Tervetuloa Piraattipuolueeseen

Jos osallistuit vanhassa foorumissa, saat tunnuksesi takaisin pyytämällä uutta salasanaa.

Jos olet uusi jäsen, rekisteröidy.

Lue lisää uudistuksesta

Profiilikuvista

Oman avatarin saat käyttöön Gravatar-palvelun kautta (sama käyttäjätunnus kuin Wordpress.com).

Jäsenet

Tiedostojen jako sekä lasten hyväksikäyttö

Etusivu Foorumit Yleinen keskustelu ja politiikka Tiedostojen jako sekä lasten hyväksikäyttö

Tämä aihe sisältää 2 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Profiilikuva käyttäjästä anon anon 7 vuotta, 12 kuukautta sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Profiilikuva käyttäjästä Meitan

  Meitan

  said

  Tiukat tekijänoikeus- sekä sensuurilait edistävät lasten hyväksikäyttöä

  Aika kova väittämä, vai mitä? Se on kuitenkin valitettavasti totta.

  Videot lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä leviävät samoja reittejä kuin kaikki muukin materiaali. Kun suuren osan tästä muusta materiaalista levittämisestä tehdään myös laitonta, niin materiaalia levitys siirtyy kanaviin missä sitä ei voida valvoa. Jos kyseisiä kanavia ei ole olemassa, niin ne luodaan.

  Otetaan esimerkki. Japanissa tekijänoikeuslait ovat tiukentuneet ja tästä johtuen siellä on kehitetty vähintään kolme laajassa käytössä olevaa tiedostojenjako-ohjelmaa. Näissä jaetaan niin laillisia, laittomia kuin lasten hyväksikäyttöäkin liittyviä tiedostoja sekä keskustelua. Ohjelmien käytön estäminen vaatisi käytännössä koko internetin rakenteen muuttamisen ja samalla esimerkiksi internetin kautta lähetetyt yrityssalaisuudet olisivat vaarassa.

  Näiden kehitys on kuitenkin helppoa tyrehdyttää: Sallimalla yksityinen jakaminen sekä pitämällä hallinto avoimena. Tällöin ohjelmien kehittäjillä ei ole syytä kehittää ohjelmistojaan, harvat (jos kukaan) ovat kiinnostuneita lapsien hyväksikäytön edistämisestä.

  Tietenkin tämän toteuttaminen maailmanlaajuisesti on vaikeata ja niin kauan kuin edes toinen ehto täyttyy edes yhdellä alueella maailmassa, anonyymien p2p ohjelmien kehitys jatkuu. Kuitenkin käyttäjien määrä vähenisi näissä jatkuvasti ja ohjelmien löytäminen myös potentiaalisten lapsipornon asiakkaiden osalta vaikeutuu, he eivät törmää siihen vahingossa toisin kuin silloin kun ohjelman käyttäjäkanta on laaja ja he törmäisivät siihen muista syistä.

  Eli miten on, arvoisat politikoimme, haluatteko todellakin edistää lasten hyväksikäyttöä mediayhtiöiden intressien takia?

  Profiilikuva käyttäjästä Sari

  Sari

  said

  Samaa mieltä. Luulen vain ettei tätä foorumia lue muut kuin piraattien edustajat, jotka jo muutenkin tietävät asian. Tuota sanomaa kannattaisi levittää sellaisilla foorumeilla, joihin myös muut kuin piraatit eksyvät.

  Profiilikuva käyttäjästä anon

  anon

  said

  Sari kirjoitti:
  Quote:Samaa mieltä. Luulen vain ettei tätä foorumia lue muut kuin piraattien edustajat, jotka jo muutenkin tietävät asian. Tuota sanomaa kannattaisi levittää sellaisilla foorumeilla, joihin myös muut kuin piraatit eksyvät.

  Olen täysin samaa mieltä, täällä tän viesin lukee ehkä 30 henkilöä. Hae semmoinen paikka joka sopii jutun kohdeyleisään.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Siirry työkalupalkkiin