Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tärkeitä lakipäätöksiä WLAN:in käytöstä

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Tärkeitä lakipäätöksiä WLAN:in käytöstä

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Tronic Tronic 6 vuotta, 8 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä JJ75

  JJ75

  said

  http://www.hs.fi/kotimaa/K%C3%A4r%C3%A4j%C3%A4oikeus+Wlan-yhteyden+omistaja+ei+vastuussa+tiedostonjakelusta/a1305562746175

  ”Tämän päätöksen jälkeen avoimen wlan-yhteyden tarjoaminen on edelleenkin mahdollista. Päinvastainen tuomio olisi tarkoittanut, että avoimen yhteyden tarjoaminen olisi muuttunut oikeudellisesti mahdottomaksi.”

  Suojaamattoman wlan-yhteyden luvaton käyttö oli aiemmin rangaistava teko. Rikoslakia muutettiin viime vuoden marraskuussa niin, että esimerkiksi naapurin suojaamatonta yhteyttä voi käyttää ilman lupaa.

  Rikoslakia muutettiin, koska suojaamattomia verkkoja on myös vapaasti kaikkien käytettävissä, ja verkon käyttäjän on vaikea erottaa yksityisiä vapaasti käytettävistä. Jokainen wlanin omistaja voi suojata verkkonsa salasanalla. Suojatun verkon murtaminen on edelleen rikos.

  Muistakaa tarjota entistä enemmän WLAN verkkoja muillekin. Tukekaa vapaata tiedon kulkua. Jakaja voi tehdä palveluksen toiselle ja voi saada sitä myös itse. Tunnustaa ei kannata, ennenkuin oikeat syylliset on saatu kiinni. Se ei ole WLAN:in omistajan tehtävä, vaan poliisin. Heidän pitää pystyä syyllisyys näyttämään toteen.

  Jos joku tappaisi ihmisen omistamallaan tontilla, niin tontin omistajaa syytettäisiin kun on antanut tapaa. Tai vaikka joku ajaa kännissä tai ylinopeutta mökkitietäsi, niin maan omistajan päätä vaadittaisiin vadille. Entäs joku tuikkaa omistamallasi puukolla toista, laitetaanko puukon omistaja syytteeseen vaiko Fiskars?

  Miettikää tätä mitä näillä laeilla meinataan ajaa itseasiassa.

  Profiilikuva käyttäjästä Tronic

  Tronic

  said

  Erittäin tervetullut päätös ja toivottavasti pitää hovissa (jonne vastapuoli epäilemättä vie jutun). Tässä maassa on jo ehtinyt tottua niin päättömiin tuomioihin tekijänoikeusasioissa, etten olisi pätkääkään hämmästellyt, vaikka tässäkin olisi WiFin jakaja todettu syylliseksi.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin