Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Ruuhijärven vankilakeikka

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Ruuhijärven vankilakeikka

Tämä aihe sisältää 14 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  snowballschance 8 vuotta sitten.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Itseasiassa totaaliudesta joutuu istumaan tuomion aina kokonaan.

  Viisi vuotta jos jaksaisi pakoilla tuomionluvun jälkeen, olisin vapaa mies. Kiistänen rikoksen ensin oikeudessa vedoten perustuslain pykälään ihmisten tasavertaisuudesta mainiten, että tiedän, ettei sillä kyllä mitään merkitystä tule tuomion kannalta olemaan. Tuomioon tulen kuitenkin ”tyytymään” eli vankilakeikka edessä on. Ei se ole kuin puoli vuotta :)

  AKL:n Mielipidevangin opas on aika näpäkkä infopaketti asiasta kiinnostuneille. http://akl-web.fi/totaali/opas

  Sen verran haluaisin kysyä, jos joku tietää, että kun olen kerran ehdolla eduskuntavaaleissa ja olen luultavasti juuri tuona hetkenä vankilassa (lain mukaan mahdollista), niin miten käy (teoriassa), jos minut valittaisiin eduskuntaan? Istuisin luultavasti tuomioni loppuun asti, kun se kerran on jo tuomittu (vaikka kansanedustajuus vapauttaakin asepalveluksesta), mutta miten tarkemmin? Olisiko minun pallillani joku sijainen ja pääsisin itse paikalle, jahka vapautuisin? Ei tällä varmaankaan kovin suurta käytännön vaikutusta ole, kun ei piraatit niin montaa saa Varsinais-Suomesta läpi, että minutkin sinne saataisiin, mutta kampanjoinnin aikana kysymystä varmaan tullaan pariin otteeseen kysymään. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä.

  Profiilikuva käyttäjästä Pirate0

  Pirate0

  said

  Jos kansanedustaja tuomitaan esim vankilaan niin kait eduskunta kokoontuisi päättämään siitä vapautetaanko edustaja tehtävistään. Todennäköisesti valtakunnanoikeus ei tässä tapauksessa kokoontuisi…

  Täältä löytyi esimerkkiä Ruuhijärven tapauksesta:

  http://www.nykypaiva.fi/kirjoitus/linnakundi-voi-olla-paivisin-kansan-edustaja

  tietenkin kaikkein parasta olisi että Ruuhijärvi suorittaisi vaikka kuuden kuukauden aseettoman palveluksen suomen harmaassa kuten tuhannet suomalaiset miehet tekevät tälläkin hetkellä.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  No siitä keskusteleminen on asia erikseen.

  Tilanteeni tulee olemaan jokseenkin erilainen, koska eduskuntavaalien ollessa olen jo saanut tuomion.

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Ruuhijärvi kirjoitti:
  Quote:Ei tällä varmaankaan kovin suurta käytännön vaikutusta ole, kun ei piraatit niin montaa saa Varsinais-Suomesta läpi, että minutkin sinne saataisiin, mutta kampanjoinnin aikana kysymystä varmaan tullaan pariin otteeseen kysymään.

  Nyt ollaan syvällä parodiahorisontin tuolla puolen. Näinä hetkinä en voi muuta sanoa, kuin että minä en keksinyt politiikkaa.

  Ööö… tuota … ööö… herran mahdollisuudet ovat hyvin binääriset eli saat joko hyvin vähän ääniä tai olet Varsinais-Suomen ääniharava.

  Edellisten valtiopäivien avajaisista oli poissa 4 kansanedustajaa, mm. Harri Jaskari oli esteellinen, koska hänen raastupakeikkansa oli siirretty vaalien jälkeen. Ja joku blondi lintsasi omalla lomalla ensimmäisen duunipäivän.

  Tähän sarjaan sopisi täydellisesti kansanedustaja, joka on linnassa (ei Turun) tai maanpaossa Somaliassa?. Tuo ylittäisi jo kansainvälisen uutiskynnyksenkin. Sittemmin voisit osallistua eurovaaliehdokkaaksi, jolloin voisit työskennellä Brysselissä? Nykystandardien mukaan olet nuhteeton, jollet ole omin käsin murhannut jotakuta. Tappoa tms. ei lasketa. Jos on pelivaraa niin oikeusistuimet pyrkivät vesittämään kansanedustajan tuomion alle vankeustuomion, jolloin Verkkouutisten mainitsemat lakipykälät eivät pääse vaikuttamaan tuomittuun kansanedustajaan.

  On myös mahdollista, että Absurdistanin oikeuslaitos haluaisi välttää poliitikkoa kuin ruttoa ja työntää sinut johonkin juridiseen limbotilaan neljäksi vuodeksi pelko perseessä siitä, että sinut valitaan uudelleenkin.

  Eduskunnassa voitaisiin käydä myös vilkkaita keskusteluja kansanedustajien etäosallistumismahdollisuudesta vankilasta käsin, puolesta ja vastaan. Eräänä painavana kysymyksenä olisi, voiko kansanedustajan velvoittaa tekemään töitään vankilassa, kun sama ei koske eduskuntatalossa satunnaisesti oleilevia.

  Postasin aiemmin tänne sen linkin Keskon tapauksesta, josta käy ilmi, että oikeuslaitos suhtautuu kovin vapaamielisesti omiin lakisääteisiin velvoitteisiinsa. Kannattaa tutustua, jotta tietää varautua perusjuttuihin.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  No siis, äänestäjäthän sen loppupeleissä tietenkin päättävät, mutta pääasiallisena tarkoituksenani on vain kerätä puolueelle niin monta ääntä kuin suinkin.

  Maanpaossa joutuisi olemaan viisi vuotta, joten liian aikaa vievää touhua :P Koen kuitenkin, että tämä nyt tekemäni on sopivasti balanssissa oman ajankäytön, oikeusjärjestelmän rasittamisen ja sen lainsäätäjille antaman poliittisen viestin kanssa.

  Profiilikuva käyttäjästä Henry Björklid

  Keskity tärkeimpään:
  Ala selvittämään saatko ottaa läppärin mukaan? Tod. näk. et saa.
  Selvitä mitä saa olla mukana?

  Henry

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Oikeastaan kaikki missä on jokin radiolähetin on kiellettyä. Kirjoja saa ottaa, ja niitä olisikin tarkoitus ottaa iso pino. Kirjoitusvälineet ovat varmasti myös kivoja, kun voi telkien takaa kirjoitella ja kaverit sitten muuttavat raapustukset virtuaaliseen muotoon. Television ja dvd-soittimen saattaa saada ottaa mukaan. Myös vanhemmat pelikonsolit saattavat olla sallittuja, mutta nämä kaikki vaihtelevat vankilakohtaisesti. Vielä en ole aivan varma mihin vankilaan minut pistetään, mutta Käyrän avovankila saattaa olla ihan todennäköinen. Tarvitsee tutustua kyseisen laitoksen käytäntöihin, vaikkakin sillä nyt ei sinänsä ole niin suurta merkitystä, kun tietää, ettei konetta saa ottaa mukaan. (Koneenkin saattaa saada, vedoten opiskeluun, mutta uskoisin olevan järkevämpää, että teen koulujuttuni koulussa kuin että alan repimään wlan-antenneja ja muita läppäristä irti.)

  Melko lukemis- ja kirjoituspainoitteista tullee ajanviettoni olemaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Henry Björklid

  Mutta jos läppärissä ei ole nettiyhteyttä? Eli voisi kirjoittaa, luoda ja touhuta, polttaa levykkeel tai antaa tikulla edelleen, muttei olisi tät ”radiolähetin tms”-zydeeniä?

  Minä ainakin haluaisin ZENini mukaan. Olen hullu kirjojen kuuntelija ja aina välillä eri kielillä.

  Henry

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Onkohan mistään edes saatavilla läppäriä, jossa ei ole wlania, bluetoothia ja muita herkkuja. Vaikka olisikin, voi koneen käsittääkseni saada vain poikkeustapauksessa, ja tämä olisi siis opiskelutarkoituksiin. En usko, että siellä saisi sen kanssa kirjoitella esseitä tai mitään.

  //Mutta kuten sanottu, tarvitsee ottaa tarkemmin selvää.

  Profiilikuva käyttäjästä Ruuhijarvi

  Ruuhijarvi

  said

  Tänään nyksähti eteenpäin. Kakkua sain 179 vuorokautta. Samalla sain asepalveluksen epäkohdille huomiota. ”Kansanedustajaehdokas tuomittiin vankeuteen” on jotenkin raflaava otsikko.

  http://yle.fi/alueet/turku/2011/01/turkulainen_eduskuntavaaliehdokas_joutuu_vankilaan_2289552.html
  http://verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=46577:piraattien-eduskuntavaaliehdokas-tuomittiin-vankeuteen&catid=2:kotimaa&Itemid=31

  Tiedä sitten, koska minut passitetaan telkien taakse…

  Profiilikuva käyttäjästä snowballschance

  Tämä on nyt vähän kornia, mutta onnittelut uutiskynnyksen ylityksestä.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin