Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Sormenjälkitunnisteet tulevat passeihin

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Sormenjälkitunnisteet tulevat passeihin

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti Ahto Apajalahti 10 vuotta, 1 kuukausi sitten.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Ahto Apajalahti

  Suomessa on valmisteilla hallituksen esitys, jonka myötä passia varten kerätään jokaiselta passin hakijalta sormenjälki. Tämä juontaa juurensa EU-asetukseen, jossa digitaalinen kasvokuva ja sormenjälkitunniste määrätään pakollisiksi EU-maiden passeihin. Digitaalinen kasvokuva on jo otettu Suomessa käyttöön, nyt otetaan sormenjäljet. Suomalaisena erityispiirteenä sormenjäljet tallennetaan myös kansalliseen rekisteriin, jota poliisi voisi kaavailujen mukaan käyttää hyvin laajasti rikostutkintaan. Monet maat eivät aio luoda sormenjäljistä rekisteriä ollenkaan, ja nekin joihin tulee rekisteri, eivät käsittääkseni ole antamassa ainakaan näin laajoja oikeuksia poliisille rekisterin hyväksikäyttöön kuin mitä Suomessa esitetään.

  Sormenjälkirekisteristä on tulossa tämän ja ensivuoden ehkä kuumin yksityisyydensuojakysymys Suomessa.

  Tällä hetkellä esitys on siinä vaiheessa, että luonnos hallituksen esitykseksi on käynyt lausuntokierroksella. Luultavasti vielä ennen vuoden loppua hallituksen esitys saa lopullisen muotonsa ja etenee sitten eduskuntaan.

  Piraattipuole lähetti lokakuun alussa perusteellisen kannanoton sisäasiainministeriölle ja otakantaa.fi-keskustelupalstalle. Kannanoton voi käydä lukemassa täältä. Aiempi ja lyhyempi lehdistötiedotteemme, joka sai myös jonkin verran näkyvyyttä verkkolehdissä, löytyy puolestaan täältä.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin