Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tekijänoikeuslain muutos

Etusivu Foorumit Uutisia maailmalta Tekijänoikeuslain muutos

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  OSQ 8 vuotta, 11 kuukautta sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä OSQ

  OSQ

  said

  Taitelijoiden mukaan uusi laki sekoittaisi alan nykyiset sopimuskäytännöt. Lakimuutos ei koskisi vain taitelijoita, vaan sillä olisi vaikutuksia esimerkiksi opettajien opetusmateriaaleihin.
  Taiteilijat vastustivat joukolla tekijänoikeuslakiin ajettavaa muutosta. Nyt taiteilijat ovat heränneet vastustamaan mediayhtiöiden etuuksia ajavia lakimuutoksia. Asia liippaa piraatteja niin paljon että yhteistä rajapintaa alkaa taiteilijoiltakin löytyä. Kuinka vielä selvennetään yhteistyömahdollisuuksia ( lakiehdotuksia ) onkin sitten taiteessa ( taiteilijoiden kanssa ) toimivien aktiivipiraattien ehdotusten ja puolueen lakiehdotusnikkareiden harteilla.

  http://yle.fi/uutiset/kulttuuri/2009/12/tekijanoikeuslain_muutos_vaikuttaisi_taiteilijoihin_ja_opettajiin_1262398.html

  Profiilikuva käyttäjästä Scoffa

  Scoffa

  said

  Tähän tekijänoikeuksien työsuhdeolettamaan annettiin lausunto eilen. Vaikkei lausunnossa ole mitenkään erityisesti pyritty myötäilemään muusikoiden avunhuutoa, monissa asioissa mennään hyvin samoilla linjoilla. Tekijänoikeuksien tulisi pysyä tekijän hallussa niin kauan kuin ne kestävät.

  Ehkä ne tärkeimmät kohdat puolueen lausunnosta liipaten tätä uutista olisivatkin:

  Quote:Tekijällä itsellään tulee olla aina mahdollisimman laaja oikeus hyödyntää tekemäänsä teosta, erityisesti epäkaupallisessa tarkoituksessa. Kilpailevan toiminnan harjoittamisen kieltojen tulee olla mahdollisimman suppeita. Piraattipuolueen näkemyksen mukaan ehdotettu laki saattaisi johtaa käytännössä kilpailevan toiminnan määritelmän laajenemiseen, mikä rajoittaisi tekijän oikeutta hyödyntää teoksiaan. Tällainen kehitys ei ole suotavaa. Piraattipuolue toivoo, että alkuperäisen tekijän oikeuksia huomattavasti rajoittavien sopimusten käyttö luovilla aloilla vähenisi.

  sekä

  Quote:Piraattipuolue pitää hyväksyttävänä tavoitteena sitä, että työnantaja voisi nykyistä vapaammin hyödyntää taloudelliselta merkitykseltään kaikin puolin vähäisiä työsuhteessa tehtyjä teoksia, kuten erilaisia muistioita ja ohjeita. Tekijälle taloudellisesti merkityksellisten teosten kaupallisten käyttöoikeuksien tulisi säilyä yksinomaan tekijällä, ellei erikseen ole sovittu muuta (Piraattipuolueen ehdottaman 5-10 vuoden suoja-ajan puitteissa).

  koko lausunto sekä pdf versio löytyvät osoitteesta: http://www.piraattipuolue.fi/keskustelupalsta/2-piraattipuolueen-toiminta/6809-lausunto-tekijaenoikeudet-tyoe-ja-virkasuhteissa

  Asiasta tehdään vielä blogahdusta sekä varmaankin myös tiedote, mutta nyt oli lausunnon lähetyskuntoon saaminen prioriteetti nro 1, sillä itse lausuntokierros tuli minulle hieman puun takaa.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin