrää tekijöitä tuolla ei pysty elättämään, joten järjestelmän syvempi olemus kaipaa aika lailla keskustelua, myös tekijöiden itsensä puolesta. Faktahan on myös, että etenkin muusikkoja on huimasti enemmän, mitä nykyinenkään järjestelmä pystyy elättämään. Vain murto-osa teoksista tulee edes koskaan suurien massojen tietoon.

  Pitää muistaa, että tämä järjestelmähän ei estä myyntiä ja tuloja muitakin reittejä pitkin, kuten juuri levy-yhtiöt, keikat, leffateatterit jne. Muutenkin lataamisella ei näytä tutkimuksien mukaan olevan negatiivista vaikutusta tekijöiden tuloihin, joten tuo raha olisi tekijöille pelkkää plussaa ja kuten uutisessa todettiin, mahdollistaisi useampien kohdalla kokopäiväisen työskentelyn kulttuurialalla.

  Kommentteja ystävät hyvät :)

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin