Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tarvitaanko naisille omaa toimintaa?

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta Tarvitaanko naisille omaa toimintaa?

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä Yaamboo Yaamboo 5 vuotta, 4 kuukautta sitten.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Saunaillassa miehet kysyivät minulta olisiko minulla halukkuutta piraattien naistoiminnan vetämiseen. Mielenkiintoista, että aloite tähän tuli juuri miehiltä :)

  Tästä kuitenkin lähti myöhemmin liikkeelle idea siitä, että naisille voisi perustaa jonkinlaisen oman piraattikerhon, jonka pääpaino olisi keskinäisessä hengailussa. Samalla kerho voisi toimia matalan kynnyksen ryhmänä niille puoluetoiminnasta kiinnostuneille naisille, jotka arastelevat “miesnörttilauman” keskelle tupsahtamista. Varsinkaan ne, jotka eivät entuudestaan tunne puolueesta ketään, eivät muutenkaan ole kovin rohkeita tulemaan uutena tapaamisiin. Tarkoituksena ei olisi aloittaa mitään naisasialiikettä puolueen sisällä, vaan ihan vaan helpottaa naisten mukaanpääsyä.

  Olisiko tällaiselle kerholle tilausta? Entä vetäjiä ainakin pääkaupunkiseudulla ja Tampereella?

  (Itselleni ei ole väliä kumpaa sukupuolta puolueväki on, mutta aika ajoin kanssapiraatit ilmaisevat huolensa siitä, että naisia on puolueessa niin kovin vähän.)

  Profiilikuva käyttäjästä Malitsu

  Malitsu

  said

  Piraattien parissa taidetaan yleisesti pitää periaatteena, että ihmisiä ei tule arvioida sellaisten seikkojen perusteella, joille he eivät itse voi mitään, vaan heidän toimintansa ja mielipiteidensä perusteella. Mutta imagosyistä ja muutenkin olisi tietysti tavoiteltavaa, että mukana olisi kaikenlaista väkeä. Ihan konkreettisena esimerkkinä esimerkiksi presidentinvaalien vaalilautakuntiin oli ainakin Tampereella asetettu sukupuolikiintiöt, joihin puolueiden tuli jyvitystensä mukaan löytää edustajat. Jossain määrin tämä on ongelma kaikille uusille poliittisille liikkeille, sillä naiset tyypillisesti lähtevät niihin mukaan verkkaisemmin ja varovaisemmin.

  Olen itsekin yleisesti ottaen hieman skeptinen sen suhteen, onko hyvästä erotella ihmisiä omiin porukoihinsa sukupuolen mukaan. Mutta ajoittaisia saunailtojahan ei ole mikään pakko ottaa vielä minään isona ja vakavana juttuna. Jos tällaiselle vaikuttaa olevan aidosti tilausta ja tuntuu, että se ehkä laskisi joillekin kynnystä tulla tutustumaan, niin totta kai olen mukana.

  Tämä ei ole muuten edes mikään ainoa alue, jossa hieman eriytetymmän toiminnan tarvetta kannattaa ainakin kuulostella. Puhetta on ollut ainakin senioripiraattien ja yrittäjäpiraattien omista kerhoista.

  Profiilikuva käyttäjästä kivasatu

  kivasatu

  said

  Tosiaan, myös seniori- ja yrittäjäpiraateista on ollut puhetta. Lisäksi myös jonkinlaisia harrastekerhoja on ehdoteltu. Heitelkää ideoita ja etsikää kiinnostuneita. Erilaiset kerhot voivat olla hyviäkin kohtaamispaikkoja erilaisille ihmisille. Olisi mahtavaa, jos olisi tarjota toimintaa kullekin tarpeensa ja kiinnostuksensa mukaan. Kaikkea ei voi totetuttaa, mutta jotain voi yrittää.

  Tosiaan vaalilautakunnissa voi olla sukupuolikiintiöitä, ja nyt niitä on kovin vaikeaa täyttää. Sama tilanne tullee eteen myös sitten, kun puolue alkaa saada vaikkapa lautamiespaikkoja – meillä tulisi olla tarjolla kumpaakin sukupuolta luottamustehtäviin. (lautamiesten asettamisessa on muuten myös ainakin ohjeelliset ikäkiintiöt, joten siinäkin meillä olisi ongelma)

  Profiilikuva käyttäjästä Yaamboo

  Yaamboo

  said

  IMO kaikki toiminta on hyvää toimintaa, oli se sitten jostain syystä rajattua tietylle ihmisryhmälle tai avointa kaikille (jälkimmäistäkin pitää toki lähtökohtaisesti olla). Tärkeintä on se, että ihmiset pääsevät kokoontumaan ja puimaan maailman menoa piraattinäkökulmasta. Jos jollekin se sujuisi paremmin naisporukassa, totta kai sitä pitäisi helpottaa kaikin tavoin.

  (inb4 ”poljette mun oikeuksia”)

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin