Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinn

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinn

Tämä aihe sisältää 5 vastaukset, 5 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä pecatus pecatus 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Letesgubbe

  Letesgubbe

  said

  Suomi joutumassa USA:n tarkkailulistalle lääkehinnoittelun takia
  ….
  ”- Pahoittelemme päätöstä, emme pidä sitä oikeudenmukaisena ajatellen Suomen yleistä toimintalinjaa näissä patentti- ja tekijänoikeuskysymyksissä. Suomihan on näissä asioissa ollut maailman kärkiluokkaa, Väyrynen totesi Washingtonissa Ylelle.”

  http://verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=2660:suomi-joutumassa-usan-tarkkailulistalle-laeaekehinnoittelun-takia&catid=2:kotimaa&Itemid=4

  (Yleensä en kommentoi tänne jättämiäni uutisia, mutta nyt on pakko: ymmärrän hyvin miten ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrystä (kesk.) mahtaa kismittää. Ajatelkaa nyt itse, Suomi, maa, joka loi Lex Karpelan, voiko syvempään enää kumartaa!)

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Kuten Piraattipuolueen lääkepatenttien vaihtoehdossa seisoo, niin tällä hetkellä valtiot pulittavat lääkefirmoille suurimman osan niiden tuloista. Jenkit on nyt vetänyt herneen nenään, kun kela kannustaa hankkimaan halvemman lääkkeen (joka ei itkun määrästä päätellen ole todennäköisesti jenkkiläinen). Suomi on edelläkävijänä menossa oikeaan suuntaan ja eiköhän sieltä tule muitakin kohta perässä, kun alkaa säästetyistä rahoista levitä huhuja. Kiitokset siis valtiolle piraattimaisesta päätöksestä!

  Profiilikuva käyttäjästä Frey

  Frey

  said

  Tästä kirjoitti myös Docendon Mediuutiset:
  http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article278786.ece
  ”Kauppalain määräysten mukaisesti Yhdysvallat tarkastelee vuosittain teollis- ja tekijänoikeuksien suojan tasoa muissa maissa, kertoo Ulkoministeriön maaliskuinen tiedote. Ne maat, joiden ei katsota tarjoavan riittävää ja tehokasta suojaa, asetetaan erityiselle tarkkailulistalle. Hallinnon toimet pyritään kohdistamaan erityisesti näihin maihin tilanteen kohentamiseksi. Ongelmia pyritään ratkomaan lähinnä diplomatian keinoin, sillä suoranaisia vastatoimia Yhdysvallat ei voi ottaa käyttöön Maailman kauppajärjestön WTO:n jäsenmaita kohtaan.”

  http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/article239730.ece
  ”- Suomen kanta haluttiin prosessiin mukaan, jotta Yhdysvaltain viranomaiset eivät tekisi päätöstä tarkkailulistasta vain amerikkalaisen lääketeollisuuden antaman tiedon perusteella, kertoo kaupallinen neuvos Mary-Anne Nojonen ulkoasiainministeriöstä.

  Nojosen mukaan kyse on Suomen maineesta.

  – Vaarana on että kuva Suomesta innovaatioystävällisenä maana kärsii, vaikka teollisoikeudet ovat Suomessa kunnossa. Paikka tarkkailulistalla saattaisi vaikuttaa myös ulkomaisten yritysten investointipäätöksiin, Nojonen toteaa.”

  Tätä varjohallituspainostustahan mielestäni sovellettiin ainakin 2006 pirate bay -ratsiaan ja tietysti lukemattomiin muihinkin tapauksiin asioissa, missä monikansallisten megayhtiöiden rahat ovat kyseessä. Keskipohjanmaa -lehdessäkin oli muutama palstaneliösentti uhrattu tälle asialle, mutta minusta voisi enemmänkin rummuttaa..

  Profiilikuva käyttäjästä Mikko Kunnari

  Lähinnä tuo Suomen meneminen sille listalle saa sen itse listan maineen kärsimään. Kyseessä näyttää tosiaankin nyt olevan ihan vastaava tilanne lääketeollisuuden ja valkoisen talon välillä, mitä TPB-jutussa oli viihdeteollisuuden ja valkoisen talon välillä. Mielenkiintoista nähdä millasta lappua sieltä tulee eduskuntaan ja miten ne siihen reagoi. Toivottavasti ei ainakaan päästä lusikallista pöksyyn turhasta, kuten länsinaapurissa.

  No myös tämä asia tuo kannatusta piraattipuolueille.

  Profiilikuva käyttäjästä pecatus

  pecatus

  said

  Vaan mitäs ihmettä. Eikös tuossa ole kuitenkin kysymys nimenomaan siirtymisestä puhtaampaan kapitalismiin, ja siitä sitten vikisevät vaikka sitä kovasti ympäriinsä tyrkyttävät? Ei Suomessa apteekista ”piraattilääkkeitä” saa, vaan näiden kyseisten lääkkeiden patenttiaika vain on mennyt umpeen, jonka ansiosta joku muu kykenee tekemään lääkkeen ehkä halvemmalla. Mikäli kyseessä sitten on aivan vastakeksitty lääke, jota ei saa kuin yhdeltä ja tietyltä yritykseltä, tulee Kelalta tuet sitten nimenomaan ko. lääkkeeseen.

  Kun on halvin, kerta..

  Käsittääkseni puhtaasti kapitalistisen idean mukaan mitään tukia ei kai pitäisi maksaa muutenkaan, ikinä, mutta JOS valtio välttämättä haluaa tukea jotain, niin sitten halvinta/tehokkainta mahdollista.

  ”Johtopäätös: Suomi on kapitalistisempi kuin Ameriikka..” – Nikke Knatterton

  Nojo. Naljailu sikseen. Jokainen valtio haluaa tietty tukea omaa teollisuuttaan, mutta tämä jos mikä lähentelee kaksinaismoralismia. :S

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin