Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

SDP – lolz

Tämä aihe sisältää 35 vastaukset, 9 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 5 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Ei se enää kovin suuri vitsi ole. Pian menee Vihreätkin niistä ohi. :p
  …ja sen jälkeen Piraatit. YARRRR!

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Rajansa poliittisella korrektiudellakin.

  Ei liene kovin syntistä jos politiikassa pitää vastapuolta vitsinä. :)

  Itse asiassa, pieni vittuilu piristäisi julkista keskustelua kummasti.

  Profiilikuva käyttäjästä Gagis

  Gagis

  said

  Enemmänkin sanoisin jos menee sillä linjalla että ei voi tällaista ketjua tehdä on jo niin jumittinut samaan äärikeskustamössöön kuin muut puolueet että uskottavuus menee saman tien jo silläkin. Koko ajatuskin on absurdi, etenkin kun Puuhkajalla on, kuten aina, hyvä pointti tarjottavanaan.

  Profiilikuva käyttäjästä viluttitanssija

  Kaikki ollaan lapsia. Lapsetkin on aikuisempia kuin me.
  Miettikää tätä! Äänestetään, lapuilla, vaikka lapsikin tietää mistä ne äänet oikeesti tulee: suusta!

  Profiilikuva käyttäjästä sarjuva

  sarjuva

  said

  jarkkoph kirjoitti:
  Quote:Gagis kirjoitti:
  [quote]Enemmänkin sanoisin jos menee sillä linjalla että ei voi tällaista ketjua tehdä on jo niin jumittinut samaan äärikeskustamössöön kuin muut puolueet että uskottavuus menee saman tien jo silläkin. Koko ajatuskin on absurdi, etenkin kun Puuhkajalla on, kuten aina, hyvä pointti tarjottavanaan.
  Itse en voi allekirjoittaa tälläistä tapaa toimia. Pahimmillaan se johtaa siihen, että kaltaiseni vasemmisto-liberaalit häviävät pois puolueen toiminnasta, koska esim. vihreät edustavat tässä suhteessa sittenkin parempaa vaihtoehtoa kuin piraattipuolue. Mikä saattaa tietysti olla toivottavaakin joidenkin henkilöiden taholta. Loppujen lopuksi vaalit ovat se missä näkee kumman linja on puolueen kannalta parempi.

  Puolue, jossa naureskellaan muille puolueille ei ole ainakaan minulle sopiva paikka toimia se on ainakin itselleni selvää.[/quote]
  Missä suhteessa virheät edustavat parempaa vaihtoehtoa, ei ainakaan rahoituksen avoimuuden suhteen imo. Kaikki Piraattipuolueelle yli 300 euroa lahjoittaneet tahot ovat julkista tietoa, joka on tilattavissa nimellistä korvausta vastaan puolueelta (en nyt muista perusteluja miksei niitä suoraan julkistettu netissä, mutta jotain päteviä argumentteja sitä vastaan oli).

  Mitä tällaisen vasemmistolaisen anarkistin ja liberaalin välimaastossa olevan ihmisen mielipiteeseen tulee, niin ne retiisit jotka saivat Natosaaren ja leppoisan oloisen julkkispapin sinne europarlamenttiin, ja näiden retiisien keski-iän ollessa yli 60 vuotta, en oikein usko että vahvasti SDP:hen leimautuneet ihmiset ovat muutenkaan kiinnostuneet Piraattipuolueen agendan edistämisestä muuta kuin äänestäjien viemismielessä joskus hamassa tulevaisuudessa.

  Turhaa jäykistelyä on syytä välttää, se kun nostaa henkistä ikää ihan reippaasti noiden senioripuolueiden tasolle pahimmillaan. Rapatessa roiskuu, ja jokaisen sanomiset ovat hänen itsensä vastuullaan. Leikkiä pitää myös kestää. Sen sijaan herneiden ja muiden palkokasvien viljely kannattaa vain kasvualustan ravinteiden huolettaessa. Eikä niitä herneitä kannata tunkea joka aukkoon. (tietty puoluehallituslaisten kohdalla rima on korkeammalla, mutta ei tämä ketju ainakaan minusta täytä limbon tunnusmerkkejä)

  Mitä vasemmistolaisten poissavustamiseen tulee, niin voihan sitä olla paranoidi tai sitten ottaa asioista selvää: ketjun aloittaja on (muistaakseni) ollut Vasemmistonuorien toiminnassa mukana ja omaa vieläkin hyvä kontaktit sinne.

  Jotenkin masentavaa, että tällaista keskustelua käydään juuri sananvapaus-kannanoton hyväksymisen jälkeen. Huvittavaakin.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  jarkkoph: ”Itse en voi allekirjoittaa tälläistä tapaa toimia. Pahimmillaan se johtaa siihen, että kaltaiseni vasemmisto-liberaalit häviävät pois puolueen toiminnasta”

  Oikeistoliberaalina sanon, että lähtekää pois, jos kerran aikansa elänyt vasen-oikea-akseli on poliittisen suuntautumisenne tärkein määrittäjä. Itse osaan kyllä nauraa Zyskowiczille ja Sasillekin, sillä minulla on täysin hyvät perusteet nauraa heidän sanomisilleen.

  Yhtä hyvin voisi sanoa, että juuri te vasemmisto-liberaalit saavat PP:n näyttämään lähinnä laumalta anarkisteja: kadunvaltaajilta, seinätöhertelijöiltä ja niiltä varkailta joiksi TTVK meitä syyttää, ja että tämmöisen mielikuvan luodessanne puolestanne karkoitatte kaikki sellaiset ihmiset, jotka arvostavat vapaata markkinataloutta ja yksityisomistusta. Yritän kuitenkin kestää, vaikka seura ei kaikilta osin mielytäkään. Suuri osa meistä on kuitenkin aivan fiksua porukkaa.

  jarkkoph: ”koska esim. vihreät edustavat tässä suhteessa sittenkin parempaa vaihtoehtoa kuin piraattipuolue”

  Vihreillä on omat vasemmistosympaatikkonsa, stalistit, joita äärikeskustalainen perusvihreä ei halua ärsyttää. Stalinistit ovat Vihreissä varmaan siitä syystä, että Vihreät ajavat ympäristökuormituksen vähentämistä teknologian sijasta lähinnä kulutuksen alasajolla. Heille kuitenkin kapitalismin alasajo on itsetarkoitus, eikä keino vähentää ympäristökuormaa, mutta yhteisellä tavoitteella kuitenkin toimivat.

  Vähän samaa menoa se täälläkin on, kun on tekijänoikeusrationalistit ja anarkistit saman katon alla. Sama päämäärä on yhdelle välinearvo toiselle itseisarvo. Voimme toki ottaa mallia Vihreistä ja pyrkiä olemaan oikein korrekteja toisia puolueita kohtaan, jottei kumpikaan ryhmä voisi siitä vaikka *gasp* pahoittaa mieltänsä.

  Se, että emme ole sidottu vasen-oikea-akselilla pitäisi tarkoittaa sitä, että voimme nälväillä kenelle hyvänsä puolueelle heidän toimiensa ansaitessa nälväilyä… ei suinkaan sitä, että joutuisimme koherentin vasen-oikea-kannan puutteesta kumartamaan joka suuntaan. Vihreistä vähän jää tuommoinen kaikelle kumartelemisen tunne… mutta se johtuu varmaan myös halusta pysyä huokuttelevana hallituskumppanina kenelle hyvänsä.

  Pliis, ei nyt sorruta äärikeskustaan, jookosta eiköstä?

  Profiilikuva käyttäjästä Teppo

  Teppo

  said

  Ihan miten vain, mutta toisen uskontoa ja poliittista näkemystä ei saisi koskaan väheksyä. Mutta siitäkös sitten piraatit välittää?

  Siis tokihan saa mollata muiden näkemyksiä, sitähän piraatit tekevät kokoajan, mutta mitään korkealentoisempaa se ei kehitä ja jossain vaiheessa rikotaan jopa lakia, joko julkisella loukkauksella tai jopa kansanryhmää vastaan kiihottamisella, mutta sehän taitaa piraattien itseisarvo ollakkin?

  PS. Kovin on ollut ”liiton” hallitus vaitonainen viimeisimpiä keskusteluja kohtaan.

  Profiilikuva käyttäjästä Joker_

  Joker_

  said

  @Teppo

  Uskonto nyt ei liittynyt keskusteluun lainkaan. Poliittisia näkemyksiä saa väheksyä jos siltä tuntuu. Hyvät perustelut ovat tietysti paikallaan, mutta eipä niitä mikään laki edellytä.

  Piraatit toki mollaavat muiden näkemyksiä. Miten tässä kohtaa erotaan muista puolueista, yhdistyksistä, järjestöistä tai organisaatioista? Mollaaminen hyvin perustein on jopa toivottavaa. Poliittisessa keskustelussa saa esittää kärkeviäkin mielipiteitä.

  En todellakaan näe, että tässä threadissa olisi millään tavalla syyllistytty johonkin julkiseen loukkaukseen. Puolueen näkemyksien mollaaminenko tällaista on? Siihen taitaa sitten syyllistyä vähintään joka toinen suomalainen.

  SDP:n ristiriitaiset näkemykset rahoituksen avoimuudesta ansaitsevat kyllä kriittistä huomiota eikä sitä ole mikään pakko esittää poliittisesti absoluuttisen korrektisti.

  Muoto ei koskaan ole sisältöä tärkeämpää. Eikö tämä ole ihan perustujuttuja debatissa?

  Mistä liitosta ja hallituksesta puhut? Tämä jäi hämärän peittoon.

  Profiilikuva käyttäjästä Teppo

  Teppo

  said

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:@Teppo

  Uskonto nyt ei liittynyt keskusteluun lainkaan.

  Olenko muuta väittänyt?

  Quote:Poliittisia näkemyksiä saa väheksyä jos siltä tuntuu. Hyvät perustelut ovat tietysti paikallaan, mutta eipä niitä mikään laki edellytä.

  Poliittisia näkemyksiä voi tietyllä tapaa väheksyä, mutta mielestäni se ei ole väheksyntää, jos todetaam vain ”naurettavia”, johon piraatit kokoajan syyllistyvät.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:@Teppo

  En todellakaan näe, että tässä threadissa olisi millään tavalla syyllistytty johonkin julkiseen loukkaukseen.

  Olenko muuta väittänyt? Mutta se ei tarkoita, etteikö voisi syyllistyä, kuten mainitsinkin.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Mistä liitosta ja hallituksesta puhut? Tämä jäi hämärän peittoon.

  Niinkuin missä yhteydessä?

  Ylipäätään olisi kovin mielenkiintoista, jos piraatit aivan avoimesti lähtisi esim. TV-haastattelussa haukkumaan eri puolueita. Mutta kuten jo aiemmin olen maininnut, niin piraatit ovat täysin untuvikkoja kaikessa ja näin ollen sen viimeisen virheen julkisesta mollamisesta piraatit voisi ihan hyvin tehdäkkin.

  Profiilikuva käyttäjästä Joker_

  Joker_

  said

  @Teppo

  Toit siis uskonnon esille seuraavassa lauseessasi:

  Quote:Ihan miten vain, mutta toisen uskontoa ja poliittista näkemystä ei saisi koskaan väheksyä.

  Eli, kunhan huomautin tuon takia.

  Quote:Poliittisia näkemyksiä voi tietyllä tapaa väheksyä, mutta mielestäni se ei ole väheksyntää, jos todetaam vain ”naurettavia”, johon piraatit kokoajan syyllistyvät.

  Siis, nyt en ymmärrä. Tarkoitatko, että naurettavaksi toteaminen on väheksyntää vai ei? Ainakaan tässä threadissa ei ole ollut kyse vain naurettavaksi toteamisesta vaan perustellusta kritiikistä. Mitä siis tarkoitat sillä, että syyllistymme väheksyntään jatkuvasti?

  Quote:Olenko muuta väittänyt? Mutta se ei tarkoita, etteikö voisi syyllistyä, kuten mainitsinkin.

  Väitit sen olevan piraattien itseisarvo.

  Quote:Niinkuin missä yhteydessä [puhuin liitosta ja hallituksesta]?

  Esimerkiksi edellisessä kommentissasi. Lainaan sen tähän varmuuden vuoksi.

  Quote:PS. Kovin on ollut ”liiton” hallitus vaitonainen viimeisimpiä keskusteluja kohtaan.

  Quote:Ylipäätään olisi kovin mielenkiintoista, jos piraatit aivan avoimesti lähtisi esim. TV-haastattelussa haukkumaan eri puolueita. Mutta kuten jo aiemmin olen maininnut, niin piraatit ovat täysin untuvikkoja kaikessa ja näin ollen sen viimeisen virheen julkisesta mollamisesta piraatit voisi ihan hyvin tehdäkkin.

  Piraattien näkemykset ovat mielestäni ihan perusteltuja, joten tuskin mihinkään trolli-tyyppiseen haukkumiseen syyllistyvät.

  Jos taas haukkumisella tarkoitat provosoivasti esitetty, perusteltuja näkemyksiä, niin mielestäni painotat aivan liikaa sitä, miten viesti tuodaan esille sen sisällön kustannuksella.

  Profiilikuva käyttäjästä Teppo

  Teppo

  said

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Toit siis uskonnon esille seuraavassa lauseessasi:

  Sinä näemmä käytät nimimerkkiä Joker_. Siis kunhan vain huomautin.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Siis, nyt en ymmärrä. Tarkoitatko, että naurettavaksi toteaminen on väheksyntää vai ei? Ainakaan tässä threadissa ei ole ollut kyse vain naurettavaksi toteamisesta vaan perustellusta kritiikistä. Mitä siis tarkoitat sillä, että syyllistymme väheksyntään jatkuvasti?

  Ensimmäinen viesti ei ollut kovinkaan perusteltu. Tietysti kyse on näkemyksestä, mutta kuten sanoin, piraattien näkemykset ovat vielä melko nuoria.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Väitit sen olevan piraattien itseisarvo.

  Niin? En ole kuitenkaan väittänyt, että sitä olisi juuri tässä viestiketjussa tehty tai edes tässä foorumissa. Mutta sitä on kuitenkin tapahtunut julkisilla foorumeilla.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Esimerkiksi edellisessä kommentissasi. Lainaan sen tähän varmuuden vuoksi.

  [quote]PS. Kovin on ollut ”liiton” hallitus vaitonainen viimeisimpiä keskusteluja kohtaan.[/quote]

  Jaa, olisit heti sanonut. Tarkoitin piraatti”liittoa” ja pistin lainaukset, koska piraattiliitto on hakemassa itseään puolueeksi.

  Joker_ kirjoitti:
  Quote:
  Piraattien näkemykset ovat mielestäni ihan perusteltuja, joten tuskin mihinkään trolli-tyyppiseen haukkumiseen syyllistyvät.

  Kyllä ihan ”torlli-tyyppistä” kirjoittelua on yleiset foorumit täys. Vaikka ei ne tietysti itse näkemyksiä saata muuttaa huonoiksi. Mutta tosi asia on kuitenkin se, että jos tälläistä ”trolli-tyyppistä” jauhantaa tulee vähänkään julkisesti, niin kannatus monenkin osalta Suomessa lakkaa siihen. Tästä on niin paljon esimerkkejä olemassa.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Teppo: ”Ihan miten vain, mutta toisen uskontoa ja poliittista näkemystä ei saisi koskaan väheksyä.”

  Poliittista näkymystä saa väheksyä saa ihan miten paljon lystää. Uskonnon väheksymistä on rajoitettu jumalanpilkkapykälällä, joka on käytännössä jätetty soveltamatta jo vuosikymmenien ajan sen johdosta, että riitelee törkeästi uskonvapauden kanssa.

  On ero siinä, väheksyykö toisen mielipidettä (koska pitää hänen antamiaan perusteluita) tai häiritseekö poliittisen puolueen tai uskonnollisen yhteisön toimintaa omankädenoikeudella. Oikeus kokoontua, oikeus mielipiteeseen ja sen asialliseen ilmaisuun, oikeus uskonnon harjoittamiseen, ovat osa sananvapautta. Jumalanpilkkakaan ei rajoita tätä vapautta. Samaten ei kritiikki estä puolueen toimintaa.

  Minä en ole nähnyt täällä mitään kunnianloukkaukseen yltävää valheiden levittelyä, en väkivaltaan yllyttämistä tai muutakaan liian pitkälle vietyä toisen puolueen ja heidän edustajiensa vähättelyä.

  Teppo: ”Mutta siitäkös sitten piraatit välittää?”

  Piraatti arvostaa enemmän sananvapautta kuin oikeutta elää elämänsä kohtaamatta yhtäkään mielipidettä joka olisi omien arvojensa vastainen. Joten, jos nyt korostetaan asia äärimmilleen, en todellakaan välitä vaikka vetäisit herneen nasaaliin.

  Sitäpaitsi, etkö sinä ole forumilla yksinomaan mollataksesi puoluetta, mutta osallistumatta sen kummemmin rakentavaan keskusteluun? Tuolla ”Sähköinen viestintä” threadissä, jossa keskusteltiin suojaamattoman WLANin tapaturmaisesta väärinkäytöstä, et suostunut millään lailla kommentoimaan esittämiäni argumentteja vaikka joku muukin minun siksi olisi kiinnostunut vasta-argumentaistasi.

  Koska, et kerran osaa asiasta keskustella, vaan tulet pelkästään saarnaamaan omiasi, oma käytöksesi vaikuttaa enemmän poliittisen toiminnan häiritsemiseltä, kuin kritisoimiselta. Mutta, sanottakoon toki, että ei me sinua pois haluta – päinvastoin. Elävöität foorumia mukavasti.

  Teppo: ”…tai jopa kansanryhmää vastaan kiihottamisella…”

  Ottaen huomioon, että tässä topikissa ei ole ollut puhe maahanmuuttajista, tuo on melkein natsikortin kaltainen heitto. Hieno semmonen.

  Profiilikuva käyttäjästä Teppo

  Teppo

  said

  whiic kirjoitti:
  Quote:
  Uskonnon väheksymistä on rajoitettu jumalanpilkkapykälällä, joka on käytännössä jätetty soveltamatta jo vuosikymmenien ajan sen johdosta, että riitelee törkeästi uskonvapauden kanssa.

  Kuten jo todettiin: Uskonto ei ole sinänsä nyt puheenaihe.

  whiic kirjoitti:
  Quote:On ero siinä, väheksyykö toisen mielipidettä (koska pitää hänen antamiaan perusteluita) tai häiritseekö poliittisen puolueen tai uskonnollisen yhteisön toimintaa omankädenoikeudella. Oikeus kokoontua, oikeus mielipiteeseen ja sen asialliseen ilmaisuun, oikeus uskonnon harjoittamiseen, ovat osa sananvapautta. Jumalanpilkkakaan ei rajoita tätä vapautta. Samaten ei kritiikki estä puolueen toimintaa.

  Laissa kuitenkin puhutaan kunnianloukkauksesta, riippumati aiheesta.

  whiic kirjoitti:
  Quote:Minä en ole nähnyt täällä mitään kunnianloukkaukseen yltävää valheiden levittelyä, en väkivaltaan yllyttämistä tai muutakaan liian pitkälle vietyä toisen puolueen ja heidän edustajiensa vähättelyä.

  Niin, en edelleenkään ole muuta väittänytkään.

  whiic kirjoitti:
  Quote:
  Piraatti arvostaa enemmän sananvapautta kuin oikeutta elää elämänsä kohtaamatta yhtäkään mielipidettä joka olisi omien arvojensa vastainen. Joten, jos nyt korostetaan asia äärimmilleen, en todellakaan välitä vaikka vetäisit herneen nasaaliin.

  En kannata vastuutonta sananvapautta ja siitä syystä toisen poliittista ja uskonnollista mielipidettä pitää kunnioittaa. Sananvapaus on niilläkin, joita ole väheksymässä.

  whiic kirjoitti:
  Quote:Sitäpaitsi, etkö sinä ole forumilla yksinomaan mollataksesi puoluetta, mutta osallistumatta sen kummemmin rakentavaan keskusteluun? Tuolla ”Sähköinen viestintä” threadissä, jossa keskusteltiin suojaamattoman WLANin tapaturmaisesta väärinkäytöstä, et suostunut millään lailla kommentoimaan esittämiäni argumentteja vaikka joku muukin minun siksi olisi kiinnostunut vasta-argumentaistasi.

  Minulla ei ollut sinun juttuihisin mitään lisättävää, ne oli jauhettu jo. Kuten sinun ”pullakahviutopiasi”.

  whiic kirjoitti:
  Quote:Koska, et kerran osaa asiasta keskustella, vaan tulet pelkästään saarnaamaan omiasi, oma käytöksesi vaikuttaa enemmän poliittisen toiminnan häiritsemiseltä, kuin kritisoimiselta. Mutta, sanottakoon toki, että ei me sinua pois haluta – päinvastoin. Elävöität foorumia mukavasti.

  On sellainen viisaus: ”Se parhaiten nauraa, joka viimeiseksi nauraa”.

  whiic kirjoitti:
  Quote:
  Ottaen huomioon, että tässä topikissa ei ole ollut puhe maahanmuuttajista, tuo on melkein natsikortin kaltainen heitto. Hieno semmonen.

  Ai, sinusta vain maahanmuuttajat ovat kansanryhmä?

  Profiilikuva käyttäjästä Joker_

  Joker_

  said

  @Teppo

  Nimimerkkinikään ei liity keskusteluun enkä sitä ole mitenkään esille tuonut. Sinä sen sijaan toit uskonnon mukaan keskusteluun.

  Ketjun ensimmäinen viesti oli tarpeeksi perusteltu. Kuka tahansa näkee linkatut uutiset lukemalla SDP:n ristiriitaisen linjan rahoituksen avoimuuden suhteen.

  Quote:Niin? En ole kuitenkaan väittänyt, että sitä olisi juuri tässä viestiketjussa tehty tai edes tässä foorumissa. Mutta sitä on kuitenkin tapahtunut julkisilla foorumeilla.

  Melko heikkoa yrittää syyllistää Piraattipuoluetta sen perusteella, mitä joku jossain julkisilla foorumeilla kirjoittelee. Miten Piraattipuolue tähän olisi syyllinen? Ovatko nämä ko. keskustelijat edes puolueen jäseniä?

  Quote:Jaa, olisit heti sanonut. Tarkoitin piraatti”liittoa” ja pistin lainaukset, koska piraattiliitto on hakemassa itseään puolueeksi.

  En siis edelleenkään ymmärrä mitä tarkoitat. Piraattiliitto ei todellakaan ole hakenut puoluerekisteriin, Piraattipuolue sen sijaan on. Piraattipuolueen nimi on Piraattipuolue riippumatta sen statuksesta puoluerekisterissä.

  Sotketko nämä kaksi asiaa vahingossa vai tarkoituksella?

  Quote:Kuten jo todettiin: Uskonto ei ole sinänsä nyt puheenaihe.

  Tästä olen huomauttanut, mutta silti viimeisimmässäkin viestissä edelleen otat sen esille. Viittaan siis seuraavaan lauseeseen:

  Quote:En kannata vastuutonta sananvapautta ja siitä syystä toisen poliittista ja uskonnollista mielipidettä pitää kunnioittaa. Sananvapaus on niilläkin, joita ole väheksymässä.

  Haluatko tuoda sitä esille vai et?

  Väheksyminen ei vie kenenkään sananvapautta, joten viimeinen lause on kummallinen.

  Quote:Minulla ei ollut sinun juttuihisin mitään lisättävää, ne oli jauhettu jo. Kuten sinun ”pullakahviutopiasi”.

  ”pullakahviutopiaan” vastaaminen on liian hankalaa, joten jätät sen sikseen ja haukut vertausta vailla mitään perusteluita?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 33)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin