Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Surffailua…

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Surffailua…

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä soraneuvos soraneuvos 9 vuotta, 7 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä mabe

  mabe

  said

  Aikani kuluksi harrastin ”Googlausta” käyttäen hakusanoina hallituksen jäsenten nimiä. Tavaraa tulee kyllä kiitettävästi…ei kaikkea varmaan kukaan jaksa läpi käydä. Kuitenkin sieltä nousee joku joka ylittää kiinnostavuus kynnyksen. Nyt nousi esiin seuraava sivu:

  http://jaga.blogit.uusisuomi.fi/2009/06/02/annameko-piraattipuolueelle-elintilaa/

  Kyseessähän on siis blogi jota kirjoittaa:

  Quote:”Lars-Erik Wilskman, Järvenpää
  Hiukan sarkastinen 57-vuotias valtiotieteen maisteri. Asuu perheineen Järvenpään keskustassa ja on useimmiten tavattavissa Loutin koirapuistossa 17-18 välillä, jos ei sada, cockerspanieli Toton kanssa.”

  Kirjoitusta on kommentoinut myös varapuheenjohtaja Harri Kivistö.
  __________

  Jospa sitten omia ajatuksiani blogikirjoituksen ja sen saamien kommenttien tiimoilta. Saattavat olla kärkeviä ja jopa provosoivia. Tarkoitus olisi saada lukija ajattelemaan ja ottamaan asiallista kantaa.

  Quote:Lars-Erik Wilskman kirjoittaa:
  Suomeen ollaan taas rekisteröimässä uutta puoluetta. Piraattipuolue on syntymässä. Onko tälle puolueelle tilausta ja jos on niin miksi?

  Kirjoittaja itse vastaa aika pitkälti asettamaansa kysymykseen: ”Mielestäni Piraattipuolueen synty on osoitus Internetin mullistavasta vaikutuksesta globaalilla tasolla. On syntynyt joukko, jolle netti on keskeisin asia elämässä. Nyt käydään taistelua siitä kuka sitä hallitsee käyttäjät, kaupalliset palveluntarjoajat vai valtiot. Ei ihan pieni asia.”

  Siis on syntynyt kansalaisjoukko joka elää pitkälti netin kautta ja siksi tarvitsee puoluetta. Tämä joukko muodostuu pääasiassa nuorista ja nuorista aikuisesta, siis heistä jotka syntyivät tähän netti aikaan. Heistä useille on ominaista se etteivät arvosta niitä joille netti ei ole tullut ”äidin maidon” mukana, nämä vanhat kummajaiset ovat heille jatkuvan irvailun ja provosoinnin kohteita.

  Niinpä siis taistelua netistä käydään käyttäjien kesken, ikäryhmien välillä, käyttäjät vastaan palveluiden tarjoajat, valtiot vastaan käyttäjät jne.

  Quote:Lars-Erik Wilskman kirjoittaa:
  ”En ole kovin ilahtunut uusista puolueista, joiden ohjelma on kovin kapea. Toivonkin, että vakiintuneet puolueet määrittelisivät pian kantansa piraattien esiin nostamiin kysymyksiin.”

  Juuri näin. Puolueet joilla kovin kapea ohjelma ovat usein lyhytaikaisia ”tähden lentoja”. Siispä Piraattipuolueen olisi varmaan aihetta vakavasti pohtia millaisista yksilöistä heidän jäsenistönsä muodostuu ja mitä kaikkia asioita jäsenistö haluaisi nostaa esiin. Jos vanhat ja vakiintuneet puolueet todella ymmärtäisivät omankin etunsa he alkaisivat pikimmiten miettimään ja kehittämään kantaansa sekä kehittämään jopa yhteistyötä. Onhan varmasti niin että vanhat puolueet saisivat piraateilta paljon ja myös toisinpäin.

  Quote:Lars-Erik Wilskman kirjoittaa:
  ”Sananvapauden ja yksilönsuojan puolustaminen on asia, joka uuden puolueen ohjelmassa ilahduttaa. Sen sijaan tekijänoikeuksien kaventamisesta olen erimieltä. Puolueen esittämä lääkepatenttien purku kuulostaa hyvältä, mutta tosielämässä se saattaa pysäyttää uusien lääkkeiden kehittämisen. Tässä nyt vain muutama ajatus piraattien ohjelmasta.”

  Nämähän lienevät niitä näkyviä tavoitteita. Toivon hartaasti että puoluejohto todella kuuntelee jäsenistön ääntä ja ottaa sen myös huomioon. Onhan historiassa esimerkkejä muustakin.

  Quote:Lars-Erik Wilskman kirjoittaa:
  ”Entä mitä puoluetta piraatit uhkaavat. Parhaassa tapauksessa kyse on passiivisten äänestäjien herättelystä, niiden jotka eivät koe nyt esillä olevia poliittisia kysymyksiä tärkeiksi. Oletan, että puolueella on varsinkin nuoria aktivoiva vaikutus. Voi olla, että varsinkin Vihreät kokevat uuden puolueen vaikeaksi, mutta kyllä muiden on syytä herätä tarkastelemaan tätä päivää ja tulevaisuutta.”

  Olen sitä mieltä ettei nykyisenlainen puolue ole oikein todellinen uhka muille. Passiiviset äänestäjät saattavat myös lähteä vastustamaan, sekin mahdollisuus on.

  Quote:Lars-Erik Wilskman kirjoittaa:
  ”Vaikeneminen piraattien agendasta olisi virhe. Puolueilta odotetaan vastauksia, tekoja ja linjauksia.”

  Kaikkien vanhojen puolueiden olisi täysi syy unohtaa ylimielisyys ja muut esteet. Niiden olisi alettava tosi mielellä tutkia ja keskustella ”piraattien agendasta”, sama toisin päin…piraattien olisi syytä tutkia tarkoin muita puolueita ja äänestäjiä sekä löytää sieltä ne kannatettavat asiat.
  ___________

  Quote:Upphew kommentoi:
  ”Piraattipuolue on siitä erikoinen, että se ei ole tietääkseni puolueriidan synnyttämä kuten useat suomalaiset pienpuolueet.”
  Mutta Piraattipuolue on puolueiden välinpitämättömyyden ja todellisuudesta irtautumisen seuraus. Ja mikä siinä on että puolue ajaa asiaa X ja sen nuorisojärjestö vastustaa asiaa X? Eikö informaatio ja mielipiteet kulje? Olisiko sittenkin parempi että aktiiviset nuorisokokoomuslaiset/keskustalaiset/demarit olisivat pienemmässä poppoossa, jossa heitä oikeasti kuunneltaisiin ja annettaisiin mahdollisuus vaikuttaa? Vai onko nykyisenkaltainen nuorisojärjestötoiminta vain ponnahduslauta poliitikon uralla, joka taas etenee parhaiten, jos on urissaan matelevat suuret puolueet joiden asemaa ei horjuta mikään?

  Siinnä lisää ajattelemista, etenkin tuo puolue/nuorisojärjestö kohta. Asia alkoi kiinnostaa siinä määrin että katsoin kummankin hallituksen kokoonpanon…samoja henkilöitä Ahto Apajalahti ja Tuisku Tamminen…miksihän näin, en tiedä…kumman edustajia mahtanevat olla. Voi tietenkin olla niinkin että ovat niitä henkilöitä jotka haalivat kaikki mahdolliset tehtävät mihin kelpaavat huolimatta siitä pystyvätkö niitä hoitamaan…onhan kivaa kun nimi näkyy ja voipa saada jonkinlaisen tittelinkin.

  Quote:Harri Kivistö kommentoi:
  Tervehdys! Yllättävän hyvää settiä. Vastatakseni päällimmäiseen kysymykseen, ei ole tarpeen antaa elintilaa – otamme kyllä mitä tarvitsemme. No, vakavasti puhuen minun piti vain kommentoida tuohon ajatukseen siitä että mieluummin vanhat puolueet ottaisivat nämä asiat ajaakseen kuin että tarvittaisiin jälleen uusi puolue. Olen täysin samaa mieltä: jos Piraattipuoluetta ei tarvittaisi, sitä ei olisi koskaan perustettu. Nyt kun Piraattipuolue on olemassa, se asettaa paineita muille puolueille käsitellä tietoyhteiskunta-asioita kattavammin. Kun ääniä alkaa valua roppakaupalla, puolueet alkavat tukkia reikiään. Lopulta suurin osa puolueista on ottanut ajamamme asiat jossain määrin puolueohjelmiinsa ja jotkut perinteiset puolueet jopa määrätietoisesti puolustavat kansalaisten perusoikeuksia tietoyhteiskunnassa ilman että äänestäjä saa pelätä niiden jäävän ”tärkeämpien asioiden” varjoon. Kuitenkin tämän kehityskulun päätöstä odotellessa Piraattipuolueen täytynee raivata tiensä eduskuntaan ja europarlamenttiin levittäen edellään pelkoa ja toivoa.

  Entä sitten kun/jos Suomen eduskunnassa on jokunen edustaja. Miten käy reppanoiden yksin siellä kylmillä ja kivisillä käytävillä aika ohuen asianippunsa kanssa jota koettavat muillekkin kaupata? Olisikohan yhteistyön aika jo aiemmin?

  Quote:Esa Helander kommentoi:
  Kasvin kautta vähän kajosin. En, ainakaan toistaiseksi, näe ko. puoluetta tarpeelliseksi. Asiat joita he ilmoittavat ajavansa tai puolustavansa ovat ajettavissa muutenkin. Jos syntyy järkevää keskustelua, niin hyvä. Mutta olen ollut huomaavinani vain pelkkää uhmakkuutta ja väärinymmärtämistä.

  Vähän sanoja, paljon asiaa! Kehoittaisin lukemaan huolella ainakin viimeisen lauseen.

  Profiilikuva käyttäjästä HarriKivisto

  Quote:Entä sitten kun/jos Suomen eduskunnassa on jokunen edustaja. Miten käy reppanoiden yksin siellä kylmillä ja kivisillä käytävillä aika ohuen asianippunsa kanssa jota koettavat muillekkin kaupata? Olisikohan yhteistyön aika jo aiemmin?

  Jotkut näistä asioista tuntuvat olevan aika lailla itsestään selvyyksiä. Todellisuudessahan yhteistyö on jo alkanut. Sen laajuus on lopulta vain siitä kiinni, missä määrin muut puolueet uskaltavat panna itseään likoon ja seurustella piraattien kanssa. Mainehan siinä menee kun varkaiden seurassa näyttäytyy! Tästä syystä kaikista yhteyksistä ei ole tarkoituksenmukaista tehdä täyttä selkoa – hiljaa hyvä tulee.

  On itsestään selvää että mitä varteenotettavampi puolue Piraattipuolue on, siis mitä suurempi sen kannatus on ja mitä enemmän se uhkaa muita puolustajia äänestäjäkadon muodossa, sitä laajemmin puolueen agendaa ollaan valmiita ymmärtämään ja sen herkemmin muiden puolueiden edustajat ovat valmiita hakemaan yhteisiä ratkaisuja ongelmiin. Tällä hetkellä ”yhteistyö” on satunnaista ja koskee joitakin yksittäisiä tapauksia.

  Meidän kätemme on ojennettuna. Muiden puolueiden kansanedustajiin on oltu eri tilaisuuksissa yhteydessä ja tullaan olemaan jatkossakin.

  EDIT: niin ja tuosta viimeisestä lainauksestasi (Helander), olen samaa mieltä että juuri lyhyen kirjoituksen lopusta löytyy sen ydin: kyse on väärinymmärryksestä. Ilman raakaa väärinymmärrystä koko lyhyttä kommenttia ei varmaankaan olisi kirjoitettu. Harvalle puolueen toiminnassa mukana olleelle mikään tuosta on uutta tietoa: siis se että moni ihminen ei ymmärrä, miksi sananvapautta, yksityisyydensuojaa tai muitakaan kansalaisoikeuksia pitäisi ajaa uuden puolueen kautta, tai edes ajaa lainkaan. Tai yleensäkin se, että normaalista poikkeava poliittinen liike tulkitaan vanhemman ikäpolven näkökulmasta uhmakkaana.

  Profiilikuva käyttäjästä soraneuvos

  soraneuvos

  said

  Yhteistyötä ilman puolueita..

  Kaikkien etujen puolesta..

  Nyky system jauhaa saamatta mitään aikaan..

  Paitsi lisää hämmennystä..

  :woohoo:

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin