Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

The Rules of the Game

Etusivu Foorumit Piraattipuolueen toiminta The Rules of the Game

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä whiic whiic 9 vuotta, 2 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  The Rules of the Game -dokumentti, jonka kasvihuoneilmiötutkijat/kasvihuoneilmiölobby tilasivat Futerra-nimiseltä yhtiöltä voi sisältää jotakin, josta piraattienkin tulisi ottaa opiksi. Pitkät analyysit, huolelliset argumentit ja niitä edeltävä selvitystyö toimii lähinnä puoleen sisäisen ideologian selkärankana sekä argumentoidessa akateemismielisten ihmisten kanssa asiasta – haastatteluissa ja esiintymistilaisuuksissa ei tilaisuutta analysoimiseen tulla antamaan, ellei tilaisuutta järjestä itse, jolloin puolestaan tietää, että yleisö on entuudestaan ”koukutettuja”.

  Piraattien tulee myös käyttää mielikuvia asioiden ajamiseen. The Rules of the Game soveltuu hyvin piraattiaatteenkin myymiseen massalle, joka syyllistyy piratismiin itsekin, mutta ei kehtaa kannattaa sitä.

  1. Challenging habits of [strike]climate change[/strike] Internet piracy communication
  2. [strike]Forget the climate change detractors[/strike]. Ei sovellu meihin olla hiljaa. Tekijänoikeuslobbyn argumentit pitää kaataa, kun se on mahdollistakin. Olisi tyhmää olla iskemättä takaisin heikkoihin esittämiin. Tämä taktiikka toimii ainoastaa status quon puolustajille, joilla on media hallussa. Lobby hyväksikäyttää tätä suhteellisen menestyksellisesti: pommittaa piraatteja syytöksillä ja kysymyksillä vastaamatta mihinkään piraattien kysymyksiin itse… koska ”rikollisten kanssa ei tarvitse neuvotella”.
  3. There is no ‘rational man’.
  4. Information can’t work alone. Ts. väännä se rautalangasta. Miksi se on tärkeää. Mitä perusarvoja jokin loukkaa.
  5. [strike]Climate change[/strike] Human rights must be ‘front of mind’ before persuasion works. Jokin koko kansaa yhdistävä tekijä pitää saada tuotua esille siten, että ihmiset pitävät sen aina mielessä. Piratismi on liian suppea. Ihmisoikeudet ovat hyvä asia, koska ihmisoikeuksien loukkauksista saa kuulla muistutusta joka kerta kun katselee tai lukee uutisia. Piraattipuolueen tulisi profiloitua tässä enemmän, yhteistyö ihmisoikeusjärjestöjen kanssa ei olisi pahitteeksi.
  6. Use both peripheral and central processing. Sisäistä päätöksentekoa ja avointa keskustelua. Wikitystä, foorumit, ulkopuoliset kontaktit, yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa, vapaaehtoisuutta ja kansalaisaktiivisuutta. Keskitettyä koordinointia ja hajautettua aktiivisuutta.
  7. Link [strike]climate change[/strike] [pick a topic] mitigation to positive desires/aspirations. Mielikuvamainostusta! Tätä tulee televisiosta aina 15 minuutin välein ja se on tehokasta. Vauvoja. Kukkasia. Kauniita naisia.
  8. Use transmitters and social learning. Piraattien kannattaa keskittyä kommunikoimaan sellaisten ihmisten kanssa, jotka voivat kommunikoida aatetta eteenpäin. Mainostuksessa ja tempauksissa viral-effect täytyy hyödyntää.
  9. [strike]Beware the impacts of cognitive dissonance[/strike]. Jos syytät esim. musiikkia lataavaa anti-piraattia piratismista, hän todennäköisemmin korjaa asenteensa piraattimyönteiseksi kuin lopettaa nettilataamisen. Me tuskin voidaan kuitenkaan syyttää heitä ja olettaa, että he tulevat meidän kelkkaan kyytiin. Jos lobby moralisoi… he kyllä pelaavat meidän pussiin.
  10. Everyone must use a clear and consistent explanation of [strike]climate change[/strike] [pick a topic]
  11. Government policy and communications on [strike]climate change[/strike] [pick a topic] must be consistent. Hallituksen (ja vielä toistaiseksi eduskunnan) ulkopuolisena puolueena meitä ei voida syyttää epäloogisuudesta valtion toiminnassa. Mutta me toki voidaan syyttää hallitusta sen ulkopuolelta!
  12. Create ‘agency’ for combating [strike]climate change[/strike] [pick a topic]. Agency = tapa jolla kuka hyvänsä voi edistää esim. ihmisoikeuksia, sananvapautta. Esim. KÄYTÄ sananvapautta puolustaaksesi sitä. Konkretisoi.
  13. Make [strike]climate change[/strike] [pick a topic] a ‘home’ not ‘away’ issue. Kiinan sananvapauden riisto on törkeää, mutta ei unohdeta kotimaata. Eräiden tahojen hinku tehdä tästä maasta Pohjois-Euroopan Kiina on melkoisen kova… (En silti suosittele unohtamaan Kiinan ihmisoikeustilannetta.)
  14. Raise the status of [strike]climate change[/strike] [pick a topic] mitigation behaviours. Ts. älä tuo ratkaisuehdotusta pöytää hätäratkaisuna tai purkkapaikkauksena. Lähinnä purkkapaikkauksia ehdotellaan tekijänoikeuslobbyn puolelta, joten käänteisesti pyritään tuomaan esille, että heidän ratkaisunsa ovat hätiköityjä ja panikoituja ad hoc -reaktioita yhteiskunnan kehitykseen tavalla, jota tekijänoikeuslobby ei osannut ennakoida.
  15. Target specific groups.
  16. Create a trusted, credible, recognised voice on [strike]climate change[/strike] [pick a topic]. Vakuuttavia puhujia. Scoffa on tähän asti ollut hyvin vakuuttava. Kyuu:lla on hyviä palopuheita (joskin pakollinen otsanauha vie kredibiliteettiä).
  17. Use emotions and visuals. Mielikuvamainostusta jälleen.
  18. The context affects everything. Priorisointi senhetkisestä tärkeisiin aiheisiin. (Tämähän on melko hyvin hanskassa siltä osin kuin mahdollista – kunhan ei tulisi jatkuvasti salassa valmistettuja ehdotuksia puun takaa ACTAn tavoin.)
  19. The communications must be sustained over time. Suhteet muihin järjestöihin ei kertakäyttöisiä. Kerran luodun yhteistyön ylläpito on verrattaen helppoa. (Toisaalta sen näkee kyllä siinä, että suuremmat oppositiopuolueet eivät uskalla jyrkemmin kritisoida hallitusta tulevaisuuden yhteistyökyvyn säilyttämiseksi, eli agendan vastaista lojaliteettia ei kannata muodostaa.)
  20. Partnered delivery of messages will be more successful. Kun ei-piraattijärjestöt puhuvat piraattien kanssa samasta asiasta, sillä saa enemmän uskottavuutta aatteelle. Ei ole sitä ”oma lehmä ojassa” painolastia (johon vetoaminen on useissa tapauksissa argumentaatiovirhe).

  Profiilikuva käyttäjästä JoonasD6

  JoonasD6

  said

  Mielenkiintoinen luettelo ajatelmia kyllä.

  Huomauttaisin tässä kuitenkin, että älä väännä noin paljon moitteita Teoston päälle. Milloin muka Teoston kanssa on käyty julkista väittelyä nettilataamisesta? Onko koskaan? Mikään argumentti, oli se kenen hyvänsä, ei oletusarvoisesti ole tuomittava tai kumottava.

  Profiilikuva käyttäjästä whiic

  whiic

  said

  Voisin korjata sen samalla, kun korjaan typoja. Tuli väännettyä yksittäisestä (TTVK) yleiseen (TO-mafia) ja yleisestä takaisin yksittäiseen (Teosto). Aika paha argumentointivirhe tai ehkä enempikin se, että omassa mielessäni en paljoa ole jaksanut eritellä eri tahojen möläytyksiä. Lähinnä se on kuitenkin TTVK joka on äänessä muiden (mm. Teosto) puolesta, mutta ei se toki tarkoita, että se suoranaisesti olisi Teoston kantaa tai toimintamallia vaikka sen hiljaa sivusta hyväksyykin. Teoston tehtävähän on lähinnä kerätä vaan rahat lisensseistä…

  Jep. Taidan fiksata.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin