Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Soininvaara lyttää kasettimaksun

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Soininvaara lyttää kasettimaksun

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 8 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Osmo Soininvaaralta tuli hyvä verkkokirjoitus yksityisen kopioinnin hyvitysmaksusta: ”Kasettimaksu menköön C-kasetin mukana”.

  Muutamia poimintoja:

  ”Teostomaksusta on tullut vero, jolla on korkeintaan teoreettinen yhteys kotimaisen musiikin tai kotimaisten videotallenteiden kopiointiin. Ostamalla varmuuskopiointia varten ulkoisen kovalevyn tukee muun muassa kotimaista dokumenttielokuvaa. Kannatan kotimaisen dokumenttielokuvan tukemista, mutta ei kai kukaan naama vakavana yritä väittää, että nämä verotettavat tallenteet täyttyisivät kotimaisista dokumenttielokuvista. Kyse on siis ainakin tältä osin veroista eikä mistään hyvitysmaksusta.”

  ”Teostomaksu ei ole enää mikään hyvitysmaksu niin kuin se oli C-kasettien aikana. Siitä on tullut kulttuurivero joka lätkitään melko sattumanvaraisena pisteverona sinne tänne. Tarkoituksena on ilmeisesti saada aikaan valtion budjetin ulkopuolinen mikroelektroniikkavero, joka kohdistetaan kaikkeen elektroniikkaan, ilman että verotettavalla kohteella olisi mitään yhteyttä rahoitettavaan kohteeseen.

  Satunnaiset pisteverot ovat talousteoreettisesti erittäin huono verotusmuoto. Ajatelkaamme, että sotainvalidit saisivat oikeuden verottaa sinisiä villatakkeja, partiolaiset kumisaappaita ja suksivoiteista kerättäisiin erityisverolla rahaa syöpälapsille. Kuka näitä voisi vastustaa, siis sotainvalideja, partiolaisia ja syöpälapsia? Pisteverot kuitenkin vinouttavat käyttäytymistä. Vähemmän sinisiä villapuseroita ja enemmän sinisiä puuvillaisia puseroita tai punaisia villapuseroita. Enemmän kitkapohjasuksia voideltavien sijaan ja vähemmän kumisaappaita.”

  ”Teostoveron tuotto, kuusi miljoonaa, on niin pieni, ettei moisen takia kannattaisi pitää yllä koko järjestelmää. Kulttuuri on rahansa ansainnut, mutta hoidettakoon asia yleisten verojen kautta.”

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin